Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Col·labora amb l'edició del llibre "u n i v e r s o s"

Un projecte de DavidOliver

Articles

Dimecres, 17 de juny

festa presentació d' Universos

festa presentació d' Universos

Tinc el gust d’anunciar-vos que ja tenim data, lloc i espectacle per a la presentació d’ u ni v e r s o s, on podreu replegar les vostres recompenses, bàsicament el llibre (dedicat si voleu) i on també hi haurà, o no, exemplars a la venda.

“o no” no és gratuït. Hi ha una primera impressió, limitada, del llibre per a les persones que han col·laborat amb el projecte participant en el crowdfunding. Els llibres que queden, o no, seran els que posarem a la venda. Si vols assegurar-te un exemplar encara queden, pocs, dies per participar encomanant-ne un.

Serà al Gastro Pub “El Café” de Carcaixent, el dia 4 de juliol (INDEPENDENCE DAY!)  a les 19h, amb dolç i salat (bé, sols salat per a menjar, que per a dolcet estic jo) i l’actuació de Gem, que ens presentarà “SATÈL·LITS” el seu darrer CD i pot ser, pot ser, ens tocarà “Universos Paral·lels” la cançó culpable de bona part de la trama del meu llibre.
 
Foto: Un posado amb la millor agent literària del món. És una gran, immensa, sort tindre-la al costat, també, en aquesta aventura de lletres. El seu millor consell: “Tete no pares d’escriure”. Si no estiguera ocupada d’activista pel feminisme, o en defensa de la llengua, o fent d’artista podríeu demanar-li consell; encara que coneixent-la traurà temps per dedicar-vos-hi.

 



Dimarts, 16 de juny

Relat

Relat

Us deixe un relat breu (molt breu) que vaig fer per a la Lliga de Micro-Relataires Catalans.

Espere que us agrade.

Spoiler: matiça un dels desenllaços d’ ”u n i v e r s o s” que, quan el meu editor acabe, podreu llegir en breu:

El Miquel es va despertar i no es va estranyar de trobar l’altre costat del llit buit. Els llençols encara estaven calents, volia dir que Irene no feia molt que s’havia alçat. Va dubtar entre continuar una estona més fent voltes allà, recordant la nit anterior o anar a buscar-la. La veritat és que tenia un record agre-dolç de la nit, havia fet l’amor amb ella però d’una manera poc habitual. L’havia trobada distant i recordava ara que no sabia perquè no havia tornat al seu costat en acabar el ritual post-polvo en el bany. S’havia dormit esperant-la.
En arribar al menjador la va veure llegint un llibre, li va fer un bes i li va dir el que portava dies assajant amb ell mateixa:
–Hola guapa.
–Hola.
–Feliç aniversari...
–Oh, gràcies!
–Em tornaria a casar amb tu.
–...
–I tu? –li va preguntar el Miquel deixant-se caure al mateix sofà, ben a prop d’ella, buscant un nou bes.
-Clar tontet, quina pregunta és eixa?
I abans de deixar el llibre al braç del sofà va usar de senyalitzador, de manera instintiva, el bitllet d’avió que guardava a l’última pàgina: “Destinació: Paris – Passatgers: 1 persona – Sols anada”
 



Dijous, 11 de juny

UNIVERSOS’ STAFF: Gem

UNIVERSOS’ STAFF: Gem

Gem és una d’eixes coses bones que et passen quan t’arrimes a gent bonica. Un dia la meua cunyadeta em va dir: “Tin, escolta. És amiga meua. T’agradarà” i em vaig enamorar.
Gem és una artista self-made-woman, una dona de les valentes, de les que li posa una sobredosi d’il·lusió en allò que fa i els resultats són dolcets, dolcets. És de les meues.

Li conec dos treballs: “Dent de Lleó” i “Satèl·lits”, en té un altre “Seré del viento” que tinc pendent. Completament d’acord en allò que diu la seua viquipedia: “El seu estil s'acosta més a l'indie pop i al rock, encara que en alguna cançó manté el folk. Tot i rebre influències molt diverses, caldria destacar l'estil de Manel (@grupmanel), i Vetusta Morla (@vetustamorla). Pel que fa a les cantautores, Carmen Boza (@holamellamoboza) i Zahara* (@zaharapop), entre altres.”

Fa uns anys va vindre a l’Hort del Drac i va cantar unes cançons del seu “Dent de Lleó”, de totes em vaig quedar amb “Universos paral·lels” i a partir d’ahí vaig començar a teixir el meu “u n i v e r s o s”. La seua cançó està incorporada a la història, les seues estrofes són els versos inspiradors del diari de la Irene, aquell que escriu quan acaba d’estar amb el Jaume.

Ara, a més de cedir-me desinteressadament la seua cançó m’ha dit que vindrà el dia de la presentació a cantar-nos.

T'espere?

Més de Gem ací:
IG
Youtube

*¿Sabíeu que la cançó “Hoy la bestia cena en casa” de Zahara ha inspirat un bon fragment del capítol 8 del meu llibre?
 



Dilluns, 8 de juny

El temps a u n i v e r s o s

El temps a  u n i v e r s o s

Si fa uns dies us parlava de l’espai en  u n i v e r s o s  hui us vull parlar del temps. El llibre té una clara doble línia narrativa: una en l’edat adulta dels personatges i una altra en l’edat adolescent que gira al voltant de l’institut. Vaig estar pensant molt de temps si fer dos parts d’una mateixa història: l’edat jove i l’edat actual. He volgut moldejar els personatges adults en funció de les situacions paradigmàtiques que els he fet viure als seus “jo” adolescent. I això em va costar de fer veure al llibre. Finalment vaig optar per entremesclar les èpoques i igual es podeu trobar un flashback clàssic que un capítol que comença amb un Jaume desorientat emocionalment que travessa parets de camps que li semblen muralles, per anar a plorar-li a la seua Àngela perquè la Irene l’ha deixat. Una friendzone en tota regla amb la que la nostra protagonista no està gens a gust i pelea pel que vol, en l’edat adulta també.

“La chica de ayer” d’Antonio Vega pot ser un bon exponent del que vull dir, en paraules del crític Antonio Jimenez Barca “Una història d’amor sense final entre un tipet confundit que no sap molt bé què fer i una xicota trista que tampoc...”

En l’època “de joves” narrada al llibre Àngela es desviu per estar amb Jaume qui sols té ulls per a Irene. Un drama juvenil en tota regla.

I vosaltres per qui sospiràveu quan estàveu a l’institut? Jo per ella.
 



Divendres, 5 de juny

Un vinet amb David

Un vinet amb David

Dis-me despistat però no havia pensat com fer per donar-te la teua recompensa en cas de no acudir a la preceptiva festa de presentació que farem, pandèmia mediante.

Així que si no poderes vindre a eixa festa ens podem fer un vinet (o alhambra, o café o té) junts i et done la teua recompensa.

Si tries aquesta opció em dius on i quan i jo allà estaré.
 



Dilluns, 1 de juny

Universos' Staff: Fàtima Cortell :: Disseny

Universos' Staff: Fàtima Cortell :: Disseny

Continuant amb la sèrie de l’equip humà que ha fet possible        “u n i v e r s o s” hui us vull parlar de la dissenyadora responsable de la meua portada: Fàtima Cortell :: Disseny És una dissenyadora especialitzada en... res. És tan versàtil que igual et fa un flyer que una pàgina web, un punt de llibre que un cartell anunciador, un banner que un blog,... A mi m’ha fet la portada d’ “u n i v e r s o s”, però no sols la d’aquest darrer llibre, també és l’autora de les portades dels meus dos llibres anteriors: “Alícia” i “Firenze”.


A les seues xarxes socials igual podeu trobar un “divendres formatiu” on us pot fer un tutorial de gestió de la vostra pàgina web o un “dilluns de recomanacions” amb tips per a gestionar amb més eficiència la vostra imatge pública fomentant la vostra auto-formació.

Però el que destacaria d’ella és que té molta disposició per treballar en remot i gràcies al Dropbox o el Drive de Google fàcilment pots tindre a casa el producte final. Molt intuïtiva, mostra gran facilitat per entendre el que vols que expresse de tu el treball encomanat.

Molt recomanable, busqueu-la a:

IG
Facebook
info@fatimacortell.es
626062657



Dimarts, 26 de maig

La música a u n i v e r s o s (II)

La música a  u n i v e r s o s  (II)

Fa uns dies us comentava les cançons que m’han ajudat a escriure la història. Bàsicament la “idea mare” va eixir d’una cançó de Gem: “Universos paral·lels” i a partir d’ahí la resta de la música va vindre en funció del text que escrivia; buscava una cançó adient a la trama que tenia en el cap; això em va passar amb “No puedo vivir sin ti” y “Buen viaje” però d’altres vegades una cançó que em rondava pel cap em suggeria tota una escena, com amb “La bestia cena en casa” de Zahara.
El temps, l’època, juga un paper important en el llibre per això hi ha música d’aquella edat adolescent de fa 35-40 anys i per a triar-la de vegades vaig demanar opinió per les xarxes socials un empat en els gustos de la gent em va costar publicar dos hits a dins el llibre: un de Modern Talking i l’altre de The Police, però els dos han tingut una bona cabuda, si més no, digna.
Però el joc que més em va agradar va ser el de les versions. Hi havia una cançó que m’agradava molt, diu: “Jo seré el rei, i tu, tu seràs la reina...” així que vaig triar la versió original (“Heroes” de David Bowie) per a una escena de l’adolescència de la parella protagonista i la moderna de Gossos i Manel Fuentes per a un migdia pujat de to en un hotel.
Us parlaria ara d’una escena autobiogràfica que hi ha al llibre, acompanyat de la seua cançó, per supost, però se m’acaba l’espai...
(Us il·lustre el post de hui amb una foto del meu amor platònic, també té una cançó en el llibre, la primera.)



Dissabte, 23 de maig

universos' Staff: La màgia d'imaginar

universos' Staff: La màgia d'imaginar


La màgia d’imaginar és Neus, una il·lustradora que fa no-res ha donat el pas a la visibilització del seu treball i realitza làmines per encàrrec. Unes il·lustracions xulíssimes que podeu veure al seu IG i a qui li podeu demanar també una làmina personalitzada.

El seu treball és ple d’optimisme perquè el seu públic és optimista: #PeraMiEsPreciós #SempreUnitsIALaventura #JuntsArribaremMésLluny #PrompteEnsAbraçarem #LligPerSerLliure i d’altres que corresponen a treballs ja realitzats.

Per a “u n i v e r s o s” ha preparar cinc il·lustracions; algunes suggerides i d’altres són el resultat de la inspiració fruit de la lectura del text que prompte veurà la llum. He de dir que m’ha encantat el treball que ha realitzat.

I no vull acabar sense recordar-vos que una de les recompenses del projecte TotSuma és una de les seues làmines que podeu triar entre les cinc que ha realitzat per al meu llibre o li podeu encomanar una personalitzada a ella. Amb missatge, imatge, suggeriment... el que desitgeu. Estic segur que us agradarà el treball final.
 



Divendres, 22 de maig

El territori

El territori

Al fragment “La clau” del capítol 2 hi ha una tímida presentació d’un dels personatges secundaris i, tanmateix omnipresent, de la història: l’hort d’Irene/Àngela/Jaume; perquè en certa manera, l’hort és de tots tres. I Ingrid, qui no té cap dret sobre ell, és qui fa de marmessora passant-lo d’uns a altres. Aquest vol ser un dels elements essencials del meu relat: el territori.

Al fragment “Sanar” del mateix capítol dos dels personatges, ara a l’edat adolescent, ens ajuden a tindre una visió més global d’aquest entorn on es desenvolupa l’acció i que tant ha condicionat l’edat adulta d’Àngela.

Al llarg del capítol 3 la presència de l’hort es fa més manifesta, establint-se definitivament com la base d’operacions del nostre protagonista Jaume, la decoració del qual, que sembla sempre inacabada, arriba a ser un motiu de disputa amb la Ingrid i de definició, o no, del nostre home.

Finalment el darrer capítol del llibre el fragment “Córrer” vol descriure la ciutat dels protagonistes com l’híbrid entre civilització i fôret sauvage que enamora a Àngela . La força tel·lúrica que alimenta les sensacions de la nostra runner  en cada carrera és com la bateria que sempre la posa a punt.

La fotografia inspiradora d’aquest darrer fragment és de Manhattan - New York – USA realitzada per Kathleen Dolmatch i va rebre la menció d’honor en la categoria “ciutats” dels premis fotogràfics de National Geographic travel Photographer de 2016
 



Dimarts, 19 de maig

La música a u n i v e r s o s

La música a  u n i v e r s o s

Us presente les cançons que hi ha a la història:
1-"Tu boca" de @ch_rosenvinge sona en el fil musical de l'empresa que visita Jaume, un comercial bancari, desencadenant tota la trama.
2-"Every breath you take" va ser la cançó triada en una enquesta en xarxes socials, sona en vinil a la casa d'una veina d'una escala en el replà de la qual l'Àngela adolescent aconsegueix atraure cap a ella al Jaume.
3- "Come away with me", de @norahjones és escoltada en un mal moment. Jaume sopa amb la Íngrid però a qui té al cap és a una altra persona.
4-"Wonderful life" permet a Àngela seduir de nou, més de 25 anys després, al Jaume.
5-"Brother Louie", de Modern Talking. Va ser la cançó que va perdre contra The Police en l'enquesta que us comentava. Però no em podia negar a incloure-la i, malgrat no ser la favorita, té un lloc a la història: sonarà quan els protagonistes, de joves, entren a la Fucsia; la discoteca de moda.
6-"No puedo vivir sin ti" de Los Ronaldos, una tema que no podia faltar. Com diu un dels personatges en aquella època una cançó que fins i tot en la cala "La solsida" d'Altea s'escoltava sovint.
7-I @annibsweetofficial amb el seu "Buen viaje" respón a la cançó anterior que ella mateixa va ajudar a popularitzar. Amb aquesta cançó Ingrid i Irene s'enteren del nou rumb que pren la vida amorosa de la seua cambrera.
8-"Heroes" de David Bowie sona dos vegades en el llibre. Una d'elles en l'adolescència d'Àngela i Jaume és quan el ajuda a forjar la determinació que els acompanyarà al llarg de la seua vida.
9-"Universos Paral·lels", de @gemvlc és la cançó  que li va donar títol al llibre i que serveix de guió en els diaris d'una de les protagonistes que llig impúdicament la inspectora Àngela.
10-"Hoy la bestia cena en casa" de Zahara descriu un sopar gens agradable entre Ingrid i Rafael.
11- "La ferida" de @lafumiga sona quan el protagonista sap quin va a ser el seu destí amoròs, ull que la lletra enganya.
12-"La gran eufòria"
enganya també a la nostra inspectora, la vida li dona una lliçó menys optimista que la cançó de @joandausa
.
He encertat en alguna de les teues cançons preferides?



Dissabte, 16 de maig

universos' Staff: Gema

universos' Staff: Gema

Vull començar una sèrie de posts sobre l'equip que ha fet possible "u n i v e r s o s" parlant-vos de Gema, una artista de Carcaixent amb un fort compromís feminista.
Gema és professora i durant la quarantena ha publicat uns interessants vídeos sobre equacions, triangles i matemàtiques vàries a IG i Youtube, però no us vull parlar de la professional que sap adaptar-se a la nova situació, domina les TIC i les adapta al seu alumnat.
Vull contar-vos que Gema té una web i que ven merchandising del seu art: la rogeta que és protagonista dels seus dibuixos: “El dibujo como arma - La mujer como bandera” no deixeu de visitar-la hi ha samarretes, dessuadores, tasses, il·lustracions,... tot amb missatges ben interessants i xulíssims!
Si teniu "Alícia", un dels meus anteriors llibres ja sabreu de què us parle, les il·lustracions les va fer ella.
En aquesta ocasió li he demanat que em dibuixara per a la contraportada del meu llibre. Aquella foto típica que il·lustra un breu currículum de l’autor en aquesta ocasió, em voleu veure acabat d’eixir de les mans de Gema?
 
IG: https://www.instagram.com/gemasantamariailustracion/
Facebook: https://www.facebook.com/artist.gemasantamaria/
 



Divendres, 15 de maig

u n i v e r s o s - Un projecte col·laboratiu

u n i v e r s o s - Un projecte col·laboratiu

Hola Món!
M'havera agradat començar aquesta invitació a col·laborar en el meu nou projecte amb una ocurrència tipus "Ara que hem acabat la quarantena del corona-virus encetem 40 dies d'un desconfinament amb un viatge literari" Però la realitat ens ha superat: el dia 11/5 tinguerem els primers 15 dies de pròrroga i a dia de hui s'espera una nova pròrroga de 30 dies més...
Bé, no cal frustrar-se, canvia el context però el projecte no es va a parar, estem en marxa, us conte:
Us demane la col·laboració adquirint alguna de les recompenses per a fer realitat (digital) el meu proper llibre. Però al marge de les recompenses indicades us faig una proposició: Voleu ser part de grup 0?  Podreu conèixer d'avantmà el contingut i opinar-ne, fer suggeriments, propostes de canvi... aprofitem que tinc el meu editor revissant l'experiment i encara queda marge per a una mutació.

Si voleu implicar-se i no sols col·laborar (*sabeu la història de l'esmorzar aquell de truita amb pernil on la gallina es comprometia però el porc s'implicava?) compreu l'edició en digital del llibre i aviseu-me que voleu  llegir el primer capitol en primicia, jo us el faré arribar.

Fins prompte!

 



55
sumadors
740 €
dels 600 necessaris
finalitzat
el 24/06/2020
Assolit 123%

Aporta-hi 3 €

1 sumadors
Un vinet amb l'autor. Dis-me despistat però no havia pensat com fer per donar-te la teua recompensa en cas de no acudir a la preceptiva festa de presentació que farem. Així que he pensat que si no poderes vindre a eixa festa ens podem fer un vinet (o alhambra, o café o té) junts i et done la teua recompensa. Si tries aquesta opció em dius on i quan i jo allà estaré. PS: Si vens a la festa, un altre dia, ens podem fer el vinet en privat igualment...

Aporta-hi 3 €

5 sumadors
Un "exemplar" digital d' "u n i v e r s o s" una història sobre com el passat de quatre adolescents influeix en el seu camí cercant l'amor, l'exit, la companyia...

Aporta-hi 7 €

1 sumadors
(Queden 4 de 5 recompenses)
CD "Dent de lleó" de Gem on hi ha, entre d'altres cançons, "Universos paral·lels" la cançò inspiradora de gran part d'aquesta història.

Aporta-hi 10 €

3 sumadors
(Queden 2 de 5 recompenses)
Un exemplar del meu primer llibre "Maduresa"

Aporta-hi 10 €

1 sumadors
(Queden 4 de 5 recompenses)
Un exemplar del meu llibre "Cremallera"

Aporta-hi 15 €

1 sumadors
(Queden 10 de 11 recompenses)
Un exemplar de "Firenze" en meu darrer llibre; una història que reuneix tots els condiments necessaris per bastir una bona menjada: enveja, venjança, música i sexe. Desenvolupada en escenaris que ens resulten familiars. "Firenze" ens transporta a un món en què el sexe i les rivalitats capitalistes es reparteixen el protagonisme.

Aporta-hi 15 €

42 sumadors
1 exemplar en paper d'u n i v e r s o s

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Una làmina original a triar entre les que il·lustren el llibre, realitzada per "La magia d'imaginar"

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
"Manuscrit" de l'autor. Document en word sobre el que he fet anotacions, correccións, guia de personatges, recopilació de cançons i d'altres que finalment cristalitzà en el llibre acabat.

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
Concert privat, màxim 20 persones o allò que la nova realitat post COVID19 permeta en termes d'aforament, de GEM: l'artista que va inspirar la cançò que serveix de guió per al diari d'una de les protagonistes d' u n i v e r s o s


Blog del projecte

festa presentació d' Universos

Tinc el gust d’anunciar-vos que ja tenim data, lloc i espectacle per a la presentació d’ u ni v e r s o s, on podreu replegar les vostres recompenses, bàsicament el llibre ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!