Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

ÀLVAR VALLS. MILITÀNCIA, PRESÓ I EXILI

Un projecte de Alvar Valls

Articles

Dimarts, 11 de febrer

HO EXPLICO TOT

Aquests dies m’han preguntat de forma recurrent si en el meu llibre “ho explico tot”. Si alguna cosa me la guardo per a mi. Si hi ha coses, fins i tot, que guardo per a unes segones memòries.
La resposta ha estat sempre que sí, que ho explico tot, dins el nivell del que és el llibre, format pels records d’un militant, amb totes les limitacions que això comporta de reduccionisme respecte al que seria un treball historiogràfic construït a partir d’un gran nombre de fonts. En tot cas, es tracta de dues coses diferents: un treball historiogràfic té el valor de la complexitat de les fonts; un relat de memòries té la virtut del testimoni directe. Però sí, puc dir que ho explico tot, tot el que bonament he recordat de la meva experiència, fins i tot aquelles coses que m'han resultat més incòmodes d'explicar.
Però tampoc no voldria crear falses expectatives: entre el que explico, no hi ha grans revelacions, ni grans secrets destapats. Senzillament és el relat d’allò que vaig viure i allò que vaig veure. Un relat despullat de tot altre interès que la mateixa narració d’uns fets, d’una trajectòria individual emmarcada en una empresa col·lectiva. Una trajectòria que pot ser, això sí, un botó de mostra de tantes de paral·leles com n’hi ha hagut.
I com que ho explico tot, és impossible que hi hagi unes segones memòries. L’única possibilitat que hi fossin, seria que estigués disposat a fer anàlisi política i reescrivís el llibre en aquesta clau. Però ja avanço que això no ho faré: l’anàlisi política no ha estat mai el meu fort, i altres poden fer aquesta tasca ‑certament necessària‑ molt millor que no ho faria jo.



137
sumadors
4850 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 09/03/2014
Assolit 161%

Aporta-hi 20 €

80 sumadors
1 exemplar del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria autògrafa de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 35 €

11 sumadors
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 45 €

4 sumadors
3 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 45 €

3 sumadors
(Queden 18 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Poema visual de Pau Llop a partir d’uns versos d’Àlvar Valls, edició numerada.

Aporta-hi 50 €

17 sumadors
(Queden 4 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Serigrafia de Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls, edició numerada.

Aporta-hi 60 €

3 sumadors
(Queden 17 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + 1 exemplar del llibre Crit d’Àlvar Valls en edició facsímil numerada i dedicada per l’autor.

Aporta-hi 80 €

19 sumadors
(Queden 1 de 20 recompenses)
3 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Poema visual de Pau Llop a partir d’uns versos d’Àlvar Valls, edició numerada + Serigrafia de Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls, edició numerada + 1 exemplar del llibre Crit d’Àlvar Valls en edició facsímil numerada i dedicada per l’autor.


Blog del projecte

UNA ABRAÇADA FRATERNAL
Quan resten només dos dies per acabar la vigència d’aquest projecte, voldria acomiadar-me de tothom i escriure una vegada més la paraula que més he utilitzat durant ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!