Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

ÀLVAR VALLS. MILITÀNCIA, PRESÓ I EXILI

Un projecte de Alvar Valls

ÀLVAR VALLS. MILITÀNCIA, PRESÓ I EXILI
 • Insereix-lo en una pàgina web


OBJECTIU ASSOLIT. GRÀCIES!
    CONTINUEU SUMANT

 
En només cinc dies des del començament del projecte hem aconseguit l’objectiu. L’autor i l’equip que li ha donat suport donen les gràcies a tots els sumadors perquè amb la seva entusiàstica resposta han fet possible l’edició del llibre.
 
Els qui vulguin encara afegir-se al projecte poden continuar sumant. Hi ha tres bones raons per a fer-ho:
 
● Perquè els diners sobrants seran destinats en part a augmentar el tiratge de la primera edició del llibre a fi que es pugui distribuir a més llibreries dels Països Catalans i en part per fer possible l’edició d’altres llibres dins el marc de la memòria històrica de la lluita per l’alliberament nacional.
 
● Perquè és més còmode assegurar-se rebre el llibre a casa a un cost més baix i abans que aparegui al mercat.
 
● Perquè encara podeu optar per compensacions suplementàries, com el poema visual, la serigrafia o el llibre Crit.
 
_________________________________________________________________________________


ÀLVAR VALLS
MILITÀNCIA, PRESÓ I EXILI
 
● Com era la Catalunya política als últims anys del franquisme?
● Com va col·laborar l’independentisme en la lluita unitària contra la dictadura?
● Quina va ser l’acció política i d’agitació del Front Nacional de Catalunya?
● Com era per dins l’organització militar EPOCA?
● Com van viure uns membres d’EPOCA la detenció i la presó?
● Com és la vida d’un militant a l’exili?
 
Totes aquestes preguntes, i moltes més, troben la seva resposta en el llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998), escrit per un dels protagonistes, Àlvar Valls, un llibre que a través d’aquest projecte de TotSuma busca la seva oportunitat d’edició.
 
 
DE QUÈ ES TRACTA
 
Es tracta d’editar en llibre les memòries de militància, presó i exili d’Àlvar Valls, que a la dècada de 1970 va ser un independentista enquadrat primer al Front Nacional de Catalunya i després a l’organització militar EPOCA.
 
Seguint el fil autobiogràfic de l’autor, se’ns fan presents, narrats per un testimoni de primera mà, els convulsos anys del final del franquisme i el començament de la Transició, l’acció unitària dels partits democràtics clandestins i la lluita particular de l’independentisme, el pas de l’acció política a la lluita armada, la quotidianitat dels militants armats alliberats, la detenció i l’empresonament de l’autor i, més tard, el seu llarg exili de vint anys.
 
Escrit amb un aire de novel·la, però amb tots els personatges i les situacions reals, el llibre és una aportació a la memòria històrica en forma d’una minuciosa crònica en la qual s’expliquen per primera vegada alguns fets i circumstàncies poc o gens divulgats que ajuden a fer conèixer la lluita d’aquells catalans i catalanes que fa 40 anys ja lluitaven per la independència.
 
 
COM ÉS EL LLIBRE
 
És un volum de 400 pàgines, amb il·lustracions documentals, i amb dos textos introductoris: un de Miquel Sellarès, company de l’autor en la lluita unitària antifranquista, i un altre de Carles Sastre, company de l’autor al Front Nacional de Catalunya i a EPOCA i posteriorment membre de Terra Lliure.
 
Tanca el llibre un annex amb deu retrats literaris d’antics companys i un índex de noms citats amb més de 500 entrades. L’edició anirà a càrrec d’una editorial comercial.
 
Us podeu fer una idea del seu contingut clicant aquí els enllaços a la Introducció, al Sumari i a l’Índex de noms.
 
 
QUINES RECOMPENSES S'OFEREIXEN
 
L’ajuda dels sumadors a l’edició del llibre tindrà una sèrie de recompenses segons la quantitat aportada i l’opció escollida. Totes les compensacions seran enviades abans de Sant Jordi al domicili del sumador sense despeses de tramesa i degudament embalades. Les compensacions són:
 
1. El llibre
Tots els qui a través d’aquest projecte ajudin a l’edició del llibre en rebran, segons l’opció escollida, un o més exemplars.
 
2. El teu nom als agraïments
El teu nom figurarà, si ho desitges, en els agraïments del llibre.
 
3. Dedicatòria autògrafa
L’autor dedicarà el llibre a aquells sumadors que ho demanin expressament, i també a les persones els noms de les quals s’indiqui si l’opció escollida és de més d’un exemplar.
 
4. Poema visual
Un poema visual del dissenyador gràfic lleidatà Pau Llop fet sobre uns versos d’Àlvar Valls. Dimensions: 40 x 50 cm vertical. Edició exclusiva de 20 exemplars numerats.
 
5. Serigrafia
Una serigrafia de l’il·lustrador i fotoperiodista Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls. Dimensions: 29,7 x 42 cm vertical. Edició exclusiva de 20 + 20 exemplars numerats.
 
6. Llibre “Crit”
Un exemplar del llibre de poemes Crit, d’Àlvar Valls (1980), en edició facsímil estrictament reservada als sumadors d’aquest projecte. Cada exemplar serà dedicat i signat per l’autor al sumador a qui correspongui. Edició exclusiva de 40 exemplars numerats.
 
 
"CRIT", UN LLIBRE MÍTIC
 
El llibre d’Àlvar Valls Crit, que s’ofereix com a recompensa en dues de les opcions d’aportació, és un recull de 33 poemes socials i reivindicatius, escrits en la seva majoria a la presó Model de Barcelona el 1977, que va ser editat per primera vegada pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans el 1980. Porta un pròleg/poema de Manuel de Pedrolo i el dibuix de la portada és de Manuel Viusà.
 
Des d’aquella primera edició, se n’han fet diverses reimpressions, sempre destinades a causes solidàries o relacionades amb la lluita per l’alliberament nacional. Això i el contingut dels seus poemes han fet que esdevingués un llibre mític entre les diverses generacions d’independentistes dels últims trenta anys.
 
Ara a través d’aquest projecte tens ocasió d’aconseguir-lo en edició facsímil, en un tiratge limitat a 40 exemplars numerats i dedicat per l’autor.
 
 
REGALA'L PER SANT JORDI
 
Si aquest projecte prospera, l’edició del llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998) estarà llesta a primers d’abril, i això en fa una ocasió immillorable per a regalar-ne exemplars per Sant Jordi a aquelles persones a qui saps que els agradarà.
 
No deixis perdre aquesta oportunitat. Si en vols dos o tres exemplars, pots escollir l’opció adequada. Si en vols més, pots fer més d’una aportació combinant les diverses opcions.
 

COM FUNCIONA EL PROJECTE?
 
És ben senzill: només cal que facis un clic a l’opció triada a la columna de la dreta i omplis el formulari que apareixerà.
 
La quantitat compromesa no es carregarà a la teva targeta de crèdit o de dèbit fins al final del període de vigència del projecte a TotSuma i només en el cas que s’hagi aconseguit l’objectiu econòmic.
 
Un cop acabat amb èxit el projecte i fet el càrrec bancari, se’t demanarà per correu electrònic:

     • Si desitges que el teu nom figuri als agraïments del llibre.
    • Si desitges que el teu exemplar et sigui dedicat per l’autor, i en cas d’haver optat per més d’un exemplar, si també hi vols una dedicatòria, i a quins noms.
 
Després, només et caldrà esperar la primera quinzena d’abril, en què rebràs a casa el teu exemplar o exemplars del llibre i les altres compensacions per les quals puguis haver optat.
 
Si aquest projecte de TotSuma superés amb escreix la quantitat fixada com a necessària, els diners sobrants serien cedits a l’editorial que publicarà el llibre a fi de contribuir a l’edició d’altres llibres dins el marc de la memòria històrica de la lluita per l’alliberament nacional.
 
 
ET QUEDA ALGUN  DUBTE?
 
Si encara tens algun dubte, pots formular-lo entrant a l’opció “Fes una pregunta” que hi ha al peu d’aquesta pàgina web.
 
 
COMPARTEIX EL PROJECTE I INTERACTUA AMB L'AUTOR
 
Si vols compartir el projecte amb les teves amistats o amb el teu cercle d’afinitat, clica al link “Comparteix-lo a Facebook” al peu d’aquesta pàgina web.
 
Si vols interactuar amb l’autor, entra al Blog del projecte a través de l'enllaç que hi ha a dalt d'aquesta pàgina. Àlvar Valls hi farà un post la majoria dels dies de durada del projecte.

El projecte també té un compte molt actiu a Facebook amb l'etiqueta "Àlvar Valls, militància, presó i exili", on va apareixent documentació gràfica i alguns fragments del llibre.

Si vols fer un comentari, clica a baix l’enllaç “Fes un comentari” i l'autor del llibre hi respondrà.
 
 
L'AUTOR DIU...
 
“Quatre dècades després del meu període de militància activa, crec que ha arribat el moment d'explicar públicament en primera persona tot allò que vaig viure en aquells anys apassionants.
 
Ho considero una aportació testimonial imprescindible per a fer conèixer la realitat d’un sector de l’independentisme que fins avui mateix ha estat silenciat i amagat pels beneficiaris de la Transició.
 
Si amb la teva aportació sumes per l’èxit d’aquest projecte, no solament tindràs el llibre i eventualment altres recompenses, sinó que hauràs contribuït a preservar la memòria històrica pel que fa a la lluita del poble català per la independència.
 
Agraeixo el suport i l’esforç d’aquells amics, joves militants independentistes d’avui, que m’han animat i ajudat a posar en marxa aquest projecte i que em donen suport dia rere dia per mantenir-lo i fer-lo conèixer en cercles molt més amplis d’aquells als quals podria arribar jo.”
Àlvar Valls

 
EL RESSÒ ALS MITJANS
 
Llibertat.cat (diari digital), 28 de gener:
http://www.llibertat.cat/2014/01/nou-projecte-per-publicar-les-memories-de-l-independentista-alvar-valls-24670

Fòrum (diari digital d'Andorra). Vídeo amb Àlvar Valls, 28 de gener:
http://forum.ad/2014/01/28/alvar-valls-publicara-les-seves-memories-a-traves-dun-projecte-de-micromecenatge/ 

Diari Bon Dia (Andorra), 29 de gener:
http://www.bondia.ad/index.php?option=com_content&view=article&id=26354:alvar-valls-recapta-fons-per-publicar-les-memories-de-militancia-preso-i-exili&catid=46:cultura


Llibertat.cat (diari digital), 30 de gener:
http://www.llibertat.cat/2014/01/el-micromecenatge-per-les-memories-d-alvar-valls-supera-les-expectatives-en-5-dies-24730

Llibertat.cat (diari digital), 31 de gener. Entrevista amb Àlvar Valls:
http://www.llibertat.cat/2014/01/-la-memoria-historica-es-una-de-les-claus-del-present-i-del-futur-d-una-comunitat-que-ajuda-a-conei-24746

Diari d'Andorra 3 de febrer. Entrevista amb Àlvar Valls:
Un any a la lluita armada (entrevista) 1
Un any a la lluita armada (entrevista) 2

 

Facebook    

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Alvar Valls
Alvar Valls
Encamp
Àlvar Valls va néixer a Barcelona fa 66 anys. Ha tingut tres fills, ha escrit quinze llibres, ha plantat dos cirerers i ha cremat una bandera espanyola. Per llaurar-se un brillant futur, va estudiar peritatge mercantil i ciències econòmiques, uns estudis que només li van servir per adornar resums biogràfics. Mentrestant es va formar com a professor de català, i la correcció de textos ha estat l’ofici de la seva vida. Tastaolletes compulsiu, ha fet també de traductor, de negre i de periodista. Donat a ficar-se en embolics, el 1970, en ple franquisme, es va afiliar al Front Nacional de Catalunya i després va servir dotze mesos a la milícia catalana. Va anar a parar a la garjola, però se’n va escapolir i va volar nord enllà, primer a París i després a Andorra. Encara viu al país del Pirineu, i diu que no pensa morir-se abans de veure Catalunya a l’ONU.
137
sumadors
4850 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 09/03/2014
Assolit 161%

Aporta-hi 20 €

80 sumadors
1 exemplar del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria autògrafa de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 35 €

11 sumadors
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 45 €

4 sumadors
3 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 45 €

3 sumadors
(Queden 18 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Poema visual de Pau Llop a partir d’uns versos d’Àlvar Valls, edició numerada.

Aporta-hi 50 €

17 sumadors
(Queden 4 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Serigrafia de Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls, edició numerada.

Aporta-hi 60 €

3 sumadors
(Queden 17 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + 1 exemplar del llibre Crit d’Àlvar Valls en edició facsímil numerada i dedicada per l’autor.

Aporta-hi 80 €

19 sumadors
(Queden 1 de 20 recompenses)
3 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Poema visual de Pau Llop a partir d’uns versos d’Àlvar Valls, edició numerada + Serigrafia de Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls, edició numerada + 1 exemplar del llibre Crit d’Àlvar Valls en edició facsímil numerada i dedicada per l’autor.


Blog del projecte

UNA ABRAÇADA FRATERNAL
Quan resten només dos dies per acabar la vigència d’aquest projecte, voldria acomiadar-me de tothom i escriure una vegada més la paraula que més he utilitzat durant ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!