Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

ÀLVAR VALLS. MILITÀNCIA, PRESÓ I EXILI

Un projecte de Alvar Valls

Articles

Dijous, 30 de gener

XERRAT I REPOSAT

En el post d’abans-d’ahir deia que quan vaig acabar el llibre tenia la sensació que si no hi hagués posat el punt final hauria pogut allargar-lo indefinidament. I és veritat. Però també ho és que el que he escrit en quatre-centes pàgines jo mateix ho hauria pogut escriure en dues-centes. O en cent. Som a l’era de l’anar per feina, de la pressa, de la simplificació, de la dictadura dels 140 caràcters. I un llibre d’un cert gruix –i més que més si és de memòries!– pot ser suspecte d’espantar el personal, de ser vist a priori com del gènere plom.
Permeteu-me confessar que l’objectiu del meu llibre no és únicament la contribució a la memòria històrica. Aquest és l’objectiu social, el que plasma el deure envers els altres. Hi ha també un objectiu personal, íntim, tan potent com aquell, que abasta el continent tant com el contingut, i que és el de crear una obra literària. No hauria sabut fer el llibre com aquell qui fa una monografia històrica, un informe empresarial o la memòria d’activitats d’un club. Havia de ser un llibre amb ànima, una peça literària.
Al cap dels anys és un llibre xerrat i reposat, cosa que no vol pas dir innecessàriament allargassat. Al contrari, durant l’etapa de la seva redacció vaig procurar en tot moment que no hi hagués cap frase ni cap passatge sobrers. Però no vaig fer cap concessió a la simplificació narrativa, i el fet de narrar una història que té un intrínsec valor polític i social no em va fer perdre la cosciència d’exercir l’ofici d’escriure. Cosa que no és res de l’altre món: el gènere literari memorialístic fa molts segles que està inventat.
Si me n’he sortit més o menys bé, és el lector qui ho haurà de dir.



137
sumadors
4850 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 09/03/2014
Assolit 161%

Aporta-hi 20 €

80 sumadors
1 exemplar del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria autògrafa de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 35 €

11 sumadors
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 45 €

4 sumadors
3 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges.

Aporta-hi 45 €

3 sumadors
(Queden 18 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Poema visual de Pau Llop a partir d’uns versos d’Àlvar Valls, edició numerada.

Aporta-hi 50 €

17 sumadors
(Queden 4 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Serigrafia de Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls, edició numerada.

Aporta-hi 60 €

3 sumadors
(Queden 17 de 20 recompenses)
2 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + 1 exemplar del llibre Crit d’Àlvar Valls en edició facsímil numerada i dedicada per l’autor.

Aporta-hi 80 €

19 sumadors
(Queden 1 de 20 recompenses)
3 exemplars del llibre + El teu nom als agraïments del llibre si ho desitges + Dedicatòria o dedicatòries autògrafes de l’autor si ho desitges + Poema visual de Pau Llop a partir d’uns versos d’Àlvar Valls, edició numerada + Serigrafia de Jordi Borràs amb el poema “Clam” d’Àlvar Valls, edició numerada + 1 exemplar del llibre Crit d’Àlvar Valls en edició facsímil numerada i dedicada per l’autor.


Blog del projecte

UNA ABRAÇADA FRATERNAL
Quan resten només dos dies per acabar la vigència d’aquest projecte, voldria acomiadar-me de tothom i escriure una vegada més la paraula que més he utilitzat durant ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!