Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Portem Espanya al Tribunal Europeu dels Drets Humans en defensa dels catalans

Un projecte de marcbel

Articles

Divendres, 12 d'abril

Roda de premsa

Apunt originalment publicat al bloc d'en Marc Belzunces.

Avui hem fet la roda de premsa. És la primera vegada que es porta el català a Europa. Concretament, la discriminació lingüística que patim els catalanoparlants a Espanya i que fa que tinguem menys drets, és duta al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). Us podeu descarregar el Dossier de Premsa (pdf) que hem elaborat explicant el cas i que inclou la demanda presentada al TEDH.


Roda de premsa cas Belzunces contra Espanya
Foto: Jordi Borràs Abelló (http://jborras.cat)

És la primera vegada que es porta a Europa una discriminació lingüística el resultat de la qual és que uns ciutadans tinguin menys drets que uns altres per motius etnolingüístics. No havia passat a Europa fins ara. En aquest sentit és un cas innovador internacionalment.

A més, si el TEDH ens dóna la raó (la raó la tenim, però ens l'ha de donar), això significarà que qualsevol podrà fer recursos en llengua catalana al Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional i l'Audiència Nacional espanyols. Qualsevol catalanoparlant. Penseu que un cop marxi Catalunya, a Espanya quedaran molts milions de catalanoparlants que hi seran com a mínim uns quants anys més (esperem que pocs). No penseu que perquè siguem independents d'aquí a poc, no s'ha fer igualment.

Donatius mitjançant totSuma: la plataforma del país pel país

Els donatius per cobrir-ne les despeses els podeu fer des de totSuma.

El vostre donatiu es farà efectiu quan s'arribi a la quantitat i la data fixada. Si no s'arriba a la quantitat, no es farà efectiu, no pagareu res. Esperem que no passi.

Els 3.000 euros són per pagar les costes del procés. De fet, la feina feta, sota una òptica estrictament professional, val molt més que això. No només hi ha treballat la meva advocada de valent, sinó que ha rebut l'ajuda de gent tant del sector de la professió com des del sector acadèmic. Diverses persones que fan això no pel meu cas en concret, que també, sinó pel país, per un sentiment de país i de justícia.

I per què no feu servir Verkami? dirà algú. Bé, bàsicament perquè no van voler-nos. Argumenten que no es dediquen a temes judicials. Són una empresa privada, cal dir, i tenen tot el dret a dir que no. D'altra banda, Verkami és una empresa que s'orienta al mercat espanyol, i la llengua interna de la plataforma és l'espanyol, amb el català subordinat. Només cal obrir un menú desplegable des del Verkami en català per veure que et surt en espanyol.

Un cop vam tenir el no de verkami, vam buscar (bàsicament la Marta Torres Vilatarsana de la Fundació Catalunya) altres opcions. Ens van proposar altres plataformes, però no complien un requisit fonamental: que el català fos una llengua tractada en pla d'igualtat, sense subordinacions.

Aleshores vam haver de demanar a amics, coneguts i saludats si sabien d'alguna altra plataforma. I en Joan Camp de Tirabol ens va dir que ells precisament estaven fent una des del país pel país. És a dir, una plataforma de micromecenatge on el seu mercat és clarament el país (els Països), i on qualsevol catalanoparlant es pugui desenvolupar en absolut llibertat. La plataforma era, i és totSuma, presentada fa pocs dies.





Vist amb perspectiva, sort que a Verkami ens van dir que no. Realment totSuma és una eina molt potent: la societat civil nacional pot subvencionar projectes de país. Ja no queda en mans de les administració, que responen a criteris polítics, amb subvencions que poden desaparèixer de cop, especialment en contextos com els actuals.

A més, sovint s'ha criticat a les associacions que demanen subvencions que fan projectes que no interessen a la gent. Amb plataformes com totSuma les associacions poden entendre quina és la mena de projectes interessen més. O demostrar que els projectes que alguns diuen que no interessen, interessen i de debò.

Igualment, ja no cal obligatòriament pagar una quota d'una associació per complir amb el país. Podem decidir donar una quantitat fixa cada any (50, 100... EUR) i repartir-los entre els diversos projectes que sorgeixin a totSuma. Què més volem?



95
sumadors
3260 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 25/05/2013
Assolit 108%

Aporta-hi 10 €

40 sumadors
Rebreu un correu personal d'agraïment i un butlletí d'informació de seguiment del cas.

Aporta-hi 20 €

33 sumadors
Rebreu un correu personal d'agraïment, un butlletí d'informació de seguiment del cas i un diploma de sumador.

Aporta-hi 50 €

16 sumadors
Rebreu un correu personal d'agraïment, un butlletí d'informació de seguiment del cas, un diploma de sumador i un llibre a triar entre una selecció de l'editorial El Llamp.

Aporta-hi 100 €

3 sumadors
Rebreu un correu personal d'agraïment, un butlletí d'informació de seguiment del cas, un diploma de sumador, un llibre a triar entre una selecció de l'editorial El Llamp i la participació en un cafè-tertúlia amb en Marc Belzunces a Barcelona per parlar del cas (despeses de transport i consumicions a càrrec del sumador).

Aporta-hi 300 €

2 sumadors
Rebreu un correu personal d'agraïment, un butlletí d'informació de seguiment del cas, un diploma de sumador, un llibre a triar entre una selecció de l'editorial El Llamp, participació en un cafè-tertúlia amb en Marc Belzunces per parlar del cas i lloc d'honor als actes públics que es facin (despeses transport i consumicions a càrrec del sumador).

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
ENTITATS: Reconeixement de l'entitat en la comunicació de la campanya i als actes públics; i acte de Marc Belzunces a les instal·lacions de l'entitat (si així ho vol l'entitat)

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
Rebreu un correu personal d'agraïment, un butlletí d'informació de seguiment del cas, un diploma de sumador, un llibre a triar entre una selecció de l'editorial El Llamp, participació en un cafè-tertúlia amb en Marc Belzunces per parlar del cas i lloc d'honor als actes públics que es facin (despeses transport i consumicions a càrrec del sumador). Esment del sumador (si així ho vol) en la comunicació de la campanya, i reconeixement (si així ho vol) en els actes públics.

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
ENTITATS: Reconeixement de l'entitat en la comunicació de la campanya i als actes públics; i acte de Marc Belzunces a les instal·lacions de l'entitat (si així ho vol l'entitat)


Blog del projecte

El Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg rebutja el cas d'un ciutadà discriminat pel Tribunal Suprem per una qüestió de llengua
Notícia apareguda a El Punt Avui: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/680204-un-jutge-contra-catalunya.html Un jutge contra Catalunya El Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!