Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Guia de l'Havana Xica (Vilanova i la Geltrú i entorns)

Un projecte de bienvemoya

Guia de l'Havana Xica (Vilanova i la Geltrú i entorns)
 • Insereix-lo en una pàgina web

Guia de l’Havana Xica - (Vilanova i la Geltrú i entorns).

Amb aquest micromecenatge em proposo editar un recull d’articles que ens guiïn pel territori urbà i paisatgístic de Vilanova i la Geltrú i la comarca, per conèixer la ciutat que hem construït al llarg dels segles i entendre-la tal com és i la vivim avui.

El text conté vint articles apareguts al digital EIX DIARI entre els anys 2020 i 2021, mitjà que abasta les comarques del Penedès històric (Alt i Baix Penedès i Garraf). El diari ha constatat que cada article, a partir del primer, mai va baixar dels mil clics.
No és una guia a l’ús actual d’aquesta mena de manuals. Amb una estructura literària, facilita poder moure’s per la ciutat i la seva comarca a través de l’espai històric fossilitzat en l’urbanisme, la història i l’imaginari. No és un llibre d’història.

Vilanova i la Geltrú ─coneguda com L’Havana Xica─ com altres poblacions, en el seu atzarós avenir no ha seguit un camí lineal que l’hagi dut a ser el que és avui. Al llarg de la seva història els humans que han habitat la ciutat i els seus voltants, l’han concebut en funció de la peremptorietat de les seves vides i dels seus projectes de futur. Alguns d’aquests projectes van poder ser duts a la pràctica, d’altres devien fracassar i han estat oblidats. Dels exitosos n’ha quedat memòria, la història; dels fracassats en queden les restes: els carrers i els murs, els llocs entre les quals van iniciar-se, en queda la llegenda, l’imaginari.

Al pas dels anys alguns d’aquells futurs proposats van ser contrariats per la raó o impedits per la mera força: èpoques de benestar van succeir a èpoques d'inquietud i desassossec; èpoques de deseiximent van heretar temps de sotsobre i intranquil·litat. Dones i homes que van néixer i viure en aquestes mateixes cases i carrers que avui ocupem els actuals veïns, no reconeixerien les seves cases, la seva ciutat, i se sorprendrien positivament, o els contrariaria veure les transformacions sofertes en la ciutat que ells edificaren. La pretensió d’aquestes notes és que el lector conegui qui abans que ell ha trepitjat el sòl que avui ell trepitja i qui s’ha aixoplugat entre les façanes que avui l’acullen a ell.

El llibre no s’ocupa nomes de Vilanova i la Geltrú, sinó que dona cabuda a les poblacions de l’entorn comarcal, la que avui denominem el Garraf i que històricament s’ha denominat el Penedès, dins la qual queda emmarcada Vilanova i la Geltrú essent-ne avui el nucli urbà capdavanter, tant per la seva demografia, com perquè al llarg de la història moderna, la seva població s’ha distingit com a la societat més dinàmica i disposada a encapçalar els impulsos socials i econòmics més avançats.
La pretensió del projecte, és editar una quantitat d’exemplars, uns 200, que són els que hem calculat que poden interessar a un públic preocupat en l’adquisició d’un opuscle d’aquest caràcter i temàtica. Calculem que la població que pugui sentir-se atreta per l’adquisició d’un treball d’aquesta mena, resideix, en la seva majoria a la ciutat, i possiblement uns altres pocs en poblacions de la comarca. A ells, doncs, els dirigirem directament suggerint-los que avancin el cost del llibre, i un cop editat se’ls trametrà als seus domicilis a través d’un servei local de missatgeria.


Recompeses
Les recompenses s'enviaran al domicili de sumadors/es per això és important que especifiqueu adreça postal al vostre usuari habitual o quan us registreu per fer la vostra aportació.

Moltes gràcies!
 

Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

bienvemoya
bienvemoya
Vilanova i la geltrú
71
sumadors
1580 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 06/01/2022
Assolit 105%

Aporta-hi 10 €

47 sumadors
Amb l'aportació de 10€ rebràs al teu domicili un exemplar del llibre editat.

Aporta-hi 20 €

11 sumadors
Amb l'aportació de 20€ rebràs al teu domicili 2 exemplars del llibre editat.

Aporta-hi 30 €

3 sumadors
Amb l'aportació de 30€ rebràs al teu domicili 3 exemplars del llibre editat.

Aporta-hi 50 €

4 sumadors
Amb l'aportació de 50€ rebràs al teu domicili 5 exemplars del llibre editat.

Aporta-hi 100 €

6 sumadors
Amb l'aportació de 100€ rebràs al teu domicili 10 exemplars del llibre editat i una menció en el llibre com a col·laborador del projecte.


Blog del projecte

 Benvolguts subscriptors de la Guia L'Havana Xica

 Benvolguts subscriptors, doncs la qüestió és que ja tenim corregit i molt endavant el text final del llibre que volem publicar, al qual vosaltres vau fer confiança. Així ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!