Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Tallers i extraescolars de Circ

Un projecte de Artllunatic • Insereix-lo en una pàgina web

La companyia Art Llunàtic és un projecte d'apropament a les arts del circ, que va néixer fa dos anys arran de trobades entre gent que gaudim de fer malabars i espectacles, amb inquietuds socials i amb l'objectiu principal de fer arribar el circ a tothom.

Vàrem començar -i continuem- participant amb espectacles a esdeveniments solidaris i sense ànim de lucre, per a poc a poc oferir tallers i programes orientats a conèixer els malabars en profunditat i per adonar-nos que no és una cosa que només poden fer les grans estrelles.

A través de l'oportunitat de gaudir del circ, oferim una visió més propera de diverses disciplines, donant la possibilitat d'experimentar-les i ser-ne part. Així, pretenem que la mainada explori la seva capacitat per fer diferents activitats del circ, que no s'acostumen a oferir a l'educació reglada.


 

Projecte d’extraescolars

Les extraescolars estan pensades per fer un apropament/iniciació de les arts circenses de manera continuada durant l'any escolar. El nombre de participants pot ser de 10 a 15 per grup, amb sessions de 2 h d’un o dos dies a la setmana.

Es destinen a nenes i nens a partir dels 8 anys, que tinguin inquietuds pel circ i les seves vessants.

És un format on s'aprofundirà a cada disciplina amb l'objectiu d'assolir un nivell bàsic en cadascuna.

Les disciplines oferides són les següents:

- Malabars, Maces, Pilotes, Anelles, Carioques, Pals Xinesos, Basto Llarg.

- Acrobàcies, en parelles i grupals, Verticals...

- Equilibris, monocicle, Slackline, roda-bola...
 

 

Metodologia

La metodologia que es portarà a terme es basa en un model d'educació no formal, on li donarem espai al joc i aprendrem a través de l'experiència vivencial.

Es treballarà amb valors com: Respecte, empatia, companyerisme, igualtat, equitat i treball en equip. A l'inici i finalització de cada trimestre es realitzarà una assemblea per fomentar aquests valors i la presa de decisions per consens.

Durant les extraescolars es treballarà cada trimestre amb 2 malabars diferents, tot combinant-los amb acrobàcies, equilibris i -en alguns casos- elaboració d’un malabar propi.

L'estructura de cada sessió consistirà a dedicar els 30 primers minuts a l'acollida i jocs de coneixença/iniciació i escalfament; posteriorment activitats i jocs orientats a conèixer els malabars i per finalitzar 15 minuts per fer el tancament (estiraments, relaxació, roda del que els hi ha agradat més o menys...).

Tot i això, el primer i últim dia del trimestre seran diferents, doncs es dedicarà un temps a fer una assemblea, on fomentar la presa de decisions i l'expressió d'opinions o sentiments, envers les classes i la dinàmica grupal. L'organització d'aquests dies queda així:

- Primer dia del trimestre: Farem la primera mitja hora de dinàmiques de presentació, coneixença i confiança per tal de trencar el gel i afavorir la cohesió de grup. La resta de la sessió es presentaran dos malabars diferents per fer un petit tast i que tinguin l'oportunitat d'escollir per quins volen començar el trimestre. Aquesta elecció es farà en grup, fomentant el consens i el respecte vers totes les opinions.

- Últim dia del trimestre: Farem la primera hora d'escalfament i jocs lliures amb els 3 malabars treballats durant el trimestre. L'última hora la dedicarem a fer una assemblea on parlar que ens ha agradat més i menys durant aquests 3 mesos, tant en l'àmbit de malabars com de relació grupal i dinàmiques entre companyes. Es fomentarà el respecte, el torn de paraula i que les participants puguin aportar propostes de millora pel següent trimestre. Per finalitzar es farà una dinàmica de tancament.
 

Recursos

Per tal de dur a terme aquest projecte és mínimament necessari el següent material:

Malabars: 45 pilotes de malabars, 45 maces, 30 carioques, 15 pals xinesos, 45 anelles i 15 Staff (bastons llargs).

Equilibris: 2 slackline (cinta d'equilibris), 4 monocicles i 7 roda-bola.

Acrobàcies: Tatami d'alta densitat i un espai ampli per realitzar-les amb seguretat.


En aquest projecte comptem amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grilló Libertario
https://www.elgrillolibertario.org/


Tallers i extraescolars de Circ

Facebook     Twitter    

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Artllunatic
Artllunatic
Palafrugell
La companyia Art llunàtic és un projecte d’apropament a les arts del circ, que va néixer fa dos anys arran de trobades entre gent que gaudim del fet de fer espectacles i malabars, amb inquietuds socials i amb l’objectiu principal de gaudir i fer arribar el circ a tothom. Vàrem començar – i continuem – participant amb espectacles a esdeveniments solidaris i sense ànim de lucre, per a poc a poc oferir tallers i programes orientats a conèixer els malabars en profunditat i per adonar-nos que no és una cosa que només poden fer les grans estrelles. A través de l’oportunitat de gaudir del circ, oferim una visió més propera de diverses disciplines, donant la possibilitat d’experimentar-les i ser-ne part. Així, pretenem que les persones explorin la seva capacitat per fer diferents activitats del circ, que no s’acostumen a oferir en formacions reglades.
17
sumadors
285 €
dels 800 necessaris
13
dies per acabar
Assolit 35%

Aporta-hi 5 €

4 sumadors
Per agrair totes i cada una de les donacions, oferirem una jornada de tallers de circ oberts i gratuïts a l'aire lliure i per a tots els públics (Dia a concretar). Considerarem això com una cloenda general a part de les recompenses individuals que oferirem.

Aporta-hi 5 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Podràs escollir 2 articles: Una xapa, un adhesiu o un imant per la nevera amb el logo d'Art Llunàtic. Amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grillo Libertario https://www.elgrillolibertario.org/

Aporta-hi 15 €

4 sumadors
(Queden 17 de 20 recompenses)
Bosses de mà amb el logo d'Art Llunàtic. Amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grillo Libertario https://www.elgrillolibertario.org/

Aporta-hi 15 €

1 sumadors
Si ets artista de circ, podràs beneficiar-te de ser soci de la nostra associació. Ser soci et permetrà: Utilitzar el material de l'associació, utilitzar l'espai que obtingui l'associació (un cop realitzat els tràmits amb l'ajuntament) per poder assajar, formar part de l'equip i participar dels espectacles i esdeveniments que organitzem (remunerats), poder facturar amb l'associació els teus propis bolos i el més important formar família i ajudar-nos mútuament.

Aporta-hi 20 €

6 sumadors
(Queden 48 de 50 recompenses)
Samarreta a escollir entre blanca o negre amb el logo d'Art Llunàtic. Amb la col·laboració de la Distribuïdora El Grilló Libertario https://www.elgrillolibertario.org/

Aporta-hi 20 €

1 sumadors
(Queden 50 de 50 recompenses)
Si tries aquesta opció tindràs un Descompte de 10 € en les extraescolars de Circ! Si ets una persona interessada a fer les extraescolars d'iniciació al circ o tens algú a la família que vulguis que s'apunti. Amb les teves dades oferirem 1 descompte de 10 € en el primer mes!

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
Oferim un Espectacle de malabars i màgia per un esdeveniment particular o familiar (Això no inclou esdeveniments lucratius).

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
Espectacle de Malabars de foc, per a esdeveniments privats o particulars. En aquest cas si és un esdeveniment lucratiu, participarem amb unes condicions molt concretes. 1- Les despeses que tinguem seran cobertes per l'organitzador/a de l'esdeveniment 2- Es publicarà el nom de la nostra Associació (Art Llunàtic) i se'n farà promoció prèvia a l'esdeveniment com a col·laboradora activa. 3- Cap dels membres de la nostra associació cobrarà per aquest servei. Contemplem això com un intercanvi.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!