Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

A ON ANEM? Empoderament mitjançant la memòria i el pensament

Un projecte de esther.borrellrosell

Articles

Dimarts, 16 de juny

A ON ANEM? Un quart del camí fet!

A ON ANEM? Un quart del camí fet!

Ahir varem fer la quarta part del camí en el nostre projecte per editar A ON ANEM? i hem recaptat el 31% de l'humil primer objectiu. Però ens hem quedat encallats. Si algú ens dona una empenteta será  d'agraïr! I podeu compartir els posts!!!



Dilluns, 15 de juny

Nou fragment de A ON ANEM: EMPODERAMENT MITJANÇANT LA MEMÒRIA I EL PENSAMENT

Nou fragment de A ON ANEM: EMPODERAMENT MITJANÇANT LA MEMÒRIA I EL PENSAMENT

Una causa de que els experts que governen i gestionen els nostres països estiguin tan desorientats com estan és el sou. Quan comprendre un problema o un sistema de problemes depèn del sou d’una persona, no solament de la seva riquesa sinó de la possibilitat de conservar el seu habitatge i la seva forma de viure, el problema difícilment es compren; quan comprendre un problema pot significar quedar-te sense feina, hi ha moltes possibilitats que el problema no es comprengui. Això sense tenir en compte els xantatges i el mobbing que es produeix a les altes esferes, com el vicepresident del EEUU, Al Gore, va posar en evidència en les seves nombroses conferències que va realitzar a tot el món per tal que la gent es fes càrrec del problema del canvi climàtic i veiés que és possible aturar aquest canvi malgrat la deixadesa dels governants el seu interès en deixar que les coses segueixin pel mateix camí. Quan tota la comunitat científica preocupada pel clima havia comprés que efectivament s‘estava produint un canvi climàtic provocat bàsicament per les emissions de CO2 a l’atmosfera, certs empresaris varen veure amenaçats els seus guanys i varen engegar una manipulació de la informació sembrant el dubte. A la pel.lícula-documental An inconvinient truth es veuen les proves de l’existència d’aquesta confusió creada amb premeditació, aquest dubte que es va crear intencionadament per tal que la gestió econòmica dels EEUU no es modifiqués pel problema del canvi climàtic. Al Gore va fer produir aquesta pel.lícula-documental per mostrar com s’havia anat sembrant el dubte entre els científics amb l’objectiu que la gent cregués que membres de la comunitat científica no estaven d’acord en que estem destruint el planeta. Va dedicar molts anys a dialogar amb les persones que no volien saber, en buscar el camí que permetés un diàleg amb aquestes persones, recollint un feed back a cada una de les seves conferències per tal de fer millor la següent i el següent diàleg. Informació i emoció varen ser les seves dues peces clau per obrir aquest diàleg. Els experts no comprenen la realitat que gestionen perquè el seu sou depèn d’aquesta comprensió. Al Gore va mostrar que científics que varen comprendre la manipulació efectuada en la comunicació de les dades obtingudes en els informes que ells mateixos havien efectuat, informes que havien estat retallats i manipulats des de les altes esferes del poder, podien perdre el seu sou i la seva forma de guanyar-se el pa. Però aquells que no varen comprendre que el clima ha canviat per causes humanes, també podien arriscar el seu sou i la seva reputació professional per represàlies polítiques de la comunitat científica, sí comprenien les causes del canvi climàtic. De manera que no els convenia i no els convé comprendre.



Dimecres, 10 de juny

Ja tenim el 31% necessari per editar A ON ANEM!

Ja tenim el 31% necessari per editar A ON ANEM!

Ja tenim el 31% de l'objectiu recaptat però necessitem el teu ajut. Si comparteixes ens ajudaràs molt a difondre el projecte.  Falten uns 200€, que són uns 11 llibres. Sembla una tontería però costa molt!!!!






Dimarts, 9 de juny

Fragment de A ON ANEM?

Fragment de A ON ANEM?

Aquí teniu un fragment de A ON ANEM? Els autoenganys formen part del pensament de tothom. Un pensament sense sentiment no existeix. David Bohm i Mark Edwards varen explorar conjuntament de forma esplèndida les relacions existents entre tot pensament i els sentiments lligats a ell, en un diàleg entre paraules i imatges que varen bastir i publicar en l’obra Changing Consciousness l’any 1991. Els professors contemplem diàriament a les aules d’educació secundària com els adolescents s’auto enganyen en les relacions envers els seus companys o en relació amb els professors. La percepció de la realitat de cada dia a l’aula és clau per comprendre els conflictes que hi tenen lloc contínuament, els sentiments i les emocions que els alumnes de vegades reprimeixen i quotidianament exterioritzen, emocions que produeixen pensaments i comportaments que són normalment agressius. Per què la percepció de la realitat és molt diferent d’aquesta realitat? La gent tendeix a evitar pensaments que poden ser desagradables. El pensament d’una cosa preocupant inquieta el cos i les emocions, i per sentir-nos bé apartem allò que inquieta la ment. Per diversos motius s’origina una tendència a apartar contínuament pensaments que poden inquietar-nos, a negar-los i substituir-los per altres pensaments que ens fan sentir bé. Tenim així l’autoengany. Atribuir als altres les coses nostres que ens desagraden, desplaçar els pensaments incòmodes, ens fa sentir bé. L’error és de l’altre i no, meu. I la comoditat ens inclina a no buscar la veritat i a seguir el corrent, la normalitat. La percepció de la realitat és molt diferent d’aquesta realitat perquè les preguntes que ens fem són dels temes que ens interessen. No ens interessen els temes que posen en perill les nostres idees, la nostra seguretat, el nostre equilibri emotiu, i les preguntes sobre aquests temes perillosos no ens les fem. Vivim en un món d’enganys i mentides. Mentir ha esdevingut en el segle XXI la forma de dialogar a tot arreu, i quan l’interès per la veritat s’apaga no és fàcil enfrontar-se al desig d’auto enganyar-nos, d’apartar pensaments inquietants. La universitat havia de ser aquell lloc on s’anava a buscar veritats, a buscar pistes per destapar errors encoberts o amagats, havia de ser una escola sobre la vida o un lloc de trobada de persones valentes que volien conèixer el món, el seu món, i els professors havien de facilitar el camí de recerca que ells havien trobat perquè l’havien buscat. Sabien com buscar-lo i podien compartir amb els joves la seva experiència. Precisament, el diàleg servia a Sòcrates o a Hypatia a mostrar aquest camí. El meu pare ens ensenyava aquest camí per les muntanyes, per la natura, sota el cel i els astres, tal com li va ensenyar a buscar aquest camí el seu germà gran i com jo li vaig ensenyar al meu germà petit. D’aquesta manera aprenien molts joves rurals a Catalunya, a Tailàndia i a molts altres llocs del món, a trobar el seu camí.



Dilluns, 8 de juny

18% assolit per al projecte A ON ANEM? !!!

18% assolit per al projecte A ON ANEM? !!!

A ON ANEM: EMPODERAMENT MITJANÇANT LA MEMÒRIA I EL PENSAMENT és el meu darrer llibre. No patiu que ja se m'ha acabat el repertori. Potser l'any proper tornaré a escriure llibres, però abans cal que vengui els que he publicat enguany! Tota la col.lecció de gènere GEA-5 + ---- potser A ON ANEM? Per ara tenim el 18% de la recaudació que necessitem per publicar els 50 primers exemplars. Necessitem que cada dia algú compri el llibre per endavant i així,a finals de mes haurem recollit el que necessitem per fer la primera edició. Si vols saber de què tracta el llibre entra a www.totsuma.cat/1331 POTS COMPARTIR!!!



Diumenge, 7 de juny

S'acosta el periode per reflexionar... A ON ANEM?

S'acosta el periode per reflexionar... A ON ANEM?

Ara que s'acosta el periode de relax, podeu pensar A ON ANEM? I de pas aconseguir un EMPODERAMENT MITJANÇANT LA MEMÒRIA I EL PENSAMENT. Coses que es poden fer quan desconectem de la febre del dia a dia... Però per fer tot això aquest estiu caldrà que participeu en el projecte crowdfunding per editar el meu darrer llibre. Qui sap? Si ens afanyem, potser podríem tenir el llibre abans de setembre! www.totsuma.cat/1331



Dissabte, 6 de juny

A on anem? Anem molt bé!

En Jordi ha fet una aportació doble al projecte crowdfunding per editar A ON ANEM? EMPODERAMENT MITJANÇANT LA MEMÒRIA I EL PENSAMENT. Anem molt bé! Cal que cada dia algú compri el llibre per endavant! PODEU COMPARTIR!!!!! www.totsuma.cat/1331



Divendres, 5 de juny

Ja tenim la coberta de A ON ANEM? Empodermanet mitjançant la memòria iel pensament

Ja tenim la coberta de A ON ANEM? Empodermanet mitjançant la memòria iel pensament

Ja tinc feta la coberta de A ON ANEM? EMPODERMANET MITJANÇANT LA MEMÒRIA I EL PENSAMENT però alguna cosa fa que es desajusti i la imatge passi a una altra pÀgina. Però tal com està ja la podem enviar a imprenta i segur que en mig segon els de Huella Digital solucionaran el problema. A la contraportada anirà la meva foto i un text. Ara cal trobar 18 persones que vulguin comprar el llibre abans que el publiquem. Ja s'ha comprat el primer llibre!



7
sumadors
150 €
dels 300 necessaris
finalitzat
el 19/07/2015
Assolit 50%

Aporta-hi 8 €

0 sumadors
Llibre en PDF

Aporta-hi 19 €

6 sumadors
Llibre

Aporta-hi 36 €

1 sumadors
2 Llibres

Aporta-hi 50 €

0 sumadors
3 Llibres

Aporta-hi 60 €

0 sumadors
4 Llibres + Agraïment especial en el llibre

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
1 Llibre + Els cinc darrers llibres de Esther Borrell i Rosell + Agraïment especial en el llibre

Aporta-hi 400 €

0 sumadors
1 Llibre + 1 conferència de Esther Borrell i Rosell a triar entre les que ofereix a la seva página www.estherborrell.com


Blog del projecte

A ON ANEM? Un quart del camí fet!

Ahir varem fer la quarta part del camí en el nostre projecte per editar A ON ANEM? i hem recaptat el 31% de l'humil primer objectiu. Però ens hem quedat encallats. Si algú ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!