Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Des de la mirada d'una dona: Una història diferent dels Països Catalans

Un projecte de esther.borrellrosell

Articles

Diumenge, 12 d'octubre

El projecte perilla. No pot sumar ningú més?

El projecte perilla. No pot sumar ningú més?

Si cap grup ens dona una cop de mà, no aconseguirem el finançament per editar una història diferent dels Països Catalans.

Abandono....

Però segueixo amb altres projectes:
www.estherborrell.com
www.trobadorsdelagranmare.cat



Diumenge, 12 d'octubre

Les Tres Reines Magues

Les Tres Reines Magues

"L'Epifania explica que abans dels temps de Jesucrist, a Jerusalem, els pagesos celebraven el solstici d'hivern i l'augment continu de la llum a partir de 13 dies després d'haver-se produït aquest canvi, fent una gran festa en el temple de la desea Coré. A Jerusalem en aquesta festa es cridava "la verge ha donat la llum, la llum creix." Això esdevenia el 6 de gener, el mateix dia que celebrem l'Epifania (la manifestació de Déu), el dia que la mainada mira meravellada la processó dels Tres Reis Mags generosos -de les antigues Tres Reines Magues que dirigien el moviment del cosmos des de la lluna i il.luminaven la "catalana terra"-, la processó de la Moreneta, Maria del Mar i la Sagrada Coloma."

Esther Borrell i Rosell, "Una història diferent dels Països Catalans"



Dissabte, 11 d'octubre

El dimoni de Santa Coloma de Gramenet

El dimoni de Santa Coloma de Gramenet


La meva amiga Merche, en demanar-li que m'expliqués coses sobre el dimoni i el nostre poble, em va dir que quan els russos participaren en les curses del Motocross que es feien al Raval de Santa Coloma de Gramenet, un conegut seu va anar expressament  al Motocross per veure si el pilot rus era un dimoni com deien; altres hi varen anar a sentir la Internacional en plena dictadura, que va sonar en honor del país del dimoni soviètic. A l´època franquista, les jerarquies religioses i polítiques del nostre poble feien creure a la gent que els comunistas eren dimonis. Els torturadors posaven comunistes i anarquistes a la presó, però abans se'ls difamava i distorsionava com s'ha fet sempre amb els grups que s'ha volgut eliminar. Els jueus havien de portar una roseta durant força temps abans de l'holocaust per ser primer distingits i després menyspreats i als catalans que no abraçaven la fe de les jerarquies se'ls feia portar una creu durant tot l'any sobre un drap blau.
La nova era no és tan nova com preten ser.  Moltes dones són cremades pels homes simplement perquè són dones i/o no volen seguir relacionant-se sexualment amb els seus antics o presents companys. La nova era aprofundeix en l'agressió sexualitzada i en la sexualitat agressiva, però sobre tot, en la manca d'erotisme com base de la vida.

Esther Borrell i Rosell, Una història diferent dels Països Catalans



Dissabte, 11 d'octubre

La pèrdua del poder de decidir de les dones

La pèrdua del poder de decidir de les dones

"Però la prostitució, lluny de ser la professió més antiga, emergí després que les professions de sacerdot, escriba, comerciant i guerrer haguéssin passat a ser de forma predominant masculines, quan les dones varen ser fetes legalment i econòmicament dependents dels homes."

Starhawk



Divendres, 10 d'octubre

El poder de decidir

El poder de decidir

"Per exemple en un papirus egipci es troben les receptes més antigues conegudes per a la anticoncepció (tampons empapats amb suc d'acàcia i mel, etc...)

L'assassinat de les dones de les capes instruïdes a les que pertanyien les metgesses i les llevadores va tenir lloc en el moment en què comença la Història, per tal de sotmetre l'antiga cosmovisió matriarcal i la força de les dones. La tortura de la nostra Santa Coloma de Sens forma part d'aquest terrorisme contra les dones en què va néixer la Història amb majúscula, terrorisme que va tornar a picar fort en el segle XV dC amb la tortura i crema de les llevadores i dones sàvies anomenades bruixes, les quals la historiografía dels centres escolars també silencia. Les sacerdotesses, les dones sàvies dels temples representants de la concepció matriarcal del món suposaven un perill per al rei i per al poder exterior i havien de ser tancades i terrorisades per poder neutralitzar-les i legitimar les noves formes socials i religioses de viure del món egipci. La infibulació va ser un instrument capital per aconseguir estabilitzar el nou règim. És significatiu que no existeix cap prova que els egipis més antics practiquéssin l'ablació del clítoris. Les mòmies mostren qque l'ablació del clítoris es va iniciar entre les dones de l'harem."

Esther Borrell i Rosell, Una historia diferent dels Països Catalans



Dijous, 9 d'octubre

Un paragraf de Gerda Lerner

Un paragraf de Gerda Lerner


"Les dones han fet història en el sentit que han participat en el desenvolupament dels esdeveniments; però se'ls ha impedit conèixer la seva pròpia història i interpretar elles mateixes allò que ha esdevingut".

Gerda Lerner, Die Entstehung des Patriarcahts



Dimarts, 7 d'octubre

El forat de la Mona

El forat de la Mona


El cercle, l'esfera, els orificis, les coves, les portes i les creus són representacions de la nostra Gran Senyora, la senyora de les Mercès, dels regals que ens dona pels quatre punts cardinals, les quatre direccions de Cardea, de la Gran Mare.

Altres generacions més generoses que les nostres oferien també regals a la senyora de les Mercès, li aixecaven castells humans en acabar la collita a l'Albufera, li deixaven raïms al cep i olives a les oliveres.

Ara solament ens preocupem d'aixecar el castell més alt i hem oblidat el motiu humil d'aquesta tasca heròica a les festes majors dels nostres pobles i a les grans concentracions de castells.



Dimarts, 7 d'octubre

Si no ho fem nosaltres, qui ho farà? Si no ara, quan?

Si no ho fem nosaltres, qui ho farà? Si no ara, quan?

Potser seria bo canviar el títol del llibre que volem editar: La mirada d'una dona: Una història diferent dels Països Catalans.

Estic buscant la manera de mostrar l'interès del nostre projecte, però sembla que no la trobo.

La prova és que solament tenim 11% de l'objectiu del projecte assolit.

Com ho veieu?



Dimarts, 7 d'octubre

La Mercè i les 4 barres

La Mercè i les 4 barres

Havia escrit un llarg article sobre la nostra gran senyora de la Mercè, que ens ha regalat bens per donar i vendre, any darrera any, per tots els punt cardinals, pels vents de Cardea.

I com no aconseguiré fer un article millor que el desaparegut, us deixo una imatge de la senyora Mercè que els catalans varen amagar fa molts selges sota una bòbila a Jerez de la Frontera.

Aquesta Mercè va tenir la sort que no l'emblanquinessin ni li traeissin les seves 4 barres, el poder dels seus dits que sostenen el seu fruit i cuiden de nosaltres, malgrat Rajoy i tots els perills del món.



Dimarts, 7 d'octubre

La usurpació del mite femení

La usurpació del mite femení

A Efes l'Església té arraconada la extraordinària Gran Mare Àrtemis igual com als Països Catalans els capellans han emblanquinat les nostres senyores patrones dels nostres pobles, els han tapat les seves mamelles poderoses, les han emblanquinat i robat el seu color negre, atribut del poder femení insospitat.

La Gran Mare de Solsona, la senyora de la Mercè de Barcelona.... Fins i tot volien treure-li la negror a la gran dama de Montserrat però el poble s'hi va oposar i la Gran Mare va resistir amb totes les seves pertinences allà on va ser trobada, a la mágica muntanya del Montserrat.

Recuperant la nostra història recuperarem el nostre poder i l'harmonia entre els éssers de la Terra. Recuperant la nostra foscor, la poma d'Eva, la nostra sexualitat i el poder de decidir, canviarem els Països Catalans.



Dimarts, 7 d'octubre

La Gran Mare Àrtemis d'Efes

La Gran Mare Àrtemis d'Efes


He canviat el títol i la foto de l'anunci perquè no tenim gaire èxit.

Això ens ha fet perdre un altre cop tots els likes que havíem acumulat.

Potser la Gran Mare ens salvarà, però ho tenim molt difícil. Si no ho fem nosaltres... qui ho farà?



Dimarts, 7 d'octubre

Hem afegit una nova recompensa per una aportació de 12€!!!

Hem afegit una nova recompensa per una aportació de 12€!!!

Quina recompensa més bona!!!



Dilluns, 6 d'octubre

Quan tindrem un homenatge a les bugaderes catalanes?

Quan tindrem un homenatge a les bugaderes catalanes?

Demà us portaré alguns comentaris de les bugaderes catalanes.

Vaig escriure la transcripció de diverses entrevistes que vaig fer a les bugaderes empordaneses en el meu estudi Presoneres del progres l'any 1993, si no recordo malament.

Una història diferent dels Països Catalans també recull la vida participativa i mutualista del camp català en el segle passat.

"Les portes eren obertes...."



Dilluns, 6 d'octubre

Què representen l'aigua i el mar als Països Catalans?

Què representen l'aigua i el mar als Països Catalans?


Rius sagrats, fonts sagrades, dracs, serps, dones d'aigua, sirenes, mars...

I la cova, què representa?



Dilluns, 6 d'octubre

El.lipsi

El.lipsi


En afegir el subtítol a l'anunci del nostre projecte s'han esborrat els 100 likes que haviem aconseguit!

Des de la mirada d'una dona.



Dilluns, 6 d'octubre

Per què cal la mirada d'una dona per explicar la nostra història?

Per què cal la mirada d'una dona per explicar la nostra història?

La historiografia està molt esbiaixada. Les historiadores i els historiadors treballen enfocant uns fets i desenfocant uns altres. La suma de tota la recerca realitzada sobre el nostre passat podria omplir milers de lleixes amb mil.lions d'omissions. El passat dels nostres pobles que ens han explicat àvies i mestres, no solament és una tria parcial dels fets que recordaven haver escoltat o llegit. És una interpretació molt esbiaixada de la realitat.
I segons com es compren el present es mira i es veu el passat.
La història que volem editar en 230 pàgines és un colador pel qual s'escola el treball dur e ingrat de moltes dones que com jo hem intentat destapar allò que es vol amagar.



Diumenge, 5 d'octubre

100 likes!!!

100 likes!!!


Cent likes però solament 4 sumadors!

Amb aquestes passes no arribarem al nostre objectiu.

Necessitem urgentment un cop de mà!!!!



Diumenge, 5 d'octubre

Per què volem explicar una història diferent dels Països Catalans a la nostra mainada?

Per què volem explicar una història diferent dels Països Catalans a la nostra mainada?

El llibre que volem editar no és precisament per a la mainada. Però és un llibre que necessitem per conèixer la nostra història i no tornar a cometre molts errors que s'han comés segles darrera segles.

El poble que no recorda la seva història està condemnat a tornar a fer les mateixes passes un cop i un altre cop.



Dissabte, 4 d'octubre

La font de la cabreta: Una representació de la Gran Mare als Països Catalans

La font de la cabreta: Una representació de la Gran Mare als Països Catalans


La Font de la Cabreta és a Berga.

És una de es moltes fonts que simbolitzen l'origen de la vida. 

A més a més del forat per on raja l'aigua, la cornamenta de la cabra o de la vaca que hi ha sobre el raig d'aigua simbolitza la lluna i la Gran Mare.

Forat, aigua, cornamenta i lluna simbolitzen el canvi: la vida.

Podeu veure la simbología de la Gran Mare als Països Catalans a la página www.trobadorsdelagranmare.cat

També la podeu trobar a la meva página personal www.estherborrell.com



Dissabte, 4 d'octubre

Drac era un drac màgic, que vivia al fons del mar...

Drac era un drac màgic, que vivia al fons del mar...


El drac és la representació de la Gran Mare. La Gran Mare Tiamat, la gran serp del principi dels temps, que va ser destruida per Marduk, va ser una de les primeres representacions de l'origen del món. El seu nom és el nom del Mar Roig. Durant tres dies i tres nits Tiamat va deixar anar la seva sang creant el Mar Roig explica el mite.

Gilgamesh també va matar una fera molt ferotge i va canviar la forma d'organització de la societat.

La destrucció de les Gran Mares i dels dracs deixen pas als gran regnats patriarcals.

Podeu trobar molta documentació del món precedent al nostre món patriarcal en el meu llibre anterior, publicat per Pagès editors:  "Les tres mares: Les arrels matriarcals dels pobles catalans".



Dissabte, 4 d'octubre

Gilgamesh i el drac o la fera ferotge

Gilgamesh i el drac o la fera ferotge


La història del maltractament dels braus procedeix dels temps de Gilgamesh.

Gilgamesh va ser el primer rei de Sumer que no va voler realizar el casament sagrat amb la reina-sacerdotessa, la representant de Ishthar.

Fa uns 5000 anys va instaurar el dret de cuixa i al mateix temps va matar una fera ferotge.

Historiadors el relacionen amb el famós cavaller cristià Georg.



Dissabte, 4 d'octubre

Com reixir?

Com reixir?


Ens han suggerit que busquem molts subscriptors per als primers dies del projecte. Si els primers dies s'hi apunta poca gent, és molt difícil assolir l'objectiu, especialmente pel que fa als projectes d'editorial, els quals són els més difícils.

La gent no llegeix.

Totsuma! Ajudeu-nos!!!



Divendres, 3 d'octubre

L'autora de Una Història diferent dels Països Catalans

L'autora de Una Història diferent dels Països Catalans

Esther Borrell i Rosell a l'inici de les Conferències sobre les arrels matriarcals dels pobles catalans que varen tenir lloc el mes de maig de 2014 al Reial Cercel Artístic de Barcelona.

Podeu conèixer la biografia i les obres de l'autora del llibre a la seva pàgina personal.

www.estherborrell.com



Divendres, 3 d'octubre

Els castells humans i el drac

Els castells humans i el drac

Els castells que aixequem als Països Catalans els dies grans són símbols que es remunten mil.lers d'anys en la Història, activitats que es feien ritualment any darrera any per celebrar la Gran Mare i els seus regals, els regals de la Terra i de les mares.



Dijous, 2 d'octubre

Quan comença aquesta història?

Quan comença aquesta història?


La història comença abans de l'aparició del maltractament per part dels homes  dels animals i de la natura.

Una llarga història en la qual hi ha més silencis que notes, igual com a totes les històries. Solament hi ha  230 pàgines per a 5000 anys de Història.



Dijous, 2 d'octubre

La mirada de la lluna

La mirada de la lluna

La mirada d'una dona fa que aquesta història copsada dels Països Catalans sigui radicalment diferent.
Esther Borrell i Rosell.



Dijous, 2 d'octubre

Les recompenses

Les recompenses

La millor recompensa del projecte és la primera: 1 llibre diferent sobre la història del Països Catalans, per haver-nos finançat el projecte amb 15 €. Si el llibre surt a les llibreries el preu de venda será de 20€.

Les despeses d'enviament de llibres són caríssimes quan no som editorials qui fa l'enviament.postal. Per això les altres recompenses no són tan llamineres com les dues primeres.



Dijous, 2 d'octubre

Samarretes

Samarretes

Les samarretes per animar al mecenatge són negres amb el mateix diseny que ha fet el nostre amic Jordi Fenosa Tatay per a la portada del llibre.

Si a part del projecte de totSuma, algú vol una samarreta groga potser la podríem encarregar per a la propera semana.



Dijous, 2 d'octubre

La lluna, la cova i el drac

La lluna, la cova i el drac

Jordi Fenosa Tatay ens ha fet un diseny preciós per a la portada del llibre que suggereix el contingut que amaga la portada. Els colors i els símbols recollits en el seu dibuix suggereixen una història diferent dels Països Catalans. Però les aparences enganyen. Cal entrar a la cova per poder seguir imaginant aquesta història amagada!!! I no perdre de vista la lluna!



Dijous, 2 d'octubre

No tenim tants dies com llonganisses: 44 dies!

No tenim tants dies com llonganisses: 44 dies!


Per fi ha sortit el nostre projecte a la plataforma totSuma!

Disculpeu les primeres entrades al blog perquè no tinc la més remota idea de com funciona.

El primer dia de llançament i ja hem aconseguit el 2% del primer objectiu que és financiar la maquetació del nostre llibre! Una història diferent dels Països Catalans. Ens recomanen que els primers dies ens afanyem a subsriure-nos al projecte, perquè si no hi ha moviment al principi, la gent es desencisa.

Si voleu llegir algun paragraf del llibre, podeu entrar a la pàgina del Facebook -que té una falta d'ortografia capdal!- UNA HISTÒRIA DIFERENT DELS PAÏSOS CATALAANS.



7
sumadors
104 €
dels 650 necessaris
finalitzat
el 15/11/2014
Assolit 16%

Aporta-hi 12 €

1 sumadors
1 llibre enviat als mecenas que no visquin a Barcelona, Cardedeu o l'Escala (les despeses postals no estan incloses)

Aporta-hi 15 €

4 sumadors
1 llibre a recollir a Barcelona, Cardedeu o l'Escala el dia que ens trobem els mecenes per celebrar l'èxit del projecte.

Aporta-hi 16 €

2 sumadors
1 samarreta negra amb l'estampació del diseny que Jordi Fenosa ha fet per a la portada del llibre. A recollir a Cardedeu, l'Escala o Barcelona.

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
1 Llibre signat per l'autora i amb dedicatòria recollit a Barcelona, l'Escala o Cardedeu el dia i lloc que es comuniqui per celebrar l'èxit del projecte.

Aporta-hi 34 €

0 sumadors
1 Llibre enviat a totes les localitats europees on resideixen el mecenes excepte Barcelona, l'Escala o Cardedeu.

Aporta-hi 35 €

0 sumadors
1 llibre amb dedicatòria + 1 samarreta disenyada per l'il.lustrador Jordi Fenosa Tatay amb el dibuix de la portada del llibre. A recollir a Barcelona, Cardedeu o l'Escala.

Aporta-hi 55 €

0 sumadors
2 llibres enviats a la península ibèrica + Menció d'agraïment en el llibre de tots els mecenes que han fet aquesta aportació.

Aporta-hi 90 €

0 sumadors
1 samarreta + 3 llibres + Menció d'agraïment en el llibre dels mecenes que han fet aquesta aportació. + Impressió en el llibre del logo de les organitzacions sense ànim de lucre que han fet aquesta aportació.


Blog del projecte

Les Tres Reines Magues

"L'Epifania explica que abans dels temps de Jesucrist, a Jerusalem, els pagesos celebraven el solstici d'hivern i l'augment continu de la llum a partir de 13 dies després d'haver-se ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!