Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Des de la mirada d'una dona: Una història diferent dels Països Catalans

Un projecte de esther.borrellrosell

Articles

Divendres, 10 d'octubre

El poder de decidir

El poder de decidir

"Per exemple en un papirus egipci es troben les receptes més antigues conegudes per a la anticoncepció (tampons empapats amb suc d'acàcia i mel, etc...)

L'assassinat de les dones de les capes instruïdes a les que pertanyien les metgesses i les llevadores va tenir lloc en el moment en què comença la Història, per tal de sotmetre l'antiga cosmovisió matriarcal i la força de les dones. La tortura de la nostra Santa Coloma de Sens forma part d'aquest terrorisme contra les dones en què va néixer la Història amb majúscula, terrorisme que va tornar a picar fort en el segle XV dC amb la tortura i crema de les llevadores i dones sàvies anomenades bruixes, les quals la historiografía dels centres escolars també silencia. Les sacerdotesses, les dones sàvies dels temples representants de la concepció matriarcal del món suposaven un perill per al rei i per al poder exterior i havien de ser tancades i terrorisades per poder neutralitzar-les i legitimar les noves formes socials i religioses de viure del món egipci. La infibulació va ser un instrument capital per aconseguir estabilitzar el nou règim. És significatiu que no existeix cap prova que els egipis més antics practiquéssin l'ablació del clítoris. Les mòmies mostren qque l'ablació del clítoris es va iniciar entre les dones de l'harem."

Esther Borrell i Rosell, Una historia diferent dels Països Catalans



7
sumadors
104 €
dels 650 necessaris
finalitzat
el 15/11/2014
Assolit 16%

Aporta-hi 12 €

1 sumadors
1 llibre enviat als mecenas que no visquin a Barcelona, Cardedeu o l'Escala (les despeses postals no estan incloses)

Aporta-hi 15 €

4 sumadors
1 llibre a recollir a Barcelona, Cardedeu o l'Escala el dia que ens trobem els mecenes per celebrar l'èxit del projecte.

Aporta-hi 16 €

2 sumadors
1 samarreta negra amb l'estampació del diseny que Jordi Fenosa ha fet per a la portada del llibre. A recollir a Cardedeu, l'Escala o Barcelona.

Aporta-hi 20 €

0 sumadors
1 Llibre signat per l'autora i amb dedicatòria recollit a Barcelona, l'Escala o Cardedeu el dia i lloc que es comuniqui per celebrar l'èxit del projecte.

Aporta-hi 34 €

0 sumadors
1 Llibre enviat a totes les localitats europees on resideixen el mecenes excepte Barcelona, l'Escala o Cardedeu.

Aporta-hi 35 €

0 sumadors
1 llibre amb dedicatòria + 1 samarreta disenyada per l'il.lustrador Jordi Fenosa Tatay amb el dibuix de la portada del llibre. A recollir a Barcelona, Cardedeu o l'Escala.

Aporta-hi 55 €

0 sumadors
2 llibres enviats a la península ibèrica + Menció d'agraïment en el llibre de tots els mecenes que han fet aquesta aportació.

Aporta-hi 90 €

0 sumadors
1 samarreta + 3 llibres + Menció d'agraïment en el llibre dels mecenes que han fet aquesta aportació. + Impressió en el llibre del logo de les organitzacions sense ànim de lucre que han fet aquesta aportació.


Blog del projecte

Les Tres Reines Magues

"L'Epifania explica que abans dels temps de Jesucrist, a Jerusalem, els pagesos celebraven el solstici d'hivern i l'augment continu de la llum a partir de 13 dies després d'haver-se ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!