Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Espai Sopa de Lletres

Un projecte de Sopa_de_Lletres

Articles

Dimarts, 8 de desembre

Espai Sopa de Lletres obre les portes

Ens ha costat, perquè una obra pots arribar a saber quan la comences però difícilment quan i com l'acabes. Ens ha costat, sí, però finalment l'Espai Sopa de Lletres ha obert les portes.

Hem aprofitat aquest cap de setmana llarg per engegar màquines, parar les taules i començar a servir entrepans, aperitius simples i pastes. Avui hi hem anat incorporant tapes i durant la setmana que ve, i les que vénen, provarem diversos plats calents i combinats de tota mena per als qui vulguin fer un mos complet. 

Finalment, estem en ple rodatge! Un d'aquests dies els sumadors rebran un missatge personal per convidar-los a la inauguració formal del local i organitzar el lliurament de recompenses. Aquesta inauguració, reservada als més pròxims i als sumadors, la farem després de festes, un cop hàgim servit, des de la botiga, totes les comandes d'escudella i carn d'olla, canelons i pollastres farcits que ens hi solen arribar.

Mentrestant, tothom qui s'hi arribi hi serà ben acollit i, no caldria sinó, ben alimentat...

I, per anar fent boca, trobareu aquí un petit reportatge fotogràfic de l'Espai a punt d'obrir.
 



Dimecres, 28 d'octubre

S'acosta l'hora de la veritat!

S'acosta l'hora de la veritat!

Fa dies que no diem res, i és que això és un no parar: les obres de condicionament del local estan avançadíssimes, anem de corcoll ajustant tractes amb els proveïdors (ja ens han dut la cafetera i el tirador de cervesa!), avui comencem a passar inspeccions (si n'hi ha, reïra de bet!).





Ens havíem fet la il·lusió que d'alguna manera podríem celebrar la castanyada amb la persiana aixecada, però finalment no podrà ser...





Quin dia obrirem? Esperem poder-ho concretar molt i molt aviat, que ara sí que és qüestió de dies, de poquíssimes setmanes!






Divendres, 9 d'octubre

L'Espai ja gairebé té forma....

L'Espai ja gairebé té forma....

Tancada la campanya de totSuma, a l'Espai no hem deixat de treballar i aviat aviat podrem obrir-lo per acollir-vos-hi a tots (i, naturalment, agrair amb les recompenses les aportacions dels sumadors!). Avui l'Espai tenia aquest aspecte, i durant la setmana que ve els taulells i els primers mobles ja li donaran tot un altre caire. Encara no ens hi podem comprometre, però estem encaixant les peces del trencaclosques amb l'esperança de poder-nos-hi estrenar per la castanyada i començar a fer-hi cafès i servir-hi tapes i cerveses els primers dies de novembre. Ho anirem concretant aquí abans que enlloc...



Diumenge, 4 d'octubre

Quaranta-quatre dies després...

Quaranta-quatre dies després...

I al cap de quaranta-quatre dies la campanya ha tocat a la fi. Ens n'hem sortit, i amb tant d'escreix que encara tenim més ganes que no teníem d'inaugurar l'Espai. Cent cinquanta-dos sumadors han aportat 7.620€, i això vol dir que hem aconseguit el 173% de l'objectiu que ens havíem proposat...

Paral·lelament, les obres de condicionament del local han anat fent via i aquesta setmana entraran en la fase decisiva. Només necessitarem dues o tres setmanes per tenir-ho tot a punt. Aviat, aquí mateix, anunciarem la data d'inauguració de l'Espai Sopa de Lletres. I també, després, el calendari que proposarem als sumadors per passar-hi a recollir les recompenses...

Gràcies a tots per la vostra confiança en la nostra proposta! 



Dilluns, 28 de setembre

Últims dies!

Últims dies!

Emprenem l'ultimíssima recta final del projecte Espai Sopa de Lletres a totSuma, havent aconseguit el primer objectiu i també el segon i anant encara més enllà. Estem molt contents del suport que hem rebut: ens heu donat un veritable bany de coratge, de força, d'empenta. No els malbaratarem!

D'aquí a pocs dies podrem anunciar una data d'inauguració de l'Espai. Després, proposarem als nostres entusiastes sumadors dates per recollir les recompenses.

Gràcies a tots!



Dimecres, 23 de setembre

Les recompenses: sessions de tast de productes de la terra

Una de les propostes que ens fa més il·lusió poder desplegar al nou Espai Sopa de Lletres són sessions de tast de productes de la terra per a petits grups d'assistents. Ja en volíem fer a la botiga, però no era fàcil muntar entre els taulells i les lleixes la mica de taula que calia per fer-ho amb comoditat i calma.

Ara, l'Espai ens en donarà l'oportunitat. I per això ja n'hem emparaulat de vi, de formatges, d'oli, de cafè. I, si tenen bona acollida, no ens aturarem aquí, i en farem, per exemple, de mel i de moltes més coses.

Hi tenim tanta il·lusió i en tenim tantes ganes que hem convertit en una de les recompenses per als sumadors més entusiastes la reserva de dues places en una d'aquestes sessions. 



Dilluns, 21 de setembre

Les recompenses: tast de postres de la casa

20140222 Sacher

Una de les delícies dolces de Sopa de Lletres és, de fa temps, una sacher artesanal de xocolata amb melmelada natural de maduixa que te'n llepes els bigotis. Tenim, també, uns iogurts de llet de cabra amb melmelada de fruites (de nabius, de llimona, d'avellana, entre més) i un arròs amb llet que obliguen, indefectiblement, a repetir.

Ara, a l'Espai, ampliarem l'oferta dolça d'una manera notable. Pastes, pastissos i gelats s'aniran fent un lloc a la nostra barra. N'oferirem un tast a alguns dels nostres sumadors.



Dijous, 17 de setembre

Les recompenses: degustació de platillos de l'Espai

Les recompenses: degustació de platillos de l'Espai

Volem que l'Espai Sopa de Lletres, situat tan a la vora de moltes rutes de pas per a caminades o pedalades per Collserola, es caracteritzi, els caps de setmana, pels esmorzars de forquilla. I esperem oferir-hi, entre d'altres propostes, alguns dels plats estrella de la botiga.

Un pessic de bacallà a la mussolina d'all i poma, una cassoleta de fideuà o d'arròs negre, la magnífica truita de verduretes i gambes o una dosi raonable de cap i pota en són alguns exemples agafats al vol. Platillos per reposar energies a mitja sortida de dissabte o diumenge, o per entretenir la gana qualsevol migdia a l'hora de l'aperitiu.

N'oferirem un tastet, regat si ho volen amb vi del país o amb cervesa, als nostres sumadors més generosos.



Dilluns, 14 de setembre

L'Espai continua creixent a totSuma

L'Espai continua creixent a totSuma

La generositat dels nostres sumadors ha anat deixant petits els objectius que ens hem fixat. En disset dies van aplegar els 4.400€ que ens havíem proposat inicialment. Avui, que encara en tenim dinou de campanya per davant, ens han fet superar amb escreix els 6.000€. 

Mentrestant, el condicionament de l'Espai avança amb pas ferm: de seguida tindrem la barra acabada i els banys instal·lats. A continuació arribaran la cafetera i els altres equips, i moblarem l'obrador. Confiem que, paral·lelament, més i més sumadors s'incorporaran al projecte i ens ajudaran així a dur a bon terme aquest tram del trajecte, el que és més delicat econòmicament.

Gràcies a tots per la confiança que ens heu fet i que ens feu. Per als dinou dies que vénen no ens fixem cap nou objectiu: anirem més enllà, tan ellà com vosaltres ens vulgueu portar!



Dissabte, 12 de setembre

Les recompenses: un dels jocs de Verbàlia de Màrius Serra i Oriol Comas

Les recompenses: un dels jocs de Verbàlia de Màrius Serra i Oriol Comas

El passat 21 de juny l'Espai Sopa de Lletres, encara nu, abans de començar-ne el condicionament, va acollir la primera presentació a Barcelona dels jocs Verbàlia d'Oriol Comas i Màrius Serra. Més de cinquanta persones s'hi van aplegar per jugar amb les lletres, les síl·labes i les paraules. I, des d'aleshores, els jocs són a la venda a Sopa de Lletres.

Una de les recompenses que oferim als nostres sumadors són, precisament, aquests jocs. N'hi ha quatre de diferents, per jugar entre adults o en família, i si comences no pararies. Ho tornarem a comprovar, quan l'Espai hagi obert portes, en una de les primeres activitats que hi organitzarem, amb la presència dels seus autors, amics i clients fidels de la nostra botiga.


20131224 Màrius Serra



Divendres, 11 de setembre

Sopa de Lletres també fa via!

Sopa de Lletres també fa via!

Avui hem tancat prou d'hora a migdia, tot i ser festiu, hem dinat d'una esgarrapada i hem sortit decidits a fer via cap a la Meridiana. Tot l'equip de Sopa de Lletres ens hem afegit al tram 7 amb punters grocs i hem fet, com tants, com tots, història...

No, això no té a veure directament amb el nostre projecte. Però n'estem tan contents i ens en sentim tan orgullosos, que no ens hem sabut estar de compartir-ho a través d'aquest espai.

No ens n'hem d'amagar pas: veïns i clients ja estan avesats que en parlem, també, a través de la pissarra diària. Sense escarafalls. Sense complexos. Avui no hi calen més paraules...



Dilluns, 7 de setembre

El repte d'un nou objectiu

El repte d'un nou objectiu

Quan hi portes un projecte, totSuma et planteja el repte d'aconseguir el teu objectiu en 44 dies. I els dubtes, aleshores, deuen ser ben previsibles... En seran pocs o es faran llargs? Segur que en tindrem prou?

Els nostres sumadors ens han sorprès portant-nos fins a la fita que ens havíem proposat inicialment en només disset dies. Disset de quaranta-quatre! En tenim per davant força més de vint, avui n'eren vint-i-sis. 

Les preguntes, aleshores, són totes unes altres: què farem, tots aquests dies? I ens hem respost: assumir el repte de posar-nos una nova fita. Serem capaços d'aconseguir que les aportacions augmentin fins als 6.000 €?

I ja hi som: continuem buscant sumadors que vulguin compartir l'aventura del projecte de l'Espai Sopa de Lletres. Que, mentrestant, va avançant pas a pas...



Divendres, 4 de setembre

Les recompenses: un dels nostres llibres dedicats

Les recompenses: un dels nostres llibres dedicats

Tant la Dolors com l'Oriol hem publicat diversos llibres: algun de contes, algun de poemes, una novel·la, diversos títols per a nois i noies. Deu ser per això que, des del primer dia que vam obrir la botiga, els llibres s'hi han anat fent un lloc. Discret, però constant.

A Sopa de Lletres el protagonisme el té el menjar, naturalment, però els llibres hi són i acompanyen els clients des que entren fins que se'n van. Els nostres llibres, és clar. Però també molts d'altres, de mica en mica més: cadascuna de les lectures que hem celebrat davant de la botiga ha incorporat algun llibre, algun disc, al nostre repertori escollit. I aviat, a l'Espai, n'hi haurà encara més.

Ara, a l'hora de pensar les recompenses per als sumadors del nostre projecte, els llibres tampoc no hi podien faltar. Per això, per a la majoria d'aportacions, n'oferim un o dos de dedicats. 



Dijous, 3 de setembre

L'Espai al bloc de l'Escola de Llibreria!

L'Espai al bloc de l'Escola de Llibreria!

La bona gent de l'Escola de Llibreria es fa ressò al seu bloc del nostre projecte i d'aquesta campanya! Els en donem les gràcies. Perquè, a més, ho fan en aquests termes positius:


Sopa de Lletres, la continuació
Enviat per nuvibo el Dj, 03/09/2015 - 10:33

El passat 4 de novembre de 2014 en aquest blog donàvem notícia de Sopa de Lletres. Feia gairebé un any que la Dolors Borau i l'Oriol Izquierdo (professor de l’Escola de Llibreria) havien obert aquesta botiga, un lloc on gastronomia i cultura es fonien. Plats cuinats bons i saludables amb literatura sana i memorable. Començava a ser tradició les presentacions mensuals a l'aire lliure, es feien, es fan just al costat de la botiga, unes quantes cadires i la sala d'actes és a punt. - See more at: http://bd.ub.edu/edl/ca/sopa-de-lletres-la-continuacio#sthash.Mu39erqj.dpuf

La intenció era consolidar i ampliar aquestes presentacions i promocionar més activitats culturals. La sort, l'atzar de vegades fa acte de presència. Just al costat de Sopa de Lletres hi havia un local disponible, amb dimensions adequades i lloguer raonable. No ho van dubtar, se'l van fer seu. Ara estan enllestint les obres de condicionament i adaptació, serà la continuació de Sopa de Lletres, L'Espai, on es serviran tota mena menges i begudes (sanes) i s'hi presentaran una colla d'activitats culturals. Els cal una mica d'ajuda financera. Per enllestir el projecte necessiten aconseguir 4.400 euros. Han endegat un projectes de micromecenatge a totSuma per poder obtenir aquests calerons. Qui s'hi apunta?

Marcel Albet




Dimecres, 2 de setembre

Les recompenses: un aperitiu tradicional

Les recompenses: un aperitiu tradicional

Per als sumadors de 35 € prepararem, entre altres recompenses, un aperitiu tradicional per a dues persones.

A Sopa de Lletres hem triat alguns dels bons fruits de mar de ca l'Espinaler de Vilassar, i també les seves patates fregides amb oli d'oliva del bo. Sembla mentida que pugui ser tan bo un simple punxó d'escopinyes regades amb aquella salsa de renom...

Hi posarem, també, algunes olives. A la botiga en tenim una dotzena de varietats. Casa Amella ens les porta totes del país, i si algú ens demana que en recomanem una costa no escollir les d'Aragó, que ens arriben des de la Franja. Algunes varietats andaluses de Verdolay completen la nostra oferta: les morades, un punt amargants, són d'excepció.

I no tenim cap dubte que més d'un i de dos en voldran repetir...



Dilluns, 31 d'agost

Les recompenses: cafè especial de l'Espai

Les recompenses: cafè especial de l'Espai

Si poses una granja has de vetllar, entre tantes altres coses, pel cafè que serviràs. Decidits a marcar la diferència, hem estat estudiant entre les diverses marques italianes, de tant de renom, i catalanes que tenim a l'abast. I, finalment, ens hem decidit per una casa del país, Cafès Novell, que ens ha donat molta confiança. I ens ha agradat com el que més.

Novell ens proveirà de Filosofia Q, un blend 100% aràbic que prové el 60% de Brasil i el 40% d’aràbics rentats de Centreamèrica. Novell parla d'una tassa molt neta, equilibrada en cos però més aviat lleugera i suau, amb un equilibri entre l'àcid dominant i l'amarg, amb tocs més aviat cítrics. El fons i el retrogust de fruits secs torrats, els vam percebre al primer tast.




Diumenge, 30 d'agost

Ball de xifres a Sopa de Lletres

Avui hem coronat el cinquanta per cent de l'objectiu. I ho hem celebrat amb una piulada, tonteta si voleu, que juga a la cabalística d'estar per casa. És aquesta:




Ja ho veieu: qui no es distreu és perquè no vol! Gràcies a tots pel vostre suport. Pel que ens heu donat fins ara i pel que, n'estem segurs, ens reserveu per als dies que ara vénen. Ho aconseguirem!



Dissabte, 29 d'agost

Unes piulades de suport carregades d'emoció

Hem fet el primer tram del recorregut del projecte a totSuma i hem tingut la bona sorpresa d'anar-nos trobant amics que ens hi acompanyaven. Amb piulades com aquestes:

 

 

 

 

 

 

 

 



Divendres, 28 d'agost

El Periódico es fa ressò del nostre projecte!

El Periódico es fa ressò del nostre projecte!

S'acaba el segon divendres de la campanya a favor de l'Espai Sopa de Lletres: hem coronat la primera setmana arribant a tocar del cinquanta per cent de l'objectiu! Gràcies, a tots, pel vostre suport.

I, gràcies, també i especialment, a Mireia Curto que ens va sorprendre a principis d'aquesta setmana fent-se ressò del projecte a l'edició web d'El Periódico, amb un títol que juga amb els tòpics i amb les paraules com a nosaltres ens agrada fer: "Mente sana in corpore sano".

Tant de bo sigui així, sí, que modestament puguem ajudar alguns cossos i ments a viure una mica mes saludablement...



Dijous, 27 d'agost

Les recompenses: una canya ben tirada

Les recompenses: una canya ben tirada

A nosaltres ens agrada la cervesa. I per això en volem oferir als clients de l'Espai de bona i ben servida.

Les canyes seran d'un clàssic del país, Estrella Damm, que ens asseguren que es continua elaborant segons la recepta original de 1876 a base de malt, arròs i llúpol. A més, des del primer dia tindrem, entre altres varietats de la casa Damm, la Daura, lliure de gluten. Ampliarem així l'oferta de Sopa de Lletres, la botiga, en bona cuina per a celíacs. 

A l'Espai, de mica en mica, hi anirem incorporant cerveses artesanals de la terra. Ens agradaria tenir-ne una selecció que justifiqui la visita al local.



Dimecres, 26 d'agost

Les recompenses: unes samarretes amb discurs

Les recompenses: unes samarretes amb discurs

A Sopa de Lletres, la botiga, s'hi pot trobar menjar casolà i saludable i a més a més, cada un o dos mesos, hi celebrem una lectura: hem acollit poetes d'avui, clàssics de sempre, històries amb rebotiga...

Deu ser per tot això que aquest any els Reis van dur-nos dues samarretes. En una hi havia inscrita la llegenda "som el que mengem". A l'altra, "som el que llegim". I és que aquests dos lemes ens expliquen i expliquen el que proposa Sopa de Lletres. 

Tenim les samarretes en diverses talles, amb tall d'home i tall de dona, en color negre per a adults i verdes per a nens. En totes, el text estampat en la nostra tipografia habitual, la Catalan Soup d'Andreu Balius.

Per a nosaltres és una peça valuosa, i per això l'oferim, amb altres recompenses, als sumadors a partir de 50€.



Dimarts, 25 d'agost

Les recompenses: xapes de Sopa de Lletres

Les recompenses: xapes de Sopa de Lletres

Totes les recompenses per les aportacions al projecte Espai Sopa de Lletres inclouen unes xapes amb el logotip que ens identifica.

Stefano Puddu, dissenyador i poeta visual, va deixar-se arrossegar pel nom fins que se li va convertir en imatge: dintre un plat fumeja una gustosa sopa on suren un grup de lletres que ens dibuixen precisament el nom.

Però és que, a més a més, no el dibuixen d'una manera qualsevol. Els més observadors s'adonaran que les lletres recorden molt fidelment les que sortien d'aquells consomès que ens feia la mare... I és que la font escollida, la Catalan Soup, creació del tipògraf Andreu Balius, sembla feta a mida per a nosaltres...



Dilluns, 24 d'agost

Les barreres psicològiques

Les barreres psicològiques

Acabem la primera setmana de la campanya de micromecenatge —el quart dia, estrictament— havent superat la xifra de 1.000 €, tota una barrera psicològica. N'estem contents, no cal dir-ho, i us en donem les gràcies amb tant d'entusiasme com som capaços de fer-ho. 

I és que, sí, ara mateix vessem entusiasme. L'acollida que està tenint el nostre projecte ens empeny a posar-hi encara més ganes i il·lusió...

A partir de demà dedicarem espais d'aquest bloc a presentar i comentar les recompenses que us oferim per la vostra generositat. Així com diem: amb il·lusió, amb ganes i amb entusiasme.



Diumenge, 23 d'agost

Sumar a Totsuma és fàcil

Sumar a Totsuma és fàcil

Ja fa setmanes que molts dels clients de la botiga Sopa de Lletres s'interessen per com avança el condicionament del local de l'Espai. Fins ara els en fèiem cinc cèntims i aventuràvem que obrirem la segona quinzena de setembre —així ho esperem!—. Des d'avui, acompanyem la resposta amb aquest petit fulletó que resumeix el projecte de l'Espai i explica com n'és de fàcil fer aportacions a través de totSuma. Segur que ho notarem!



Dissabte, 22 d'agost

L'Espai va agafant forma

L'Espai va agafant forma

El nostre projecte va fent camí. A Totsuma, és clar: avui hem aconseguit assolir el 20% de l'objectiu —gràcies!—. Però també, paral·lelament, al xamfrà del carrer Hedilla amb Porrera: aquest matí hem retratat la barra, que ja fa el goig que fa, com podeu veure.

El condicionament de l'Espai, doncs, va avançant també amb pas ferm. Així, si tot surt bé, podrem arrencar com qui diu amb la tardor. I el mes de novembre ja estarem del tot en condicions d'oferir, des del mateix Espai Sopa de Lletres, les recompenses per les vostres aportacions. 



Divendres, 21 d'agost

Un primer dia de somni

Un primer dia de somni

No hi entenem gens, en això del crowdfunding, però tenim la impressió que el nostre Espai Sopa de Lletres ha arrencat amb força: el primer dia hem tingut gairebé vuit-centes visites a la pàgina i més d'una dotzena d'aportacions que ultrapassen el 15% de l'objectiu... No sembla poca cosa, oi?

Esperem que els quaranta-tres dies que tenim per davant el vostre suport es vagi traduint en aportacions. Engresqueu-vos-hi, i engresqueu els vostres amics a conèixer-nos i a ajudar-nos, si els fa el pes el projecte. Estem segurs que a Sopa de Lletres, l'Espai i la Botiga, hi trobareu molt més que les recompenses que us guanyeu amb la vostra generositat!



Dijous, 20 d'agost

Arrenquem

Arrenquem

Aquesta mitjanit Totsuma ha obert la porta al nostre projecte, l'Espai Sopa de Lletres, i ja ens han arribat les primeres aportacions. Que són molt valuoses perquè no només ens ajudaran a omplir la guardiola... Vegeu, si no, quin comentari ens feia la Mònica:

Tot el meu suport per fer realitat un projecte així d'especial. És un orgull tenir-vos al barri! Una abraçada, Mónica 

Gràcies, i endavant!



152
sumadors
7620 €
dels 4400 necessaris
finalitzat
el 03/10/2015
Assolit 173%

Aporta-hi 5 €

6 sumadors
Una canya ben tirada o un cafè especial de L'Espai, i una xapa de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 10 €

11 sumadors
Una canya ben tirada amb una tapa o un cafè especial de L'Espai amb una pasta, i una xapa de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 20 €

33 sumadors
Una canya ben tirada amb una tapa o un cafè especial de L'Espai amb una pasta, per a dues persones, i dues xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 35 €

22 sumadors
Un aperitiu tradicional per a dues persones. Un dels nostres llibres dedicats. Dues xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 50 €

53 sumadors
Degustació de platillos de L'Espai per a dues persones amb beguda. Una samarreta amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Tres xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 100 €

23 sumadors
Degustació de platillos de L'Espai per a dues persones amb beguda. Un dels nostres llibres dedicats. Dues samarreta amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Quatre xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 200 €

3 sumadors
Degustació de platillos de L'Espai per a dues persones amb beguda. Tast de postres de la casa. Un dels nostres llibres dedicats. Un dels jocs Verbàlia de Màrius Serra i Oriol Comas. Dues samarretes amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Sis xapes de Sopa de Lletres.

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
Assistència per a dues persones a una sessió de tast de productes de la terra (formatge, oli, vi, etc). Degustació de platillos de L'Espai amb beguda per a dues persones. Tast de postres de la casa. Dos dels nostres llibres dedicats. Un dels jocs Verbàlia de Màrius Serra i Oriol Comas. Dues samarretes amb els nostres lemes: "som el que mengem" o "som el que llegim". Deu xapes de Sopa de Lletres.


Blog del projecte

Espai Sopa de Lletres obre les portes
Ens ha costat, perquè una obra pots arribar a saber quan la comences però difícilment quan i com l'acabes. Ens ha costat, sí, però finalment l'Espai Sopa de Lletres ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!