Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

País Invisible Pòdcast: Recuperem Occitània

Un projecte de paisinvisible

Articles

Dilluns, 21 d'agost

Llum verda a la segona temporada

Llum verda a la segona temporada

Bon dia, aquesta publicació és per fer un parell d'anuncis:
 

EL PRIMER
Hem completat amb escreixos l’objectiu de la nostra campanya amb un 106% completat, que equival, ben bé, a 7.500e ! Us explicàvem alguns detalls més al tancament que vam fer al darrer dia per IG, ara penjat a Youtube, en vídeo vertical.
 

 
Entre d’altres coses, esmentàvem la necessitat de posar en marxa contingut per a plataformes d’àudio de nou, i filtravem la data desitjada per l'esperada continuïtat del País Invisible.


EL SEGON
Que no hagués sigut possible gràcies a vosaltres, viatgerxs, que fins el darrer moment heu dedicat un pensament a la nostra escomesa. Tampoc sense els deu subscriptors de l’Aixeta que fan de la seva contribució un sostén al llarg del temps, i que, en els mesos sense emissió han arremassat un total de 230e que sumen al Totsuma.


 
Des d’ahir 20 d’agost, s’estan duent a terme les ordres de pagament. Assegureu-vos de tenir liquidesa!! Si heu donat a la campanya tingueu en compte que el racó pel País es cobrava un cop acabada i no quan vau comprometre els diners, d’aquesta manera, només en cas de victòria podien ser cobrats. El cobrament vindrà amb el concepte “TotSuma”, i potser ja s’ha efectuat. Estigueu atents.

Tornarem la setmana que ve amb més notícies. Som-hi a treballar!


 



Diumenge, 6 d'agost

El patrocinador caigut del cel

El patrocinador caigut del cel

Era el cap de setmana del 4 d'agost, passat un directe d'Aran meteòric, quan els components de País Invisible ens vam reunir telemàticament per resoldre que estàvem al 30% de compleció i només quedaven deu dies.

"Què ha passat amb els patrocinadors?" ens preguntàvem. La campanya volia ser un cartell atractiu per captivar alguna marca que elevés els nostres valors, i ens havíem plantejat força marge per captar-ne una, o dues.

"I no podríem passar sense patrocinadors?". Llastimosament, País Invisible és car, força més car que el que recull la campanya, i per això la campanya vol cobrir uns costos específics, que són els que s'han d'executar per avançat:

  • Despeses de viatge (especialment, cap a Vielha)
  • El lloguer de l'estudi de nova tongada de programes.
  • Ajuda al muntatge.


Podem dir que aquests diners són activadors, ja que que gastant 7.000 en el projecte dels nostres fons, aquests diners multipliquen en ajudes governamentals destinades a les associacions sense ànim de lucre.

Sort en tenim, ja que els grans capitals tenen zero interès en occitanismes, ha tingut mil ocasions en demostrar-ho, des de tancar La Setmana, o en totes les campanyes que es fan (i sobretot es desfan) entorn els projectes que aposten per l'occità. En certa manera sabem que un patrocinador no vindrà perquè no entén aquests valors, i que la nostra cultura és, d'arrel, associativa.

Quant costa produir un pòdcast?

Us donem el preu de 4 pòdcasts similars (la informació és pública)

  • Oye Polo 30.693,73e
  • Gent de merda 22.774,58e
  • Rumescu 26.033,00e
  • Sons occitans 23.000,00e
     

Hem fet un racó de 4000e per a País Invisible

De cara a la recta final, els associats de País Invisible ens hem escurat les butxaques. Hi posen:

  • Jornalet: 1000e
  • Amics de Jornalet: 1000e
  • Els components de l'equip: 500e per cap




Agraïm un any més que la base d'Amics de Jornalet ens doni, des de la seu de Quilhan al Llenguadòc, el seu suport, a través de xecs i la difusió que en fan els Instituts d'Estudis Occitans a la gran Occitània.

Agraïm que Jornalet es vegi reflectit en els valors de País Invisible, cada cop més implicat en el projecte i agafant un rol més central en l'enfocament dels continguts i gairebé mai demanant-ne menció.

Finalment, cada un dels individus actualment vinculats a País Invisible van fer la seva donació com una aposta pel projecte que acaba sent una estranya mescla de feina i hobby a temps complet.
 

"Cada un dels individus actualment vinculats a País Invisible van fer la seva donació com una aposta pel projecte que acaba sent una estranya mescla de feina i hobby a temps complet."


Dit d'altra manera, el millor patrocinador es va materialitzar en nosaltres mateixos. Només d'aquesta manera, vam començar la setmana amb un 90% recaptat. És per això que encara que haguem arribat a la meta, podeu ajudar a l'equip donant abans que acabi la setmana, o en qualsevol moment a través de paisinvisible.cat/Donatius.

Estem tenint un seguiment de l'audiència mai vist en anys de treball de l'associació, i aquest any, aquesta branca audiovisual que ara és País Invisible, continuarem amb la bona feina.


*Cliqueu aquí per donar al pòdcast País Invisible través de Paypal



Dimarts, 1 d'agost

Hora de treure l'aranès: Carta Oberta a Lengua Viua

Hora de treure l'aranès: Carta Oberta a Lengua Viua

Aran es mou per sa lengua i així mateix ho fem nosaltres. El 30 de juliol de 2023 ha tingut lloc la 29a Cursa d'Aran per la llengua aranesa, i nosaltres l'hem retransmés a peu de carrer. Si alguna reflexió podem extreure'n, és que l'aranès és llengua estimada i que la feina de visibilitzar-lo any rere any no pot més que donar fruit. 

El directe està disponible per revisionat a Youtube. També podeu llegir la Carta Oberta a Lengua Viua que hem escrit arrel de la bona acollida de l'iniciativa País Invisible. 

Farem mans i mànigues per tenir nou contingut sonor per les plataformes de només audio aviat. Ni som de vacances ni estem descansant. 

El podcast de mil cares

Gràcies als que seguiu els nostres murs i tots els altres canals i sabeu que l'experiència de País Invisible s'estén tot al llong del transmèdia, i que la falta d'episodi principal no treu mil i una aventures que volem viure amb vosaltres. 

Queden deu dies per tancar la recaudació per la Segona Temporada, i estem hiperfixats abans que res, en fer que les comptes surtin, pel qual considereu que la nostra absència es degui a que ens hem reclós a l'escriptori a fer números.

També ens farà molta il·lusió dedicar totes aquestes postals que us enviarem en mostra del vostre suport durant el mes de juliol. 

Una abraçada!



Dimarts, 25 de juliol

Amb Aran per sa lengua: en directe des de Vielha!

Amb Aran per sa lengua: en directe des de Vielha!

Portem una trentena de dies a l'esquena, i la necessitat de fer-nos escoltar. 

Fem País en una de les trobades anuals més importants per a la llengua.


La Corsa d'Aran Per Sa Lengua és una marxa que travessa Aran de punta a punta del país per reclamar, del mateix biaix a poble i institucions, la protecció de l’aranès, que sigui d'ús social, i que es mantingui present. 

Les dades del darrer estudi sobre l'aranès (DGPL 2018) apuntaven a un 21% de habitants de la Val amb l'occità aranès com a llengua incial. Per poder-hi viure, però, és important també que més i més gent s'animi a emprar l'aranès en el dia a dia: el 60% el parla; tot i així, segons els enquestats, en un dia qualsevol, el 74,8% dels enquestats o "no el fa servir" o el fa servir "poc".


Cal perdre la por. És a Aran on Occitània es fa ben visible. Per tot això i començant de facto a recollir materials audiovisuals per a la segona temporada, enfilem a Vielha per mostrar el nostre suport a aquesta edició de l’esdeveniment organitzat per l'Associació Lenga Viua.


És el primer cop que s'emet àudio i vídeo en directe a la Corsa per Sa Lengua


 El públic ho demanava, nosaltres ho posarem tot de la nostra part i portem uns mesos equilibrant pressupostos per no faltar a aquest esdeveniment.

Connecteu-vos el diumenge 30 a les 17h de la tarda, fins al concert de Nadau. Donarem les nostres impressions, compartirem temps amb els aranesos, i estarem, micro en mà, reportant les marxes.

Seguim recollint fons per a la segona temporada, ara més que mai, compartiu, pitjeu "m'agrada", parleu de nosaltres...

Tens un establiment a la Val d'Aran? Ajuda'ns penjant un cartell.

Podetz liéger era notícia que redigic eth diari Jornalet sus aquerò.
https://www.jornalet.com/nova/21166/pais-invisible-quemetera-en-directe-era-29u-edicion-dera-corsa-daran-per-sa-lengua

 

On es pot veure la cursa d'Aran per sa Lengua en directe?


Podeu veure la cursa en el directe el diumenge 30 a les 17h de la tarda o en diferit, aquí sota o bé al nostre Twitch o Youtube

 

Puc veure l'esdeveniment en diferit?

 

Sí.

 



Diumenge, 23 de juliol

Ajuda'ns penjant un cartell !

Tens un establiment o un petit comerç de cara al públic?

Pots fer ressó de la nostra campanya imprimint i penjant qualsevol dels nostres dos cartells.

Cartell en Aranés:  pdf (recomanat) | jpg
Cartell en Català:   pdf (recomanat) |  jpg

Text de la campanya:

  • Era majoritat des catalans non coneishen era realitat aranesa, aguest podcast ei TADA ERI.
  • La majoritat dels catalans no coneixen la realitat aranesa, aquest podcast és per a VOSALTRES.
*Assegureu-vos que teniu el permís de penjar cartells a l'espai que trieu.
 



Dijous, 20 de juliol

Calendari de visionament de País Invisible

Calendari de visionament de País Invisible

A contrarrellotge per a la segona temporada, si llegiu amb atenció, podreu veure com tot es precipita.

Torna la primera temporada de País Invisible els Dimecres i els Divendres a les 12h.

Ahir dimecres 19 de juliol hem començat els maratons de visionament de País Invisible, que prendran la franja de les emissions de Twitch, que es troba en la recta final de la sèrie #JuliolEnJoc. Un cop acabada, les emissions queden enregistrades en aquesta llista.

Enfilem maratons de dos episodis cada dimecres i divendres a les 12h del migdia fins a final de campanya. Estem fent el visionament dels episodis de la primera temporada, obrint la possibilitat poder-los comentar i reaccionar de manera sincrònica en el xat la pròpia emissió. Això cal barrejar-ho amb altres directes que no s’hi val a perdre!

Calendari de visionament
19 de Juliol Vielha i Rodés
21 de Juliol Foix i Pau
22 de Juliol (en directe) Entrevista amb Danís Chadeuil
26 de Juliol La Gàrdia i Les
28 de Juliol Mònaco i Bausen
30 de Juliol (en directe) Superproducció! Comencem la Segona Temporada des de Vielha!
2 d’agost Bordèu i Bossòst
4 d’agost Lorda i Salardú
8 d’agost (en directe) Cafè creuat amb País Invisible
9 d’agost Carcassona i Ostana
11 d’agost Marselha i Tolosa
12 d’agost Pujòlo contra eth mon!
12 d’agost (En directe) Tanquem la campanya de Totsuma!

Seguir a Twitch

Més maneres de gaudir País Invisible a Youtube

Atès de les noves funcionalitats de la plataforma Youtube, País Invisible es farà disponible en format només audio a principis d’agost, la qual cosa serà una millora a aquells usuaris amb premium i que consumeixen la seva música directament a la plataforma. Aviat tindrem notícies.



Dilluns, 17 de juliol

Vídeo entrant: Fem Bullir l'Olla!

Vídeo entrant: Fem Bullir l'Olla!

Seguim avançant en l’ecuador de la nostra campanya. Hem estrenat un nou video teaser amb l’olla aranesa com a protagonista, però una olla freda, metàfora d’aquelles oportunitats perdudes, portes que es tanquen, o moments en que per pura manía hem deixat qualsevol cosa refredar-se sobre la taula.

No volem perdre l’oportunitat de seguir fent País Invisible 

El vostre donatiu és indispensable per dur el projecte a bon fi. Fes córrer la paraula, i si, tens una marca interessada en col·laborar, escriu a paisinvisibleoccita@gmail.com.

Durant aquestes setmanes, podreu reveure la primera temporada a través de la seva emissió a Twitch, un afegit als ja coneguts canals de Youtube, Ivoox, i Spotify. També a Youtube podreu veure la temporada en format NOMÉS ÀUDIO.



 



Dimarts, 11 de juliol

"Tenim informatiu i ràdio en aranés, però no ens sembla suficient"

Avui és un bon dia per xerrar!  


Explica'm Tresor  (@manchapod a Twitter) ens va rebre per parlar de temes com: els regionalismes, l'aculturació, la substitució llingüística a les xarxes, el monolingüisme...


Nova entrevista a l'equip de País Invisible




Seguiu-nos a Youtube per poder seguir les publicacions en vídeo del canal!

 



Dijous, 6 de juliol

“Juliol EnJòc” a País Invisible

“Juliol EnJòc” a País Invisible

Aquest estiu paisinvisible.cat organitza espais de trobada on-line d’entreteniment i reflexió sobre la cultura 3.0., per un públic aleví i ganàpia.

Accés ràpid a les emissions passades en aquest enllaç.


Per un temps limitat al mes de juliol, el Pòdcast País Invisible ha llançat una campanya per dirigir als joves consumidors de videojocs a una comunitat creativa més conscient amb les llengües d’origen.
 
La “sèrie” #JuliolEnJòc coincideix amb la campanya de Plataforma Per La Llengua per exigir que els grans fabricants incloguin les interfícies en català dins els seus jocs i consoles pel gran públic, en la qual País Invisible s’ha aderhit per donar visibilitat.
 

? Exigim a @NintendoES, @PlayStationES i @Xbox_Spain que incorporin el català a les interfícies de les videoconsoles

? Iniciem una campanya per aconseguir més presència del català en aquest àmbit: fes-ho possible amb la teva signatura!

? Més a https://t.co/XQ4dWDkraC ? pic.twitter.com/ob6kcWcaq9

— Plataforma per la Llengua (@llenguacat) June 6, 2023


També Òmnium Cultural està a l’aguaït d’aquesta problemática d’inclusió, i coincideix en inciatives com la Festa EGAMES a Barcelona, la nova gran trobada pels esports electrònics en català. Dit d’una altra manera, que la consciencia ecolingüística toqui totes les generacions és, ja des d’ara, una necessitat compartida.
 
No volem deixar passar la remor de fons que s’escolta tant a Occitània com als Països Catalans per recuperar la llengua. Creiem que hi ha un canvi en gestació per l’inclusió dels joves si tots empentem alhora, i els Viatgers i Viatgeres hem decidit prendre partit.


Com ho farem?
 
Si el repte és posar els videojocs al punt de mira, l’#enjòc (repte, en occità) està servit!

En un estil conversacional, en horari de matins els dimarts i als vespres dels dissabtes, compartirem al públic català les traduccions a l’Occità de jocs ben establerts com són Minecraft, Stardew Valley, Pokèmon… 
 
La sèrie Juliol #EnJòc és una concepció de País Invisible a la que se suma Zaku_94 streamer de 1700 seguidors, i el creador de Lingueedialetti.it Francesco Lafornara, qui regenta una comunitat multilingüe per les llengües minoritàries d’Itàlia, entre elles l’Occità. Els tres canals han fet un tracte per mantenir les emissions en català a ritme competitiu.



Tanmateix, passaran pel canal figures actives per la transformació de les comunitats del gaming, que en els casos català i occità són societats consumidores i creadores de contingut a la vegada.

Comptarem, d’una banda, amb el Bon Home, “un malparit d’incògnit” representant la comunitat de Fandubbers Cat, qui vertebra el doblatge i accessibilitat dels videojocs al català a través d’una xarxa comunitària de voluntariats, i qui enguany presenta una comunitat pels Fandubs a l’Aranès, que serà Fandubbers Occ.

Comptarem també amb el reconegut Tristan Gahús qui ha estat responsable per l’occità al llençament comercial més arriscat dels últims temps que és el videojoc Dordogne, que ja causa furor. Gahús organitza comunitats les comunitats de gaming anàloges a l’Occitània central.

Esperem que l’esperit no decaigui i vingueu a passar l’estona, atents o amb l’emissió de fons, per donar suport a aquesta altra iniciativa que ens ocuparà durant el mes actiu de Totsuma, i, per suposat, que penseu en Occitània com aliada un o dos cops per setmana.
 





 


 



Dilluns, 3 de juliol

El pòdcast recapta el 12% del finançament en el primer cap de setmana de campanya

El pòdcast recapta el 12% del finançament en el primer cap de setmana de campanya


La crida a donacions per País Invisible en el seu primer cap de setmana ha estat tot un èxit, assolint el 12% dels fons necessaris per iniciar una segona temporada del pòdcast. En el moment d'aquesta publicació, la campanya ha recaptat 840e!

Un cop més, hem de agraïr a aquells qui heu sumat tan aviat com us heu assabentat de la campanya. Ja estem preparant les recompenses en tant que acabem de polir les comunicacions pels dies vinents.

La campanya de finançament participatiu brinda diverses opcions de donatius, amb la recompensa de 30 euros sent la més popular entre els viatgers fins ara, i ja s'han donat també donacions de 100e.

També s'han destacat les vies alternatives per fer les donacions, sempre que es trobin dins de les opcions estipulades. Una que ens demaneu sovint és el nostre Paypal i es troba a paisinvisible.cat/Donatius.




Utilitzeu el camp d'observacions per afegir la informació complementària.

Afegiu el concepte "Tot Suma" i un mitjà de contacte (mail/telèfon) perquè puguem posar-nos en contacte per la vostra recompensa, o bé "renunciem a recompensa Tot suma".

Si treballeu als mitjans de comunicació i voleu ajudar-nos a difondre el projecte, considereu contactar pel correu electrònic a continuació o visitar l'àrea de Premsa de la Web.

Contacte de premsa:
Zep Armentano
Correu electrònic:

zarmentano@jornalet.com
 



78
sumadors
7470 €
dels 7000 necessaris
finalitzat
el 13/08/2023
Assolit 106%

Aporta-hi 10 €

14 sumadors



☆ Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 30 €

32 sumadors



☆Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 60 €

17 sumadors



☆Aparició a l'apartat d'agraïments de la web.
+Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 100 €

11 sumadors



☆ Subscripció gratuïta nivell "Macarèl" al butlletí de L’Aixeta fins al cap d’any 2023.
☆ Aparició a crèdits del programa a Youtube.
+Aparició a l'apartat d'agraïments de la web.
+Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 250 €

1 sumadors



☆ Subscripció gratuïta nivell "Viatjaire" al butlletí de l’Aixeta fins final d'emissió.
☆ Aparició a crèdits del programa a Youtube.
+Aparició a l'apartat d'agraïments de la web.
+Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)



☆ Lot de productes relacionats amb el País Invisible,
☆ Aparició a l'apartat de suports al programa de la web.
+ Aparició a crèdits del programa a Youtube.
+ Subscripció gratuïta nivell "Viatjaire" al butlletí de l’Aixeta fins final d'emissió.
+ Tassa exclusiva de la campanya.
+ Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip.

Aporta-hi 1000 €

2 sumadors
(Queden 2 de 4 recompenses)



☆ Espai publicitari reservat al nou web (2 mesos).
☆ Aparició a l'apartat de suports al programa i la web.
(consultar condicions)

Aporta-hi 2000 €

1 sumadors
(Queden 1 de 2 recompenses)



☆ Espai publicitari destacat al nou web (3 mesos).
☆ Menció explícita durant els crèdits dels episodis principals
+ Aparició a l'apartat de col·laboradors.
(consultar condicions)

Aporta-hi 2000 €

0 sumadors
(Queden 2 de 2 recompenses)



☆ Falca publicitària al programa.
☆ Menció explícita durant els crèdits dels episodis principals
+ Aparició a l'apartat de col·laboradors.
(consultar condicions)

Aporta-hi 3500 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)



☆ Patrocinador oficial de la segona temporada.
+ Paquet de publicitat personalitzat (País Invisible + Jornalet) (consultar condicions)


Blog del projecte

Llum verda a la segona temporada

Bon dia, aquesta publicació és per fer un parell d'anuncis:   EL PRIMER Hem completat amb escreixos l’objectiu de la nostra campanya amb un 106% completat, que equival, ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!