Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

País Invisible Pòdcast: Recuperem Occitània

Un projecte de paisinvisible



  • Insereix-lo en una pàgina web

N'has sentit a parlar? Doncs para les orelles!

 

Accions ràpides
 

 

País Invisible necessita benzina i empenta per arrencar la segona temporada. Comparteix-nos i ajuda’ns a sumar forces en el nostre segon viatge sonor!


Què és País Invisible?

 

País Invisible és un prometedor format videopodcast que escurça les distàncies entre els Països Catalans i Occitània, introduïnt l’oient a un viatge sonor que el durà a reconèixer els trets característics de la nació sense estat d’Occitània i els occitans, una cultura amb la que hem coexistit sovint sense adonar-nos-en.

Enllesteix els auriculars i endinsa’t a la conversa. Vols saber com sona l’occità? Aquí te'n posarem uns fragments. A la primera temporada ens heu vist fent ruta, de Vielha fins a Torí tot resseguint un camí d’engrunes deixat per artistes, activistes, cantants, historiadors i paisans del gran territori ara conegut com a Migdia o Sud de França, pas a pas reconstruint l’Occitània silvestre davant la diglòssia salvatge (lingüicidi) que fa que avui en dia l’occità sigui una llengua en perill d’extinció.  


Ulls clavats a la Val d’Aran

 

A salt de muntanya, Vielha, la Val d’Aran i els pobles del riu Garona són des de vell temps el llindar d’un territori molt més extens, a una cultura pionera a la representació democràtica i a la poesia. Els càtars, que van morir a la foguera, foren part d’aquesta cultura. Costums i llegendes encara fan ressò en el tarannà occità, que inevitablement, recorda al català.  

País Invisible vol promoure una altra manera de viatjar, un turisme de consciència, més sostenible, de proximitat i veïnatge, de qui encara obre les portes de casa seva en hospitalitat, qui s’interessa per les problemàtiques, les dèries i els anhels dels individus, entenent els llocs com persones més que no pas resorts.

 

Cal pensar en Occitània com una persona envellida que emmalalteix per falta de remeis i cures

 

Tret de la persistència de la gent aranesa, que els ha procurat una relativa salut, és ben probable que estem davant la darrera generació d’occitans al continent francès. Tot cercant veus occitanes, a cada any que passa sentim l’urgència d'allò que se’ns escola d’entre els dits; i per si fos poca l’empresa, els testimonis viuen repartits en un àrea 190.000 quilòmetres quadrats. Hem vingut a fer-te partícep de la nostra tornada, l’aventura ens espera. 

Som-hi doncs! Participant en aquesta campanya, ens ajudes a arrencar el rodatge de la segona temporada el més aviat possible. En el transcurs del quart quadrimestre esperem que es resolguin factures i premis que encara hem de cobrar per la primera temporada.
 

En què farem servir els diners?

 
  • Lloguers d’estudi. Des del principi hem volgut invertir en mitjans competitius per poder fer córrer el nostre missatge. A plató, comptem amb l’ajuda de tècnics professionals del so i la televisió, que cobren per hora.
  • Costos de post-producció. País Invisible compta amb grafismes i parts insertes, muntatge de vídeo en directe i en diferit. Volem garantir que els episodis de setembre seran fets amb prou reflexió i atenció al detall, això és, és clar, dedicant hores al muntatge. 
  • Despeses de viatge. 600Km de carretera separen els dos destins més allunyats de la segona temporada, i malgrat tenim material d’arxiu com per no desplaçar-nos si no és indispensable, tenim llocs com la Val d’Aran on passen massa coses com per no anar-hi.
 

El nostre finançament s’obté de dues fonts: els rendiments del treball de l’associació i les subvencions.

Ens faria molta il·lusió que la segona temporada de País Invisible comptés amb finançament popular, que serà al seu torn un aval sòlid per blindar l’inici de temporada sense enraderiments. Amb la vostra ajuda podem materialitzar les nostres idees de fer aquesta temporada encara més interessant que la primera!

 


Ja ho hem fet abans…

 
 
Estudi durant el darrer episodi de la primera temporada de País Invisible

La primera temporada ha estat un èxit que ha superat tota expectativa, arribant al TOP 14 pòdcasts de llengües a l'estat espanyol a la plataforma IVOOX. La proposta ha obtingut el màxim reconeixement a tres premis de diferents autoritats de l’indústria cultural catalana. Consulteu l’àrea de premsa.

País Invisible va dur-nos de Vielha fins a Torí reapropiant els noms occitans de les ciutats, com són Mónegue, Lorda, Marsella o Foix. Vam parlar dels quatre estats europeus on l’occità és llengua pròpia, i fins i tot de l’Argentina repoblada per occitans.

Hem convidat exponents de la cultura occitana com Alidé Sans, Anna Geli, Manuela Ané, Paulina Kamakine, Rodin Kaufmann, Lo Parpalhon Blau, l’Ostal Sirventés, l’Universitat de Tolosa o Patrici Pojada, discutint la memòria, les festes populars, la globalització, la descolonització, l’èxode rural, la gentrificació d’alta muntanya i la multiculturalitat.


Un format prometedor

 

Hem estrenat 17 episodis en obert a Ivoox i spotify, i un total de 50 vídeos al nostre canal de Youtube. Hi cal agregar la llista d’Occitan words, un creador de contingut que ha col·laborat voluntàriament durant la primera temporada a desvetllar el joc setmanal de Mot Amagat, i qui ens ofereix vocabulari en occità pel dia a dia a les seves xarxes. Moltes gràcies, Xavier. :)) 
Hem organitzat jocs, sortejos mensuals, espais virtuals de trobada, per demostrar la vocació transmèdia i versatilitat del programa. Els anunciants poden descarregar la llista detall de les seccions i espais de país invisible AQUÍ.

Qui som?


Zep Armentano, David Valls i Ferriol Macip, creadors de País Invisible

El Podcast el conformem tres apassionats de la comunicació i el patrimoni lingüístic: Zep Armentano, David Valls i Ferriol Macip. Plegats fem tots els papers de l’auca, gestionant esporàdicament treball voluntari que precisem dins i fora del grup.

Som l’Associació per a la Difusió d’Occitània a Catalunya, un dels promotors del moviment ecolingüístic, i ens agrada generar consciència de llengua i identitat, potser perquè enmirallar-nos en Occitània ens ajuda a reflexionar sobre nosaltres mateixos, o potser perquè l’occità és un cas d’estudi pel que fa la seva situació, l’anàlisi de la qual podem aplicar a moltes altres llengües.

Tenim el convenciment que donar veu a Occitània als espais de creació ens enriqueix a tots.

 

Recompenses

PER A PETITES APORTACIONS

Tria una subscripció de pagament al nostre butlletí de L’Aixeta, la plataforma pel mecenatge continu de la cultura en català. Aquestes mensualitats són més econòmiques, tenen els seus propis avantatges i cap permanència. A cada nou mecenes, inclourem els diners al progrés d’aquest tot suma. Si malgrat tot no t’hi veus disposat/ada, ajuda’ns compartint aquesta campanya!

 

APORTA-HI 10€

Rebràs una postal dedicada d’una contrada occitana/aranesa, signada per l'equip de País Invisible en agraïment pel teu donatiu.
 

APORTA-HI 30€

Rebràs una postal dedicada d’una contrada occitana/aranesa, signada per l'equip de País Invisible en agraïment pel teu donatiu.

Obtindràs una tassa exclusiva de la campanya de Tot Suma per la segona temporada de País Invisible.

APORTA-HI 60€

El teu nom sortirà al web de la segona temporada, en agraïments per al teu suport.

Rebràs una postal dedicada d’una contrada occitana/aranesa, signada per l'equip de País Invisible en agraïment pel teu donatiu.
Obtindràs una tassa exclusiva de la campanya de Tot Suma per la segona temporada de País Invisible.
 

APORTA-HI 100€

Apareix als crèdits del programa a Youtube durant la segona temporada de País Invisible

El teu nom sortirà al web de la segona temporada, en agraïments per al teu suport.
A més rebràs una postal dedicada d’una contrada occitana/aranesa i una tassa exclusiva de la campanya de Tot Suma per la segona temporada de País Invisible.
 
Accediràs a una subscripció gratuïta nivell Macarèl al nostre butlletí de L’Aixeta amb la qual tindràs accés al nostre cercle de millors amics fins al cap d’any 2023.
 

APORTA-HI 250€

Apareix als crèdits del programa durant la segona temporada de País Invisible + aparició en els agraïments a la web.

Participaràs als sortejos del programa a través d’una subscripció gratuïta al nostre butlletí de l’Aixeta, en nivell Viatjaire/a. Aquesta subscripció t’inclou dins el nostre cercle de millors amics fins a final de l’emissió de la segona temporada.

A més rebràs una postal dedicada d’una contrada occitana/aranesa i una tassa exclusiva de la campanya de Tot Suma per la segona temporada de País Invisible.

APORTA-HI 500€
10 recompenses

Rebràs un lot de productes relacionats amb País Invisible, en els quals es pot incloure una tassa, samarretes, banderes o llibres, a més d’una postal escrita a mà i firmada per l'equip de País Invisible en agraïment pel teu donatiu. 

El teu nom o marca constarà als crèdits del programa i també al web de la segona temporada indicant que ens dónes el teu suport.

Participaràs als sortejos del programa a través d’una subscripció gratuïta al nostre butlletí de L’Aixeta, en nivell Viatjaire/a. Aquesta subscripció t’inclou dins el nostre cercle de millors amics fins a final de l’emissió de la segona temporada.

APORTA-HI 1000€
4 recompenses

Tindràs un espai publicitari reservat a la nova web de País Invisible durant dos mesos a escollir.  (Consultar condicions)

El teu nom o marca constarà als crèdits del programa i també al web de la segona temporada indicant que ens dónes el teu suport.


APORTA-HI 2000€
2 recompenses

Tindràs un espai publicitari destacat a la nova web de País Invisible durant tres mesos a escollir. (Consultar condicions)

Durant la segona temporada assoliràs el títol de col·laborador oficial del programa amb menció explícita durant els crèdits dels episodis principals i el teu nom serà a la web de País Invisible

 

APORTA-HI 2000€
2 recompenses

Tindràs un espai publicitari en forma de falca d’àudio dins del programa. (Consultar condicions)

Durant la segona temporada assoliràs el títol de col·laborador oficial del programa amb menció explícita durant els crèdits dels episodis principals i el teu nom serà a la web de País Invisible.


APORTA-HI 3500€
1 recompensa

Gaudiràs d’un paquet de publicitat personalitzat amb integracions a l’entorn de País Invisible (publicitat inclosa dins dels continguts audiovisuals i web de País Invisible i Jornalet). (Consultar condicions)

Seràs el patrocinador oficial de la segona temporada de País Invisible. El teu nom o marca constarà als crèdits del programa així com a la web de la segona temporada.

  
HE FET TARD. I ARA QUÈ?

Si ha passat el termini del Totsuma i encara vols ajudar, considera subscriure´t a Youtube o triar una subscripció de pagament a L’Aixeta. Són més econòmiques i sumaràs al mecenatge continu. 

 

RESUMIT EN OCCITAN

Legir sus Jornalet.

País Invisible (País Invisible) es un format de podcast vidèo prometedor qu’apròcha las distàncias entre los païses catalans e los occitans, iniciant l’auditor a un viatge sonòr que lo menarà a reconéisser los traches caracteristics de la civilizacion occitana, una cultura amb la quala avèm sovent coexistit sens nos en mainar.
 
Dins la primièra sason, avèm prepausat un itinerari de vilas e vilatges de Vielha fins a Turin, descrivent un camin de tèrra daissat per d’artistas, de militants, de cantaires, d’istorians e de paisans del grand territòri uèi conegut coma lo Miègjorn, tornant bastir pas per pas l’Occitània salvatja d’abans la diglossia pietadosa qu’a fach uèi de l’occitan una lenga en via de disparicion.
 
Ajudatz-nos a menar a bon tèrme una segonda sason encara mai complèta!
 
Nos podètz egalament ajudar en enviant un chèc, en fasent un don per PayPal o en efectuant un virament bancari sus nòstre compte de la Caissa d’Estalvi de Lengadòc-Rosselhon o de la Caixa d’Enginyers. Demandatz-nos los RIB a paisinvisibleoccita@gmail.com
 

SOMMAIRE EN FRANÇAIS


País Invisible (Pays Invisible) est un format de podcast vidéo prometteur qui raccourcit les distances entre les pays catalans et occitans, initiant l'auditeur à un voyage sonore qui l'amènera à reconnaître les traits caractéristiques de la civilisation occitane, une culture avec laquelle on a souvent coexisté sans s'en rendre compte. 

Dans la première saison, nous avons proposé un itinéraire de villes et villages de Vielha jusqu’à Turin, retraçant un chemin de terre laissé par des artistes, des militants, des chanteurs, des historiens et des paysans du grand territoire aujourd'hui connu comme le Midi, reconstruisant pas à pas l’Occitanie sauvage avant la diglossie impitoyable qui a fait aujourd'hui de l'occitan une langue en voie de disparition.

Aidez-nous à mener à bien une deuxième saison encore plus complète!

Vous pouvez également nous aider en envoyant un chèque, en faisant un don par PayPal ou en effectuant un virement bancaire sur notre compte de la Caisse d'Epargne de Languedoc-Roussillon o de la Caixa d'Enginyers. Demandez-nous les RIB à paisinvisibleoccita@gmail.com

 

RIASSUNTO IN ITALIANO

País Invisible (Paese Invisibile) è un formato di podcast video promettente che avvicina le distanze tra i paesi catalani e quelli occitani, introducendo l’ascoltatore a un viaggio sonoro che lo porterà a riconoscere i tratti caratteristici della civiltà occitana, una cultura con la quale abbiamo convissuto spesso senza renderci conto.
 
Nella prima stagione abbiamo proposto un itinerario di città e paesini da Vielha fino a Torino, descrivendo un sentiero fatto di artisti, militanti, cantanti, storici e paesani del grande territorio conosciuto oggi come Miègjorn, ricostruendo passo passo l’Occitania selvaggia precedente alla diglossia pietosa che ha reso oggi l’occitano una lingua in via di estinzione.
 
Aiutateci a portare a buon fine una seconda stagione ancora più completa!
Ci potete aiutare altresì inviando un assegno, facendo una donazione su PayPal o effettuando un bonifico al nostro conto della Caissa d’Estalvi de Lengadòc-Rosselhon o della Caixa d’Enginyers. Chiedeteci il numero di conto a paisinvisibleoccita@gmail.com

Donatius ràpids per Paypal

També podeu fer avançar la barra de progrés amb un donatiu directe de Paypal, emprant paisinvisible.com/Donatius. A diferencia d'a Tot Suma, aquests donatius no es poden retornar en cas que la campanya sigui tancada sense èxit.
 

Retalls de premsa de la campanya

  • "La colla de País Invisible ha preparat una campanya de micromecenatge conmovedora". Legir sus Jornalet
  • Occitània és ben Visible» amb en Farri en Zep i en Zaku de «País Invisible»". Entrevista al pòdcast "Escolta'm Tresor"
  • "Tecnologia: El Guanyador dels Premi Sonor i els Premis de Comunicació Local engega una campanya de mecenatge." . Article a el Racó Català.
  • "El Pòdcast occità País Invisible busca finançament". Article de CatZona
  • "7.000€: País Invisible busca finançament." Article a Audio.cat
  • "Ce qui fait le succès de "País Invisible", c'est cette capacité à s'adapter aux codes d'Internet pour promouvoir l'occitan" Entrevista al IEO Cantal (Auverniat) 
  • "La segona temporada està llesta, només necessitem una petita empenta!" A Catalunya Ràdio, al programa Mans el 15 de Juliol. 
  • Jornalet anuncia:  "País Invisible emetrà en directe la 29ena edició de la Corsa Aran per Sa Lenga" https://www.jornalet.com/nova/21166/pais-invisible-quemetera-en-directe-era-29u-edicion-dera-corsa-daran-per-sa-lengua
  • "«País invisble», eth video pòdcast, que premanís era dusau sason" entrevista a Catalunya Informació Aran, sobre el desenvolupament de la segona temporada. 

País Invisible Pòdcast: Recuperem Occitània

Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

paisinvisible
paisinvisible
Barcelona
País Inivisible és un prometedor format que escurça les distàncies entre Catalunya i Occitània. | Premi Sonor a la Millor Producció dels podcasts en català 2023 | Millor Contingut d'audio als Premis de Comunicació Local 2023 | Joves Influènciadors de l'Eurorregió Pirineus-Mediterrània (ES-FR) | Orgullós contribuïdor de l'Associació per la difusió d'Occitània a Catalunya i Amic de Jornalet.
78
sumadors
7470 €
dels 7000 necessaris
finalitzat
el 13/08/2023
Assolit 106%

Aporta-hi 10 €

14 sumadors



☆ Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 30 €

32 sumadors



☆Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 60 €

17 sumadors



☆Aparició a l'apartat d'agraïments de la web.
+Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 100 €

11 sumadors



☆ Subscripció gratuïta nivell "Macarèl" al butlletí de L’Aixeta fins al cap d’any 2023.
☆ Aparició a crèdits del programa a Youtube.
+Aparició a l'apartat d'agraïments de la web.
+Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 250 €

1 sumadors



☆ Subscripció gratuïta nivell "Viatjaire" al butlletí de l’Aixeta fins final d'emissió.
☆ Aparició a crèdits del programa a Youtube.
+Aparició a l'apartat d'agraïments de la web.
+Tassa exclusiva de la campanya.
+Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)



☆ Lot de productes relacionats amb el País Invisible,
☆ Aparició a l'apartat de suports al programa de la web.
+ Aparició a crèdits del programa a Youtube.
+ Subscripció gratuïta nivell "Viatjaire" al butlletí de l’Aixeta fins final d'emissió.
+ Tassa exclusiva de la campanya.
+ Postal d’Occitània/Aran, dedicada per l'equip.

Aporta-hi 1000 €

2 sumadors
(Queden 2 de 4 recompenses)



☆ Espai publicitari reservat al nou web (2 mesos).
☆ Aparició a l'apartat de suports al programa i la web.
(consultar condicions)

Aporta-hi 2000 €

1 sumadors
(Queden 1 de 2 recompenses)



☆ Espai publicitari destacat al nou web (3 mesos).
☆ Menció explícita durant els crèdits dels episodis principals
+ Aparició a l'apartat de col·laboradors.
(consultar condicions)

Aporta-hi 2000 €

0 sumadors
(Queden 2 de 2 recompenses)



☆ Falca publicitària al programa.
☆ Menció explícita durant els crèdits dels episodis principals
+ Aparició a l'apartat de col·laboradors.
(consultar condicions)

Aporta-hi 3500 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)



☆ Patrocinador oficial de la segona temporada.
+ Paquet de publicitat personalitzat (País Invisible + Jornalet) (consultar condicions)


Blog del projecte

Llum verda a la segona temporada

Bon dia, aquesta publicació és per fer un parell d'anuncis:   EL PRIMER Hem completat amb escreixos l’objectiu de la nostra campanya amb un 106% completat, que equival, ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!