Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

QUADERNS DE CONVERSA: Ep, veïns i veïnes! Ens ajudeu a parlar català?:


QUADERNS DE CONVERSA: Ep, veïns i veïnes! Ens ajudeu a parlar català?:
 • Insereix-lo en una pàgina web

Presentació
Us heu trobat mai amb voler compartir la nostra llengua amb qui encara no parla català? Aquesta situació esdevé constantment en el nostre dia a dia, i perdre oportunitats de compartir llengua i humanitat reforça la pèrdua del patrimoni lingüístic, cultural i social.
Moltes vegades, però, aquesta voluntat d’ajudar per part d’uns i l’anhel d’aprenentatge per part d’altres, es troba amb una gran dificultat: com ajudar a aprendre català en un context col·loquial, sense ser docents i sense tenir les eines? Des de la CAL, hem trobat una solució: Xerrem. Quaderns de conversa.
 
Qui som?
 
Som la CAL, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, entitat compromesa amb la llegua catalana des de fa 26 anys. Ens movem i comprometem per la llengua catalana i convidem tothom a moure-s’hi i a comprometre’s.

Reivindicació, reconeixement i responsabilitat: reivindiquem l’estatus que correspon a la nació catalana i a la llengua, reconeixem la tasca dels que hi han posat i hi posen el coll, ens responsabilitzem d’estendre l’ús social i de qualitat del català. Des de l’entitat, treballem en diversos projectes on la conversa col·loquial en català hi és al centre.

 
Què proposem?
Posar a l’abast de tothom a les llibreries recursos experimentats per ajudar persones que volen entendre català i parlar-lo. Volem publicar Xerrem. Quaderns de conversa, quatre dossiers amb eines i recursos per posar a les vostres mans l’oportunitat de fer créixer la llengua, oferint aprendre-la a qui encara no la coneix.
 
Un dels projectes de l’entitat, Xerrem Junts, promou la creació d’espais de trobada i comunicació de persones adultes en català. A través d’aquesta iniciativa, persones que estan aprenent l’idioma es troben setmanalment amb persones voluntàries catalanoparlants per practicar la parla, immergint-se en el català mitjançant la conversa col·loquial. Els quaderns són, doncs, el resultat d’anys de treball, experiència i investigació, amb l’objectiu d’oferir en un format pràctic un recurs imprescindible per fer la nostra llengua la llengua de tots i totes.
 
A qui ens adrecem?
Ens dirigim a escoles d’adults, entitats de foment de la llengua, organismes i entitats d’acolliment lingüístic, professorat de català en general i a totes aquelles persones que vulguin fer-ne de manera particular i senzilla.  
 
 
Per què?
Perquè molta gent necessita trobar llocs i persones que els ajudin a parlar català. Perquè hi ha molta gent disposada a col·laborar-hi. Perquè a la CAL en som experts i volem que tothom tingui a mà maneres naturals i ben pensades que els serveixin de suport. Perquè amb eines així podem revertir la situació d’emergència en la qual es troba la nostra llengua. Perquè compartir llengua i cultura és compartir humanitat.

 
Com ens pots ajudar?
Mirem més enllà?
 
Tot i que sigui un objectiu ambiciós, imaginem que amb aquesta edició es podrien multiplicar els espais de convivència social on trobar-nos assíduament uns i altres i fer créixer el coneixement de la llengua, l’avinentesa entre diversos i l’estima del país. Si quaderns com aquests encara no existeixen és perquè la nostra llengua i la seva promoció i creixement no resulta un “mercat prou atractiu” i, per tant, les grans editorials no aposten per projectes així. És necessari engegar aquest tipus d’iniciatives i recursos de forma independent perquè resulten realment valuoses i imprescindibles per a la supervivència del català i per a la vàlua social i cultural que comporta.
 
 
Com ho agrairem?
 
Per tal d’agrair-vos la vostra col·laboració com a mecenes del projecte, hem preparat un seguit de recompenses per si us abelleixen, totes relacionades justament amb el foment de l’ús del català.
Sabent tots i totes, però, que la major recompensa per a tothom serà veure créixer la llengua, la cohesió ciutadana i el país.
 Moltíssimes gràcies!
 

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

184
sumadors
9240 €
dels 8000 necessaris
finalitzat
el 23/02/2023
Assolit 115%

Aporta-hi 10 €

33 sumadors
Picada d’ullet per a qui diu “Vinga, un cop de mà, que la idea s’ho val”. Moltíssimes gràcies!

Aporta-hi 20 €

43 sumadors
Encantats amb l’obsequi! T’obrim la porta perquè puguis veure digitalment l’obra que volem editar, unes eines pràctiques de suport a nous parlants de català. Segur que et plaurà.

Aporta-hi 35 €

30 sumadors
Mercès per l’ajut! Fixa-t’hi: amb aquesta ajuda, una persona voluntària disposaria de tres dossiers per conduir grups durant molt de temps. Nosaltres hi volem correspondre amb dos llibres lúdics, un d’endevinalles modernes i un altre de jeroglífics, perquè en gaudeixis amb els qui t’envolten

Aporta-hi 50 €

42 sumadors
Tira peixet! Quina sort tenim de tanta generositat! Amb aquesta recompensa, t'oferim el primer volum dels quatre que conformen l'edició de "Xerrem. Quaderns de conversa".

Aporta-hi 75 €

8 sumadors
Bravo! Saps que amb aquests diners una entitat tindria el material necessari perquè una persona voluntària i sis o vuit aprenents de català fessin conversa en grup durant anys? A més dels obsequis anteriors, t’oferim una presentació digital per fer sessions amb enigmes, jeroglífics i endevinalles catalanes.

Aporta-hi 100 €

19 sumadors
Estem de festa! Dones un suport ben sòlid a una iniciativa per fer créixer l’ús social del català. T’ho volem agrair, a més a més de les recompenses anteriors, amb material i suggeriments per a organitzar activitats relacionades amb la llengua i cultura catalanes al teu barri, poble o entitat.

Aporta-hi 200 €

7 sumadors
Paraules majors! Quin gran suport! Quants nous parlants de català t’ho agrairan! Hi volem correspondre amb un exemplar de cadascun dels quatre volums "Xerrem. Quaderns de conversa" i, si s’ajusta al teu entorn d’acció, amb una conferència sobre la història de les nostres paraules.

Aporta-hi 500 €

2 sumadors
Extraordinari! Una empenta decisiva a l’ús social del català. Tens a punt tres exemplars dels quatre volums de l’edició. Oferim amb molt de gust un taller pràctic de creació i conducció d’espais de col·loquialitat catalana on creguis que pot ser de profit.

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
Meravellós! Per aquest suport extraordinari, el logo de la teva entitat o empresa col·laboradora apareixerà als agraïments del llibre. A més, us oferim poder presentar "Xerrem. Quaderns de conversa" a la vostra llibreria, escola o entitat amb la presència de l'autor, Jordi Esteban.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!