Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

ALATAC - Treball de fi de grau sobre la no-oficialitat del català a la Unió Europea

Un projecte de catala_tfg

ALATAC - Treball de fi de grau sobre la no-oficialitat del català a la Unió Europea
  • Insereix-lo en una pàgina web

Bon dia!
Som la Clàudia, la Denise i la Neus, tres estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili que estem realitzant el nostre treball de fi de grau.

Vam decidir escollir una temàtica que ens representés a les tres: el català. I indagant sobre la nostra llengua, vam topar-nos amb la problemàtica que aquesta pateix a la Unió Europea. És a dir, que no és oficial. Mirant els números, vam trobar que el català és la novena llengua més parlada de les que conformen l'ens europeu i, tot i així, hi ha quinze llengües que sí són oficials a la Unió Europea que tenen menys parlants. I a més, per posar un exemple, si un eurodiputat es vol dirigir en català al Parlament Europeu no pot, ja que si ho fa la seva aportació queda descartada immediatament.

Per aquests i per molts altres motius neix Alatac, un documental d'una durada aproximada de quinze minuts que vol descobrir quan va començar el moviment que reivindica el català com a llengua oficial a la Unió Europea, quines conseqüències té per als catalanoparlants i com es veu aquesta situació des de fora del territori on es parla català.

Per poder dur a terme tot el documental ens hem trobat amb un seguit de despeses que se'ns fan molt difícils d'assumir. Per tant, cap on volem destinar els diners que recaptem? Principalment, cap al viatge a Brusel·les. Aquest ens comporta despeses de transport, l'allotjament i la facturació de tot el material de gravació. Un cop a Brusel·les, tenim planejat realitzar diverses entrevistes amb eurodiputats (catalanoparlants i estrangers), cosa que dotarà el documental d'un punt de vista extern que creiem que és fonamental i necessari

D'altra banda, ser estudiants a Tarragona implica estar constantment desplaçant-nos cap a Barcelona per realitzar entrevistes, gravacions i reunions amb l'ONG del català, Plataforma per la Llengua, que ens donen un cop de mà a fer tot aquest projecte possible. Tots aquests desplaçaments comporten uns gastos (gasolina, peatges, pàrquings i, en algunes ocasions, tren), així que una altra part dels diners es dedicarien al transport.

Per últim, però no menys important, les recompenses també tenen un cost i destinarem una part dels diners a fer-les possible, sobretot per agraïr-vos la vostra col·laboració.

Per això demanem que col·laboreu amb nosaltres, sabem que el poble catalanoparlant mai falla i esperem que aquest cop tampoc. Estarem molt agraïdes amb qualsevol aportació, així com amb qualsevol persona que ens ajudi a difondre el nostre projecte.

Moltes gràcies!

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

catala_tfg
catala_tfg
Mont-roig del Camp
48
sumadors
845 €
dels 800 necessaris
finalitzat
el 24/02/2019
Assolit 105%

Aporta-hi 5 €

11 sumadors
T'enviarem una postal d'agraïment i apareixeràs als crèdits del documental.

Aporta-hi 10 €

9 sumadors
T'enviarem una postal d'agraïment, apareixeràs als crèdits del documental i et reservarem un lloc privilegiat el dia de la presentació del documental. (Data i hora per definir, localitat: Tarragona)

Aporta-hi 20 €

14 sumadors
T'enviarem una postal d'agraïment, apareixeràs als crèdits del documental, et reservarem un lloc privilegiat el dia de la presentació del documental (data i hora per definir, localitat: Tarragona) i t'enviarem una còpia del documental.

Aporta-hi 30 €

14 sumadors
(Queden 3 de 15 recompenses)
T'enviarem una postal d'agraïment, apareixeràs als crèdits del documental, et reservarem un lloc privilegiat el dia de la presentació del documental, (data i hora per definir, localitat: Tarragona), t'enviarem una còpia del documental i t'enviarem una samarreta amb un disseny exclusiu d'alatac.


Blog del projecte

El projecte s'acaba!
Bona tarda! Com ja sabeu gràcies a les vostres aportacions, el passat mes de març, vam viatjar fins a Brussel·les. Al Parlament Europeu, vam poder entrevistar a diversos eurodiputats ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!