Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Modernisme Aborigen

Un projecte de NatrosSols

Articles

Dissabte, 25 de març

INFORMACIÓ IMPORTANT



Estem parats i farem tard... :-(
 
Per motius aliens a la nostra voluntat, se'ns ha retrassat el projecte del llibre i no el podrem tenir físicament per al proper Aplec d'Aplecs a Constantí, on sí que aprofitarem per explicar el projecte , els continguts, presentar el bloc, etc..
 
Evidentment mirarem de tenir-lo tant aviat com puguem, i si pot ser abans de quinze dies, no serà abans de vint. Per tant  seguiu atents, i si voleu estar a l'última sobre l'edició, participeu al TotSuma i us l'enviarem tant bon punt surti al carrer!.
 
Moltes gràcies!!
 



Dilluns, 20 de març

Natros Sols. Avui una mica de música

Des de Natros Sols, hem anat organitzat vermuts modernistes i aborigens així com col·laborant en altres projectes que tenen la música modernista com a centre. Alguns d'ells els hem anat enregistrant i recollir en un espai web. Cliqueu el logo de Natros Sols i fareu cap al nostre mixcloud per si us ve de gust una mica de música mentre sumeu a Modernisme Aborigen! ;-)
 



Diumenge, 19 de març

Col·laboradors: Àngel Pagès

Des del Maresme, ens arriba l'Àngel Pagès amb  l'article Modernisme i (mod)ernisme. Impressions des de la costa, on hi aboca les seves reflexions i apunts sobre el modernisme aborigen, però també sobre molts més temes, i és que com ell mateix reconeix músiques, bicicletes i literatures li provoquen un perfil accidentat i multiforme, i troba la culpa de tot la té el primer tocadiscos de la meva vida: El dels meus pares.

Voluntari de Ràdio Premià (Stereo2SoundSystem), saxofonista i guitarrista ocasional i autodidacta, boig pels discos, lector, cicloturista i membre del Nervi de la Llibertat, menys partidista del que sembla, premianenc del 59, ha passat per Taula Rodona, Taller Obert d'Expressió, grup de lletres La Font del Cargol, Glimpse, Cartes sense Sobre, Amics d'Alan Smithee, plataformes locals i altres fluctuacions com la gran Penya Bogarde.

Li agrada la Mod Culture, vestigi del millor de l'era pop! com també li agrada  Yorkshire, Lake District, Scotland, Figeac (Occitània), Londres, els Alps, Itàlia i la plaça de la Vila de Premià de Mar"

Una raó més per no deixar de sumar!.


 
 



Dissabte, 18 de març

Col·laboradors: Raph Dumas

Des de Perpinyà, en Raph Dumàs també aboca la seva visió del Modernisme aborigen a través d'una conversa amb en Pablo Bonat.
 
Des de 1995, en  Raph Dumas ha estat un personatge polivalent i que ha fet de tot:  productor, actor de teatre, DJ... treballant amb multitd d'artistes, grups i projectes com en Pascal Comelade, The Liminanas , The Primaveras , La cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona desenvolupant l'interessant projecte Coblism, o les músiques per la Bressola amb en Marc Serrats, per exemple.

En Raph també està darrere Perpinyà Sound, cicle de concerts quilòmetre zero
 
Que més us hem de dir? Que no deixeu de sumar per tal de no perdre detall de la cosa!.


 



Divendres, 17 de març

Col·laboradors: Core Allnighter

Més col·laboradors del País Valencià!. Avui us presentem en Core Allnighter.

En Core Allnighter, abans conegut com Core Dekker, natural de Sagunt (Camp de Morvedre) i resident des de fa un temps a Alboraia (L’Horta) ambdues localitats situades al País Valencià, deu el seu nom de guerra  al fet de ser l’editor i responsable del blog ALLNIGHTER, un espai dedicat a la difusió de sons afroamericans i jamaicans majoritariament de la decada dels seixanta i principi dels 70, encara que al blog també s’aborden altres temes relacionats amb l’escena mod o skinhead tradicional, com scooters clàssiques, moda, pop art…. També és organitzador dels Aplecs Modernistes del Camp de Morvedre i altres festes semblants.

No és la primera vegada que col·labora amb Natros Sols, sinó que ha punxat als Vermuts Modernistes, en podeu sentir la sessió AQUÍ, i també ha fet un seguiment especial de les punxades al seu bloc, i ara ens ens apropa la seva visió del modernisme aborigen amb l’article “El dia que el modernisme aborigen va creuar el Sènia

No el deixeu escapar!!




 



Dijous, 16 de març

Recompenses: Pack #Festhotumateix de #NatrosSols: Visca la Boira Mori el bon temps!



Una de les recompenses d'aquest tot suma és el pack #Festhotumateix de #NatrosSols: "Visca la Boira Mori el bon temps!"

Per explicar-vos que és, us compartim una petita auca que vam crear i també us en mostrem algunes imatges de productes fets amb el Pack!.

A sumar!!



Pack
BossesCoixí



Dimecres, 15 de març

Col·laboradors - Recompenses: Txarly Brown - Làmina Som així

Som així” és un dels lemes de la publicació i com a tal, requeria un tractament especial. Per fer-ho, hem comptat amb la col·laboració d’en Txarly Brown que ens ha fet un disseny exclusiu amb la lletra de la cançó, un disseny que podreu trobar al llibre però que també pot ser vostre en format làmina si l’escolliu a les recompenses!.

En Txarly Brown (Carles Closa), és un home polivalent, un home-orquestra com se l’ha anomenant. Il·lustrador i dissenyador gràfic, col•leccionista i discjòquei. Des de fa un temps cultiva i la seva afició per la rumba catalana del que n’és un gran promotor i difusor, i Achillifunk n’és el seu principal projecte musical.


 



Dimarts, 14 de març

Col·laboradors: Marc Faith

Seguim amb els col·laboradors.

El que us presentem avui ens arriba des del Pais Valencià: En Marc Faith

"Al llarg de la seua adolescència contracultural [en Marc], troba aixopluc en tot un univers de naturalesa afroamericana. Tan aviat com s’identifica amb la síncope jamaicana o el so Motown, s’embarca en un recorregut musicocultural en el qual avui dia segueix immers. Habitual de Castelló de la Plana, la seua ciutat natal, on fa més de sis anys que exerceix de DJ i promotor. Les seves inquietuds oscil·len al voltant de diversos gèneres, com ara Mod Jazz, Rocksteady, Rare Soul o Boogaloo. Actualment, forma part de l’organització del Rhythm & Beach Mod & 60s Weekender, del col·lectiu de música jamaicana Black Diamonds i de l’associació cultural La Plana Tropikal Crew".

Si en voleu saber més sobre els seus gustos i la seva història, podeu llegir l'entrevista que li van fer a l'Allnighter! el 2012 o el 2016, i si voleu conèixer les seves "Cavil·lacions al voltant del concepte modernisme aborigen", no us descuideu de sumar!. ;-)

Salut!



Dilluns, 13 de març

Col·laboradors: Carles Belda

Carles BeldaEl Carles Belda, no és sols un col·laborador del projecte, sinó que també n'és un dels engrescadors!.

Fa un temps a Vilaweb li van fer una entrevista on parlava del tema "Sóc Així", un tema que esdevé un dels eixos del nostre projecte, però on també hi abocava i compartia moltes d'altres reflexions sobre el modernisme aborigen.

Escolteu-lo que val la pena! i no us descuideu de sumar al projecte on també hi podreu llegir les seves relfexions a partir d'una conversa entre el Carles, i el Miquel Andreu, periodista del Som Garrigues i el Pau Llop de Natros Sols.

També podeu seguir i llegir reflexions i aportacions del Carles als blocs Modernisme Aborigen  o el Belda



 



Dissabte, 11 de març

Col·laboradors: Xesco Casacuberta - 3 Penics

Un altre dels col·laboradors del llibre és en Xesco Casacuberta - 3 Penics.

Ja fa un temps que, formant part del Col·lectiu Som, va venir a punxar als vermuts modernistes que amb #NatrosSols organitzem periòdicament al Beat i ara col·labora de nou amb nosaltres, no fent girar vinils, sinó  que apropant-nos la seva visió del que ha estat el modernisme aborigen a les illes amb l'article "Modernisme Aborillenc".


Mentre arriba el moment de poder-lo llegir, i per si voleu conèixer millor al Xesco, us compartim el text que ens feia a finals del 2015 com a presentació per al vermut modernista de Natros Sols amb el Col·lectiu Som:

Pare de família des de fa 5 anys, de mestre ja en fa 15 i amant de la música des de temps immemorials. A casa sempre sonava jazz i seixantismes i setantismes varis.

Com a músic porto des dels 18 tocant la bateria en diferents bandes, bàsicament versionant temes. Des del primer grup, amb el que versionàvem temes de R&B britànic dels 60, fins a l'última gravació que he fet versionant clàssics de la música surf, passant pel soul, el funk, l'ska o la psicodèlia beatle. 

No va ser fins a la meva arribada a Mallorca, ara farà una 10 anys, que no em vaig fer el posadiscos oficial de les festes d'estiu dels col·legues. Primer com a Dr Phibbes i poc després com a 3penics. Primer punxant en format digital però de seguida passant-me al vinil.
He punxat poc en locals, però destaquen el Bugulú i el Click de Palma. Aquest darrer quan vaig organitzar el 1r Aplec Modernista Mallorquí el maig de 2014.

Fa un any, juntament amb dj. Deixalles, dj. Kapy i dj. Dyk Bonkers, hem fundat el Col·lectiu SOM i punxem principalment en festes privades, vermuts i esdeveniments diürns vàris.

Coincidint amb el naixement de la meva primera filla també comparteixo el meu món musical a través del bloc 3penics.blogspot.com on penjo les troballes musicals més interessants que vaig pescant pels mercadets de segona mà.



Divendres, 10 de març

Prenent forma. Concepte i Disseny

Anem descobrint com serà la publicació que estem preparant, i per posar-vos la mel a la boca, us en presentem unes primeres pàgines!

MODERNISME ABORIGEN

El Pau Llop i la Maria del Mar Muñoz, de l’estudi 131.gd, són els responsables del disseny i la maquetació tant del llibre i com del bloc, un treball fi i exquisit com sempre i en tots els seus projectes!.

No us agafen ganes de sumar-vos-hi!
No el deixeu escapar!.



Dijous, 9 de març

Col·laboradors: Robert Abella

Una de les primeres persones amb qui vam contactar per demanar-li col·laboració en el projecte, va ser el Robert Abella. Ell ha escrit un article on sota el títol "Modernisme Nostrat", on ens descriu, entre d'alters coses, com va fer la seva descoberta del modernisme aborigen. També comparteix amb tots nosaltres el seu "60s Catalan Modernism Top-50". 

Si voleu saber més coses sobre ell, i sobre algunes de les publicacions que ha fet al voltant del del moviment modernista, podeu llegir l'entrevista que li va fer en Core, del que també podreu llegir les seves reflexions en aquest llibre, per l'Alllnighter Bloc, i de la que aquí en copiem la presentació:

Entrevista a ROBERT ABELLA, autor del llibre 40 MODS DE LES NOSTRES TERRES
Nascut a la Sénia, poble de la comarca del Montsià, Robert Abella va viure en primera persona l'evolució de l'univers Mod des de finals del anys 70 i principis dels 80. Català d'idees clares i seguidor de l'ona anglosaxona des de fa decades, el Robert es va embarcar al 2008 en un projecte literari amb el nom de "Revival Mod 1974-1988, Historia de un renacer"(Editorial Lenoir) siguent aquest "40 Mods de les nostres terres"(Editorial base) el seu segón treball i el primer escrit en llengua catalana.                                                                                                                                                            



Dimecres, 8 de març

Coordenades

Si hi ha una imatge que valgui més que mil paraules per il·lustrar les coordenades on emmarcar Modernisme Aborigen, aquesta és la imatge del Cartell de Cartells que vam editar des de Natros Sols en motiu del 1r Aplec d'Aplecs Modernistes dels Països Catalans i que recull els cartells dels diferents aplecs modernistes que s'han fet arreu dels Països Catalans des de la Primera Concentració Mod Catalana l'any 1988 i fins l'Aplec d'Aplecs Modernistes del 2 d'abril a Constantí.

cartell de cartells

 



Dimarts, 7 de març

Aplec d'Aplecs

Els aplecs han estat un dels principals punts de trobada dels Modernistes de casa nostra. 
Ja falten molt pocs dies per dur a terme el segon.. us el perdreu?. AQUÍ trobareu tota la inforamció!.

cartell de cartells
 



Dilluns, 6 de març

Sóc així, som així!

Som-hi!

Avui comencem el projecte de la publicació Modernisme Aborigen i que millor que fer-ho amb una míca de música!.
Ja ho sabeu, "Soc així, sóm així!!
 



Salut, ja hi som i modernor!.
 



65
sumadors
1616 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 30/03/2017
Assolit 107%

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
Agraïment.
Agraïment digital

Aporta-hi 17 €

26 sumadors
Pack Llibre.
Llibre + agraïment digtal

Aporta-hi 22 €

9 sumadors
Pack Pedaç .
Llibre + agraïment digital + pedaç “Modernisme Aborigen – Som Així”

Aporta-hi 25 €

4 sumadors
Pack Boira.
Llibre + agraïment digital + pack #Festhotumateix de #NatrosSols: "Visca la Boira Mori el bon temps!"

Aporta-hi 27 €

4 sumadors
Pack Làmina Som Així.
Llibre + agraïment digital + làmina "Som així" (Disseny Txarly Brown)

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
Pack Pedaç Emboirat.
Llibre + agraïment digital + pedaç “Modernisme Aborigen – Som així” + Pack pack #Festhotumateix de #NatrosSols: Visca la Boira Mori el bon temps!

Aporta-hi 32 €

4 sumadors
Pack Som Així.
Llibre + agraïment digital + pedaç “Modernisme Aborigen” + làmina "Som així" (Disseny Txarly Brown)

Aporta-hi 40 €

15 sumadors
Pack Modernisme Aborigen.
Llibre + agraïment digital + pedaç “Modernisme Aborigen” + pack #Festhotumateix de #NatrosSols: "Visca la Boira Mori el bon temps!" + làmina Som Així (Disseny Txarly Brown)


Blog del projecte

INFORMACIÓ IMPORTANT
Estem parats i farem tard... :-(   Per motius aliens a la nostra voluntat, se'ns ha retrassat el projecte del llibre i no el podrem tenir físicament per al proper Aplec d'Aplecs ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!