Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Nou disc d'Abraham Rivas: Cançons de la roba estesa

Un projecte de Abraham Rivas

Articles

Dijous, 27 d'abril

Recompenses tangibles a punt de ser enviades

Estimats i estimades sumador(e)s,

Em complau molt anunciar-vos que ja tenim els CD's, de manera que, tan prompte com em siga possible, començaré a realitzar els enviaments.

A algun(e)s de vosaltres vos faré arribar el disc (o discos) i la resta de recompenses (llibres, pins...) a través d'algun conegut o personalment. En cas que no ho haguérem acordat encara, vos escriuré al correu electrònic per a avisar-vos.

Aprofite aquesta entrada per a recordar-vos a tot(e)s que ja vaig enviar les recompenses digitals via Wetransfer. En cas que vos haja caducat l'enllaç (coses de la plataforma) o no l'hàgeu rebut (coses que poden passar), digueu-me-ho pel correu (abraham.rivaspastor@gmail.com) i vos ho tornaré a enviar amb molt de gust.

Continuem parlant, salut! 

 



Dimarts, 11 d'abril

Error en el lliurament d'una de les recompenses digitals

Estimats i estimades sumador(e)s,

Escric aquesta entrada perquè ens hem adonat que a l'arxiu que vos he enviat al correu amb la versió digital anticipada de Cançons de la roba estesa hi ha un error. L'última de les cançons, 'Apèndix', es talla poc abans de finalitzar. La resta de recompenses digitals (pre-maquetes i cançons inèdites) estan bé, de manera que, per a resoldre l'error vos tornaré a enviar a tot(es) la carpeta bàsica que conté el disc, la portada i les lletres. Per a poder diferenciar ambdues versions etiquetaré el nou arxiu com "Cançons de la roba estesa (Mésdemil, 2017), ARXIU RECTIFICAT".

Vos demane disculpes per l'error i, com sempre, vos torne a agraïr la col·lboració en aquest projecte. Espere que gaudiu del disc. Continuarem parlant quan arribe l'edició física. Salut a tot(e)s!



Dimecres, 15 de febrer

Al vent (impagable) que mou la roba estesa: gràcies!

Amb aquesta nova entrada del blog vull agrair a tota la gent —particulars i col·lectius— que heu confiat per avançat en el nostre projecte. Com sabeu, la campanya ha superat de llarg les expectatives, fet que ens ha permés millorar el presupost inicial de la producció i l'edició, així com escometre nous projectes, com ara la realització d'un videoclip i un directe gravat amb què participarem en el 2n Concurs de Cantautors amb la Veu Petita de Benicarló. Mil gràcies a tot(e)s i, per la part que vos toca, enhorabona.

El disc es troba en fase de mescles encara, per això vull demanar-vos un poc (més) de paciència. Estem desitjosos de presentar-lo i compartir-lo amb tot(e)s vosaltres, la qual cosa serà possible aproximadament entre la primera quinzena de març (versió digital anticipada) i la primera quinzena d'abril (edició física en CD). Tant de bo puguem tindre'l abans!

El nostre treball ara consisteix a organitzar el lliurament de les recompenses. Com que n'hi ha de diferent tipus, hi haura diferents terminis de lliurament:
 

a) Aquelles que consisteixen en descàrregues digitals (mp3) seran lliurades al més prompte possible a partir del moment en què disposem del màster definitiu del disc. Vos enviarem un enllaç al correu per a fer la descàrrega, que inclourà també (quan corresponga) tot el material extra: premaquetes i cançons inèdites.
 

b) Si la vostra recompensa inclou, a més a més, CD, llibre, pin, etc., rebreu abans la descàrrega digital (per això en diem descàrrega anticipada) i, després, en tindre els CD fabricats, tota la resta. D'aquesta manera es farà un únic enviament postal amb les recompenses físiques corresponents.
 

c) En els casos en què la recompensa incloga un concert haurem d'acordar-ne la data més convenient per a tot(e)s. Algunes modalitats d'actuació, com ara el concert al soterrani de Xàtiva, impliquen formar grups de sumador(e)s i acompanyants diversos. En aquests casos, sempre que siga possible, intentarem consensuar dates que ens permeten formar grups (de 4 persones, pel cap baix, a 10, pel cap alt). En breu contactarem amb qui haja triat alguna modalitat de concert perquè ens digueu si voleu rebre aquesta recompensa a partir del moment en què els CD estiguen disponibles o abans, així com altres preferències que ens ajuden a quadrar les agendes.


De nou moltes gràcies a tot(e)s per la vostra confiança i suport. Aquest disc ja és tan vostre com nostre. Hem gaudit molt fent-lo, explicant-vos-el i coneixent-vos a través d'ell. Tant de bo us agrade i el pugueu gaudir com ho hem fet i ho estem fent nosaltres. Comptem els dies perquè el tingueu a les mans (o a l'escriptori de l'ordinador) i vos entre pels sentits. 



Dimecres, 8 de febrer

Miquel Guillem, en homenatge

Miquel Guillem, en homenatge

Amics i amigues: vull compartir amb vosaltres l'obra que serà portada de Cançons de la roba estesa (Mésdemil, 2017). Es tracta d'un quadre de Miquel Guillem, artista suecà i professor de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València (UPV). Però Miquel Guillem era, sobretot, un amic molt estimat. Que una obra seua siga la imatge d'aquest disc és un (molt) humil homenatge a una obra fascinant i, especialment, a algú de qui vam aprendre tot i tant. Un artista compromès. Una persona exemplar. Un desig trau els colors a la terra, enamorada dels ulls que la saben mirar. I esclaten. De quina manera esclaten...



Dimarts, 7 de febrer

Teixint aliances amb Tot Arriba Comunicació

Lluc Avellan, de Tot Arriba Comunicació, va escoltar la cançó «Sigues la primavera», que corria per aquest no-lloc, en paraules de Marc Augé, que són (també) les xarxes socials. Li va agradar i es va posar en contacte amb mi per proposar-me fer un videoclip. No m'ho podia creure. Dit i fet. Vam agafar el cotxe fins a la Canal de Navarrés uns quants dies després que bona part del nostre territori quedara pintada del color de la neu, i vam gravar unes quantes imatges que formaran part del videoclip de «Sigues la primavera», una de les cançons que formen Cançons de la roba estesa (Mésdemil, 2017). De moment us en podem oferir un avançament (cliqueu ací), però el millor (les imatges més impactants) són les que arribaran, com el disc, a la primavera. 

Moltes gràcies, Lluc, per sumar al nostre projecte, per fer-lo també teu. 



Divendres, 27 de gener

«Sigues la primavera», avanç del nou disc

Si encara no heu escoltat l'avançament del disc Cançons de la roba estesa (Mésdemil, 2017), podeu clicar en aquest enllaç per escoltar-la i veure unes quantes imatges de moments de la gravació. «Sigues la primavera» és un dels nous temes que estan a punt d'eixir del forn. Ho vam passar molt bé aquells dies gravant els peus de la Murta (Alzira) i estem molt contents del resultat final. Si us agrada la cançó, ens ajudeu a fer-la córrer? Moltes gràcies! 



Divendres, 27 de gener

Nou objectiu per fer volar la roba estesa

Gràcies a 122 micromecenes, hem fet possible l'objectiu que ens havíem fixat per poder pagar les despeses més bàsiques d'enregistrament, edició i promoció del nou disc, Cançons de la roba estesa (Mésdemil, 2017). Quan començarem aquest campanya de micromecenatge a totSuma, el 28 de desembre, poc ens pensàvem que ho aconseguiríem. Haver-ho aconseguit ens fa una alegria immensa i ens encoratja per continuar fent cançons i compartint-les amb vosaltres. No podem estar més agraïts.
 
Queden 14 dies de campanya i hem pensat que, si ens voleu continuar ajudant, podem fer que el vent que mou la roba estesa bufe molt més fort. Amb les aportacions que es facen a partir d'ara i fins al termini de la campanya, podrem:
 
Ampliar el pressupost de gravació i producció: 200 euros.
Fer  un videoclip: 200 euros.
Gravar en vídeo dues cançons interpretades en directe per participar en el concurs Cantautors amb la Veu Petita de Benicarló: 100 euros.
 
A més, també podrem pagar el percentatge de la campanya de micromecenatge que s'endú la plataforma totSuma.

Hi ha moltes maneres de col·laborar amb nosaltres (us recordem que hi ha recompenses a partir de 5 euros i fins a 600, recompensa que inclou un concert amb tota la banda). Si no podeu fer cap aportació econòmica, us agraïm igualment la difusió a través de les xarxes socials, del boca-orella, etc.



Dimecres, 25 de gener

Música i plàstica: l'art (a petita escala) de Nora Pastor

Una altra de les persones que està col·laborant amb el projecte amb el seu treball és l'artista plàstica Nora Pastor. No sé si està bé que ho diga jo, perquè es tracta de ma mare, però la seua obra és una delícia. Juga amb el color, les formes i les idees com ningú, i treballa de manera totalment artesanal. En els darrers anys, al llarg d'una sèrie de viatges (el Marroc, Índia, Japó, Tailàndia...), ha anat investigant i integrant diferents tècniques artístiques i influències que confereixen al seu treball una gran riquesa i poder evocatiu. Si sospiteu de la meua (raonable) imparcialitat, visiteu el seu lloc web.

No està de més que us explique que Nora Pastor també és una excel·lent cantant de jazz amb una formació estable en actiu ben solvent. La música forma part del seu dia a dia i, per tant, és un element vital al seu univers estètic; que es deixa sentir en la seua obra plàstica.

Per a aquesta campanya de micromecenatge, Nora està dissenyant uns 'pins' ceràmics originals inspirats en el disc, encara en fase de prototip. Escollint la recompensa de 30 euros (2a opció) vos l'enviarem a casa juntament amb el CD 'Cançons de la roba estesa', perquè pugueu lluir-lo en els moments més musicals. Us hi animeu?



Divendres, 20 de gener

El vers o la flama: 'Ciutat, dies insòlits', de Francesc Viadel

La major alegria que aquesta campanya de micromecenatge està donant-me és descobrir tanta i tanta gent disposada a col·laborar amb el projecte. Hi han participat persones conegudes i altres amb qui no havia parlat mai abans, el punt de trobada amb els quals ha sigut precissament la confiança dipositada en el disc. Una manera ben generosa de presentar-se. No puc estar més agraït.

D'entre tots els col·laboradors, hi han alguns que s'han oferit a aportar el seu valuós treball. Un d'ells és l'escriptor i periodista Francesc Viadel, qui ens ha cedit amablement 3 exemplars del seu llibre Ciutat, dies insòlits (Onada, 2015) perquè el puguem oferir com a recompensa. Tot un honor perquè es tracta d'un poemari esplèndid, amb pròleg de Marc Granell i portada a càrrec de Pere Salinas, reconegut amb el 18é premi Josep Maria Ribelles.

L'autor, en una entrevista que podeu llegir sencera en el seu blog, defineix Ciutat, dies insòlits com "un llibre molt intens, dur i, alhora, d’una gran sinceritat… uns poemes que en certa manera són un arravatament contra el pecat de l’enveja i l’odi, contra el sectarisme i l’estigmatització del derrotat i, també, uns poemes que volen servir de reflexió al voltant del fet de la vida i la mort, de les pèrdues en un sentit total".

Serà un plaer per a mi que aquest llibre, signat per l'autor, arribe a casa vostra juntament amb el disc 'Cançons de la roba estesa'. Només heu de triar la recompensa de 30 euros (quarta opció). Això sí, només disposem de 3 exemplars. Si vos interessa (de ben segur que sí) heu d'estar ràpids!

 



Dimecres, 11 de gener

El regal de la paraula: Una llengua musicada

Com sabeu, al País Valencià estem vivint un moment d'eclosió musical ben important, en si mateix (per la gran qualitat assolida) i pel que representa (l'afirmació cultural llargament ajornada). Gran part d'aquesta conquesta ha estat possible gràcies a l'esforç solitari de músics i petits promotors. Recordeu els anys en què la música en valencià era trinxera per a uns i/o travessia pel desert per a molts altres? La llavor d'aquest present ens ve de lluny, però, sens dubte, tenim un deute amb els 'atrinxerats' de tota mena que l'han estat regant durant la sequera.

L'any 2008 la periodista Carla González publicava Una llengua musicada (Documenta Balear); un repàs a tota la música feta en català, de qualsevol gènere, des de la Nova Cançó fins el moment de la publicació. Adés el panorama era preocupant i esperançador alhora (els nostres mitjans de comunicació i les institucions no oferien gaire ajuda, però les propostes creixien en nombre i qualitat). La tesi de l'autora, però, subratllava els motius per a l'esperança, i sembla que el temps li està donant la raó: malgrat tot, hi havia motius per a imaginar (no per a conformar-se, però) un moment com l'actual.

Tornant al disc 'Cançons de la roba estesa'...

Com hom pot deduir per la descripció del projecte, aquest és un disc d'una temàtica ben personal, i produït en un moment molt propici per a la música en la nostra llengua. Quin és el benefici col·lectiu de donar-hi suport, doncs?

Temps abans de publicar el meu primer treball, L'art de Glauc (autoedició, 2015), jo em preguntava el mateix: necessita el món un altre disc d'autor? La Carla González em va respondre: i tant que sí! No per tractar-se d'aquest disc o d'aquell altre, sinó perquè cal, efectivament, no inhibir cap contribució a la cultura. Totes les manifestacions en són poques i el silenci s'hi instaura massa ràpidament quan en posem en dubte la utilitat.

Com podeu imaginar, l'autora d'Una llengua musicada és en bona part responsable que haja encetat aquest camí, i, per tant, és tot un plaer per a mi que el seu llibre puga arribar a casa vostra juntament amb el disc Cançons de la roba estesa.

A mode de conclusió

Aquest llibre és una recompensa perfecta per a qui desitge aprofundir en la manera en què ha evolucionat la música en català, assumint reptes, reivindicacions i formes d'expressió noves, des d'aquells primers cantautors de la Nova Cançó. Seleccionant l'aportació de 30 euros (tercera opció), vos l'enviarem a casa, signat per l'autora, juntament amb el CD Cançons de la roba estesa. Això sí, només disposem de 12 exemplars. En esgotar-se, haurem de tancar aquesta aportació. Si vos interessa no ho deixeu per a última hora!



Dijous, 5 de gener

Una recompensa especial: música subterrània

Poc abans d'enregistrar Cançons de la roba estesa vam descobrir que a sota de casa nostra hi havia un soterrani, com a mínim del segle XVIII, ple d'enderrocs fins al sostre. Passada la sorpresa inicial, ens vam lliurar a mesos de treball per a guanyar aquest espai a la ruïna i l'oblit del temps.

D'alguna manera, aquest fet va tindre un efecte transformador per a mi. Des que havia arribat a Xàtiva, un any enrere, em sentia com un astronauta, desarrelat. L'estranya trovalla i l'esforç compartit, però, em van fer callar els pensaments. Abans que poguera adonar-me'n, em sentia com un més del veïnat i del poble. L'astronauta, finalment, havia arribat a casa.

El fet que he descrit, per la importància que té per a mi, no podia quedar fora del disc que estava preparant. De fet, és l'objecte de la última cançó que vaig composar (d'urgència, entre la pols i les pedres) abans de començar les sessions de gravació: «Apèndix». Amb ella va desaparèixer del repertori una altra cançó, «Astronautes», que parlava precisament sobre el sentiment de desarrelament. Mort el sentiment, morta la cançó. L'ofici té aquestes coses també.

És per tot l'anterior que el recital al soterrani que oferisc en diverses recompenses (a partir de 50 euros d'aportació) té per a mi un significat especial: consiteix a fer el que més m'agrada fer, en un espai conquerit junt a persones estimades, que té, a més a més, un caràcter i una sonoritat molt particular. Podria ser millor? Doncs sí: hi afegirem un bon vinet i formatge per a compartir.

 
Com s'organitzarà aquesta recompensa?

Algunes de les aportacions econòmiques al projecte es recompensen amb una invitació (per a 2 o 4 persones) a aquest esdeveniment. Això no significa que el recital es realitze només per a dues o quatre persones, sinó que s'establiran grups de fins a 10 persones per recital, i en farem tants com siga necessari per a acomodar a tots els qui hagen optat per aquesta recompensa.

Si trieu aquesta fòrmula, per descomptat, contactarem amb vosaltres per a consensuar la millor data que permeta establir un grup (o diferents grups si és necessari). I com més persones siguem (Tant de bo! m'encanta tocar a «la cova»), tindrem una major flexibilitat per a triar data.

Bé, espere no haver-me deixat res per explicar en relació a aquesta recompensa. Però si vos sorgeix alguna pregunta, no ho dubteu: deixeu un comentari. Continuem parlant?

 



147
sumadors
3690 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 10/02/2017
Assolit 123%

Aporta-hi 5 €

5 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web.

Aporta-hi 10 €

15 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web
+ Descàrrega digital anticipada.

Aporta-hi 15 €

65 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD.

Aporta-hi 20 €

17 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites.

Aporta-hi 25 €

4 sumadors
(Queden 0 de 4 recompenses)
Agraïment personal a la pàgina web
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD 'Cançons de la roba estesa'
+ CD 'L'art de Glauc'
+ Premaquetes i cançons inèdites.

Aporta-hi 30 €

2 sumadors
(Queden 1 de 3 recompenses)
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Poemari de Francesc Viadel, 'Ciutat, dies insòlits'

Aporta-hi 30 €

9 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ 2 CD
+ Premaquetes i cançons inèdites.

Aporta-hi 30 €

2 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Pin exclusiu.

Aporta-hi 30 €

12 sumadors
(Queden 0 de 12 recompenses)
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Llibre.

Aporta-hi 50 €

9 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Concert íntim en un soterrani del s.XVIII per a 2 persones (amb degustació de vi i formatge).

Aporta-hi 100 €

2 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ 2 CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Concert íntim en un soterrani del s.XVIII per a 4 persones (amb degustació de vi i formatge).

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Pin exclusiu
+ Concert íntim en un soterrani del s.XVIII per a 4 persones (amb degustació de vi i formatge).

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Llibre
+ Concert íntim en un soterrani del s.XVIII per a 4 persones (amb degustació de vi i formatge).

Aporta-hi 100 €

2 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ 2 CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Concert en solitari i acústic a domicili (Despeses de desplaçament no incloses a més de 70 Km de Xàtiva).

Aporta-hi 200 €

2 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ 2 CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Concert en solitari i elèctric a domicili (Despeses de desplaçament no incloses a més de 70 Km de Xàtiva).

Aporta-hi 400 €

0 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ 4 CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Concert a duo i elèctric a domicili (Despeses de desplaçament no incloses a més de 70 Km de Xàtiva).

Aporta-hi 600 €

0 sumadors
Agraïment personal a la pàgina web i al disc
+ Descàrrega digital anticipada
+ 6 CD
+ Premaquetes i cançons inèdites
+ Concert a trio i elèctric a domicili (Despeses de desplaçament no incloses a més de 70 Km de Xàtiva).


Blog del projecte

Recompenses tangibles a punt de ser enviades
Estimats i estimades sumador(e)s, Em complau molt anunciar-vos que ja tenim els CD's, de manera que, tan prompte com em siga possible, començaré a realitzar els enviaments. A algun(e)s ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!