Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

VEUS AL BALL. El nou disc del grup DE CALAIX

Un projecte de DeCalaix

VEUS AL BALL. El nou disc del grup DE CALAIX
 • Insereix-lo en una pàgina web

PRESENTACIÓ DEL GRUP

Alguns de vosaltres potser ja ens coneixeu. Som DE CALAIX, un grup vocal femení que ja fa gairebé 15 anys que voltem pel país presentant el que nosaltres anomenem “nova polifonia tradicional catalana”. Hem anat creant un so propi, aprofundint en una polifonia vocal d’inspiració mediterrània i cercant l’espai just per a la presència de percussions fetes amb mans, peus o instruments rítmics tradicionals.

Actualment el grup està integrat per Mireia Mena, Marta Munsó, Laia Pedrol i Gemma Pla. A partir de la baixa de maternitat de la Marta, també comptem amb la participació de Mariona Callís.
 

De Calaix


EL PROJECTE VEUS AL BALL

Podríem dir que és el projecte més madur i ambiciós del grup. Pretenem jugar amb els gèneres catalans de ball i amb la veu i les percussions per fer un disc ben ballador.

Ja fa temps que hi donem voltes. Hem hagut d'investigar, experimentar, provar i corregir. Hem passejat l'espectacle amunt i avall del territori, i creiem que ha arribat el moment de deixar constància de tot aquest bagatge en un disc. Un disc que faci ballar i que faci cantar. No és pas poca cosa!

EN QUIN PUNT SOM

El mes de desembre vam començar l'enregistrament als estudis 44.1 d'Aiguaviva amb la idea de fer un disc amb 4 o 5 cançons, o sigui, una primera entrega del repertori de Veus al Ball. Però va passar una cosa, potser previsible, gairebé inevitable: ens vam entusiasmar. Gravar ens encanta, i el resultat estava essent magnífic!

Així fou com de 4 o 5 vam passar a voler-ne gravar 6 o 7, i llavors, si ja hi som posats, per què no fem un disc sencer amb 12 cançons per compartir-lo amb tothom? I per què no el fem amb un disseny preciós?

 


EL DISC

Veus al ball és un viatge per algunes de les sonoritats més genuïnes del nostre país. Un viatge tossut i valent, decidit a remoure cossos i consciències.


Navegarem per mar oberta, juntament amb el nostre productor Carles Belda, amb el ferm propòsit de jugar amb les polifonies i amb alguns dels gèneres de ball catalans, com la jota, la rumba, el ball pla, la sardana, la polca, el pasdoble…  Amb mariners de luxe com en Josep Pedrals, el rumbero major Rafalito Salazar, la calaixera en excedència Lurdes Rimalló, el calabrès Piero Pesce i la dissenyadora Roser Arimany arribarem a Ítaca tot esperant que hàgiu tingut un viatge ben plaent.

Les cançons del disc

- Les caramelles (pasdoble)
- Bruc (nouballpla)
- Clavellinera (jota)
- Va endavant (rumba)
- Sardanel·la de Cassà (sardana curta)
- Panderos per a la Pepa (ball lliure tàntric)
- Glosadores de Pandero (extracte d'una glosada en directe a Espolla)
- Nosaltres decidim (sardana)
- Lladres (ball lliure, amb aire de marxa)
- Una minyona de Reus (swing)
- Marxes tu o marxo jo (xotis)
- Si n'eren mare i filla (vals a 5 temps)


ALGUNS MOTIUS PER PARTICIPAR EN AQUEST MICROMECENATGE

- Per fomentar la cultura de proximitat. Oferim una proposta musical i cultural feta aquí mateix. Quilòmetre zero. Treball artesanal.

Per conèixer i entendre el país on vivim. Ens ve de gust mostrar un pessic cultural que molt sovint resta amagat del gran públic.

- Per potenciar un projecte singular. És una oportunitat per col·laborar en un projecte allunyat de la música comercial.

- Per participar en un intercanvi especial. Les vostres donacions seran moneda de canvi amb allò que tenim a l'abast: la nostra música.
 

LES RECOMPENSES

Hem posat a la vostra disposició un ampli ventall de recompenses que van des dels 10€ als 800€. Hem procurat oferir-ne per tots els gustos, unes relacionades amb els discos del grup, d'altres vinculades amb la glosa (cançó improvisada) que és una de les marques de la casa, i encara unes altres basades en actuacions de concert o de ball, en diferents formats.

Trieu la que us faci més el pes!

Restem a la vostra disposició per concretar qualsevol dubte que pugueu tenir en relació a les recompenses.Els nostres discos: Pantone 1505 (2003), Escudella de nadales (2007) i Pantone 368 (2006).QUÈ FAREM SI ES SOBREPASSA LA QUANTITAT QUE DEMANEM

L'import que demanem, 6.500 €, servirà per ajudar a cobrir les despeses d'estudi, producció, disseny i edició. El disc val força més que això.

Si en recollim més, podrem mesclar més tranquil·lament, sense patir per acabar el disc en dues sessions. També podrem fer-ne més còpies. I si la picossada és encara més generosa, podrem plantejar-nos enregistrar una o dues cançons més que encara ens han quedat al tinter.

 

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

DeCalaix
DeCalaix
Sant Daniel
De Calaix va ser fundat l'any 2001 a l'Alt Empordà per Mireia Mena Casals, Gemma Pla Padrós i Lurdes Rimalló Fabrelles. Les unia el gust per cantar, descobrir i reinterpretar els sons del nostre país, i es van llençar a fer una proposta musical basada en la veu, inèdita en aquell moment a Catalunya, que elles mateixes catalogaven com a “nova polifonia tradicional catalana”. En la seva primera etapa, De Calaix va crear quatre repertoris a tres veus: “Empordà a calaixos”, “De boca en boca”, “Escudella de nadales” i “Calaix de sastre”. Després d’una cursa de relleus de maternitats, van cloure el decenni amb una gira de celebració anomenada “De Calaix 10 anys”. La represa del camí ha passat per ampliar la proposta a 4 veus, per tal de jugar amb el repertori de dansa catalana a “Veus al ball”. En aquesta nova etapa, De Calaix està format per Mireia Mena, Marta Munsó, Laia Pedrol i Gemma Pla. Durant la baixa de maternitat de la Marta, també compten amb la participació de Mariona Callís.
179
sumadors
7925 €
dels 6500 necessaris
finalitzat
el 22/03/2015
Assolit 121%

Aporta-hi 10 €

8 sumadors
DESCÀRREGA DIGITAL ANTICIPADA DE "VEUS AL BALL"
- T’enviarem per correu electrònic, 15 dies abans de la presentació oficial del disc, els arxius d’àudio.
- El teu nom als agraïments del llibret.

Aporta-hi 15 €

83 sumadors
CD "VEUS AL BALL"
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 25 €

45 sumadors
1/2 COL·LECCIÓ
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- 1 CD per triar de la discografia del grup.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 35 €

6 sumadors
(Queden 10 de 15 recompenses)
ASSISTIR A UN ASSAIG DEL GRUP.
- Et convidem a venir a un assaig un divendres a Cassà de la Selva (Gironès). Pots quedar-te assegut/da mirant o bé, deixant-hi sentir la teva veu. El que prefereixis!
- CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 45 €

17 sumadors
COMPLETA LA COL·LECCIÓ
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- Els altres 3 CD de la discografia.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 50 €

7 sumadors
(Queden 12 de 15 recompenses)
CANTA AMB NOSALTRES
- Et ve de gust cantar amb DE CALAIX en un concert? Doncs ara en tens l'oportunitat! Ens posarem en contacte amb tu per tal de concretar la cançó i el dia d’aquesta col·laboració. Cal el compromís d’aprendre’s la peça. Abans del concert farem una repassada tots junts.
- 1 CD “Veus al Ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 100 €

6 sumadors
GLOSES A MIDA
Encomana’ns unes gloses per l’ocasió i/o per la persona que tu vulguis. Ideal per celebracions (casaments, aniversaris, comunions, batejos, jubilacions...) o declaracions amoroses (per sant Jordi, dia de la Mare,... )
- A partir de la informació que ens donis t’enviarem, per correu electrònic, un video casolà amb 8 gloses a mida + el document en pdf amb les gloses escrites.
- 1 CD “Veus al Ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
(Queden 6 de 6 recompenses)
TALLER DE GLOSA
- Oferim un taller de glosa (1.30 h de durada). La data del taller haurà de ser acordada amb el grup. No estan incloses les despeses de desplaçament.
- 1 CD “Veus al Ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- 1 CD per triar de la discografia del grup.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 250 €

1 sumadors
(Queden 5 de 6 recompenses)
GLOSADA en DIRECTE
- Dues glosadores del grup vindrem a amenitzar l’acte que hagis previst (45 minuts). La data haurà de ser acordada amb el grup. No estan incloses les despeses de desplaçament ni sonorització.
- 1 CD “Veus al Ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- 1 CD per triar de la discografia del grup.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”.

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
(Queden 6 de 6 recompenses)
VENIM A CANTAR A CASA TEVA
Només per a mecenes particulars. Si vols oferir una sorpresa als teus convidats i vols amenitzar l’àpat no dubtis a triar aquesta recompensa.
- Oferirem un llevant de taula adaptat a cada situació. La data haurà de ser acordada amb el grup. No estan incloses les despeses de desplaçament.
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- 1 CD per triar de la discografia del grup.
- Descàrrega digital anticipada de “Veus al ball”

Aporta-hi 450 €

3 sumadors
(Queden 4 de 6 recompenses)
ESPECTACLE BREU: "VEUS AL BALL"
(Idoni per associacions, entitats, ajuntaments...)
- Concert "Veus al Ball" de durada més reduïda (30-45 minuts) i adaptat a cada situació. La data del concert haurà de ser acordada amb el grup. No estan incloses les despeses de transport ni l’equip de so
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments al llibret
- 1 CD per triar de la discografia del grup.

Aporta-hi 650 €

3 sumadors
(Queden 3 de 6 recompenses)
ESPECTACLE COMPLET: "VEUS AL BALL"
(Idoni per associacions, entitats, ajuntaments...)
- Oferim l’espectacle “Veus al ball” (1h i 1/2), en format concert o ball. La data del concert haurà de ser acordada amb el grup. No estan incloses les despeses de transport ni l'equip de so
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments al llibret
- 1 CD per triar de la discografia del grup.

Aporta-hi 800 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
BALL DE FESTA MAJOR + TALLER de BALL
(Idoni per associacions, entitats, ajuntaments...)
- Oferim “Veus al ball” (1.30 h) + un taller de ball (1h). Les dues activitats s’hauran de fer el mateix dia. La data del concert haurà de ser acordada amb el grup. No estan incloses les despeses de transport ni l'equip de so.
- 1 CD “Veus al ball” dedicat + el teu nom als agraïments del llibret.
- 1 CD per triar de la discografia del grup.


Blog del projecte

PER NADAL, EL VÍDEO DE VEUS AL BALL!
Visca!  Ja tenim el vídeo de la festa de presentació de Veus al ball!   El 28 d'octubre vam fer festa grossa a Girona. Eren les Fires de Sant Narcís, i volíem ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!