Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Solidaritat amb en Jordi i en Guifré. Cremar una foto no és cap delicte!


Solidaritat amb en Jordi i en Guifré. Cremar una foto no és cap delicte!
 • Insereix-lo en una pàgina web

El matí del passat 11 de setembre de 2013 les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) van fer una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”.

Durant el transcurs de la manifestació uns joves van desplegar un llençol gegant amb la imatge del, aleshores, Rei d’Espanya i li varen calar foc.

L’acció va ser fotografiada per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, que van identificar aleatòriament dos joves: en Guifré i en Jordi. Poc després, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va obrir diligències per un delicte d’injúries a la Corona.

El passat 2 d'octubre de 2014 es va fer efectiu el judici a Madrid. Un grup de persones solidàries amb els dos encausats els vam acompanyar (conjuntament amb les seves respectives famílies) per donar-los suport enmig d'un clima de tensió, en què la Policia Nacional ens va identificar, retenir, vexar, degradar... No ens va deixar entrar al judici amb les samarretes solidàries, van fer despullar la mare d'un dels encausats... Finalment, tot i demanar inicialment 10.800 euros per cap (que en un moment fins i tot el Fiscal de l'Estat va elevar a més alegant premeditació i tracte vexatarori cap al monarca per estar penjat de cap per avall), la xifra final de la sentència va ser de 900 euros per persona. Aquesta xifra, sumada a les despeses judicials, fan un total d'un 4000 euros, xifra que ni en Jordi, ni en Guifré, ni el grup que els donem suport no podem assumir, ja que som estudiants i no disposem d'aquests ingressos.

Creiem, a més, que el judici contra en Guifré i en Jordi forma part de l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el referèndum del 9N i del procés independentista català en general. És un judici polític, que pretén arraconar i criminalitzar l’independentisme d’esquerres i combatiu.


Ajuda'ns a pagar amb la teva aportació aquesta pena injusta i digues ben fort i amb nosaltres que res ni ningú ens aturarà, que no farem cap pas enrere, que seguirem lluitant fins a la victòria!

L'objectiu fixat són 900€ de la multa d'en Guifré i 900€ de la multa d'en Jordi, que sumen un total de 1800€. Tot i així, agraírem la teva col·laboració fins a on sigui possible per tal de poder sufragar també les despeses judicials que se'n deriven, que sumen un total d'uns 2000€ més. Moltes gràcies!

Amb els noms de tots els col·laboradors, un company de l'assamblea d'Arran Mataró elaborarà un vídeo d'agraïment.


Més informació del cas:


Recull de premsa:
- El Punt/Avui
- Ara
- Llibertat.cat
- Kaosenlared


Web - Twitter - Facebook

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

55
sumadors
1965 €
dels 1800 necessaris
finalitzat
el 06/01/2015
Assolit 109%

Aporta-hi 10 €

24 sumadors
El teu nom sortirà al vídeo d'agraïment.

Aporta-hi 25 €

17 sumadors
Samarreta "jo també cremo la corona espanyola" en solidaritat amb en Jordi i en Guifré + 3 xapes commemoratives del cas + el teu nom sortirà al vídeo d'agraïment.

Aporta-hi 30 €

5 sumadors
Samarreta "la lluita continua" en motiu de la 20a Botifarrada a la Hispanitat de Mataró + 3 xapes commemoratives del cas + banderola solidària per penjar al balcó + el teu nom sortirà al vídeo d'agraïment.

Aporta-hi 50 €

3 sumadors
Samarreta "jo també cremo la corona espanyola" en solidaritat amb en Jordi i en Guifré + samarreta "la lluita continua" en motiu de la 20a Botifarrada a la Hispanitat de Mataró + 3 xapes commemoratives del cas + banderola solidària per penjar al balcó + el teu nom sortirà al vídeo d'agraïment.

Aporta-hi 75 €

2 sumadors
(Queden 4 de 5 recompenses)
Samarreta "jo també cremo la corona espanyola" en solidaritat amb en Jordi i en Guifré + samarreta "la lluita continua" en motiu de la 20a Botifarrada a la Hispanitat de Mataró + 3 xapes commemoratives del cas + banderola solidària per penjar al balcó + sopar per a dues persones a la Taverna Atzucac de Mataró + el teu nom sortirà al vídeo d'agraïment.

Aporta-hi 75 €

2 sumadors
(Queden 1 de 2 recompenses)
Samarreta "jo també cremo la corona espanyola" en solidaritat amb en Jordi i en Guifré + samarreta "la lluita continua" en motiu de la 20a Botifarrada a la Hispanitat de Mataró + 3 xapes commemoratives del cas + banderola solidària per penjar al balcó + sopar per a dues persones al Casal independentista El Forn de Girona + el teu nom sortirà al vídeo d'agraïment.

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
Xerrada sobre el cas amb els encausats al teu casal, ateneu o a on decideixis + el logotip de la teva entitat al vídeo d'agraïment + "pack" de material de la campanya de suport.

Aporta-hi 300 €

1 sumadors
Xerrada sobre el cas amb els encausats al teu casal, ateneu o a on decideixis + el logotip de la teva entitat al vídeo d'agraïment + "pack" de material de la campanya de suport + concert del grup Escapada on tu decideixis.

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
Xerrada sobre el cas amb els encausats al teu casal, ateneu o a on decideixis + el logotip de la teva entitat al vídeo d'agraïment + "pack" de material de la campanya de suport + combat de Corrandes (cant improvisat) on tu decideixis.

Aporta-hi 400 €

1 sumadors
Xerrada sobre el cas amb els encausats al teu casal, ateneu o a on decideixis + el logotip de la teva entitat al vídeo d'agraïment + "pack" de material de la campanya de suport + estelada gegant (3,80 metres de llarg x 2,60 m d'ample).

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!