Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

30 dies per salvar el Llémena

Un projecte de xavierCusell

Articles

Divendres, 13 de febrer

Llibres entregats

Hola:

Hores d'ara ja tothom que ha participat hauria d'haver rebut el seu llibre, si m'he deixat d'entregar-ne cap.. envieu-me un correu!!

Salutacions, gràcies i això ha anat bé!! 



Dijous, 18 de desembre

Gràcies!!

Gràcies!!

Aquest últim missatge és d'agraïment a totes i tots els que heu donat suport a aquest projecte ja sigui amb aportacions directament aquí a totsuma o els qui les heu fet arribar de manera personal. El llibre és una realitat ja avui, com o mostra aquesta fotografia que acompanya el text de l'aparador de la Llibreria 22 de Girona. Els pròxims dies aniré fent els enviaments dels llibres per mirar que els rebeu pel Tió. Moltes i moltes gràcies i bon Nadal i millor 2015!



Dijous, 4 de desembre

L'analítica del vessament del juny 2012

L'analítica del vessament del juny 2012

Una de les aportacions del llibre és l'analítica de l'aigua del riu del dia que van aparèixer els peixos morts al juny del 2012. Als primers dies es va relacionar la mort dels peixos amb un alt nivell de sal a l'aigua, mesos després van rebre l'analítica que va fer l'ACA. Però també hi havia una mostra que es va prendre aquell diumenge de juny i, mesos després, vam poder comprovar si realment la sal hi va tenir res a veure.



Dissabte, 29 de novembre

Entrevista a TV Girona

L'entrevista de Lluís Cruz al Té de Tot de TV Girona per parlar de llibre #30diesSalvarLlémena.



Dijous, 27 de novembre

Quimi Portet- Homes i Dones del cap dret

Una de les estrofes de la cançó de Quimi Portet diu:

"Des d'una àrea de servei,
la meva terra és com un parrac grapejat;
un país vençut pel davant i pel darrere;
d'atrotinada dignitat."

M'ha semblat pertinent possar-la com a banda sonora d'un projecte.. que acaba bé, que no contribueix a fer un país 'grapejat'. A més és una cançó que m'agrada molt.




Dilluns, 24 de novembre

La llúdriga torna al Llémena

La llúdriga torna al Llémena

Un dels elements que més m'agraden del llibre '30 dies per salvar el Llémena' és la divulgació dels valors naturals o paisatgístics de la Vall, però n'hi ha un del molt especial, la certificació del retorn de la llúdria al riu, com ho deixa palès les dues fotografies del Jordi Bermejo, una d'elles destacada a la portada.



Dissabte, 22 de novembre

És notícia al Punt/Avui

Pedagogia de mobilització ciutadana a Sant Aniol


El grup de veïns que vafrenar, l'any 2008, la implantació d'una planta de tractament d'àrids a Sant Aniol de Finestres va ser visionari. Van demostrar que, moltes vegades, quan les persones amb un interès comú s'ajunten, poden guanyar el poder legítimament establert amb arguments a les mans...

http://www.elpuntavui.cat/ma/article/2-societat/5-societat/797471-pedagogia-de-mobilitzacio-ciutadana-a-sant-aniol.html



Divendres, 21 de novembre

El Pròleg

Quan em vaig proposar fer un llibre d'aquesta temàtica, és a dir un treball periodístic de deixar constància d'uns fets viscuts en primera persona, vaig tenir clar que volia començar per un pròleg i que fos d'alguna persona compromesa, amb experiència, que tingués també aquest perfil de valorar i repensar les coses, no de fer 'el que sembla que es fa'. I vaig parlar amb en Lluís Postigo, aquí coneixia de la seva etapa d'alcalde a Llagostera i més concretament de la seva lluita contra el 'lobby elèctric' pel traçat de la línia de les Gavarres. En Lluís el va sorprendre una mica que li demanés, però hi va estar d'acord i crec que ha escrit un pròleg plenament centrat a les aspiracions de les demanades de pluralitat, transparència i participació en l'activitat política.



Dijous, 20 de novembre

Els '30 dies...' al Diari de Girona

El Diari de Girona publica una informació sobre el libre:

Els 30 dies que van evitar una planta de salmorra a Sant Aniol


X.VALERI | SANT ANIOL DE FINESTRES El 21 de gener del 2013, Xavier Cusell (periodista i regidor a Sant Aniol) va llegir en el BOP l'anunci d'informació pública del projecte per a la construcció d'uns hivernacles al costat de l'església de Sant Esteve de Llémena. Fetes les consultes es va adonar que els hivernacles eren la denominació d'una planta de salmorra, sense precedents a Catalunya....

Continua en aquest enllaç:  

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2014/11/19/30-dies-que-evitar-planta/697727.html



Dilluns, 17 de novembre

Sobre el terreny

Aquest és el segon vídeo que vaig fer per informar sobre el projecte aquells '30 dies intensos' podeu veure-hi elements de la campanya per evitar que s'instal·les la planta de tractament de salmorres, al costat de l'Església de Sant Esteve de Llémena.



Dissabte, 15 de novembre

El procés d'oposicó

Un cop vam començar a veure cap on podia anar el projecte unes de les coses que vaig ser, va ser gravar uns vídeos on donava la meva opinió sobre el projecte de Sal Llémena. Aquest va se el primer:




Divendres, 14 de novembre

Punt de llibre

Punt de llibre

Aquest és el punt de llibre que rebreu els qui doneu suport al projecte amb una aportació de només 5€.



Dijous, 13 de novembre

La portada

La portada

Un element important per un llibre és la portada i en aquest cas he pogut comptar amb dues persones que m'hi han ajudat molt. Per una banda en Lluís Postigo qui ha fet el pròleg i en Jordi Bermejo autor de la fotografia de la llúdriga captada al riu Llémena.



44
sumadors
1520 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 17/12/2014
Assolit 101%

Aporta-hi 5 €

1 sumadors
Un punt de llibre personalitzat i el reconeixement del suport.

Aporta-hi 15 €

33 sumadors
Un llibre personalitzat per compartir una experiència personal i conèixer la Vall del Llémena des d'una lectura ben actual.

Aporta-hi 40 €

8 sumadors
3 llibres personalitzats per poder regalar per Nadal i donar a conèixer la Vall del Llémena des d'una lectura ben actual.

Aporta-hi 350 €

2 sumadors
(Queden 0 de 2 recompenses)
No hi ha recompensa


Blog del projecte

Llibres entregats
Hola: Hores d'ara ja tothom que ha participat hauria d'haver rebut el seu llibre, si m'he deixat d'entregar-ne cap.. envieu-me un correu!! Salutacions, gràcies i això ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!