Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

HOTEL PORQUÍ

Un projecte de Tatay

Articles

Divendres, 28 de novembre

Ja el tenim!!!

Ja el tenim aquí. Encara està dormilega, però a poc a poc comença a voler veure món. Sembla que té gana, com si tingués pressa per créixer... alguns diuen que s'assembla al pare. 


Al llarg dels propers dies començareu a rebre per correu els vostres exemplars. Als qui vàreu demanar dibuix 'porquinitzat', però, us hem de demanar encaaara una mica més de paciència!
Dilluns, u de desembre, la primera presentació; biblioteca Pere Blasi de Torroella de Montgrí (juguem a casa), a les vuit del vespre.
Amb la col·laboració de la llibreria El Cu-cut i presentat per en Joan Surroca. 
Us hi esperem a tots!
Més endavant us anirem anunciant altres presentacions en diferents llocs del país.Divendres, 21 de novembre

A punt de sortir del forn!

Us agraïm molt la vostra paciència. Fer un llibre així, amb els mitjans -limitats- que tenim al nostre abast, és un procés lent. I encara més si ho volem fer amb l'estima que es mereix aquest projecte. Amb tot, pensem que l'espera valdrà la pena!

Aquí podeu veure les primeres planxes, a punt ja per a imprimir. De fet, en aquests moments el llibre ja està imprès; tan sols falta cosir-lo i posar-hi les cobertes. 

Res, que ja ho tenim!
Divendres, 7 de novembre

A impremta!

Després d'un parell de setmanes fent el treball de maquetació, disseny i  correccions de tota mena, el nostre llibre ja és en mans de la Impremta Pagès!!
Si tot va bé (que hi anirà!) cap al dia 18 o 20 d'aquest mes de novembre ja podrem recollir els 500 exemplars del QUINA PORQUERIA DE PAÍS! que hem encarregat.


Això està al caure!


Dissabte, 11 d'octubre

Ho HEU aconseguit!!!

És gràcies a vosaltres que d'aquí a no gaire temps el llibre d'HOTEL PORQUÍ serà una realitat.

La Sílvia, en Bep, en Ruf, els senglars, tots els personatges de la sèrie naixeran de nou, aquest cop impresos sobre paper, i les seves històries ocuparan un -petit- lloc als prestatges de les vostres cases. 
Han estat quaranta dies intensos que avui s'acaben. Ja estem treballant ja en la composició i maquetació del llibre, que esperem que rebreu d'aquí unes poques setmanes. 

També volem organitzar algunes trobades a diferents llibreries d'arreu de Catalunya. A mesura que això es concreti ja ho anirem anunciant als nostres comptes de Facebook i de Twitter.

Sou porquinament genials. Ara, tots tenim molta feina.

Gràcies, sort i endavant!!!
Divendres, 3 d'octubre

Nou

A nou dies pel final del projecte, les aportacions rebudes sumen 1625 euros, la qual cosa suposa un 65 % de l’objectiu.Com podeu veure, anem justets!

Amb tot, estem convençuts de que arribarem als 2500 necessaris, però, caldrà que ens ajudeu una mica més, fent més difusió, escampant més, arribant a més gent que potser no sap que HOTEL PORQUÍ existeix i que té un lloc al còmic català.

Ha estat un llarg camí, però ja queda poc!
Ara tocarà convertir les idees en realitats.

Diumenge, 28 de setembre

Convocats!

Ja ho veieu, sembla que estem convocats.

Algú important ha estampat la seva signatura i es veu que la cosa va 'en serio'..!
Divendres, 26 de setembre

El porquí de tot plegat
Publicat al Diari Gran del Sobiranisme:

Diuen que del porc tot s’aprofita. Dels catalans també s’ha aprofitat tot, els darrers tres o quatre segles. Per tant, tenim coses en comú amb els porcs? O, fins i tot, ens hi assemblem, més i tot del que voldríem?

El cas és que no ha estat fins que un parell ben bo de milions de catalans hem sortit al carrer amb els dallonses ben inflats, que la nostra classe política s’ha decidit, per fi, a agafar per les fulles el rave de la independència. Alguns ho han fet de mala gana, però sembla que, finalment, entre tots, podrem deslliurar-nos d’aquest estat veí que fa tants anys que suportem. El fet que la força motriu de tot plegat hagi estat la gent serà, gairebé segur, el factor més recordat i més celebrat d’aquest famós ‘procés’ que ens ocupa (i ens ocupa molt, a totes hores!).
Personalment, penso que el dia de demà només aquells qui hem mogut el cul per aconseguir que el moguin els de dalt podrem respondre amb una certa dignitat quan algun dia ens preguntin, qui sap si un fill o un nét, què vam fer nosaltres per aconseguir la independència.

Arribat el moment, tindrem un ampli ventall de respostes per donar, segons la nostra modèstia, honestedat i memòria, però, bàsicament es tractarà de poder dir que vam fer alguna cosa més que anar a votar quan finalment (?) ens van plantar una urna al davant dels nassos. Encara que només fos per aquesta dignitat, molts vam entendre que no ens podíem conformar amb esperar a les Diades i gràcies. I ens va semblar que el treball diari en la nostra professió era allà on més podíem aportar. Una aportació petita, a vegades de proporcions de gra de sorra, però útil al cap i a la fi. I ens hi vam posar.

Tornem als porcs. Des del dia d’estiu en què vaig començar a embrutir papers amb dibuixos de porcs fins al dia d’avui han passat més de cinc anys. “Dibuixos”? “porcs”? Potser direu. -Sí, la meva feina és dibuixar, el meu horitzó és tenir un país que valgui la pena i la meva aportació es diu Hotel Porquí.

Hotel Porquí és un còmic, una sèrie d’humor en clau de sàtira presentat en el format clàssic de tires de premsa i també és una metàfora, òbvia i poc dissimulada, de Catalunya i de les relacions dels catalans amb Espanya. Inicialment va sortir en un blog a Vilaweb, fins que va arribar l’estrena del Diari Gran del Sobiranisme i la invitació dels seus promotors, allà cap a finals de 2011, de formar-ne part, una invitació que sempre he agraït de tot cor. La sèrie compta ja amb més de cent episodis, al llarg dels quals els personatges de la granja Hotel Porquí, porcs la gran majoria, però també mosques, senglars i humans, protagonitzen un salvi’s qui pugui per tal d’escapar de l’escorxador, amb misèries i traïcions, però també amb lluites plenes d’il·lusió per l’endemà, de vegades ingènues, absurdes, algun cop fins i tot heroiques. Un petit univers porquí on verros i truges poden semblar-nos dolorosament propers.

Des del dia dos de setembre i fins al dotze d’octubre (Dia de la “Porquinitat”), trobareu a la plataforma TotSuma.catel projecte de micromecenatge a través del qual volem editar en un llibre les millors tires de la sèrie, sota el títol de “Quina porqueria de país!”. Participeu-hi, ajudeu-nos a difondre’l, feu-hi la vostra aportació. Estareu col·laborant de forma decisiva en un projecte que només pot ser si és amb vosaltres.

Com diu en Ruf, “durant molt de temps els porcs hem estat uns imbècils. Ara cal decidir si deixem de ser porcs o deixem de ser imbècils”.

Vosaltres teniu la paraula. Vosaltres, els porcs, vull dir.Dissabte, 20 de setembre

Quina porqueria de país!

A alguns els pot xocar el títol que proposo per al llibre d’Hotel Porquí. “Porqueria”?

Bé, per començar, aquest país és ple de porcs. I després, resulta que ni tan sols no és independent!

Com n’hem de dir, si no?(I si, per acabar-ho d’adobar, una gran part de la gent d’aquest país s’ha limitat durant anys i panys a anar fent la viu-viu, penjant al rebedor de casa seva una rajola on hi diu “Aquí viu un del Barça”, o “Rosa d’abril, morena de la serra”, com a màxim gest de protesta, doncs, ja em direu... )
Però tot això ho arreglarem ara, d'aquí a no res... oi?Diumenge, 14 de setembre

No només d'independència viu el porc

Vivim uns temps una mica monotemàtics, què us haig d’explicar! De vegades costa parlar de res que no sigui independència. És clar que el que estem vivint darrerament no passa cada dia. De fet, no passa ni cada segle!
 
Malgrat tot, el món no s’atura. Ni tan sols el món dels porcs.

Xxiit... silenci..!
Culers porquinsFèisbuc!Dimarts, 9 de setembre

Una setmana, el 28 %!

Gràcies a les vostres aportacions, HOTEL PORQUÍ ja té el 28 % del ‘pinso’ necessari per a fer realitat el nostre projecte, i això en tan sols una setmana de campanya. És absolutament obligat donar-vos les gràcies a tots els que heu aportat, però també als que heu ajudat a difondre el projecte mitjançant Facebook, Twitter, Watsapp, o explicant-li a la tieta que és una mica dura d’oïda.

A tots, moltes gràcies, porcs i truges!!
 


I, per cert, aquí teniu alguns més dels personatges de la sèrie:En Ruf no es talla un pèl, les aboca pel broc gros, té pressa, no s'hi està per collonades... 

En Nat, treballador de la granja. Voldria ser tan "d'aquí" com el qui més. Falta que el deixin!


Què us puc dir, de les Mosques Colloneres? quina murga!!
Tan senzill com seria obeïr, ser bons porcs i anar contents a l'escorxador... doncs no! Si en té, de maldecaps el pobre amo de la granja, l'Avi Gargall!

Divendres, 5 de setembre

Gent porquinaA l'hora de crear els personatges de HOTEL PORQUÍ, vaig tenir clar que alló no podia anar de bons i dolents. La granja havia de ser tan diversa com divers és el nostre país. 
Una dotzena llarga de personatges, la majoria porcs -però també mosques, senglars i... humans- omplen l'HOTEL d'il·lusions, recels, ambicions, conyes i cops de colze... vaja, que tot plegat és UNA PORQUERIA DE PAÍS.

O no.


Idealista, lluitadora, sempre va una mica amb el lliri a la mà... la Sílvia.
                                                                                                                                                                           
Sort en tenim dels 'No-nacionalistes' com en Kosmo!

La veu del 'seny'. No anirem gaire lluny, amb en Bep.

Els Senglars. Aquests van a la seva bola!


Dimecres, 3 de setembre

I... per què porcs?
Aquesta és la primera tira de la sèrie que vam penjar, pel febrer de 2009. Això era quan en Bep encara no havia deixat el tabac!

Per què porcs? i per què no?

Cada cop que llegiu segons quins titulars dels diaris 'mesetarios', quan us han maltractat d'alguna manera o altra per parlar en català o en el moment de presentar la Declaració de Renda... no heu sentit que de nosaltres 'tot s'aprofita'? i que precisament d'això es tracta, de tenir-nos més o menys alimentats i després, apa, cap a l'escorxador?

Però, fins i tot els porcs ja han dit prou!En Kosmo i la Sílvia. En el fons s'estimen.

Dimarts, 2 de setembre

Ara fa cinc anys... (si fa o no fa!)

Ara fa cinc anys de la consulta d'Arenys de Munt, i aviat els farà de les que varen venir al darrera. En aquells dies, ens donaven pel sac amb l'Estatut i començàvem a estar xops de la pluja de merda que ens plovia cada dia des de la Caverna. Ens marejaven els d'aquí i els d'allà. Però alguna cosa se'ns estava inflant cada cop més, i més...   I L'HOTEL PORQUÍ ja hi era!

Aqui teniu les samarretes i els adhesius que hem fet per a que us pogueu porquinitzar "com cal"!
100
sumadors
2584 €
dels 2500 necessaris
finalitzat
el 12/10/2014
Assolit 103%

Aporta-hi 12 €

38 sumadors
Aconseguiràs un exemplar del llibre amb el teu nom als crèdits d'agraïment. (despeses postals incloses).

Aporta-hi 24 €

33 sumadors
Un exemplar del llibre amb el teu nom a la pàgina d'agraïments, una samarreta (noi o noia, diferents talles) i un adhesiu de la sèrie.

Aporta-hi 32 €

8 sumadors
(Queden 4 de 12 recompenses)
Un exemplar del llibre amb el teu nom als agraïments, un adhesiu de la sèrie i un dibuix original a color dels personatges on hi apareixerà el teu retrat 'porquinitzat'!

Aporta-hi 45 €

12 sumadors
(Queden 3 de 12 recompenses)
Dos exemplars del llibre amb el teu nom als agraïments, samarreta, adhesiu i un dibuix original a color dels personatges amb el teu retrat 'porquinitzat'.

Aporta-hi 60 €

9 sumadors
Per a grups i col·lectius (sense ànim de lucre) Us enviarem tres exemplars del llibre i un dibuix original a color (amb el retrat 'porquinitzat' de qui ens demaneu), tot amb les despeses postals incloses. El vostre "logo" o nom apareixerà en un lloc visible a la contraportada.


Blog del projecte

Ja el tenim!!!
Ja el tenim aquí. Encara està dormilega, però a poc a poc comença a voler veure món. Sembla que té gana, com si tingués pressa per créixer... alguns ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!