Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

II Marxa per l'educació

Un projecte de Assemblea_Groga • Insereix-lo en una pàgina web

3,2,1… Comencem?


Ens endinsem en la recta final dels preparatius!
La marxa per l’educació és una molt bona ocasió per a unir forces i veus. Des de tots els sectors de la comunitat educativa posem moltes ganes i molta reivindicació per aconseguir una escola i educació de tots i per a tots.
La feina ben feta, té futur. Com que “futur” és el que volem per a aquesta societat, posarem molta energia per a fer arribar les nostres veus on cal. També portarem pertot arreu la nostra ILP. Tota logística té un cost: cartells, gasolina per als cotxes de suport, equip de so, avituallaments… És per això que us demanem la vostra col·laboració en el finançament d’aquesta marxa.

Els diners obtinguts també ajudaran a fer que els preus dels àpats de la marxa siguin de preus populars i afavorir al màxim la participació de tots i totes.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Des de l’Assemblea Groga estem organitzant  la II Marxa per l’educació pública, democràtica, laica, inclusiva, co-educadora, popular i en Català. L’any passat  vàrem organitzar la 1a amb l’objectiu de començar el curs amb força a la vegada que, tot recorrent el territori, fèiem allò que es diu “fer xarxa”. Una altre objectiu fonamental era mostrar el rebuig frontal de les polítiques educatives de Wert i Rigau (LOMCE i LEC) des de bressol a Universitat.


Durant els vuit dies que va durar la marxa van participar més de 4.000 persones en les caminades i els 21 actes que es que es van organitzar. A cada lloc on passàvem i ens aturàvem vam buscar el suport i  la implicació imprescindible dels col.lectius locals, (Educació és Futur, d’Osona, l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental, les assemblees grogues de Ripollet i Cerdanyola, de Sant Coloma, de Badalona i de Sants. A banda moltes organitzacions polítiques, sindicals i socials van participar). La experiència va ser fantàstica, tant per la important mobilització que com per les amistats i complicitats construïdes des de la base. Les persones s’involucraven a nivell personal i n’hi havia d’altres que participaven en col·lectiu, formessin part directa i no del món educatiu: organitzant correfocs, àpats, cercavila amb gegants, balls de bastons…

Aquest any la idea és repetir l’experiència passant per altres territoris catalans. Sortint des de Girona, passant per Sils o Vidreres, Blanes, recórrer la costa del Maresme per acabar al Barcelonès. L’objectiu és ajudar a enfortir la xarxa d’aquestes comarques. Les dates de la marxa seran del 23 al 29 d’agost. Estarà garantit el lloc per dormir gratuïtament i el màxims d’àpats (a preus molt assequibles) en funció de l’autogestió de cada territori.

Ara com ara la situació de retallades, privatitzacions i els atacs al model públic català s’han incrementat. A la primera reunió va sortir la idea d’enfocar la II Marxa educativa vers la Insubmissió a la LOMQE i per a publicitar la ILP per una nova llei d’ Educació. A banda es tractaran altres temàtiques com el decret de plantilles, altres models educatius, les beques menjador… Així com la confluència amb d’altres sectors en conflictes i tots els  aspectes que preocupin a la gent dels territoris.

SI VOLEU PARTICIPAR, AQUÍ US DEIXEM ALGUNS CONSELLS

-Porta sempre una mica de menjar a la motxilla: fruits secs, fruita natural, xocolata i sobretot molta AIGUA. Recorda de beure molta aigua encara que no tinguis molta set. Igualment, pensa, que els cotxes que acompanyaran la marxa anirant carregats d’aigua i de menjar.

-Porta un calçat adequat per caminar i demana sempre que ho necessitis ajuda al cotxe de suport. Manté els peus secs i ben curats, posa’t crema hidratant pels peus. La humitat et pot produir butllofes als peus; quan facis un descans aprofita per treure’t les botes i ventilar els mitjons. Porten sempre  un parell de secs per si de cas.

-Els cotxes de suport portaran farmaciola amb medicaments bàsics, però recorda de portar tot allò que et sembla que pots necessitar.

-No portis una motxil.la molt pesant i si ho necessites demana als cotxes de suport que te la portin.

-No deixis mai escombraries ni deixalles al bosc, ja que poden provocar incendis accidentals. Utilitza els serveis de recollida i els contenidors adients.

-Recorda de portar un gorro que et protegeixi del sol i molta crema solar.  Porta, també, roba per protegir-te de la pluja i del fred, per si de cas. A la última setmana d’agost depèn a quines zones ens pot ploure.

-Informa’t cada dia amb la resta de companys/es que fan la marxa del recorregut, de la previsió meterològica i de les possibles situacions d’emergència.

-Sigueu prudents davant possibles situacions no previstes

-Recorda de portar tota la teva documentació, també, la tarjeta sanitària.

-Alguns termes municipals estan qualificats com a zones d’alt risc d’incendi: tingues cura amb les burilles de cigar (si fumes) i no encenguis mai cap foc per cuinar.

-Sigues solidari/a amb els teus companys/es de marxa: aten-los si necessiten ajuda i no el deixis sols/es. 

-No t’oblidis de no deixar de cridar a favor d’una educació pública, de Bressol a Universitat!!!!!!


II Marxa per l'educació

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Assemblea_Groga
72
sumadors
2260 €
dels 2000 necessaris
finalitzat
el 23/08/2014
Assolit 112%

Aporta-hi 10 €

19 sumadors
Tindràs un àpat de la Marxa pagat

Aporta-hi 20 €

31 sumadors
Tindràs un àpat de la Marxa pagat i una samarreta d'Assemblea Groga

Aporta-hi 50 €

18 sumadors
Tindràs dos sopars de la Marxa pagats i dos samarretes d'Assemblea Groga

Aporta-hi 100 €

3 sumadors
Tindràs 1 àpat de la marxa pagat, 1 samarreta d'Assemblea Groga i 1parasol d'Assemblea groga.

Aporta-hi 250 €

1 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
Tindràs tots els àpats de la Marxa pagats

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma cada setmana.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!