Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

II Marxa per l'educació

Un projecte de Assemblea_Groga


3,2,1… Comencem?


Ens endinsem en la recta final dels preparatius!
La marxa per l’educació és una molt bona ocasió per a unir forces i veus. Des de tots els sectors de la comunitat educativa posem moltes ganes i molta reivindicació per aconseguir una escola i educació de tots i per a tots.
La feina ben feta, té futur. Com que “futur” és el que volem per a aquesta societat, posarem molta energia per a fer arribar les nostres veus on cal. També portarem pertot arreu la nostra ILP. Tota logística té un cost: cartells, gasolina per als cotxes de suport, equip de so, avituallaments… És per això que us demanem la vostra col·laboració en el finançament d’aquesta marxa.

Els diners obtinguts també ajudaran a fer que els preus dels àpats de la marxa siguin de preus populars i afavorir al màxim la participació de tots i totes.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Des de l’Assemblea Groga estem organitzant  la II Marxa per l’educació pública, democràtica, laica, inclusiva, co-educadora, popular i en Català. L’any passat  vàrem organitzar la 1a amb l’objectiu de començar el curs amb força a la vegada que, tot recorrent el territori, fèiem allò que es diu “fer xarxa”. Una altre objectiu fonamental era mostrar el rebuig frontal de les polítiques educatives de Wert i Rigau (LOMCE i LEC) des de bressol a Universitat.


Durant els vuit dies que va durar la marxa van participar més de 4.000 persones en les caminades i els 21 actes que es que es van organitzar. A cada lloc on passàvem i ens aturàvem vam buscar el suport i  la implicació imprescindible dels col.lectius locals, (Educació és Futur, d’Osona, l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental, les assemblees grogues de Ripollet i Cerdanyola, de Sant Coloma, de Badalona i de Sants. A banda moltes organitzacions polítiques, sindicals i socials van participar). La experiència va ser fantàstica, tant per la important mobilització que com per les amistats i complicitats construïdes des de la base. Les persones s’involucraven a nivell personal i n’hi havia d’altres que participaven en col·lectiu, formessin part directa i no del món educatiu: organitzant correfocs, àpats, cercavila amb gegants, balls de bastons…

Aquest any la idea és repetir l’experiència passant per altres territoris catalans. Sortint des de Girona, passant per Sils o Vidreres, Blanes, recórrer la costa del Maresme per acabar al Barcelonès. L’objectiu és ajudar a enfortir la xarxa d’aquestes comarques. Les dates de la marxa seran del 23 al 29 d’agost. Estarà garantit el lloc per dormir gratuïtament i el màxims d’àpats (a preus molt assequibles) en funció de l’autogestió de cada territori.

Ara com ara la situació de retallades, privatitzacions i els atacs al model públic català s’han incrementat. A la primera reunió va sortir la idea d’enfocar la II Marxa educativa vers la Insubmissió a la LOMQE i per a publicitar la ILP per una nova llei d’ Educació. A banda es tractaran altres temàtiques com el decret de plantilles, altres models educatius, les beques menjador… Així com la confluència amb d’altres sectors en conflictes i tots els  aspectes que preocupin a la gent dels territoris.

SI VOLEU PARTICIPAR, AQUÍ US DEIXEM ALGUNS CONSELLS

-Porta sempre una mica de menjar a la motxilla: fruits secs, fruita natural, xocolata i sobretot molta AIGUA. Recorda de beure molta aigua encara que no tinguis molta set. Igualment, pensa, que els cotxes que acompanyaran la marxa anirant carregats d’aigua i de menjar.

-Porta un calçat adequat per caminar i demana sempre que ho necessitis ajuda al cotxe de suport. Manté els peus secs i ben curats, posa’t crema hidratant pels peus. La humitat et pot produir butllofes als peus; quan facis un descans aprofita per treure’t les botes i ventilar els mitjons. Porten sempre  un parell de secs per si de cas.

-Els cotxes de suport portaran farmaciola amb medicaments bàsics, però recorda de portar tot allò que et sembla que pots necessitar.

-No portis una motxil.la molt pesant i si ho necessites demana als cotxes de suport que te la portin.

-No deixis mai escombraries ni deixalles al bosc, ja que poden provocar incendis accidentals. Utilitza els serveis de recollida i els contenidors adients.

-Recorda de portar un gorro que et protegeixi del sol i molta crema solar.  Porta, també, roba per protegir-te de la pluja i del fred, per si de cas. A la última setmana d’agost depèn a quines zones ens pot ploure.

-Informa’t cada dia amb la resta de companys/es que fan la marxa del recorregut, de la previsió meterològica i de les possibles situacions d’emergència.

-Sigueu prudents davant possibles situacions no previstes

-Recorda de portar tota la teva documentació, també, la tarjeta sanitària.

-Alguns termes municipals estan qualificats com a zones d’alt risc d’incendi: tingues cura amb les burilles de cigar (si fumes) i no encenguis mai cap foc per cuinar.

-Sigues solidari/a amb els teus companys/es de marxa: aten-los si necessiten ajuda i no el deixis sols/es. 

-No t’oblidis de no deixar de cridar a favor d’una educació pública, de Bressol a Universitat!!!!!!


II Marxa per l'educació

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Assemblea_Groga
72
sumadors
2260 €
dels 2000 necessaris
finalitzat
el 23/08/2014
Assolit 112%

Aporta-hi 10 €

19 sumadors
Tindràs un àpat de la Marxa pagat

Aporta-hi 20 €

31 sumadors
Tindràs un àpat de la Marxa pagat i una samarreta d'Assemblea Groga

Aporta-hi 50 €

18 sumadors
Tindràs dos sopars de la Marxa pagats i dos samarretes d'Assemblea Groga

Aporta-hi 100 €

3 sumadors
Tindràs 1 àpat de la marxa pagat, 1 samarreta d'Assemblea Groga i 1parasol d'Assemblea groga.

Aporta-hi 250 €

1 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
Tindràs tots els àpats de la Marxa pagats

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!