Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Plus ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya

Un projecte de jordiborras

Articles

Dimarts, 14 d'abril

Plus ultra: presentació del llibre a Barcelona

Finalment després d 'un any de feina des de l'anunci del projecte, Plus ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya, ja té data de presentació just abans de Sant Jordi.

Serà el proper dimecres 22 d'abril, a les 20h al Centre Cívic pati Llimona de Barcellona (C/ Regomir, 3). Per ara no hi ha prevista cap altra presentació arreu del territori, per tant, tots els mecenes que vulguin recollir el seu exemplar en primícia (la distribució comercial encara trigarà uns dies) ho podran fer a la presentació mateix. La presentació anirà a càrrec de l'autor, Gemma Aguilera (periodista de El Temps), Roger Prims (historiador) i Carles Viñas (historiador). No hi falteu!



Dilluns, 26 de gener

Plus Ultra per Sant Jordi

Em plau anunciar-vos que el Projecte Plus Ultra es troba a la recta final i ja té data de llançament: la Diada de Sant Jordi. Els textos, que aquests dies s'estan acabant d'enllestir —la part més complexa del llibre per la quantitat de documentació utilitzada— entraran a correcció i traducció a partir del 2 de febrer, dilluns vinent. El procés de maquetació i impressió s'enllestirà el més de març i la distribució es durà a terme els primers dies d'abril.

Com a mecenes del projecte sereu els primers en rebre Plus Ultra, ja sigui a través d'una tramesa postal o en primícia a la mateixa presentació del llibre, que serà a Barcelona a principis d'abril. Anunciaré lloc i data de la presentació a mitjans del mes de març.

Us agraeixo un cop més la confiança, la paciència i el vostre suport i us convido a llegir una altra de les investigacions que he dut a terme arrel de l'elaboració de Plus Ultra. En aquest cas es tracta d'un reportatge d'investigació sobre Societat Civil Catalana publicat fa uns dies a Crític.

Fins aviat!



Divendres, 17 d'octubre

Plus Ultra, els primers fruits

Benvolguts sumadors.

Com sabeu el projecte Plus Ultra encara no s'ha pogut enllestir. El ritme trepidant de l'actualitat política n'és, en part, responsable, però això també té coses positives. El llibre havia de tancar-se amb les últimes fotografies fetes durant aquest estiu però finalment també podran trobar-se les imatges de les manifestacions espanyolistes del passat 11 de setembre i del recent 12 d'octubre.

A més, a resultes de la recerca feta per la realització del llibre, he pogut fer diverses investigacions que han donat fruit en forma de peça periodística. Una d'elles, sobre l'associació espanyolista Somatemps, la vaig publicar ahir al meu bloc i us convido a llegir-la. És una investigació en profunditat sobre qui forma aquesta entitat i els vincles que té amb l'extrema dreta i «l'espanyolisme civil».

Per descomptat, part d'aquesta peça serà recollida a Plus Ultra. Esperem que la lectura d'aquesta investigació us faci més curta l'espera.

L'espera valdrà la pena, segur!



Dimecres, 6 d'agost

Plus Ultra, ja falta poc!

Benvolguts sumadors.
 
Com sabeu, el projecte Plus Ultra ja fa cosa d'un mes i mig que va finalitzar amb èxit gràcies a les vostres aportacions. Des de llavors tant els col·laboradors del llibre com jo mateix no hem cessat amb la seva elaboració. A més, tant el fet que finalment l'objectiu econòmic se superés amb escreix com també diversos esdeveniments relacionats amb el llibre que han tingut lloc durant aquestes setmanes, permetran ampliar el llibrtal i com estava plantejat des d'un bon principi.
 
Ara mateix el projecte es troba en plena gestació i si tot va bé, veurà la llum entre finals de setembre i principis d'octubre.
 
Així doncs, us agraeixo un cop més la vostra confiança i us demano que tingueu paciència. L'espera segur que valdrà la pena.
 
Seguim!



Dijous, 8 de maig

Tres col·laboracions molt especials

Tal com vaig anunciar en fer públic el projecte, el llibre tindrà tres col·laboradors per acabar de bastir la solidesa que mereix un llibre d'aquestes característiques. És per això que he d'agrair a Matthew Tree, Carles Viñas i Roger Prims que hagin acceptat el repte que els hi vaig proposar. Us els presento:

Matthew Tree (Londres, 1958) és un escriptor anglès en català. Va aprendre català el 1980 i actualment viu a Barcelona, on hi va anar a viure el 1984. Escriptor i defensor de la llengua catalana, ha col·laborat en diverses publicacions, emissores de ràdio i televisió tant angleses com catalanes, i ha publicat articles a El Punt, Diari de Barcelona, La Rosa dels Vents, Catalonia Today (diari català en anglès). També ha col·laborat amb emissores de ràdio com RAC 1 o Ràdio Contrabanda. En televisió, ha participat en el programa La Cosa Nostra, d'Andreu Buenafuente, i ha tingut un programa propi sobre Catalunya, Passatgers. Participa setmanalment a El Punt Avui, a l'apartat d'opinió. A més, el poem llegir a la revista digital Esguard i escoltar al programa Hem de parlar de Catalunya Ràdio. Acaba de publicar el seu últim llibre, la novel·la SNUG, la primera de l'autor en llengua anglesa.

Carles Viñas Gracia (Barcelona, 1972) és doctor en història contemporània per la Universitat de Barcelona amb la tesi “Skinheads a Espanya. Orígens, implantació i dinàmiques internes 1980- 2010” (2013). Investigador especialitzat en l’extrema dreta, els grups de seguidors radicals de futbol i el fenomen skinhead. Combina aquesta activitat amb la docència i la publicació d’articles d’opinió i divulgació històrica en diferents revistes especialitzades i premsa escrita, a més de col·laborar en mitjans com la BBC i Radio France Internationale. És autor de diversos llibres com El mundo ultra (2005), Skinheads a Catalunya (2004) o Música i skinheads a Catalunya. El so de la política (2001) entre d’altres. És membre del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranismes de la Universitat Pompeu Fabra (GRENS- UPF).
 
Roger Prims i Vila (Lliçà d'Amunt, 1977) és llicenciat i DEA en Història per la UAB. Ha participat i participa en diverses publicacions de divulgació històrica locals i comarcals vallesanes com AraVallès, NacióGranollers o la revista-llibre Vallesos, a més d'haver publicat algun llibre, també d'història local. El 2008 va publicar De la fosca al desvetllament: el Front Nacional de Catalunya a la dècada dels cinquanta. A més a més, difon la bona nova del blues amb els Slim Bay Seals i, fins i tot, es (mig) recicla tot estudiant un grau de llengua i literatura catalanes.
 
Les seves col·laboracions seran en forma de pròleg i ajudaran a fer de contrafort històric per bastir un document ferm. En el cas d'en Roger Prims, el text serà un petit repàs històric de com la catalanofòbia ha capitanejat l'espanyolisme al llarg dels segles fins a dia d'avui. En Carles Viñas, d'acord amb la seva especialitat, desgranarà els vincles i vasos comunicants del nacionalisme espanyol amb la ultradreta. Finalment, per ajudar a contextualitzar el conflicte a través dels ulls d'algú que coneix molt bé el país i que sap com explicar-lo a qui el desconeix, hi haurà la col·laboració d'en Matthew Tree, ajudant així a acomplir un dels objectius del llibre: que la premsa internacional entengui quina és l'altra cara de la moneda del procés d'alliberament nacional en el què estem immersos.

---
Fotografia de Matthew Tree: © Pere Virgili



231
sumadors
8186 €
dels 6800 necessaris
finalitzat
el 30/05/2014
Assolit 120%

Aporta-hi 10 €

16 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre

Aporta-hi 25 €

112 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre

Aporta-hi 32 €

23 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre + rebràs una còpia fotogràfica de 20x30cm d'una manifestació independentista (a escollir entre 10 imatges d'arxiu)

Aporta-hi 40 €

46 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre "Plus Ultra" + rebràs un exemplar del llibre "Warcelona"

Aporta-hi 55 €

1 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + realitzaràs un enviament del llibre a un mitjà de comunicació de qualsevol part del món [alerta, aquesta recompensa inclou l'enviament d'un llibre a un periodista internacional però no l'enviament d'un llibre per a tu]

Aporta-hi 60 €

19 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre + realitzaràs un enviament del llibre a un mitjà de comunicació europeu

Aporta-hi 70 €

6 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre + realitzaràs un enviament del llibre a un mitjà de comunicació de fora del continent europeu

Aporta-hi 95 €

3 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre + realitzaràs dos enviaments del llibre a dos mitjans de comunicació europeus

Aporta-hi 125 €

2 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre + realitzaràs dos enviaments del llibre a dos mitjans de comunicació de fora del continent europeu

Aporta-hi 150 €

2 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs quatre exemplars del llibre + rebràs quatre còpies fotogràfiques de 20x30cm d'una manifestació independentista (a escollir entre 10 imatges d'arxiu)

Aporta-hi 200 €

1 sumadors
Apareixeràs als agraïments del llibre + rebràs un exemplar del llibre + realitzaràs tres enviaments del llibre a tres mitjans de comunicació de qualsevol part del món


Blog del projecte

Plus ultra: presentació del llibre a Barcelona
Finalment després d 'un any de feina des de l'anunci del projecte, Plus ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya, ja té data de presentació ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!