Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

LA QUARTERA

Un projecte de LaQuartera



  • Insereix-lo en una pàgina web

LA NECESSITAT DE LA QUARTERA

Una ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants necessita dotar-se de més espais de participació popular, auto-organitzats i gestionats des de la pròpia població, espais que estiguin al servei de les entitats i persones i sobretot que siguin eines de transformació social i de construcció de contrapoder popular des de la base.

 

És per això que més enllà d'un espai físic, la creació de LA QUARTERA ha de significar el reforçament d'un espai social i polític, una xarxa per la transformació de la nostra ciutat. En definitiva, ha de ser el creixement i l'evolució d'allò que Can Capablanca ha intentat fer sempre juntament amb totes aquelles entitats, col·lectius, projectes i persones que vulguin fer-ho possible.

Per això entenem que aquest nou espai ha d'anar acompanyat d'una nova trobada amb nous espais, col·lectius i persones; d'un creixement quantitatiu i qualitatiu del projecte, no només del propi casal sinó de l'espai social de la nostra ciutat. La creació d'aquesta sala és l'aposta del moviment popular que hi ha Sabadell de dotar-se d'una nova eina de lluita i transformació social.

 

QUÈ FAREM DINS LA QUARTERA?:

La Quartera és la nau adjunta al Casal Can Capablanca que hi ha al carrer Comte Jofre de Sabadell. Es tracta d'una nau de una superfície rectangular de 20x8 amb dues entrades, una sala diàfana on tindran cabuda les activitats que organitzin les diferents associacions que l'integren i d'altres que la sol·licitin.

  • Serà la base i assentament de les cooperatives de consum, que l'utilitzaran de secretaria i per guardar els aliments i serà el punt de trobada per recollir les cistelles de menjar ecològic.


     

  • Serà l'espai on emmagatzemar materials d'entitats que no disposen d'espai suficient.


     

  • Serà un lloc on poder realitzar assemblees, conferències o reunions que necessitin d'espai degut al volum de gent convocada.


     

  • Serà una sala on poder realitzar tallers, cursos, activitats, concerts de petit format i tot tipus d'actes.



     

PERQUÈ NECESSITEM FINANÇAMENT?

  • Per tal d'habilitar aquest nou espai necessitem finançament per fer les obres que ens permetin per una banda:

    * Fer una sala tancada al final de l’espai en el què s’hi ubicarien les cooperatives. Aquesta sala s’obrirà completament per la seva paret exterior de tal manera que quant les cooperatives en facin ús, no treballin en un espai tant reduït sinó que puguin omplir tota la sencera.

    * Fer un tancament comunicant amb la porta exterior, aquest tipus de tancament s’ha de fer pel compliment de la normativa ja que ha de ser sortida d’emergència i les portes han d’obrir cap a l’exterior sense ocupar espai del carrer.

    * Fer una porta de comunicació amb l’actual casal de tal manera que es comuniquein els dos espais, ja que també haurà de servir de sortida d’emergència.

    * Fer un sistema de guies a la part superior amb lones (com en poliesportius) per poder sectorialitzar la sala en el moment en què això sigui necessari.

    * Fer de l’actual servei un servei petit només per la gent de les entitats, dotant-lo d'una sortida d’aigües residuals de tal manera que tot el lavabo pugui mullar-se per netejar estris i útils que les entitats utilitzen

    * Ignifugar totes les bigues, per complir amb la normativa.

    * Fer un sistema elèctric per tal que les diferents sales tinguin llums i endolls així com distribuir-ne uniformement per la sala.

     

  • Si superem l'objectiu econòmic establert:

    * Realitzar el tancament de l’entrada fent -lo tot ell corredís per tal de poder-hi entrar vehicle si fos necessari.

    * En el local d’entitats fer un sistema de guies per tal de tenir tot el material dins i que el dia en que les cooperatives reparteixen la cistella puguin treure-ho tot per sistema de guiatge.

    * Disposar d’un equip de llum, so i projecció permanent per xerrades i altres activitats que les entitats realitzen

    * Insonoritzar la sala per tal de fer-hi aquells actes els quals fins ara només podrem fer en cas que disposem d’un permís de l’ajuntament i dates molt concretes.

    * Crear un sistema de refrigeració per l’estiu i un sistema de calefacció per l’hivern.

Per a més informació adjuntem el Projecte d'obres amb més detalls [clic per descarregar].

 

FORMES DE COL·LABORACIÓ:

Si vols col·laborar ja sigui de manera individual o com a col·lectiu :

  • Pots fer una aportació com a mecenes en el TOTSUMA de la quantitat que tu escullis.

  • Difon el projecte per les diferents xarxes socials per tal d'animar altres mecenes.

  • Participa en els actes i iniciatives que es facin per finançar el projecte ( dinars, samarretes,...)

  • Fes-te soci d’alguna de les entitats que formen part del projecte.

  • Adhereix-te al projecte com a entitat.

  • Fes difusió del projecte i les activitats que s'hi realitzin.

  • Resumint, PARTICIPA!

 

VOLS SABER MÉS SOBRE ELS INTEGRANTS DE LA QUARTERA?

La Quartera està formada inicialment per diferents entitats de la ciutat de Sabadell que tenen la necessitat de crear un espai nou per tal de desenvolupar les seves activitats, però igualment pretén ser l'espai de totes aquelles entitats i associacions que en moments puntuals o periòdics requereixin un lloc on reunir-se, realitzar actes o bé desenvolupar les seves activitats.

Entitats de la Quartera:

Casal Independentista de Sabadell Can Capablanca. Amb 12 anys de treball i lluita a l'esquena, agrupa persones i organitzacions que lluiten per la independència nacional dels Països Catalans en defensa de llengua i la cultura, contra la dominació patriarcal i sexista, compromès amb la defensa del rodal i els espais naturals, del patrimoni urbà i defensa del dret a l'habitatge digne per tothom. Forma part del teixit associatiu de la ciutat, fomentant el debat, alhora que és un espai de trobada, de cultura, de gastronomia on es realitzen tallers, seminaris, conferències, exposicions... Actualment compta amb uns 200 socis i realitza una desena d'activitats setmanals.



• Cooperatives de consum El Teixit de la Terra i Treu Banya. Les dues cooperatives de consum ecològic, formades per famílies i persones que promocionen una gran varietat de productes d'alimentació locals i de temporada. Defensen el comerç ecològic i de proximitat pagant el preu just a les productores d'aliments com a model contraposat al de les grans multinacionals.  Plantegen un model sostenible per contribuir a frenar el canvi climàtic defensant una agricultura amb un menor impacte mediambiental i a la vegada difondre la importància d'alimentar-se amb qualitat per mantenir i millorar la salut.



Comissió de Festes Populars de Sabadell. S'encarrega de la coordinació de les festes populars promovent el teixit associatiu de la ciutat tot duent a terme diferents festes de caire popular i participatiu. Està formada per unes 25 entitats de Sabadell que col•laboren en els diferents actes que es duen a terme, a més d’una desena de persones a títol individual.




Candidatura d'Unitat Popular – CUP. Organització política assembleària d'abast nacional dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals. La seva intenció és ser un espai de confluència dels moviments cívics i populars, en la lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisis - PAHC. Associació gratuïta que vol ajudar a multiplicar la lluita de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona des de Sabadell per facilitar l’organització dels afectats de la ciutat. És un lloc de trobada, ajuda i acció de persones afectades per les hipoteques o per la impossibilitat d’accedir a un habitatge digne, i també de persones solidàries. Executen accions per fer visible la situació de les persones hipotecades i transmetre les  reivindicacions i aturar els desnonaments a la vegada que assessoraren les persones afectades amb advocats i juristes.
 
TOTS I TOTES FEM QUARTERA!


LA QUARTERA

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

LaQuartera
LaQuartera
Sabadell
327
sumadors
10545 €
dels 10000 necessaris
finalitzat
el 08/01/2014
Assolit 105%

Aporta-hi 10 €

28 sumadors
(Queden 178 de 200 recompenses)
Xapa de La Quartera + Agraïment al web

Aporta-hi 15 €

27 sumadors
(Queden 77 de 100 recompenses)
Xapa de La Quartera + Agraïment al web + DVD 10 anys del casal Can Capablanca

Aporta-hi 15 €

33 sumadors
(Queden 47 de 80 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web + entrada Concert exclusiu At Versaris amb col·laboracions sorpresa

Aporta-hi 20 €

30 sumadors
(Queden 79 de 100 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Dinar popular fet per les cooperatives de consum de la Quartera.

Aporta-hi 25 €

63 sumadors
(Queden 43 de 100 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web + samarreta

Aporta-hi 30 €

33 sumadors
(Queden 0 de 30 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web + Cata de Cervesa Artesanal del Montseny amb el seu mestre cerveser

Aporta-hi 30 €

8 sumadors
(Queden 33 de 40 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web + Taller de cocktails amb l' Eugenio

Aporta-hi 30 €

33 sumadors
(Queden 18 de 50 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web + Menú 1 persona a restaurant de Can Capablanca

Aporta-hi 30 €

2 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Màster class de dansa

Aporta-hi 30 €

7 sumadors
(Queden 14 de 20 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Excursió amb guía de caça de bolets, temporada 2014 amb Isra Estopà (biòleg i boletàire) acompanyats per Oleguer Presas.

Aporta-hi 30 €

2 sumadors
(Queden 0 de 2 recompenses)
Xapa de la Quartera+ Agraïment al web + Sopar per a dues persones al Velòdrom (Entrepà Deluxe + beguda)

Aporta-hi 40 €

19 sumadors
(Queden 21 de 40 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Cata de vins de la cooperativa l'Olivera a Sabadell

Aporta-hi 50 €

9 sumadors
(Queden 6 de 10 recompenses)
Agraïment al web + Ús de la Sala (1 acte)

Aporta-hi 50 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Xapa de la Quartera+Agraïment al web+ Menú de migdia per una persona al restaurant ecològic Vita Viridis

Aporta-hi 80 €

11 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Sopar a Can Capablanca per a 2 persones (amanida+braves+cassola+coca+copa)

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
(Queden 7 de 10 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+ 1 any de inscripció al Casal com a soci (no socis)

Aporta-hi 100 €

14 sumadors
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Aportació solidària amb detall de productes ecològics de les cooperatives de consum.

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Agraïment al web+ Recital Poesia de Roc Casagran i David Caño (Transport i equip tècnic a càrrec del col·lectiu)

Aporta-hi 200 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Agraïment al web+ Concert/recital Cesk Freixas i Roc Casagran (Transport i equip tècnic a càrrec del col·lectiu)

Aporta-hi 200 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Xapa de la Quartera+ Agraïment al web+ Mostra de cançó improvisada per amenitzar una vetllada a càrrec de Cor de Carxofa (Transport a càrrec del sumador)

Aporta-hi 250 €

1 sumadors
(Queden 2 de 3 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Catering de diumenge portat a casa per a 10 persones de Flama Roja (cuinar)

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
Xapa de la Quartera + Agraïment al web+Catering de diumenge per a 10 persones de Flama Roja (cuinar i servir)

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Aportació Extra-solidària. Xapa de la Quartera + Agraïment al web + Detall de productes ecològics de les cooperatives de consum.


Blog del projecte

COL·LABOREM AMB EL VELÒDROM

Al Centre Cívic de Can Balsach s'ha reobert fa poc l'espai gastronòmic i cultural EL VELÒDROM. Com a projectes afins, hem decidit col·laborar-hi, de manera que us podem ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!