Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Homenatge Popular a Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Marià Villangómez


Homenatge Popular a Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Marià Villangómez
  • Insereix-lo en una pàgina web

Qui som i què volem?

Des del nou Espai Mallorca i el col·lectiu Illencs pel Català volem organitzar un acte popular en memòria i homenatge a Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913-El Brull, 1938) i Marià Villangómez (Ciutat d'Eivissa, 1913-2002). Dos poetes illencs, un mallorquí i un eivissenc, que representen dues de les millors aportacions que les Balears i les Pitiüses han fet a la literatura catalana del segle XX. El centenari del seu naixement, enguany, necessitava  que Barcelona, ciutat on ambdós es formaren i esdevingueren adults i homes d'esperit lliure, els retés un homenatge. Un homenatge popular, que hem volgut bastir des de la base, amb el format d’un espectacle on poesia i música es conjuguin i on prenguin veu artistes de diferents generacions, diversos estils i procedents d’arreu dels Països Catalans.  

Explicar, homenatjar, cantar, dir i gaudir a Bartomeu Rosselló-Pòrcel i a Marià Villangómez és una manera, també, de servar la memòria d’una generació de lletraferits catalans marcada per les utopies, somnis i esperances dels anys trenta i la República que la guerra civil i la dictadura franquista estroncaren brutalment. Els seus versos, tot i l’evolució diferent que tengueren llurs existències –Rosselló-Pòrcel morí de tuberculosi abans de complir els vint-i-cinc anys en plena guerra i Villangómez, longeu, va tenir un llarg periple vital a Eivissa-, reflecteixen una actitud de compromís amb la paraula i la vida sense mesura. Sense límits. Pur foc.

Aquest acte d’homenatge pretén, per tant, vindicar la seva passió, recordar el que podem aprendre del món que ens llegaren i fer pedagogia, a Catalunya, d’unes veus literàries potentíssimes sovint oblidades per l’establishment cultural principatí. Salvador Espriu, que tenia la seva edat, fou íntim amic de Rosselló-Pòrcel durant els anys d’universitat i mantingué una estreta relació amb Villangómez, digué d’ells que eren dues de les millors expressions poètiques de la seva generació. Ajudem, entre tots, a fer possible que l’1 de febrer la ciutat de Barcelona aculli l’homenatge que mereixen.

Quan i on serà l'acte?

 
L'acte serà el proper 1 de febrer al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), ubicat a la Plaça d'Anna Frank al barri de Gràcia (Barcelona). La compra d'entrades es pot dur a terme a través del següent enllaç: 
www.codetickets.com/c.a.t.-centre-artesa-tradicionarius/ca/codetickets.com/96/

Qui hi participarà?

L'acte comptarà amb la conducció de l'escriptor, cantant i agitador cultural MARTÍ SALES ( @itramselas ) i la periodista i novel·lista LLUCIA RAMIS ( @lluciaramis ). A més, ja tenim algunes de les participacions confirmades. Atenció,  que aquí en teniu una avançadeta:

- BIEL MAJORAL 
- ISIDOR MARÍ ( @isidormari )
- BIEL MESQUIDA ( @biel_mesquida )
- EBRI KNIGHT ( @ebriknight )
- TAVERNERS ( @somtaverners )
- PROJECTE MUT ( @projectemut )
- PAU ALABAJOS ( @paualabajos )
- MERITXELL GENÉ ( @meritxellgene )
- QUIN DELIBAT ( @quindelibat )
- HOME DES SENALLÓ ( @homedessenallo )

- SEBASTIÀ ALZAMORA (@sebastialzamora )
-JORDI MONTAÑEZ (  @jordimontanez )
-SEBASTIÀ BENNÀSSAR ( @sbennassar  )
-CARLES REBASSA ( @carlesrebassa  )
-FELIU VENTURA (@feliuventura
-JOAN ALFONS MARÍ
-JOANA GOMILA
- JAUME PONS ALORDA
- JOAN TOMÀS MARTÍNEZ
- MARIA ANTÒNIA MASSANET
- JOANA ABRINES
- XAVIER ABRAHAM

En què destinarem els 4000 euros?

L'objectiu econòmic d'aquest micromecenatge va 100% destinat a les despeses que l'organització de l'acte comporta. Tot i què la participació dels músics i poetes convidats és totalment de franc, per tal de fer possible aquest homenatge s'han de cobrir les despeses següents: desplaçament i allotjament dels artistes convidats, equip de so i de llums, així com les despeses d'edició i difusió de material imprès i audiovisual.

Quines són les recompenses que oferim?


Us oferim diferents tipus de recompenses, unes especialment pensades pels que voleu venir a l'acte, i que per tant, inclouen l'entrada, i d'altres sense entrada, per aquells que voleu que ens sigui possible fer l'Homenatge però no podeu assistir-hi.

Entre les recompenses teniu la possibilitat d'endur-vos una samarreta o una bossa de tela, amb un disseny creat per en Jaume Vich (dissenyador mallorquí i impulsor de www.melicoto.com ) especialment per l'Homenatge.

També podeu tenir com a recompensa un lot de llibres de temàtica cultural i lingüística de les Illes Balears i Pitiüses que anirem detallant properament.

Gràcies a la col·laboració d'alguns restaurants, us oferim la possibilitat de fer una aportació de 40 euros (sense entrada) o de 60 (amb dues entrades) i gaudir d'un sopar per a dues persones a diferents punts del país. Els restaurants que col·laboren amb nosaltres ara mateix són:

- Ca Na Mindona, restaurant de cuina mallorquina situat al barri del Raval (Barcelona)

- Bar Siset,  restaurant situat al centre històric de Palma (Mallorca)

- Can Paciències, restaurant que es troba a la vila de Sant Francesc (Formentera)

- S'Ametller, restaurant de cuina tradicional que es troba en el centre de Vila (Eivissa)

Si voleu fer una aportació més alta, ho podeu fer mitjançant el pack que combina Dues entrades, sopar per a dues persones, lot de llibres i samarreta, fent una aportació de 90 euros. I en cas que no pugueu venir a l'acte o encara no ho sabeu, us oferim el mateix pack, sense entrades, fent una aportació de 70 euros.

També trobareu una sèrie de recompenses, les quals estan pensades per a l'aportació solidària d'entitats, col·lectius i/o individuals (a triar entre aportar 150 o 300€). La recompensa és un diploma oficial d'especial agraïment.

Com a últim pack de recompenses, podem oferir dos concerts. Per una banda, un del grup mallorquí Taverners, i per altra un del grup maresmenc EbriKnight. Dins dels euros aportats s'inclou el catxet complet del grup (que exclouen les despeses de desplaçament), però per a saber millor els aspectes a tenir en compte, consulteu la casella de la pròpia recompensa. A part, si us sorgeix qualsevol dubte ens ho podeu consultar.
 

Totes les aportacions, sigui quina sigui la quantitat, tenen agraïments. Això vol dir que el vostre nom sortirà en el programa de mà que us donarem el dia de l'acte als que assistiu, i en el cas dels que no vingueu, se us donarà juntament amb la vostra recompensa.

Pel que fa a l'entrega de les recompenses, tenim diferents punts arreu dels Països Catalans per a què pugueu recollir-les aquells que no vingueu a l'acte. Properament us informarem de tots els llocs de recollida. En tot cas, ens mantindrem en contacte amb vosaltres per facilitar al màxim l'entrega. Les recompenses dels que assistiu a l'acte se us entregaran el mateix dia a la porta.


Si voleu contactar amb nosaltres

Si teniu dubtes o suggerències ens les podeu fer arribar, bé a través de l'opció que us dóna  el TotSuma al mateix web, o bé enviant-nos directament un correu a: acte.brp.mv@gmail.com

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

179
sumadors
4380 €
dels 4000 necessaris
finalitzat
el 23/12/2013
Assolit 109%

Aporta-hi 5 €

11 sumadors
Agraïments

Aporta-hi 10 €

60 sumadors
(Queden 61 de 120 recompenses)
Entrada per l'acte + Agraïments

Aporta-hi 10 €

13 sumadors
(Queden 17 de 30 recompenses)
Bossa + Agraïments

Aporta-hi 12 €

16 sumadors
(Queden 35 de 50 recompenses)
Samarreta + Agraïments

Aporta-hi 16 €

13 sumadors
(Queden 7 de 20 recompenses)
Entrada per l'acte + Bossa + Agraïments

Aporta-hi 20 €

10 sumadors
(Queden 6 de 15 recompenses)
Lot de llibres + Agraïments

Aporta-hi 25 €

14 sumadors
(Queden 1 de 15 recompenses)
Entrada per l'acte + Lot de llibres + Agraïments

Aporta-hi 25 €

15 sumadors
(Queden 37 de 50 recompenses)
Entrada per l'acte + Samarreta + Agraïments

Aporta-hi 40 €

6 sumadors
Sopar per a dues persones + Agraïments

Aporta-hi 60 €

11 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
Dues entrades per l'acte + Sopar per a dues persones + Agraïments

Aporta-hi 70 €

5 sumadors
(Queden 1 de 5 recompenses)
Sopar per a dues persones + Lot de llibres + Samarreta + Agraïments

Aporta-hi 90 €

3 sumadors
(Queden 2 de 5 recompenses)
Dues entrades per l'acte + Sopar per a dues persones + Lot de llibres + Samarreta + Agraïments

Aporta-hi 150 €

1 sumadors
QUOTA SOLIDÀRIA PER A ENTITATS, COL·LECTIUS I INDIVIDUALS: Diploma especial d'agraïment

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
QUOTA SOLIDÀRIA PER A ENTITATS, COL·LECTIUS I INDIVIDUALS: Diploma especial d'agraïment

Aporta-hi 600 €

1 sumadors
Concert del grup mallorquí TAVERNERS (inclou el catxet complet del grup)

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
Concert del grup maresmenc EBRIKNIGHT Més informació: - En una data a pactar amb el grup, tot l'any excepte el període entre el 23 de juny i el 15 de setembre. - A tot el territori dels Països Catalans. - L'organització assumeix les despeses de desplaçaments i l'estada del grup a banda de la recompensa. - En cas de ser fora del Principat, el grup assumirà una part de despesa de desplaçaments i l'organització una altra. - L'organització haurà de vetllar per a complir les necessitats tècniques que el grup necessita segons el rider tècnic.


Blog del projecte

Des de l'Homenatge també deim NO

Si hi ha una cosa que ha donat unanimitat a la societat eivissenca i formenterera, aquesta ha estat el seu NO rotund al projecte d’exploració i extracció d’hidrocarburs davant ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!