Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Blog

Dimarts, 18 de març de 2014

Un any sumant plegats

Avui, 18 de març, fa exactament un any que aquesta humil plataforma de finançament col·lectiu es va posar en marxa. Va arrencar amb 3 projectes: la campanya pel Correllengua al Principat i Catalunya Nord de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), el llibre 'Catalunya silenciada' de Dux Editorial, i amb el disc en occità 'Òk! Brigada Internacional' liderat per músics de la talla de Carles Belda o Joan Garriga, entre d'altres. La veritat és que totSuma es va posar en funcionament amb projectes, que no només resultaven molt interessants, sinó que a més, definien perfectament el què volia ser aquesta plataforma.
El projecte però, no comença el març de 2013, sinó molt abans. Més d'un any abans, quan per vols de gener de 2012, tres coneguts posen sobre la taula la idea de crear una plataforma de finançament col·lectiu en clau catalana. El país està en plena agitació, i just quan més falta ens faria disposar de recursos econòmics és quan menys n'hi ha de disponibles. Així doncs, perquè no posar el nostre granet de sorra al procés independentista des d'allà on ens sentíem més còmodes, que era Internet? I amb aquesta premissa vam construir un complex web des de zero, quan al setembre d'aquell mateix any, la gran manifestació de la Diada ens va fer adonar que si mai havia fet falta un projecte com totSuma, ara esdevenia essencial.

Però no només hem aconseguit ajudar a fer realitat tots aquests projectes, sinó que amb el 5% de comissió que es queda totSuma per cada projecte exitós, hem aconseguit finançar l'Assocació Xarxa Digital Catalana (Xadica), responsable de la plataforma, i que treballa per promoure l'ús de la llengua catalana a Internet. Amb el nostre finançament, Xadica permet allotjar i donar suport gratuïtament a centenars de llocs web en català.

Després d'aquests 365 dies, no som la plataforma líder, ni ho pretenem ser. Tan sols volíem ser una eina valuosa per aquelles entitats i col·lectius catalans que tinguessin necessitats de finançament, i així ha sigut. D'aquesta manera, més de 40 projectes diferents han aconseguit recollir prop de 150.000 €, que han aportat fins a 4.230 usuaris diferents. Sense ells, els sumadors, l'èxit d'aquest projecte no hagués estat possible. Gràcies a tots, i per molts anys més!


Actualització: Recull de premsa

- Racó Català
- directe!cat
- Llibertat.cat
- La Veu del País Valencià
- Jornal
- ACPG

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!