Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

VESTITS BRUIXES ESCALDARIUM


VESTITS BRUIXES ESCALDARIUM
  • Insereix-lo en una pàgina web

«El vent xiula, entremesclat a voltes amb el que semblen veus agudes cantant i fent riallades, presències abjectes recorren els carrers foscos i el flaix puntual i remot dels llamps revela formes nuoses vestides amb parracs… 

La vila és presa d’un temor que gela el cor:  Les bruixes! Les bruixes... hem tornat!»


Qui som:

Som les 13 bruixes del Ball de Diables de Caldes de Montbui. El segon dissabte de juliol, a les 12 de la nit, obrim les portes de l’infern per iniciar l’Escaldàrium, la festa del foc i de l’aigua acompanyada de la música en directe narren la llegenda de l’origen de l’aigua termal, enguany celebra 30 anys. 

https://www.escaldarium.com


Què volem:

Els vestits de les bruixes de l’Escaldàrium no són només una disfressa que ens ajuda a representar el personatge. Són uns vestits de protecció contra el foc i la pirotècnia: la tela amb què estan confeccionats ha de ser ignífuga i de doble capa, per això són de difícil elaboració. Els que fem servir ara tenen molts anys i necessiten una bona jubilació!! 

Amb la vostra ajuda, les bruixes sortiran al pròxim Escaldàrium protegides i renovades amb el seu nou vestuari.  Col·labora i sigues partícip d’aquesta gran festa del foc i l’aigua!


Com ho fem:

Ens hem posat en contacte amb l’empresa Fetalpaís, empresa catalana especialitzada en roba per a colles de cultura popular. Ens han ajudat a redissenyar els vestits per fer-los més segurs, ens tintaran la roba amb els colors escollits i realitzaran la confecció dels 13 vestits.


Jornada de bruixes:

T'uneixes a l'aquelarre?

A aquest nivell de recompensa t'oferim una excepcional jornada lúdica i formativa en què viuràs l'experiència d'un assaig de bruixes.

O bé durant un matí o una tarda amb els seus corresponents esmorzar o berenar per agafar forces ens acompanyaràs en diversos tallers. Caracterització, preparació dels "bolsos" de foc, escombres i capes de corda.

Practica el teu riure de bruixa més malèfic i reserva plaça ja. L'infern espera.

 

Apadrina un vestit:

Si esdevens una Bruixa.

Les bruixes guardem la saviesa i la memòria. En aquest cas la memòria històrica que inspira el nostre origen.

Del 1619 al 1622 en plena crisi social i econòmica a tota Europa la reacció és buscar culpables. En una literal caça de bruixes són els propis ajuntaments com el de Caldes de Montbui que promouen la persecució de les més vulnerables. Si eres dona, immigrant o no disposaves de mitjans econòmics tenies una alta probabilitat de ser acusada de les misèries que afectaven la població general. Ja fos per por, enveja o alguna vella rancúnia els acusadors, de forma anònima, podien enredar-te en un procés llarg, terrible i costós el resultat del qual habitualment era la mort a la forca.

A Caldes i rodalies 13 dones van patir aquest destí. Apadrina els vestits que portaran els seus noms brodats i uneix el teu a la seva història, la nostra i la de l'Escaldarium.

 

Margarida Pujol Ras (executada el 26 de novembre de 1619) 

Antònia Eulàlia Puig i Braga (executada el 26 de novembre de 1619) 

Úrsula Roca i Beya (executada el 26 de novembre de 1619) 

Elisabet Rossell (executada el 26 de novembre de 1619) 

Caterina David (executada el 26 de novembre de 1619) 

Maria "la Gavatxa" (executada el 26 de novembre de 1619) 

Magdalena Vadrena del Pont (executada el 26 de novembre de 1619) 

Montserrada Pineda i Sobregrau (executada el 21 de gener de 1620) 

Margarida Mimó i Casavellor (executada el 21 de gener de 1620) 

Montserrada Dosrius (executada el 21 de gener de 1620) 

Francina Marrast de Palau (executada 1620) 

Ramona Porta de Sant Miquel de Toudell (executada el 4 de juny de 1620) 

na Marsellachs (executada el juliol de 1621) 

Eulàlia Úrsula Roca Beya (alliberada el desembre de 1621)

 

Visita al backstage:

El que t'espera si ets condemnada.

En aquesta visita guiada exclusiva et convidem a descobrir els secrets més ben guardats de la preparació de l'Escaldàrium. El nostre refugi, el punt de sortida on ens calcem les espardenyes, ens posem la màscara i preparem el material per a la festa.

En companyia de membres de la colla veurem com es preparen les estructures com el pal·li i el paraigües. Com es preparen diables, tabaleres, bruixes i esbirros i com les bèsties; la Godra i l'Hidra es posen a punt i us ensenyarem de prop les maces, escombres i "bolsos" amb què sortim a cremar.

Respondrem les vostres preguntes i finalment us endureu a casa un record excepcional de l'experiència.

 

 

Cada recompensa oferida al nostre projecte de micromecenatge és una joia única i amb un disseny exclusiu, dissenyada amb afecte i pensada especialment per les nostres generoses col·laboradores. Sigues part d'aquesta experiència especial i emporta't alguna cosa realment única i encantadora!

Qualsevol qüestió no dubteu a enviar un mail a bruixesdiables@gmail.com !

Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

42
sumadors
1825 €
dels 3600 necessaris
12
dies per acabar
Assolit 50%

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
INICIADA: agraïment a les xarxes socials + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous.

Aporta-hi 10 €

4 sumadors
REMEIERA: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous + nom escrit als vendrells (pirotècnia utilitzada a la festa).

Aporta-hi 25 €

22 sumadors
FETILLERA: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous + tassa de bruixes + invitació especial a la inauguració de la botiga d’Escaldàrium.

Aporta-hi 50 €

5 sumadors
TREMENTINAIRE: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous + tassa de bruixes + pòster exclusiu de les bruixes amb el nou vestuari.

Aporta-hi 75 €

7 sumadors
SORTÍLEGA: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous + tassa de bruixes + pòster exclusiu de les bruixes amb el nou vestuari + totebag de bruixes.

Aporta-hi 150 €

1 sumadors
AQUELARRE: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous +tassa de bruixes + pòster exclusiu de les bruixes amb el nou vestuari + totebag de bruixes+ jornada bruixes per a 2 persones.

Aporta-hi 300 €

1 sumadors
(Queden 12 de 13 recompenses)
BRUIXA: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous +tassa de bruixes + pòster exclusiu de les bruixes amb el nou vestuari + totebag de bruixes + apadrina el vestit.

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
(Queden 3 de 3 recompenses)
COMDEMNADA: agraïment + foto primícia de les bruixes amb els vestits nous + tassa de bruixes + pòster exclusiu de les bruixes amb el nou vestuari + totebag de bruixes + entrada al backstage d’1 a 4 persones.


Blog del projecte

LA HISTÒRIA DEL BALL DE DIABLES DE CALDES DE MONTBUI

El Ball de diables de Caldes de Montbui es va crear l'any 1992 per un grup de joves de la vila, tot i que no va ser fins un any més tard que la colla es va estrenar oficialment en el correfoc ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!