Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Il·luminem el Sárraga

Un projecte de PAHLleida



  • Insereix-lo en una pàgina web

La PAH de Lleida (@PAHLleida) és un col·lectiu que des del 2011 lluita pel dret a l'habitatge digne. A Lleida, al llarg d'aquests anys, la PAH hem aconseguit aturar centenars de desnonaments i mitjançant l'organització i el suport mutu, hem passat de defensar un cas individual a lluitar per una causa col·lectiva.



El bloc d'Àlex de Sárraga és el segon edfici alliberat per la PAH de Lleida. L'1 de maig de 2023, el dia de la classe treballadora, l'edifici, que feia anys que estava buit, va ser alliberat de les mans d'un fons voltor per recuperar el seu ús i convertir-se en l'habitatge de diverses famílies. En aquest cas, moltes families de la PAH veuen l'ocupació com l'única manera d'accedir a un habitatge en condicions. El bloc, a més a més, porta el nom de l’incansable lluitador lleidatà Àlex de Sárraga, que ens va deixar el juny de l'any passat. Advocat d'obrers durant la Transició, la lluita de l'Àlex i de les generacions passades continua lluitant en les presents. Perquè van ser, som. Perquè som, serán. 

Aquest edifici és propietat de Divarian, un gran fons voltor vinculat al BBVA que té milers de pisos per tota la ciutat. Ara mateix, la PAH és l'únic agent local que és capaç d'enfrontar-se a unes entitats bancàries i a uns fons voltors que s'han fet amos de les nostres cases, en la majoria de casos, per tenir-les tancades.

El Sárraga feia uns anys que estava tancat i barrat, i és que quan un edifici no s’habita, es deteriora amb més rapidesa. És per això que durant aquestes últimes setmanes s’hi han fet tasques de neteja i de millora.



Què volem i a qui ens dirigim?

Fins al moment, la instal·lació elèctrica del bloc ha sigut provisional i ara, amb l'ajuda de totes, farem una instal·lació completa per tots els pisos del bloc, ja que les que hi havia a l'edifici estaven en molt mal estat. Per tal de fer això, necessitem recursos econòmics per fer front a les despeses de material. És per aquest motiu que necessitem que ens ajudis a IL·LUMINAR EL SÁRRAGA!

Amb aquesta il·lusió i ganes de millorar un espai on poder viure, ens dirigim a tothom que entengui que les cases no han de ser objecte de mercat pels interessos especulatius sinó espais per garantir els drets bàsics i una vida digna. A tothom qui vulgui il·luminar un espai lliure d'especulació.

Il·luminem-lo! Entre totes, tot!

Il·luminem el Sárraga

Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

PAHLleida
PAHLleida
Lleida
La PAH de Lleida és un col·lectiu que des del 2011 lluita pel dret a l'habitatge digne. A Lleida, la PAH al llarg d'aquests anys, ha aconseguit parar centenars de desnonaments i empoderar moltes persones que mitjançant l'organització i el suport mutu, han passat de defensar un cas individual a lluitar per una causa col·lectiva.
78
sumadors
4145 €
dels 4000 necessaris
finalitzat
el 28/07/2023
Assolit 103%

Aporta-hi 10 €

16 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 25 €

29 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 40 €

9 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 50 €

13 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 150 €

1 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 200 €

3 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 300 €

2 sumadors
No hi ha recompensa

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
No hi ha recompensa

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!