Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Una mica molt malalt

Un projecte de INSITU



  • Insereix-lo en una pàgina web

caratulamalaltUna mica molt malalt neix a partir d’un àlbum il·lustrat anterior, de l’any 2017: Si vols t’ho explico. En aquell moment, un poema relatava en primera persona la visió d’algú que passava per un moment fosc fins a ser conscient de l’enorme força interior que ens acompanya. En aquell moment la protagonista de l’àlbum, igual com la dona real en què estava inspirada l’obra, havia perdut el cabell i les persones amb experiències en tractament oncològic s’hi van veure molt reflectides.
 
caràtula si vols t'ho explicoAleshores, la resposta dels micromecenes va ser excel·lent i això va permetre fer realitat el llibre, editar-lo en quatre idiomes i que es poguessin regalar més de 300 exemplars a hospitals amb unitats oncològiques.
 
En aquesta ocasió parlem de les llargues hospitalitzacions, dels períodes ni desitjats ni potser previstos, sovint caracteritzats per una manca de llibertat i acompanyats de malaltia i dolor que ens poden permetre conèixer, -si ens agraden les descobertes-, també alguns aspectes positius que amaguen i que ni sospitàvem.

Les clíniques i els hospitals foren els destinataris dels beneficis del primer projecte. En aquest segon, volem ajudar una entitat que treballa pel benestar emocional dels pacients i les seves famílies als hospitals: Pallapupas.
 
Nosaltres creiem en aquest concepte ampli de salut i volem posar-hi el nostre granet de sorra.
Les persones que vulguin fer realitat aquest àlbum il·lustrat el compraran a l’avançada per tal de fer-lo possible. Els beneficis de la venda d’aquest conte -que no té únicament com a destinatari el públic infantil, atès el missatge va dirigit a tothom-, aniran destinats a la Fundació Pallapupas, tant amb suport econòmic com material, amb exemplars del llibre.

PALLAPUPAS (www.pallapupas.org/ca/)
 
Pallapupas es una associació sense ànim de lucre, fundada l’any 2000, que treballa per crear un espai per a l'humor durant el procés de la malaltia. El seu objectiu és convertir els hospitals en espais més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques, amb un mètode propi, orientades a la infància i als adults. Els Pallapupas treballen colze a colze amb el personal sanitari com a suport als tractaments i protocols mèdics.
foto pallapupes

MECENES
Les persones que vulguin ser micromecenes hauran de comprar a l’avançada els volums que desitgin i podran veure els seus noms i cognoms a la part final del llibre! Des que comenci la campanya disposem d’un període de 44 dies per arribar a l’import necessari!
 
En el moment en què la publicació sigui viable, es retirarà del compte que s’haurà facilitat la quantitat establerta. Si no s’arriba a la xifra necessària per poder editar el llibre, cap import no serà retirat però aquest projecte no podrà veure la llum...
 
Més endavant, en cas que el projecte prosperi, les persones col·laboradores rebran al seu correu electrònic la publicació, les dates i els llocs de recollida dels exemplars i les recompenses.

És important que, tan aviat com sigui possible, l’import del cost de l’edició quedi assegurat, i,
com més llibres es venguin, major serà la quantitat que podrem destinar a l’entitat que volem promoure. Ens hi ajudes?

LES AUTORES:
fotorat

MONTSERRAT CEBRIÁN SABAT
 
És de Tarragona. Hi va néixer l’any 1969. És mestra d’escola (ha ocupat les funcions de mestra de suport itinerant, tutora i directora). També és Llicenciada en Filologia Catalana. Actualment treballa com a mestra en un servei educatiu, el Camp d’Aprenentatge de la ciutat de Tarragona.
 
És conta-contes des dels 16 anys. Ha narrat en tota mena d’espais, tant per a infants com per a adults. En algunes ocasions ha ofert els seus propis contes. En té publicats tres per a públic general amb finalitat solidària:
Si vols t’ho explico, amb il·lustracions d’Yvonne Fuster, La cartera de Soto i Estremera, amb la il·lustradora Mireiona Coll -per recollir fons per la causa independentista- i també: Bocins de memòria, il·lustrat per Yvonne Fuster. Aquest és una agenda-dietari-recull de poemes sobre els dotze mesos de l’any i amb el qual es va poder ajudar Creu Roja a acompanyar persones en situacions de vulnerabilitat.
 
Són diversos llibres els destinats a públic infantil:
Els bens de Gal·les, de l’editorial La Galera (col·lecció La tortuga) on ella va il·lustrar els textos de Cristina Garreta.

Com a escriptora s’inicià amb Corre corre, Cucafera, dins la col·lecció dels Contes del Seguici de Tarragona. La Maria estima la Lluna fou un encàrrec del Museu d’Art Modern sobre
el tapís de Joan Miró. Ambdós van ser il·lustrats per Armand i editats per InSitu Comunicació.

La pedra d’un poble i L’ermita d’un poble per a l’Ajuntament de Sarral, Fila que fila i Bufarem ben fort! per a l’Ajuntament d’El Pla de Santa Maria. També Un gran drac a Botarell, per al seu ajuntament. Els cinc han estat il·lustrats per la Yvonne Fuster i editats per InSitu Comunicació.

Ha participat en el recull Visual i dits i nas i orelles i gust de cireres, de l’editorial Piscina, un petit oceà.

Ha escrit i representat monòlegs de reconstrucció històrica per a públic de totes les edats: Antonia Minor (la neboda de l’emperador August) dins el Festival Tarraco Viva, la Reina Margarida de Prades, per a l’Ajuntament de la vila vermella i la pirata Mary Read i La Sra. Maria Antònia de Castellarnau per a l’Arxiu del Port de Tarragona.

Ha creat diversos espectacles de narració per a públic familiar. En col·laboració amb CatRock en família: Lolo, on ets?!, amb en Domi Garcia (veu i guitarra): La fada de la neu , Amb Alexis Lanza (violoncel): La pirata Mary. Amb en Joan Reverté van fer realitat Candela, la de la colla dels estels, la peça teatral sobre l’afició i els sentiments castellers, encàrrec de la Xarxa de Cultura de Valls i el Departament de Cultura de la Generalitat.

Amb en Toni Solé Bru ha escrit La nena d’ivori: deu contes per a públic familiar ambientats en la Tàrraco Romana. Les il·lustracions són d’Armand i ha estat editat per InSitu Comunicació.

En les seves produccions sempre hi ha present valors de qualitat humana, de reconeixement, d’optimisme, de perseverança i de confiança en un demà millor.

Tant en les publicacions escrites com en els textos interpretatius pretén que el públic s’hi senti implicat i, després de passar una bona estona, en surti enriquit i amb aspectes per reflexionar.

YVONNE FUSTER
És d’Alcanar. Hi va néixer l’any 1972. Graduada en Tècniques i Procediments Pictòrics a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i a l'Escola Llotja de Barcelona.

Pinta amb els dits o amb pinzells des de que se’n pot recordar i ha pintat murals i muralets a les parets de molta gent. Ha treballat durant quasi trenta anys com a assessora de Visual i Plàstica en diferents escoles de la província de Tarragona i també en diferents projectes d'auto-coneixement i consciència a través de l'expressió plàstica.

Actualment treballa a l'IMET (Institut Municipal d'Educació de Tarragona), al servei d'Arts i Educació.

Heus aquí les seves publicacions:

2010- Il·lustracions per al material pedagògic de Respira i aprèn.Integració neurologica i aprenentatge. de Cristina Cosials.
2012-Portada del llibre Teatre per a nens i no tan nens de Vicenç Cañón. Edicions 62
2013- Publicació del conte il.lustrat La princesa i el pèsol Edit. Barcanova.
2017- Publicació del llibre il.lustrat Si vols t’ho explico. Edit. Insitu Comunicació. Escrit per la Rat Cebrián.
2018- LEO, leo. Cuentos para primeros lectores. La princesa i el pèsol Círculo de Lectores. Escrit per Ester Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva. Il·lustrat per diferents il·lustradors. Recull de contes escrits amb lletra de pal i lletra lligada.
2018- La pedra d’un poble .Edit. Insitu. Escrit per la Rat Cebrián. Narra la història de les fàbriques d'alabastre del poble de Sarral. Històric.
2019- Fila que fila. La fàbrica del Pla Edit. Insitu. Escrit per la Rat Cebrián. Narra la història de la Fàbrica de fils del Pla de Santa Maria. Històric.
2020- L’Ermita d’un poble Edit. Insitu. Escrit per la Rat Cebrián. Explica com tot un poble, Sarral, va unir les seves forces per construir una ermita davant la tristesa de veure com no es podia recuperar l'antiga. Històric.
2020- Bocins de memòria. Edit. Insitu. Poemari escrit per la Rat Cebrián. És un calendari-dietari per apuntar-hi a cada més les dates especials que volem recordar, que no volem que ens marxin de la memòria. Dedicat a les persones que conviuen amb l'Alzheimer.
2020- MIS PRIMEROS CUENTOS CLÁSICOS. La princesa i el pèsol Edit. ANAYA. Il·lustrat per diferents il·lustradors. Recull de contes.
2021- Un drac a Botarell. Edit. Insitu. Escrit per la Rat Cebrián
2021- El monstre de la por. Auto-edició. Adaptació del text de Neus Abella.
2021- Bufarem ben fort. Edit. Insitu. Escrit per Rat Cebrián.
2021- Els Angelets de Santa Tecla. Núm. 9 de ELS CONTES DEL SEGUICI DE TARRAGONA. Edit. Insitu. Escrit per Jordi Bertran.
2022- Giralluna. Edit. Insitu. Poemari escrit per Jordi Alasà

Una mica molt malalt

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

INSITU
INSITU
TARRAGONA
138
sumadors
4570 €
dels 4500 necessaris
finalitzat
el 09/12/2023
Assolit 101%

Aporta-hi 18 €

93 sumadors
1 llibre "Una mica molt malalt" + 1 punt de llibre + 1 nas de pallasso Pallapupas

Aporta-hi 36 €

21 sumadors
2 llibres "Una mica molt malalt" + 2 punt de llibre + 2 nassos de pallasso Pallapupas

Aporta-hi 54 €

14 sumadors
3 llibres "Una mica molt malalt" + 3 punt de llibre + 3 nassos de pallasso Pallapupas + 1 làmina signada per la il·lustradora

Aporta-hi 72 €

2 sumadors
4 llibres "Una mica molt malalt" + 4 punt de llibre + 4 nassos de pallasso Pallapupas + 2 làmines signades per la il·lustradora + 1 exemplar del llibre “Si vols t’ho explico”

Aporta-hi 90 €

6 sumadors
5 llibres "Una mica molt malalt" + 5 punt de llibre + 5 nassos de pallasso Pallapupas + 2 làmines signades per la il·lustradora + 1 exemplar del llibre “Si vols t’ho explico”

Aporta-hi 200 €

1 sumadors
Pack empresa 5 llibres "Una mica molt malalt" + inserció de logotip a color + 1 exemplar del llibre “Si vols t’ho explico”

Aporta-hi 500 €

1 sumadors
Especial empresa patrocinadora. 20 llibres "Una mica molt malalt" + Insercció del logotip en pàgina de crèdits del llibre

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
Especial empresa patrocinadora. 20 llibres "Una mica molt malalt" + Insercció del logotip a color en la pàgina de crèdits

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!