Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Janken Cards

Un projecte de Alex_climent



  • Insereix-lo en una pàgina web

L'origen del nom
Jankenpo es com es coneix a Japó al tipic joc del pedra, paper i tisores. Es canta jan, ken i s'estira la ma dient po!.

pedra-paper-tisora

Fent honor al país d'origen, vam conservar el nom de Janken afegint la paraula cards en comptes de l'habitual po, ja que el joc és amb cartes.

El videojoc
Si t'agraden els jocs de cartes originals on cada partida és diferent Janken Cards és el teu joc. Juga una partida ràpida, organitza campionats amb els teus col·legues amb "piques" garantits o desafia a l'ordinador en el mode àrcade.

Les regles són fàcils, es juguen 30 cartes en el taulell i has de guanyar 3 columnes (omplint la columna amb cartes del mateix pal). Si ningú ho aconsegueix, guanya qui tingui més punts (guanyes punts matant cartes amb les mateixes regles del paper, pedra, tisores), sembla senzill oi?

No tant, les cartes especials i l'ús que facis d'elles et poden fer guanyar una partida que tinguis perduda o a l'inrevés, també l'estratègia que tinguis pensada. Cada partida és diferent i un repte.

Només et podem assegurar una cosa. quan juguis et divertiràs i repetiràs.

Raons-Janken El crowdfunding
Recordo les cues que es van fer al Barcelona Games World de 2016 per jugar al Janken Cards, vam organitzar una competició i era dels estands proporcionats per l'ICEC on va haver-hi més gent.

Els feedbacks van ser molt positius entre els participants: original, divertit... quin dia surt?, tot feia pensar que el videojoc català tindria èxit. Això ens feia especial il·lussió perquè anavem a fer el llançament d'un dels primers videojocs en català per a la Wii U.
Ja teníem un acord amb un publisher especialitzat amb Nintendo per la seva venda i en uns mesos ja sortíem al mercat com es pot veure en el banner promocional :)

wiiu

Però per una inesperada demora en el temps, les coses no van sortir com voliem i el llançament a Wii U no va poder ser. 

Davant d'aquesta situació ens vam veure obligats a adaptar, a correcuita, el videojoc per a publicar-ho a la plataforma Steam com a primera opció, amb els inconvenients que havies de jugar amb teclat o gamepad i no hi havia possibilitat de jugar online. 

En els últims mesos el videojoc ha guanyat certa popularitat en el mercat asiatic (el campió amb més trofeus és un tal 怎么睡得着觉哒) això ha estat el punt culminant per decidir tornar a apostar pel Janken Cards.

Nova-partida

Engeguem aquest crowdfunding, per poder arreglar allò que no es va poder arreglar al seu moment i afegir tot allò que hem vist necessari, vosaltres teniu l'última paraula fins on podrem arribar, l'objectiu principal és afegir el joc en línia, poder jugar també en mouse i fer-lo compatible amb la Steam Deck, si podem aspirar a més, com poder publicar-ho per Switch que en realitat és el somni de tot l'equip seria magnífic, la cirereta seria poder fer també la versió de Realitat Virtual de les que ja hem fet algunes proves amb els seus personatges.

K4t L'equip Per portar a terme el videojoc van comptar amb un equip professional de primera línia, encara que llavors tots ens iniciàvem en aquest món.

Foto-equip

D'esquerra a dreta (Lasse Loepfe, Xavi Ramiro, Àlex Climent, Jordi Gutierrez)

El programador

Com a programador vam comptar amb Laesse Loepfe, Doctorat en ciències ambientals per la UAB. Era el seu gran primer projecte d'un videojoc comercial, pel qual va ser un gran repte que va tirar endavant amb bona nota.

Actualment, s'ha especialitzat en jocs en VR com el seu original Soulpath i en l'edutainment, entenent el videojoc com un medi potencial per transmetre conceptes i coneixements tant a nens com a adults.

Soul-path

L’il·lustrador

Vam tenir la sort de poder comptar amb les il·lustracions d’en Xavi Ramiro que és cocreador del joc original inicial juntament amb Jaime de la Torre els youtubers de l'enyorat 15dejoc.

xavier-torre

Actualment Xavi Ramiro és el president de l'APIC (Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya) i guanyador de diversos premis Junceda.

Cadascun dels personatges que va crear té una vida pròpia, adaptats a l'estil Nintendero, però modern, la prova és que no han passat de moda després de 7 anys les seves il·lustracions pel videojoc, que llueixen millor que mai.

Alguns d'aquests personatges ens transporten a la nostra infància com el Barbarian o un robot que ens recorda el Mazinger, sense oblidar el nostre drac gaudí i la castanyera modernitzada, per tenir sempre present la nostra cultura i tradicions mil·lenaries.

Captura-de-pantalla-2016-07-27-a-les-17-48-08 drac-i-iaia

Ha fet diverses exposicions de les seves obres l'última una exposició interactiva força original titulada "Música il·lustrada" que estarà oberta fins al 30 de juny.  Més info: instagram.com/p/CqI5HssDyRa/

El cap de projectes 

Recordo amb gran afecte aquella època, les nostres reunions a Laie, amb un equip humà formidable i on tots sumàvem pel joc.

Vaig encarregar-me, a part de liderar el projecte i financiar-lo, del redisseny de la jugabilitat, vam estar uns 6 mesos replantejant el videojoc original, afegint nous elements com les cartes especials i jugant al joc cada dia per a testejar-lo i trobar l'equilibri perfecte.

I encara ara, quan possiblement qualsevol altre videojoc ja l'hagués avorrit, em faig alguna partida per distreure'm.

Sempre m'ha quedat l'espina clavada de què hagués passat si haguéssim afegit tot allò que veiem que faltava en el videojoc, i si haguessim pogut publicar-ho per a Nintendo, si tira endavant el crowdfunding per fi ho podré esbrinar.

alex-climent

El músic

La música composta expressament pel videojoc i els efectes sonors van anar a càrrec de Jordi Gutiérrez, especialista en implementació sonora als videojocs amb el seu segell ZeeWave Sound on actualment col·labora amb empreses tan importants com King, Omnidrome o la desapareguda Digital Chocolate.

Com anècdota per qui no ho sàpiga, va versionar vàries cançons populars catalanes en el videojoc, Cataloniaman Camí d'Itaca.

Blogger-Quadrada
  Les fites steam-deck2

Com hem comentat anteriorment la fita principal a assolir és la de poder afegir l'opció de jugar en línia amb una altra persona, arreglar alguns bugs del joc, afegir l'opció que puguis jugar amb mouse i optimitzar-lo per a la Steam Deck (la consola de Steam pròpia).

Encara que pot semblar senzill si ja tens el videojoc fet, no ho és tant, malauradament els engines en aquest cas Unity s'actualitzen i per tant cal com si diguessim reescriure part del codi. També cal readaptar´ho i optimitzar-lo per poder jugar online. 

A més incorporar l'opció de poder jugar en mouse també representa canviar algun procediment de jugabilitat. 

switch-janken

Per fer la versió a Switch cal comprar el que es diu un devkit i a diferència d'un joc en PC o Android, els controls de qualitat de Nintendo son extremadament severs, tenent en compte tant el contingut com la programació. A banda que has de demanar l'autorització per ser un developer que per sort ja tenim.

En cas d'assolir els diners per aquesta fita, el videojoc estarà pel eshop amb early bird (seran els primers a jugar-lo) pels sumadors que haguin adquirit aquesta recompensa.

VR

Qui tingui unes ulleres de Realitat Virtual ja sap l'experiència, en una plataforma amb pantalla jugues, amb les ulleres VR ho vius. 

Si aconseguim aquesta fita farem la versió VR, en els que estaras en un entorn virtual 3D, amb personatges 3D. La jugabilitat serà la mateixa però la experiència no.

Les recompenses
Les recompenses són les següents:

3 €: Només vols donar suport al projecte
10 €: Copia digital del videojoc (que tindràs abans de la venta al públic). Depenen de les fites serà Steam i Steam Deck, per Switch, o per VR.
12 € (límitat a 200 persones): Copia digital del videojoc + Key steam del joc original

joc-digital-plataforma

Pels anunciants hi han dos recompenses més:

100 €: Publicitat in game durant 1 mes
300 €: Publicitat al dors de les cartes (3 mesos)

Les aportacions
Les aportacions es destinaran a una sèrie d’objectius, de la següent forma:
 
65%: programació i 3D (en cas d’aconseguir la fita de VR)
35 %: campanya de promoció a les xarxes i als mitjans convencionals.

Janken Cards

Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Alex_climent
Alex_climent
Barcelona
5
sumadors
51 €
dels 5200 necessaris
finalitzat
el 05/05/2023
Assolit 0%

Aporta-hi 3 €

1 sumadors
Vols recolzar el projecte.

Aporta-hi 10 €

0 sumadors
Copia digital (early bird) de la plataforma escollida

Aporta-hi 12 €

4 sumadors
(Queden 196 de 200 recompenses)
Copia digital de la plataforma escollida + Key steam

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Publicitat en el videojoc (1 mes)

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
(Queden 5 de 5 recompenses)
Publicitat a les cartes (3 mesos)


Blog del projecte

Iniciem el crowdfunding a totsuma

Comença el compte enrera, il·lussionats i espantats a parts iguals. En el blog anirem informant de les novetats i progressos.  ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!