Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

"Badia" El Curtmetratge

Un projecte de MarcelBuisan



  • Insereix-lo en una pàgina web

Per les novetats diàries del projecte seguiu-nos a:

Twitter: https://twitter.com/badiashortfilm

Instagram: https://www.instagram.com/badiashortfilm/ 

Canal de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkbaOYh0uX5pB_v-emYljwg

Facebook: https://www.facebook.com/people/Badia-el-curtmetratge/100086677817656/


Sinopsis del projecte

Miquel Badia, un jove independentista radical català, és detingut per formar part d’un complot per atemptar contra el Rei Alfons XIII. 

Poc temps després de sortir de la presó, el partit en el qual milita integra la coalició que ha portat la República a Catalunya: Esquerra Republicana de Catalunya. 

Amb les noves responsabilitats de govern, Miquel entrarà en una arrauxada espiral, on haurà de triar entre els ideals i la política, creant-se nous enemics i lluitant per un amor prohibit.  


Presentació

Em dic Marcel Buisan, sóc guionista i director. Vinc a presentar-vos "Badia", un projecte de curtmetratge de cinema negre ambientat a la Catalunya de la 2a República i basat en la figura de Miquel Badia (1906 - 1936).

Haureu advertit que les obres sobre la història recent de Catalunya escassegen en els nostres cinemes, televisions i plataformes. Amb "Badia" volem que torni un cinema en català que parli del nostre passat que, estem segurs, continua interessant a les catalanes i als catalans d'arreu. També creiem que cal fer arribar la nostra memòria col·lectiva a festivals de cinema d'Europa i el món sencer. Per això vull demanar-vos ajuda per poder rodar aquesta peça de cinema negre perquè, sense vosaltres, no ho podrem fer.

Si aconseguim el finançament rodarem una genuïna peça de cinema en català que obrirà camí a una nova manera de fer, compromesa amb el nostre país, la nostra memòria i sense complexos. En resum: el cinema que ens mereixem com a nació.


Qui som?

Un equip jove que fa anys que fem cinema junts. 

La productora Films en Off (https://filmsenoff.com), amb els seus fundadors Josep Oller i Inés Rubinat, s’encarreguen de la producció executiva i la direcció de producció del curtmetratge. 

En Marc Pascual s’encarrega de la direcció de fotografia i part de la producció

Jo, en Marcel Buisan, he escrit el guió del projecte i m’encarregaré de la direcció i la producció.

Junts hem treballat en diferents projectes cinematogràfics: “L'herència de Martí” (Dir. Marcel Buisan, 2018),  “La jeunesse d’Alícia” (Dir. Josep Oller, 2019), “La tardor de la història” (Dir. Marcel Buisan, 2020), “Fils trencats” (Dir. Josep Oller, 2021), entre d’altres. 

 

Què necessitem?

Com a projecte autofinançat ens falta una part del pressupost per poder rodar en les millors condicions. Les donacions que ens pugueu aportar aniran destinades íntegrament al lloguer de material de càmera, d’il·luminació, so, lloguer d’espais, attrezzo, vestuari, transport, etc. Una part de les donacions també aniran cap a la postproducció de vídeo i de so, és a dir: tractament de color, efectes especials, barreja de so i masterització. 

És important que el curtmetratge tingui un acabat visual i sonor que li permeti competir en els millors festivals del món, tal com ho hem fet amb el nostre projecte “La tardor de la història” (2020), present a una vintena de festivals entre els que cal destacar LA shorts, festival de Los Angeles qualificador dels BAFTA i els Oscars, i el Short Film Corner de Cannes, mercat de curtmetratges del famós festival francès.

Els premis per ajudar-nos consisteixen majoritàriament en visites guiades i tallers al voltant dels fets d’octubre de 1934 i el cinema, per fer-vos partícips del procés creatiu i coneixedors de la nostra història. 


Riscos i reptes

Sabem que no serà fàcil: fer cinema i fer-lo en català mai ho ha estat. Però estem determinats a donar el millor de nosaltres, som un equip molt sòlid de cineastes que hem aixecat del no-res altres projectes abans i estem segurs que aquest cop no serà diferent. El nostre objectiu va més enllà de “Badia” i consisteix en fer un altre tipus de cinema català. Som treballadors i constants, tenim la mania de no rendir-nos mai.  

 
Altres maneres d’ajudar-nos

Si no podeu ajudar-nos econòmicament, ens podeu ajudar fent difusió d’aquest projecte, perquè arribi al màxim de catalanes i catalans possibles. Xarxes socials, grups de whatsapp, comunitats, fòrums… A qualsevol espai sempre pot haver-hi algú disposat a contribuir en el projecte i si li arriba, serà gràcies a vosaltres.


Moltes gràcies per veure’ns, escoltar-nos i llegir-nos.


Salutacions!

 

Marcel Buisan

Guionista, director i productor de “Badia”

 

Twitter: https://twitter.com/badiashortfilm

Instagram: https://www.instagram.com/badiashortfilm/ 

Canal de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkbaOYh0uX5pB_v-emYljwg  


Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

MarcelBuisan
MarcelBuisan
Barcelona
Em dedico al cinema i també soc historiador.
22
sumadors
1558 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 07/01/2023
Assolit 103%

Aporta-hi 10 €

10 sumadors
SIMPATITZANT Agraïments als títols de crèdit, invitació a la preestrena exclusiva al cinema, pòster digital i curtmetratge en 4K i HD. Haureu de triar entre: una visita guiada amb el director Marcel Buisan per Barcelona: “Miquel Badia i els fets d’octubre de 1934” o el taller “Fotografia i cinema”, amb el director de fotografia Marc Pascual. - Agraïments títols de crèdit - Preestrena exclusiva - Pòster i curtmetratge 4K - Visita guiada Barcelona 1934 - Taller fotografia i cinema

Aporta-hi 20 €

5 sumadors
MILITANT Agraïments als títols de crèdit, invitació a la preestrena exclusiva al cinema, pòster digital i curtmetratge en 4K i HD. Inclou una visita guiada amb el director Marcel Buisan per Barcelona: “Miquel Badia i els fets d’octubre de 1934” i un taller “Fotografia i cinema” i anàlisis d'un film amb el director de fotografia Marc Pascual. - Agraïments títols de crèdit - Preestrena exclusiva - Pòster i curtmetratge 4K - Visita guiada Barcelona 1934 - Taller fotografia i cinema - Anàlisis d'un film

Aporta-hi 50 €

3 sumadors
LÍDER DE LES JOVENTUTS Tots els premis de "Simpatitzant" i "Militant". + Taller “Guió i producció” amb el productor executiu i guionista Josep Oller + Possibilitat d’assistir al rodatge i fer d’extra en el curtmetratge + Fotografies de record -Agraïments títols de crèdit -Preestrena exclusiva -Pòster i curtmetratge 4K -Visita guiada Barcelona 1934 -Taller fotografia i cinema -Taller guió i producció -Anàlisis d'un film -Invitació al rodatge

Aporta-hi 102 €

2 sumadors
SECRETARI D'ORDRE PÚBLIC Tots els premis de "Simpatitzant", "Militant" i "Líder de les joventuts" + Agraïment preferent als títols de crèdit + Còpia física del curtmetratge en blu ray i DVD. Pòster i fotos impreses. + Sopar amb tot l'equip -Preestrena exclusiva -Pòster i curtmetratge 4K -Visita guiada Barcelona 1934 -Taller fotografia i cinema -Taller guió i producció -Anàlisis d'un film -Invitació al rodatge -Agraïment en lloc preferent -Blu ray DVD pòster i fotos -Sopar amb l'equip (2 euros de costos d'enviament)

Aporta-hi 502 €

2 sumadors
CAP D'ORDRE PÚBLIC Tots els premis de "Simpatitzant", "Militant", "Líder de les joventuts" i "Secretari d'ordre públic" + Constar com a productor del curtmetratge amb dret a percebre la seva part proporcional en els beneficis. - Preestrena exclusiva - Pòster i curtmetratge 4K - Visita guiada Barcelona 1934 - Taller fotografia i cinema - Taller guió i producció - Anàlisis d'un film - Invitació al rodatge - Blu ray DVD pòster i fotos - Sopar amb l'equip - Constar com a productor (2 euros de costos d'enviament)

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
PRESIDENT MACIÀ Per empreses i entitats que vulguin patrocinar el projecte. A partir de 1000 euros. - Visibilitat de la marca en actes públics abans, durant i després del rodatge. - Aparició en els títols de crèdit en un lloc preferent - Aparició de la marca dins el curtmetratge (si es possible per motius de fidelitat històrica)

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!