Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Un casal al barri de l'Esquerra de l'Eixample! Construïm la nova Lina!

Un projecte de CPLinaOdena



  • Insereix-lo en una pàgina web



 QUÈ ÉS EL CP LINA ÒDENA?  

 

El Casal Popular Lina Òdena neix de la necessitat de tenir espais autogestionats per les veïnes de l'Esquerra de l'Eixample. En un barri històricament mancat d'espais, assetjat per l'especulació immobiliària i epicentre de la gentrificació i de l'expulsió de les veïnes i del comerç local, el CP Lina Òdena s'estableix com un motor de canvi imprescindible.

Des del CP Lina Òdena, després d'un extens període de reflexió, hem decidit llogar un local. Necessitem tenir un espai estable per poder seguir el fil de la nostra activitat, i continuar arrelant al barri. El nostre objectiu és construir un front comú i popular, i, sobretot, continuar lluitant contra un sistema capitalista que ens vol aïllades i desmobilitzades.

El local que hem trobat, i que anunciarem ben aviat, necessita unes obres profundes, valorades en uns 10.000 euros. Ens cal l'aportació de totes i cadascuna de vosaltres per fer que la Lina torni a ser realitat. Sabem que tenim l'empenta de tot un barri al darrere i que tenim les idees, les forces i la il·lusió necessàries per dur a terme tot el que ens proposem.


No ha estat una decisió fàcil, i ara, necessitem la vostra força per aconseguir-ho.


 

HISTÒRIA DEL CASAL

El Casal Popular Lina Òdena es va crear a l’Esquerra de l’Eixample l’11 de maig del 2019 quan vam obrir el primer local al carrer Provença, 194. El primer espai, un antic BBVA, va durar només uns 100 dies, ja que un jutjat ens va aplicar mesures cautelars. Després que ens desallotjessin, el 31 de desembre d’aquell mateix 2019 vam obrir un altre local al carrer Mallorca, 132.


     

En tots aquests anys hem demostrat que la Lina és imprescindible i, tot i les restriccions que hem viscut per la pandèmia, el casal mai va morir. Guanyar el judici penal contra la propietat ens va fer tenir clar que podíem desenvolupar el projecte, i així va ser: es van reactivar les classes, i s’hi van afegir d’altres com el taller de costura i diverses formacions, exposicions fotogràfiques, cinefòrums…


L’activitat era frenètica, cada dia hi havia alguna cosa a fer. Va arribar, llavors, el judici que va acabar desembocant en el desallotjament el passat 25 de novembre de 2021. Gairebé 2 anys d’activitat en què, entre judicis i onades de pandèmia, ens vam quedar amb ganes de continuar donant vida al barri amb moltes idees que tenim.


     

A les assemblees de després del desallotjament ens va aparèixer el dubte de si tornar a okupar o continuar donant vida al projecte mitjançant un lloguer d'un local; després d'una profunda reflexió, hem acabat optant per la segona opció per assegurar la continuïtat del casal a llarg termini.
 

 

                           RECOMPENSES                                 


SAMARRETA ESQUERRA DE L'EIXAMPLE ANTIFEIXISTA
DESSUADORA ESQUERRA DE L'EIXAMPLE ANTIFEIXISTA
BOSSA DE TELA CP LINA ÒDENA

                            


LLIBRES TIGRE DE PAPER:
 BRIGADISTES. Vides per la llibertat.                    
Brigadistes

JO, TIBULA, BRUIXA NEGRA DE SALEM
        


 CONSEQÜÈNCIES DEL CAPITALISME. Organitzar el descontentament i la resistència.


MANIFEST DE LES CURES. La política de la interdependència.


 EL PATRIARCAT DEL SALARI. Crítiques feministes al marxisme.               

             

 LA FI DEL CONTROL POLICIAL. Un llibre que alerta sobre com la policia ens posa en perill i per què necessitem trobar-hi una alternativa



 NECESSITEM CAMARADESEntusiasme, alegria, disciplina i coratge.                                


UN MÓN COMÚ.


 RUTA HISTÒRICA PER L'ESQUERRA DE L'EIXAMPLE:
Durada: 2 hores. Es consensuarà el dia i l'hora entre totes les participants a través del correu electrònic.
Explicació: Es farà un recorregut pels racons històrics desconeguts i els emblemes del passat obrer i associatiu de l’Esquerra de l’Eixample. Amb la col·laboració d'un historiador que ens guiarà exhaustivament pel barri, coneixerem el passat de l'Escola Industrial, de la Unió Cooperatista Barcelonesa i d'altres edificis històrics. Lluny de ser un barri monòton i sense vida, l'Esquerra de l'Eixample té un passat ple de reivindicacions i de protestes que cal posar de relleu. Des de la Lina Òdena, passant per Francesc Layret, el barri bull de reivindicacions ben endins de les entranyes.

Coneguem el passat per conquerir el futur!

 UN VERMUT LITERARI AMB LA MAR DE LLIBRES:
Duració: 1:30 hores.
Contingut: La booktuber la Mar de Llibres ens farà una iniciació al marxisme a partir de la literatura, podrem compartir idees i llibres que ens serveixin per formar-nos, tot això acompanyats d'un vermut al sol.
Material: Més endavant us recomanarem llibres que podeu llegir i participar més activament, a través del correu electrònic.


Perquè un sol llibre pot encendre l'espurna de la revolució!


 TALLER D'APRENDRE A UTILITZAR LA MÀQUINA DE COSIR + Làmina de la Lina A4
Duració: 2 hores.
Contingut: Aprendrem a utilitzar la màquina de cosir i els mètodes més bàsics. Per fer-ho, les participants escolliran, entre totes, quina peça de roba volen fer (un monederet, una bosseta, etc.). Es tracta d'una sessió col·lectiva.
Material: Les participants hauran de portar un tros de tela, fil i agulla (rebreu un correu amb més especificacions)
.


Solidaritat i xarxa veïnal per seguir teixint un barri despert i reivindicatiu!

TALLER DE MAQUILLATGE + Làmina de la Lina A4
Duració: 2 hores
Contingut: Taller dissenyat per desenvolupar les habilitats de les participants en les tècniques bàsiques, però també innovadores del maquillatge. Podreu aprendre trucs perquè destaquis el millor del teu rostre, tant per a la vida quotidiana com per a esdeveniments importants. També podreu aprendre a conèixer-se un mateix amb l'aplicació correcta dels productes, i aprendre estils innovadors adequats a les teves faccions, pell i estil propis. És a dir, perquè sàpigues treure el màxim partit amb menys productes! 

Material: Cada participant haurà de portar el seu material, però ho compartirem tot entre totes (rebreu un correu amb més especificacions).

Contra el capital i els cànons de bellesa, reivindiquem un maquillatge lliure i empoderat!

 1 TIQUET DEL CORREBARS DEL CASAL DE JOVES QUEIX (nit del divendres 20 de maig)
Aconsegueix un tiquet pel correbars més engrescador de l'Esquerra de l'Eixample! El divendres 20 de maig, en motiu de les Festes Majors de Primavera, participa del cercavila del Queix i gaudeix de la música i del bon ambient.


Festa, sí; lluita, també!

 COMBINATS A LA FESTA MAJOR DE PRIMAVERA 2022 (nit del dissabte 21 de maig)
1 combinat per 5€
5 combinats per 20€
En participar d'aquesta recompensa entrareu en una llista. El dia de la Festa Major de Primavera acosteu-vos a la barra per obtenir els vostres tiquets.

Festa, sí; lluita, també!

 DESCOMPTE DEL 10%  AL MERCAT DE PAGÈS
Participa del comerç de proximitat, directament de l’hort a la cuina. El Mercat de Pagès de l’Esquerra de l’Eixample té lloc cada dissabte al matí (de 10 a 14h) a Consell de Cent entre Viladomat i Comte Borrell. Pagant 15€ obtindràs un descompte del 10% durant 1 mes en productes del Mercat de Pagès. 

Per la sobirania alimentària, llarga vida al Mercat de Pagès!


 LA CUINA DE LA MONTSE
Pack sorpresa d'estris variats i originals gràcies a la col·laboració de la botiga de La Cuina de la Montse (C/ Mallorca, 158). Amb aquesta recompensa no sols ens ajudes a nosaltres, sinó també fomentes el comerç del barri. Es contactarà per correu per anar a buscar el pack.

Contra les grans empreses, solidaritat veïnal!


 PANERA DEL FOODCOOP
Cistella sorpresa d'aliments i productes ecològics
del nou supermercat cooperatiu i participatiu Foodcop (Passatge Aragó, 9), que va obrir el passat 8 de febrer de 2022 al barri. Es contactarà per correu per anar a buscar la cistella. 

Per la sobirania alimentària i contra les grans empreses, impulsem l'economia social i solidària!

  LÀMINA "DE LES RUNES CONSTRUÏM CONTRAPODER" feta per l'il·lustrador LLUKISTUDI

Opció en mida DIN-A4 (
210 x 297 mm) i DIN-A3 (297 x 420 mm)



De les runes construïm contrapoder!


PACK VELLA LINA
Et vas quedar sense l'antiga samarreta i el ventall per als dies de calor? Tens una última oportunitat! Aconsegueix la teva samarreta aleatòria + ventall. 

                                               

Seguim omplint de vida els locals buits!​

* Si no desitgeu cap recompensa, podeu seleccionar-ne una i renunciar-ne al moment del pagament a l'opció que hi ha al final de tot *                                                                         


Un casal al barri de l'Esquerra de l'Eixample! Construïm la nova Lina!

Facebook     Twitter    

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

CPLinaOdena
CPLinaOdena
Barcelona
El Casal popular Lina Òdena som un casal situat en la Antiga Esquerra de l'Eixample que des de fa gairebé tres anys tractem de construir un espai de trobada, d'organització i de poder popular per als i les veïnes d'un dels barris amb menys espai públic de Barcelona. Després de ser desallotjats en dues ocasions dels nostres antics locals, hem decidit apostar per la via del lloguer per a poder desenvolupar el nostre projecte des de la independència que ens dota l'autogestió i el suport dels nostres veïns.
207
sumadors
6159 €
dels 6000 necessaris
finalitzat
el 18/05/2022
Assolit 102%

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
Agraïments al casal.

Aporta-hi 5 €

4 sumadors
1 COMBINAT a la FM Primavera 2022 (21 maig)

Aporta-hi 8 €

18 sumadors
(Queden 0 de 18 recompenses)
CORREBARS del CJ Queix

Aporta-hi 10 €

11 sumadors
(Queden 6 de 16 recompenses)
SAMARRETA antiga Lina + Ventall

Aporta-hi 10 €

7 sumadors
LÀMINA DIN-A4 "De les runes construïm contrapoder"

Aporta-hi 10 €

18 sumadors
Bossa de tela CP Lina Òdena

Aporta-hi 15 €

4 sumadors
LÀMINA DIN-A3 "De les runes construïm contrapoder"

Aporta-hi 15 €

28 sumadors
Samarreta Esquerra Eixample Antifeixista

Aporta-hi 15 €

4 sumadors
Un vermut literari amb La Mar de Llibres + Vermut (vegeu explicació)

Aporta-hi 15 €

14 sumadors
Ruta històrica per l'Esquerra de l'Eixample (vegeu explicació)

Aporta-hi 15 €

3 sumadors
Descompte 10% al Mercat de Pagès durant un mes (4 mercats)

Aporta-hi 20 €

3 sumadors
Agraïments al casal.

Aporta-hi 20 €

4 sumadors
5 COMBINATS a la FM Primavera 2022 (21 maig)

Aporta-hi 20 €

10 sumadors
(Queden 11 de 20 recompenses)
Taller de MAQUILLATGE + Làmina (vegeu explicació)

Aporta-hi 20 €

8 sumadors
Taller d'aprendre a utilitzar la MÀQUINA DE COSIR + Làmina (vegeu explicació)

Aporta-hi 25 €

5 sumadors
SAMARRETA Esquerra Eixample Antifeixista + BOSSA TELA CP Lina Òdena

Aporta-hi 30 €

9 sumadors
Dessuadora Esquerra Eixample Antifeixista

Aporta-hi 30 €

3 sumadors
(Queden 7 de 10 recompenses)
Pack doble de Tigre de Paper (3): Necessitem camarades + Brigadistes

Aporta-hi 30 €

4 sumadors
(Queden 6 de 10 recompenses)
Pack doble de Tigre de Paper (4): Un món comú + Manifest de les cures

Aporta-hi 30 €

4 sumadors
(Queden 7 de 10 recompenses)
LLIBRE Jo, Tibula, bruixa negra de Salem + Làmina DIN A3

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
(Queden 9 de 10 recompenses)
LLIBRE Conseqüències del Capitalisme + Làmina DIN A3

Aporta-hi 30 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
LLIBRE La fi del control policial + Làmina DIN A3

Aporta-hi 35 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Pack doble de Tigre de Paper (2): Jo, Tibula, bruixa negra de Salem + El patriarcat del salari

Aporta-hi 35 €

2 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Pack doble de Tigre de Paper (5): El patriarcat del salari + Conseqüències del capitalisme

Aporta-hi 40 €

3 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Pack doble de Tigre de Paper (1): La fi del control policial + Conseqüències del capitalisme

Aporta-hi 45 €

0 sumadors
(Queden 10 de 10 recompenses)
Pack triple de Tigre de Paper (1): Jo, Tibula, bruixa negra de Salem + Manifest de les cures + Necessitem camarades

Aporta-hi 50 €

8 sumadors
Agraïments al casal.

Aporta-hi 50 €

4 sumadors
(Queden 7 de 10 recompenses)
Pack triple de Tigre de Paper (2): La fi del control policial + Brigadistes + Un món comú

Aporta-hi 50 €

7 sumadors
SAMARRETA Esquerra Eixample Antifeixista + DESSUADORA Esquerra Eixample Antifeixista + BOSSA DE TELA CP Lina Òdena

Aporta-hi 55 €

1 sumadors
Val estris de la Cuina de la Montse

Aporta-hi 60 €

8 sumadors
Panera de productes del FOODCOOP

Aporta-hi 100 €

4 sumadors
Val entitats + Agraïments al casal.

Aporta-hi 200 €

3 sumadors
Val entitats + Agraïments al casal.

Aporta-hi 300 €

3 sumadors
Val entitats + Agraïments al casal.


Blog del projecte

Les obres i el local

En aquest article us volem revelar una mica quines són les característiques del nou local i què hi volem fer: Hem trobat un local per al nou Casal, molt a prop del Mercat del Ninot, ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!