Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

La petita història de l'Aegis - Conte il·lustrat

Un projecte de Elsbocsdecanroses

La petita història de l'Aegis - Conte il·lustrat
 • Insereix-lo en una pàgina web

 

Enguany estem de celebració! La nostra colla, Els Bocs de Can Rosés, fa 25 anys, coincidint amb el 5è aniversari de l'Aegis, la nostra bèstia de foc. Ens faria molta il·lusió poder fer realitat el conte que hem creat entre diferents membres de la colla: “La petita història de l’Aegis”. Amb ell, podrem compartir, no només una història de la nostra bèstia, sinó també una eina per a donar a conèixer el barri de Les Corts i la cultura del foc. 
 

SOBRE NOSALTRES I l'AEGIS


Els Bocs de Can Rosés som una colla de diables, diableses, tabaleres i tabalers del barri de Les Corts de Barcelona que promovem la cultura popular al barri i participem activament del seu teixit associatiu. Vam néixer l'any 1996, a la plaça de Can Rosés, coincidint amb la festa major del barri. Enguany celebrem el nostre 25è aniversari i n’estem preparant una de ben grossa! Estem molt implicats en la vida associativa del barri i volem promoure el seu desenvolupament a través de la cultura del foc.
 L’any 2016 celebrant el nostre 20è aniversari vam estrenar la nostra primera figura de foc, l’Aegis, un capgròs amb forma de boc i amb vuit punts de foc que celebra el seu 5è aniversari! Va ser creada gràcies al suport de cortsencs i cortsenques que van col.laborar en un Tot suma i també al disseny de Dani Raya. Al llarg dels seus primers 5 anys de vida, l’Aegis ha esdevingut un referent de l’imaginari festiu i popular de Les corts juntament amb el guardià de Les Corts. 


EL NOSTRE PROJECTE - Un conte il·lustrat


"La petita història de l’Aegis" és un conte infantil de més de 20 pàgines il·lustrades i escrit en català. Les il·lustracions són de la Júlia Prieto (@juprico) i la redacció ha estat feta entre diferents membres de la colla. La maquetació l’ha dut a terme Barriada Cortsenca, un projecte autogestionat que es dedica a crear imatge gràfica del barri de Les Corts. Actualment, “La petita històrai de l’Aegis” es troba en l’última etapa del seu procés de creació. La impressió es farà a la cooperativa Cevagraf i el conte estarà a les nostres mans a principis del 2021. 


La creació d’aquest conte il·lustrat té per objectius ser un recurs pedagògic per tots els infants de Les Corts, així com per les escoles i biblioteques del barri i apropar i donar a conèixer l’entorn i la cultura popular. Les diferents il·lustracions mostren edificis emblemàtics i fàbriques antigues com la Maternitat o Can Déu, que s’han anat transformant al llarg dels anys. Un altre dels objectius de “La petita història de l’Agis” també és recuperar part de la memòria històrica de Les Corts per tal de prendre consciència del temps històric, l’evolució que ha patit el barri, l’origen d’alguns dels edificis que encara segueixen en peu, entre d’altres. La història dels pobles es construeix a través de la memòria cultural i col·lectiva. 
 

QUÈ NECESSITEM? - Finançament col·lectiu


Per fer-ho possible necessitem una empenta! El pressupost que ens hem marcat per tal de poder editar 150 unitats del conte, és de 2500€. 

Tot el què recaptem anirà destinat a cobrir el preu de cost de la impressió dels contes, així com per remunerar part de la feina de la il·lustradora. En cas de superar el nostre objectiu, els diners es destinaran per la celebració dels diferents actes del 25è aniversari de la colla (exposició, xerrades, correfoc, elaboració d’una auca, entre d’altres). 

QUÈ US OFERIM? - Recompenses


La publicació del conte infantil està prevista per principis del 2021. Durant el mes de febrer el conte estarà exposat, juntament amb l’Aegis, a la Biblioteca Montserrat Abelló. També es realitzaran presentacions del conte (lloc per confirmar), així com conta contes.

A canvi de les vostres aportacions, podreu trobar una sèrie de recompenses que segur que us agradaran!

 • Conte il·lustrat de tapa dura: “La petita història de l’Aegis"

 • Samarreta edició 25è aniversari (model infantil i model d’adult) 

 • Bossa de tela edició 25è aniversari

 • Postals amb il·lustracions del conte “la petita històrai de l’Aegis” 

 • Venim a cremar amb l’Aegis! (Aportació per entitats i col·lectius properes a les Corts)

 • Menció a l’apartat d’agraïments en el conte. 

* Totes les fotografies que apareixen en aquest projecte són fetes per @quimet78.

 

 

Animem a participar d’aquest projecte a totes les veïnes i veïns de les Corts, així com a les amants de la cultura, del foc i de la percussió. Segur que entre totes i tots farem possible la publicació del nostre conte “La petita història de l’Aegis”.

 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració! Salut, foc i tabals! 

 

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Elsbocsdecanroses
Elsbocsdecanroses
Les Corts - Barcelona
Els Bocs de Can Rosés som una colla de diables, diableses, tabaleres i tabalers del barri de les Corts de Barcelona que promovem la cultura popular al barri i participem activament del seu teixit associatiu. Vam néixer l'any 1996, a la plaça de Can Rosés, coincidint amb la festa major del barri.
134
sumadors
4230 €
dels 2500 necessaris
finalitzat
el 05/02/2021
Assolit 169%

Aporta-hi 5 €

3 sumadors
Postal d'una il·lustració + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 10 €

10 sumadors
Bossa de tela estampada + postal d'una il·lustració + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 15 €

6 sumadors
Samarreta edició 25è aniversari (model infantil o d’adult) + postal d'una il·lustració del conte + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 20 €

32 sumadors
Conte il·lustrat "La petita història de l'Aegis" + postal d'una il·lustració + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 25 €

31 sumadors
Conte il·lustrat "La petita història de l'Aegis" + bossa de tela estampada + postal d'una il·lustració + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 30 €

21 sumadors
Conte il·lustrat "La petita història de l'Aegis" + samarreta edició 25è aniversari (model infantil o d’adult) + postal d'una il·lustració + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 50 €

26 sumadors
Conte il·lustrat "La petita història de l'Aegis" + 2 samarretes edició 25è aniversari (model infantil o d’adult) + bossa de tela estampada + postal d'una il·lustració + el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 60 €

3 sumadors
APORTACIÓ SOLIDÀRIA - el vostre nom en els agraïments del conte.

Aporta-hi 250 €

2 sumadors
(Queden 0 de 2 recompenses)
VENIM A CREMAR AMB L'AEGIS!! (Aportació per entitats i col·lectius properes a les Corts)

Aporta-hi 250 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
VENIM A CREMAR AMB L'AEGIS!! (Aportació per entitats i col·lectius properes a les Corts que promoguin la Cultura)


Blog del projecte

Projecte finalitzat!
Quina emoció, hem arribat a 4230€!!!  Us volíem agrair la confiança dipositada en aquest projecte. Moltíssimes gràcies a tots i totes!!!! El llibre ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!