Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Segona Revista Fossa 218. Lluita, memòria i llibertat

Un projecte de LaBaula

Segona Revista Fossa 218. Lluita, memòria i llibertat
 • Insereix-lo en una pàgina web

"FOSSA 218. Lluita, memòria i llibertat” és la fossa simbòlica on el franquisme i el règim del 78, mal anomenat règim democràtic, han volgut enterrar la memòria històrica i política d’aquest país. La fossa on s’ha volgut amagar la barbàrie que va patir la població civil durant el conflicte i la crueltat amb què durant 40 anys de dictadura i uns altres 40 anys de “atado y bien atado” la repressió s’ha focalitzat en els perdedors del conflicte, els seus hereus i descendents i en qualsevol organització o moviment social que ha volgut trencar el vel de silenci que els pares de la transició van decidir imposar a la societat.

 

En aquesta segona entrega volem reconèixer la tasca de resistència i de lluita de persones, entitats i col·lectius que durant dècades van treballar per mantenir viva la cultura i la llengua catalana. 

Van ser centenars els ciutadants que des de la clandestinitat, des d'associacions, agrupacions culturals...una diversitat d'espais d'organització i lluita van fixar-se com objectiu treballar per no deixar perdre la nostra cultura i per ser corretja de transmissió per a les noves generacions. 

Si avui en dia tenim una llengua viva i una cultura forta és gràcies a totes aquestes històries. 


Davant la impossibilitat de poder retre homenatge a totes les persones implicades en aquesta lluita, en aquest segon número s'ha volgut plasmar els diferents escenaris de lluita i treball, així doncs podem trobar des d'un recorregut per les llibreries lleidatanes que mantenien viu el català, passant per les entitats que lluitaven per mantindre viva la cultura catalana o inclùs un reconeixement als centres educatius que van fer del català cavall de batalla.


 

La situació social derivada de la pendèmia del Covid19 ens ha dificultat poder tirar el projecte endavant però des de l'Ateneu La Baula vam valorar que totes les persones que van lluitar en defensa de la cultura catalana mereixen aquest reconeixement.

 

Per poder fer realitat aquest segon número de Fossa218 necessitem de la col·laboració i participació de tothom. A nivell individual, a nivell d'associació o col·lectiu. Com a acte de solidaritat, de generositat, com a regal per algú proper o per a un mateix. 

 

Sense la teva aportació no serà possible.


 

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

LaBaula
LaBaula
Lleida
Som un grup de persones de Lleida, vinculades a diferents moviments socials i culturals de la ciutat, que fa temps que veiem la necessitat d'un punt de trobada digne, on poder debatre i compartir les nostres lluites. Per això volem tirar endavant un projecte que atengui aquestes necessitats, pretenent aconseguir un casal obert, plural i inclusiu. Aquest espai ens permetrà construir i enfortir lligams amb el teixit social de la ciutat, donant veu i vetllant pels drets i la justícia social, la sostenibilitat, la igualtat i el dret d'autodeterminació. Pretenem, principalment, fomentar un model cultural i social transformador i crític, creant un espai horitzontal, assembleari i cooperatiu. Volem aconseguir un punt de trobada i un altaveu dels moviments socials i crítics amb el sistema actual, fomentant el consum local, ecològic i sostenible. Si som pacients i ferms podem aconseguir un lloc obert a tothom on les regles del joc s’estableixin col·lectivament, crear un espai de transformació i apropar-nos cada cop més a la revolució i el canvi social. Ens agradaria comptar amb vosaltres en aquest projecte, per això us invitem a l'assemblea oberta de l'embrió d'aquest nou casal, destinada a col·lectius i moviments socials afins a aquest nou projecte. Vine a dir la teva!
80
sumadors
2039 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 24/10/2020
Assolit 135%

Aporta-hi 4 €

5 sumadors
Revista en format digital + agraïments

Aporta-hi 7 €

13 sumadors
Revista en paper + agraïments

Aporta-hi 12 €

6 sumadors
Revista en paper + enviem una revista al col·lectiu, entitat o administració que decideixis + agraïments

Aporta-hi 13 €

15 sumadors
(Queden 0 de 15 recompenses)
Els dos números de la revista (només en queden 15 de la primera!)

Aporta-hi 14 €

9 sumadors
Dos exemplars de la revista + agraïments

Aporta-hi 16 €

5 sumadors
Samarreta de la Baula + revista en paper

Aporta-hi 20 €

9 sumadors
Serigrafia de la baula + revista en paper

Aporta-hi 25 €

7 sumadors
Serigrafía + samarreta de La Baula + Revista en paper

Aporta-hi 50 €

6 sumadors
Recompensa per entitats + 5 exemplars

Aporta-hi 100 €

3 sumadors
Recompensa per entitats + presentació de la revista al vostre espai amb algunes de les participants + 10 exemplars

Aporta-hi 250 €

2 sumadors
(Queden 2 de 3 recompenses)
Mirada Neus Català, Ovidi Montllor o Maria Mercé Marçal spray sobre fusta de 2 m d'ample x 0,95 m d'alt pintades per l'artista lleidatà "Llukutter" + presentació de la revista i 5 exemplars

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!