Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Ara responem | Ara acusem

Un projecte de Ara Responem

Articles

Dimecres, 9 de setembre

Obert el judici oral contra quatre acusats per l’assetjament a Marta Torrecillas

Malgrat l’intent d’evitar el judici, l’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d’una de les defenses i confirma que els fets han de ser jutjats. Tant l’acusació particular, exercida per la Marta amb el suport d’Alerta Solidària, com la Fiscalia antiodi, han presentat escrit d’acusació.

Les quatre persones identificades seran jutjades per delicte d’odi i amenaces pels missatges enviats a Marta Torrecillas l’octubre de 2017 després que ella denunciés la violència policial de l’1 d’Octubre a l’IES Pau Claris de Barcelona.
 
Arran de la difusió pública de la denúncia de la Marta per l’agressió policial patida en l’actuació del Cuerpo Nacional de Policía a l’IES Pau Claris de Barcelona l’1 d’octubre, les seves dades personals van ser publicades a internet amb missatges incitant a l’assetjament, destacant en la difusió i organització d’aquest assetjament el portal Forocoches. Altres portals, periodistes i mitjans de comunicació se’n van fer ressò, com per exemple el director del diari ultra Ok Diario, Eduardo Inda. Resultat d’aquesta difusió i instigació, la Marta va patir una campanya d’assetjament i escarni i va rebre més de 7.800 missatges de WhatsApp, 315 trucades, 791 SMS.

Després d’una llarga investigació, 4 de les persones que van participar de l’assetjament contra Marta Torrecillas van ser identificades el què ha permès continuar amb el procediment penal pels missatges vexatoris i les amenaces que van adreçar-li mitjançant WhatsApp i SMS. El 25 d’abril de 2019 el Jutjat d’Instrucció 27 que investigava els fets va dictar la Interlocutòria de continuació del procediment, el primer pas per enviar els fets a judici, però una de les defenses dels acusats va interposar recurs per intentar evitar el judici. No obstant, l’Audiència Provincial de Barcelona va confirmar que els fets havien de ser jutjats. Una vegada presentats els escrits d’acusació tant de l’acusació particular com de la Fiscalia de delictes d’odi, el Jutjat ha dictat la Interlocutòria d’Obertura de Judici Oral i, una vegada s’hagin presentat els escrits de les defenses la causa es remetrà a l’Audiència Provincial de Barcelona per tal que fixi data per a la celebració del judici. Així mateix, la Interlocutòria requereix als acusats per tal que dipositin dues fiances de 4.000 i 1.300 respectivament.

L’acusació particular, exercida per la Marta amb el suport d’Alerta Solidària, atribueix a tres dels acusats per haver-la inclòs en un grup de WhatsaApp on va rebre tota mena de missatges, un delicte d’odi i un altre d’amenaces amb agreujant de discriminació per motius ideològics i de gènere, pels quals demana una pena d’un any i sis mesos pel primer i 9 mesos de pena multa, i un any i tres mesos pel segon. A més a més reclama una indemnització pels danys morals causats de 3.000 euros. Per al quart acusat, que va enviar un SMS amenaçant, es demanen les mateixes penes pels mateixos delictes, amb una indemnització de 1.000 euros. Per la seva banda, la Secció de delictes d’odi i discriminació de la Fiscalia ha formulat acusació contra tots quatre, si bé considera que en el cas dels tres primers acusats només autors d’un delicte d’odi pel qual demana la pena d’un any i nou mesos i una pena multa de 10 mesos, amb una indemnització de 2.000 euros. Pel què fa al quart acusat, li atribueix un delicte lleu d’amenaces pel qual demana una pena multa de tres mesos i 300 euros d’indemnització.

Des de la campanya Ara responem, Ara acusem, de suport a la Marta, valorem molt positivament que aquests fets vagin a judici i els responsables de l’assetjament i les amenaces contra seva hagin de respondre pels seus actes. Si bé considerem que la fiscalia contra delictes d’odi ha adoptat una posició tova vers els acusats, que contrasta amb la duresa que aplica quan acusa a independentistes i antifeixistes, celebrem que amb totes dues acusacions formulades la causa pugui ser finalment enjudiciada. Finalment, i malgrat que es tracta només de quatre dels centenars de persones que van participar en l’assetjament, veiem en aquest judici l’oportunitat que es reconegui judicialment el mal causat a la Marta i un pas més en la lluita contra la impunitat del feixisme i el masclisme que mantindrem fins a acabar amb aquesta xacra.

Barcelona, 9 de setembre de 2020Dimarts, 9 de juliol

Exigim judicialment a Enric Millo que rectifiqui la seva declaració al Tribunal Suprem

Avui, 9 de juliol de 2019, Marta Torrecillas ha presentat davant el jutjat de Barcelona un escrit instant a l’ex-delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per tal que rectifiqui les seves paraules en el judici a l’independentisme celebrat al Tribunal Suprem. En particular, el l’escrit presentat se’l requereix per tal que reconegui els següents punts:
 
  • Que no és cert que Marta Torrecillas mentís sobre l’actuació policial de la que va ser víctima l’1 d’octubre i que, en tot cas, mai ha dit públicament que havia mentit com va afirmar Josep Enric Millo i Rocher en la seva declaració davant el Tribunal Suprem. Així mateix, que no és cert que la mà embenada i la que va ser objecte de l’actuació de l’agent de policia eres diferents.
 
  • Que Marta Torrecillas no s’ha disculpat mai públicament per haver mentit atès que no va mentir, i que en cap cas ha sortit en mitjans de comunicació demanant disculpes per haver mentit com va afirmar Josep Enric Millo i Rocher en la seva declaració davant el Tribunal Suprem.
 
  • Que Josep Enric Millo i Rocher mai ha agraït públicament a Marta Torrecillas haver desmentit la seva versió dels fets de l’1 d’octubre de 2017 a diferència del què va afirmar ell mateix en la seva declaració davant el Tribunal Suprem.
 
En cas que Millo no s’avingui a rectificar públicament, s’estudiarà la possibilitat d’interposar una demanda per dany a l’honor. Des de la campanya Ara Responem, Ara Acusem, entenem que defensar a la Marta de les falsedats de Millo és defensar al conjunt de víctimes de la violència policial de l’1-O a qui l’ex-delegat del govern va menysprear quan va acusar-les de “fake news” aprofundint així en els constants intents de l’estat d’humiliar-les.


Finalment, fem una crida a totes les persones que vulguin donar suport a la campanya i a totes aquestes accions a col·laborar fent la seva aportació al micromecenatge que ja ha entrat en la recta final i que està a punt d’assolir l’objectiu marcat de 12.000 euros.

Barcelona, 9 de juliol de 2019

 340
sumadors
13365 €
dels 12000 necessaris
finalitzat
el 21/07/2019
Assolit 111%

Aporta-hi 5 €

51 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 10 €

50 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 15 €

17 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 20 €

106 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 40 €

29 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 50 €

53 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 75 €

3 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 100 €

24 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 400 €

2 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 500 €

4 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem

Aporta-hi 1000 €

1 sumadors
Agraïment de la campanya Ara Responem


Blog del projecte

Obert el judici oral contra quatre acusats per l’assetjament a Marta Torrecillas
Malgrat l’intent d’evitar el judici, l’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs d’una de les defenses i confirma que els fets han de ser jutjats. Tant l’acusació ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!