Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Ajuda'ns a construir una Festa Major Alternativa i Popular, a Terrassa!




 • Insereix-lo en una pàgina web

D'on ve la idea de la FMPA?

La Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa sorgeix arran de la inquietud d’alguns col·lectius per a replantejar el model de festa major de la nostra ciutat i per a potenciar el caràcter participatiu i comunitari que haurien de tenir unes festes locals. Vol ser una porta oberta per a totes les entitats i col·lectius del municipi que tinguin ganes de repensar la festa major, partint de la premissa que la festa i l’oci han de ser espais inclusiu construïts entre totes. La Festa Major Alternativa pretén recuperar la idea de polititzar els espais d’oci, de fer dels dies de festa major també dies de reivindicació comuna dels diferents malestars i lluites que els moviments socials i les persones de Terrassa protagonitzen.

Un any més s’estan duent a terme nombroses assemblees on hi participen diversos col·lectius, amb la intenció que cada any en siguin molts més. La idea és sumar i fer pinya, per tal de que la FMPA esdevingui quelcom real, quelcom representatiu per a totes les persones i col·lectius que consideren que a la festa major presentada per l’Ajuntament no acaba d’encaixar en el model de festa que vol per a la seva ciutat. Hi ha alguns punts de partida que esdevenen troncals, que com les vies d’un tren eviten que perdem el camí per a fer d’aquest acte alguna cosa més que una simple celebració.


Premisses del projecte de FMPA de Terrassa

Volem unes festes que vagin més enllà de consumir, de ser un simple espectador, sortir del paper passiu del que només rep i de l’individualisme que aquestes pràctiques porten implícites. Apostem per unes festes on el denominador comú sigui estar juntes, compartir un espai col·lectiu, lluny de l’anonimat de ser el públic. Crear un espai per viure la festa i acompanyar-nos en el malestar social, un malestar compartit, que és intrínsec del capitalisme al qual ens oposem. Enfront del capital, escollim la vida, la vida en comú.

Volem unes festes on el teu lloc d’origen, quants diners tens a la butxaca, amb quin sexe t’identifiques, amb qui o com follis no siguin motiu de menyspreu ni judicis.

No volem produir el millor producte ni crear rivalitats amb la festa major oficial. La FMPA no és ni millor ni pitjor. El que llencem és una proposta que pugui acollir a totes les que senten buida la festa major de l’Ajuntament: buida de crítica social, buida de propostes transgressores i que qüestionin l’estat de les coses que no fa més que generar desigualtats i injustícies, buida de propostes culturals i artístiques subversives, buida d’espais de trobada per compartir.

L’organització assembleària és una aposta, de la mateixa manera que ho és crear relacions entre nosaltres, horitzontals tant en la prèvia a la FMPA com en els dies en que aquesta se celebri. Entenem que el procés de preparació de la FMPA és tan o més important que el de realització.


Programa d'activitats

La feina que es porta fent des dels col·lectius des que van iniciar-se les assemblees ha donat fruit a un programa d'activitats ric i variat.


Divendres 28 de juny

19:00 Obrim plaça

20:30h
Pregó-show de la III Festa Major Popular de Terrassa

21:00h Inici de concerts

Grup guanyador del concurs de grups joves de la Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa

22:15h Resiliència Rap: rap patxanguero des de Manlleu i Castefa.

00:00h Gossa d’Era: versions de cançons actuals a ritme d’ska, reggae i rock.

01:30h PD Zitas i PDs Deefap: feminisme o barbàrie des de la Vila de Gràcia!
foto de PD Zitas Vdg.


Dissabte 29 de juny

11-18h Exposició artística permanent durant tot el dia

11:00h Jocs de carrer i malabars: una activitat per desconnectar de les pantalles i connectar amb els jocs que posen l’ús de l’espai públic al centre.

Jocs de la diversitat: sis activitats diferents per a persones a partir de 8 anys per prendre consciència, a través del joc, de les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitat i de les solucions que podem construir entre totes. Organitza: Associació Prou Barreres
TALLER D’ESPORT INCLUSIU A L’ESCOLA | ESC Alfred Mata

12:00h Taller d’acroioga per a infants i famílies. Porteu una màrfega si en teniu.
AcroYoga Brighton

Xerrada “Propostes per educar en el feminisme des de tots els àmbits”. A càrrec de Núria Solsona Pairó, autora del llibre Ni princeses ni pirates. Per educar nenes i nens en llibertat.

13:00h Vermut salsero: taller de salsa obert i vermut popular. Organitza: grup de salsa del Casal Popular L’Atzur
De vermut en Barcelona: los cinco mejores sitios - Blog ...

Xerrada sobre Paganisme ”El moviment de la Deesa" a càrrec de Belinda Jiménez, de l'entitat "Templo de la Diosa" de Sabadell.

14:00h Dinar popular: vine a tastar una arrossada espectacular i a gaudir d'un ambient tan rebel com acollidor.

15:00h Concerts de sobretaula

Som Nòmades: cançons clàssiques i cançons actuals sempre acompanyades de la guitarra o l'ukelele

16:00h Ginestà: cançons fresques que oscil·len entre el folk, la cançó protesta i el pop per parlar de les lluites quotidianes sense perdre la màxima de la tendresa.

17:00h Activitats infantils a càrrec de l’AEiG Torrent de les Bruixes

Taller de teatre a càrrec del col·lectiu Catàrsia.
Xerrada sobre migracions. Organitza: Terrassa Sense Murs

20:30h Inici concerts de nit

La llama Rap Colectivo: rap crític i col·lectiu de la mà de quatre joves del barri del Raval de Barcelona.

21:00h Quimera: cançó d’autora i música inclusiva en llengua de signes de la mà del duet format per Cris Blasco (veu i guitarra) i Pat Sol (llengua de signes).

22:15h Mabel Flores & La Kayangó: cançons tendres i sensibles a ritme de reggae, ska, pop-rock i world-music.

00:00h Albercocks: les cançons d’ara i de sempre dels dibuixos i pel·lícules infantils versionades a so de rumba, ska i molt més.

01:30h PD Marikarmen Free: un show per a fer-nos ballar a través d’un personatge performatiu que visibilitza els col·lectius més invisibilitzats! Petardeo o barbàrie.

foto de DJ Marikarmen Free.
Sobre l'autogestió

Creiem en l’autogestió i en com, a partir del suport mutu, podem construir impossibles. S’han dissenyat diferents línies per autofinançar aquest projecte. Una ha estat organitzar al llarg dels darrers mesos xerrades i concerts a la ciutat per tal d’obtenir finançament per la FMPA. Una altra via per la qual s’ha optat és el micromecenatge. Trobem aquesta eina un motor per activar la solidaritat ja sigui dels pròxims però sobretot, del que estan lluny. La campanya del Totsuma té una doble finalitat: donar a conèixer el projecte de la FMPA i al mateix temps potenciar la capacitat col·lectiva que té la comunitat per a donar suport econòmic a projectes que no en tenen.

Sobre els diners recaptats

Els diners recaptats pel Tot Suma tan sols són una petita part dels diners necessaris per a costejar la FMPA. Un acte d'aquesta envergadura té un pressupost que no és fàcil d'assumir quan no comptes ni amb subvencions ni ajudes públiques o privades. Aquests 2.000€ tenen una finalitat clara: pagar dignament a tots els artistes, tècnics i talleristes que participaran a la FMPA. Hem optat per destinar aquests diners al pla artístic, perquè creiem que molts cops es menysté la feina que realitzen músics, talleristes, tècnics o artistes en general en els marcs de Festes Majors Alternatives i volem dignificar la gran feina que fan.

Recompenses del Totsuma

Gràcies a la solidaritat de moltes persones, col·lectius, entitats, artistes, etc. estem a punt de realitzar les terceres FMPA de Terrassa. I també volem agrair la participació de totes vosaltres, mecenes d'aquest projecte, amb unes recompenses que expressin la nostra gratitud. Les podreu recollir durant els dos dies de Festa Major Popular i Alternativa.

Got de la FMPA de Terrassa (5 euros)

El magnífic got que totes i tots necessitarem per a passar la set durant els dos dies de Festa Major.

Pack de xapes (5 euros)

3 fantàstiques xapes variades dels col·lectius organitzadors de la FMPA 2019.

Pack de 3 consumicions (10 euros)

La recompensa més pràctica: despreocupa't i vine sense xavalla a les butxaques.

Tiquet per a l'arrossada del dissabte 29 de juny + Got de la FMPA (15 euros)

Dissabte ens espera una arrossada popular es-pec-ta-cu-lar!!! Si vols venir i comprar un tiquet solidari, aquí tens la teva oportunitat. Hi haurà opció vegana.

Bossa de roba del col·lectiu feminista Quart Creixent (15 euros)

Quart Creixent va néixer el 2016 a Terrassa fruit de la inquietud de diverses dones que consideraven que la praxi feminista podia prendre forma en l’organització col·lectiva per tenir una incidència real en la quotidianitat de la nostra ciutat. Sense perdre de vista la necessitat de posar les cures al centre, tota l’activitat s’enfoca a crear espais de formació, debat i apoderament per fer front al sistema heteropatriarcal i capitalista.

Bossa de tela “Amb Empenta Col·lectiva” de la CUP Terrassa (15 euros)

La CUP és una organització política assembleària d'abast nacional, que s'estén arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals.

Samarreta infantil del Cau del Torrent de les Bruixes (15 euros)
Eduquem en el lleure per la transformació social. Deixem el món millor de com l.hem trobat! Sempre a punt i tant com puc!
foto de AEiG Torrent de les Bruixes.

Samarreta del Kasalet (20 euros)

El Kasalet és un edifici que va ser okupat per un grup de joves l’any 2000 , després de passar més de 15 anys buit i abandonat. A dia d’avui s’hi reuneixen “Rudes Rebels”, SAT, AEDI, CDR i l’Assemblea del Kasalet. Actualment, aquest espai es troba en un procés judicial obert i és per això que s’està realitzant una campanya de solidaritat. 18 anys de lluita no es desallotgen!

Samarreta dels col·lectius del Casal Popular Atzur: Arran / SEPC / Mulassa (20 euros)

El Casal Popular l'Atzur és un espai okupat que va ser alliberat l'any 2013. Durant aquests 6 anys hi han passat nombrosos col·lectius i persones. L'any 2014 l'Atzur va aconseguir aturar el seu desallotjament gràcies a la solidaritat de moltes persones, i va ser en aquell moment quan es van dissenyar aquestes samarretes.

CD del grup Resiliència Rap (10 euros)

Projecte musical de rap en català que busca qüestionar els nostres actes quotidians i avançar cap un canvi social més humà i menys materialista.
foto de Resiliència.

Pintura de l'artista terrassenca Delcelalsulls, aquarel·la 23 x 32,5cm en paper Canson (50 euros)

Delcelalsulls és un projecte artístic nascut enmig d'un viatge. “Sóc la Mar i pinto amb aquarel·les. Pinto per sanar, per expressar-me i per entendre el meu cap. M'agrada fer-ho a l'aire lliure i si pot ser, davant del mar”. Us convidem a fer un cop d'ull al seu instragram @delcelalsulls, on té penjada la seva obra.

Fotografia original de l'artista terrassenca Alícia Rey (50 euros)

Fotògrafa terrassenca, que forma part del grup Sense Sal, aficionada a les postes de sol, els gats i els desenfocs. Pots mirar el seu instagram @alisia.rey


Ajuda'ns a construir una Festa Major Alternativa i Popular, a Terrassa!

Facebook     Twitter    

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

FMPopularAlternativaTRS
56
sumadors
1020 €
dels 1000 necessaris
finalitzat
el 04/07/2019
Assolit 102%

Aporta-hi 5 €

5 sumadors
(Queden 46 de 50 recompenses)
El magnífic got de la FMPA de Terrassa que totes necessitarem per a fer passar la set durant els dos dies de Festa Major.

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
(Queden 48 de 50 recompenses)
Pack de 3 xapes variades súperxules dels col·lectius organitzadors de la FMPA 2019.

Aporta-hi 10 €

8 sumadors
Pack de 3 consumicions, per venir a la festa sense xavalla a les butxaques.

Aporta-hi 10 €

2 sumadors
(Queden 3 de 5 recompenses)
CD del grup Resiliència Rap, que podreu escoltar en directe el divendres 28.

Aporta-hi 15 €

8 sumadors
Tiquet per a l'arrossada del dissabte 29 de juny + Got de la FMPA.

Aporta-hi 15 €

4 sumadors
(Queden 0 de 3 recompenses)
Bossa de roba del col·lectiu feminista Quart Creixent.

Aporta-hi 15 €

3 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Bossa de roba “Amb Empenta Col·lectiva” de la CUP Terrassa.

Aporta-hi 15 €

2 sumadors
(Queden 8 de 10 recompenses)
Samarreta infantil del Cau del Torrent de les Bruixes.

Aporta-hi 20 €

8 sumadors
(Queden 3 de 10 recompenses)
Samarreta del Kasalet.

Aporta-hi 20 €

11 sumadors
(Queden 4 de 10 recompenses)
Samarreta dels col·lectius del Casal Popular Atzur: Arran / SEPC / Mulassa.

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Fotografia de l'artista terrassenca Alícia Rey.

Aporta-hi 50 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Pintura de l'artista egarenca Delcelalsulls. Aquarel·la, 23cmx32,5 cm en paper canson.

Aporta-hi 150 €

1 sumadors
APADRINA LA FMPA! Ets un col·lectiu que vol apostar per la FMPA? És la teva recompensa. TIndràs un reconeixement especial i en la propera FMPA podràs disposar d'una paradeta per

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!