Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Salvem el Golfet No Surt de Franc

Un projecte de ipelegri



  • Insereix-lo en una pàgina web

EL GOLFET
Es tracta d'un paratge de la Costa Brava, a Calella de Palafrugell, amb una gran bellesa paissagistica, situat just al costat del Cap Roig que és un Espai Natural Protegit.

ANTECEDENTS
Durant l'any 2015 molts veïns i visitants de la zona del Golfet a Calella de Palafrugell van observar amb preocupació que, a la finca situada just a sobre del penya-segat del Golfet, es començaven a produir moviments de terres d'una extraordinaria magnitud. Poc després, les primeres obres de construcció d'una edificació varen començar i un grup de veïns va preguntar-se sobre la legalitat del projecte i es varen iniciar gestions a travès de voluntaris per descobrir si s'estaven complint tots els requisits legals i urbanístics. Els primers indicis van indicar de seguida que, aparentment, nombroses normatives urbanístiques no se seguien i, en consequència, es va decidir constituir-se en Associació per tal de poder iniciar tràmits administratius i legals davant les autoritats locals i de la Generalitat.


L'ASSOCIACIO SALVEM EL GOLFET (SEG)
SEG va néixer la primavera del 2016 i tot seguit va iniciar activitats de personació davant l'Ajuntament de Palafrugell i de promoció de l'Associació per aconseguir socis i fons.  Gràcies a l'esforç dels fundadors de SEG, 140 persones es van fer sòcies i es va poder contractar un advocat.

ACTIVITATS MES DESTACADES
Davant del silenci de l'Ajuntament de Palafrugell a la denúncia urbanística presentada el dia 5 d'agost de 2016 contra les obres d'edificació del macroxalet del Golfet, que s'estaven executant al coronament del penya-segat de la Cala, el 9 de febrer de 2017, l'associació Salvem el Golfet va interposar, davant dels Jutjats de Girona, un recurs contenciós administratiu contra la desestimació per silenci de la denúncia urbanística.  L'objecte del recurs contenciós és aconseguir la declaració de nul·litat de les llicències d'obres atorgades per l'Ajuntament de Palafrugell, així com l'enderroc de totes les obres executades i la reposició a l'estat anterior ja que la nova edificació desfigura totalment el paisatge de la línia costanera d’aquesta zona,  l'entorn de la qual està inclòs  a l'EIN de Castell - Cap Roig i és un espai protegit.

També es persegueix que el camí de ronda respecti l'amplada mínima establerta a la legislació de costes i que es declari la nul·litat de ple dret del Pla de Millora Urbana aprovat per l'Ajuntament de Palafrugell per requalificar els terrenys, per incrementar l'edificabilitat, ocupació i alçada prevista al POUM de Palafrugell, i per permetre l'enderroc de l'anterior construcció de 262m2 de sostre preexistent.

Finalment, s'impugna la classificació dels terrenys com a sòl urbà edificable, ateses les seves importants pendents, el risc geològic existent i els especials valors naturals, ambientals i paisatgístics del mateixos que exigien la seva preservació.

OBJECTIU DE LA CAMPANYA "SALVEM EL GOLFET NO SURT DE FRANC"
Recollir diners que permetin pagar els costos associats al procediment contenciós administratiu que ja es troba en marxa i no desistir de les accions legals que cal fer. Bàsicament, els diners es destinaran a completar els pagaments de l'advocat i dels pèrits que han redactat els informes tècnics necessaris. 

El cost total d'aquest procés és aproximadament de 20.000€ i actualment ens fan falta 6.500€. Confiem que 2.500€ es podran pagar per les quotes del socis (30€/any) i altres aportacions voluntàries.

El cas del macroxalet del Golfet és paradigmàtic de l'escalada de transgressions urbanístiques a la Costa Brava i de com un projecte pot malmetre una zona d'alt valor paisagistic i natural amb la connivència d'alguns propietaris, constructors i administracions locals.


Salvem el Golfet  No Surt de Franc

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

ipelegri
ipelegri
Calella de Palafrugell
97
sumadors
4530 €
dels 4000 necessaris
finalitzat
el 31/10/2018
Assolit 113%

Aporta-hi 5 €

4 sumadors
Agraiment

Aporta-hi 10 €

12 sumadors
Agraiment personalitzat

Aporta-hi 20 €

22 sumadors
Agraiment personalizat amb informació detallada del resultat del procés judicial

Aporta-hi 30 €

10 sumadors
Agraiment personalitzat i Informació detallada del procés judicial i resultat incloent l'evolució del procediment.

Aporta-hi 50 €

25 sumadors
Agraiment personalitzat i Informació detallada del procés judicial i resultat incloent l'evolució del procediment.
+ Bossa amb un dibuix de la cala del Golfet

Aporta-hi 100 €

24 sumadors
Agraiment personalitzat i Informació detallada del procés judicial i resultat incloent l'evolució del procediment.
+ Informe final sobre la utilització dels diners recaptats i les fites aconseguides.
+ Bossa amb un dibuix de la cala del Golfet


Blog del projecte

Queden 8 dies!
La campanya de totsuma per Salvem el Golfet a la TV:  http://www.tvcostabrava.com/redaccio/medi-ambient/sostenibilitat/campanya-de-micromecenatge-de-salvem-el-golfet-per-pagar-els-costos-judicials Campanya ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!