Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Fruita amb Justícia Social

Un projecte de Fruitaambjusticia

Fruita amb Justícia Social
 • Insereix-lo en una pàgina web

CAMPANYA FRUITA AMB JUSTÍCIA SOCIAL

La qualitat de la fruita lleidatana ha d’implicar sobirania alimentària i també, qualitat contractual i el sosteniment de la vida. Per aquest motiu volem impulsar un segell de qualitat sociolaboral que identifiqui l'origen del producte i garanteixi els drets de les persones collidores temporeres.

L’engranatge de l’agroindústria lleidatana produeix anualment més de 350.000 tones per a l’exportació i necessita entre 22.000 i 28.000 jornalers temporers. La terra, les explotacions familiars agràries i el regadiu són engolides any rere any per un model neoliberal que desmantella la supervivència alimentària del nostre territori. Milers de collidors immigrants dormen en campaments, en coves, en una mina abandonada o en cases abandonades i als carrers. Tots ells mà d’obra essencial sense la qual no funcionaria aquest engranatge de l’exportació fruitera.Les administracions, i entre elles la Paeria, ofereixen recursos públics a les grans empreses agroexportadores, creen infraestructures i abonen un model insostenible que no omple els nostres cistells sinó les butxaques d’unes poques i grans empreses. Res no va a parar a la petita pagesia que lluita per sobreviure. I deixa un enorme cost social, una desatenció absoluta a les persones temporeres, la majoria immigrants que poc tenen a decidir més que lluitar pel mins salari que en moltes ocasions no permet ni dormir sota sostre i sempre sota l’amenaça de la pèrdua de papers, els CIE o la deportació.

El temporers mereixen, després de més de 30 anys de fer girar la roda, la garantia de drets. És fonamental un espai d’allotjament per dignificar la vida dels treballadors.


Les nostres demandes: 

1. Allotjaments per dignificar la vida de les persones temporeres de la fruita.
2. Paper sense contracte.
3. Accés universal a la sanitat i atenció mèdica als campaments i concentracions de treballadors.
4. Canvi de les formes contractuals.
5. Creació d’un consell regulador per al segell de fruita amb justícia social.
6. Compliment de conveni agrari.
7. Augment de les inspeccions de treball a tots els sector de l’agroindústria.
8. Reubicació de l’oficina única de temporers de Lleida.
9. Promoció d’un model d’agricultura ecològica i de proximitat.
10. Eliminació de la promoció i suport de l’agroindústria que no respecta els drets dels temporers i del territori. Presentació de campanya:
Hem unificat les tres lluites: defensa dels drets humans i denuncia del racisme, defensa dels treballadors de l'agroindústria, promoció d'un nou model agrari ecològic i sostenible.

Les nostres accions:

 • Xerrades informatives sobre drets laborals a les persones immigrants i a la població en general sobre la situació dels temporers i la necessitat d'un nou mode agrari.
 • Formació i sensibilització en entorns educatius
 • Sensibilització al carrer amb creació d'espais antiracistes i difusió de material pro drets humans.
 • Organització de taules de treball entre col·lectius de denúncia de situacions similars en altres campanyes agràries a través dels Països Catalans i també d'Andalusia.
 • Denuncia a les administracions sobre la manca d'assumpció de responsabilitats en serveis socials i d'atenció a la població més desfavorida.

El finançament sol·licitat es destinarà a la creació i edició de materials, així com el suport a la mobilitat de membres d’organitzacions d'immigrants per participar les taules de debat.Recompenses: 

Un cop completada la campanya de mecenatge ens posarem en contacte amb vosaltres perquè pugueu recollir les recompenses o per enviar-vos les a casa vostra.

CULTURES TROBADES és una iniciativa nascuda de Slow Food Terres de Lleida per reivindicar l’herència comuna de les nostres llavors, un tresor autèntic i irrepetible, que defensem de l’oblit i les patents, a favor de l’aliment del futur

ATENEU LA BAULA I CUINA DEL COMÚ, espai autogestionat a Lleida de caire transformador amb una cuina cooperativa que aposta per productes de proximitat i de la terra. Ecologia, consum conscient i transformador.

 

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Fruitaambjusticia
Campanya per exigir fruita collida amb respecte als drets laborals i socials. Volem habitatges i salaris dignes per a les persones temporeres, preus justos per la fruita i una pagesia amb futur.
81
sumadors
2370 €
dels 2200 necessaris
finalitzat
el 01/08/2018
Assolit 107%

Aporta-hi 4 €

10 sumadors
La millor recompensa és aconseguir fruita amb justícia social. (Aportació solidària). Agraïment a la pàgina web.

Aporta-hi 10 €

28 sumadors
1 sobre de llavors del projecte Cultures Trobades 1 enganxina Agraïment a la pàgina web.

Aporta-hi 25 €

14 sumadors
3 sobres de llavors del projecte Cultures Trobades 1 enganxina Agraïment a la pàgina web.

Aporta-hi 40 €

16 sumadors
2 sobres de llavors del projecte Cultures Trobades 1 enganxina 1 ampolla de vi de Cultures Trobades Agraïment a la pàgina web.

Aporta-hi 60 €

6 sumadors
2 sobres de llavors del projecte Cultures Trobades 1 enganxina 1 dinar a l’Ateneu Cooperatiu la Baula Agraïment a la pàgina web.

Aporta-hi 100 €

7 sumadors
Pack entitats. 100 €. Vindrem un dia a la vostra entitat a fer una xerrada sobre la situació dels temporers i el model agrari.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!