Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Drets demana la col·laboració ciutadana perquè tiri endavant la querella contra 8 magistrats del Tribunal Constitucional

Un projecte de Lidera



  • Insereix-lo en una pàgina web

Moltíssimes gràcies! Hem aconseguit els diners mínims necessaris perquè pugui prosperar la querella contra els magistrats del TC.
Si ens podeu seguir ajudant podrem finançar les despeses judicials d'una altra acció que anunciarem properament relacionada amb l'Operació Catalunya.
Gràcies per ajudar-nos a fer que la catalanofòbia i els atacs contra les institucions catalanes no quedin impunes!


Els advocats de Drets hem presentat davant del Tribunal Suprem una querella per prevaricació contra 8 magistrats del Tribunal Constitucional. El Suprem ens demana una fiança de 3.000€ perquè el procés judicial pugui seguir, que té més despeses judicials.


La reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional va ser aprovada en solitari per la majoria absoluta del PP pel tràmit d’urgència i en lectura única un mes abans d’acabar la legislatura, i va aconseguir que el TC deixés de ser únicament un Tribunal o àrbitre de lleis per passar a tenir una àmplia capacitat executiva ja sigui a petició de les parts o bé d’ofici (des d’imposar multes fins a 30.000 euros fins a suspendre funcions de polítics, jutges, empleats públics, etc). 

Davant d'això, el col·lectiu de juristes Drets vam presentar aquest mes d’abril davant del Tribunal Suprem una querella contra Francisco Pérez de los Cobos Orihuel, expresident del Tribunal Constitucional, i els magistrats del TC Encarna Roca Trias, Andrés Ollero Tassara, Juan José González Rivas, Santiago Martínez-Veres García, Pedro José González-Trevijano Sánchez, Ricardo Enríquez Sancho i Antonio Narváez Rodríguez. A la querella, Drets acusem aquests 8 magistrats de prevaricació, ja que van blindar la reforma de la Llei del Tribunal Constitucional sabent que vulnerava les garanties de l’Estat de Dret. Tots ells es van oposar als recursos d’inconstitucionalitat que va presentar el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern Basc.

Davant de la proposta de reforma, el TC hauria d’haver declarat la reforma inconstitucional ja que és evident que altera l’entramat jurídic constitucional. Però, per contra, el que ha fet el TC és dictar dues sentències declarant que la reforma és constitucional. És en això que els juristes de Drets ens basem per dir que els 8 magistrats han prevaricat, ja que han dictat les sentències sabent que són injustes i no s’ajusten a la Constitució.

Si hem emprès aquesta acció judicial és perquè estem convençuts que la reforma del TC en realitat és una reforma de la Constitució encoberta feta amb l'objectiu que el govern espanyol pugui controlar políticament el processos judicials contra càrrecs, institucions i lleis catalanes.

A aquesta reforma del TC s'hi han oposat la comunitat jurídica, tres membres del propi TC que van emetre vots particulars, tots els grups de l'oposició al Congrés dels Diputats i fins i tot el Consell d'Europa a través de la Comissió de Venècia.

Un escàndol democràtic que no pot quedar impune. Ens hi ajudes?

Per saber-ne més:
Descarrega’t la nota de premsa
Descarrega’t la querella presentada al Tribunal Suprem 
¿Qui polititza la justícia? per Sergi Blázquez i Agustí Carles


A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?
Perquè tiri endavant el procés judicial, el Tribunal Suprem demana a Drets una fiança de 3.000€. A més d’aquesta quantitat que hem de dipositar en un termini molt breu de temps, Drets també hem d’assumir altres despeses derivades del propi procés (honoraris dels procuradors, taxes, desplaçaments, etc).
Tots els membres del col·lectiu Drets treballem desinteressadament per l'entitat en les nostres hores lliures i els diners que es recullin en aquesta campanya de mircomecenatge ciutadà es destinaran exclusivament a assumir les despeses d'aquest procés judicial.
 
QUI SOM?
L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials.

Consulta la web drets.cat

Drets demana la col·laboració ciutadana perquè tiri endavant la querella contra 8 magistrats del Tribunal Constitucional

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Lidera
L’associació sense ànim de lucre DRETS va néixer la tardor del 2014 per agrupar professionals del món del dret disposats a passar a l’acció davant dels atacs sistemàtics en forma d’amenaces i insults que arriben des de diversos mitjans de comunicació, xarxes socials i tribunes d’opinió amb seu a Madrid, i que vulneren el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania i les institucions catalanes. DRETS no té ànim de lucre i els professionals que participem en aquesta entitat, majoritàriament advocats, ho fem de manera totalment desinteressada i no rebem cap mena de subvenció pública. DRETS es va presentar el passat mes d’octubre de 2014 en un acte a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i compta amb el suport de nombroses entitats civils d’arreu dels Països Catalans, com Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, La Fundació Justícia i Pau, la Comissió per la Dignitat, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià, entre d’altres. Més informació: www.drets.cat
170
sumadors
6860 €
dels 5000 necessaris
finalitzat
el 12/05/2017
Assolit 137%

Aporta-hi 10 €

58 sumadors
Menció als agraïments a la web Drets.cat

Aporta-hi 20 €

59 sumadors
Menció als agraïments a la web Drets.cat

Aporta-hi 50 €

35 sumadors
Menció als agraïments a la web de Drets
+ Clauer exclusiu de Drets

Aporta-hi 100 €

11 sumadors
Menció als agraïments a la web de Drets
+ Clauer exclusiu de Drets

Aporta-hi 150 €

0 sumadors
Menció als agraïments a la web de Drets
+ Clauer exclusiu de Drets

Aporta-hi 250 €

5 sumadors
Menció als agraïments a la web de Drets
+ Clauer exclusiu de Drets
+ Invitació al sopar-col·loqui amb els membres de Drets

Aporta-hi 400 €

0 sumadors
Menció als agraïments a la web de Drets
+ Clauer exclusiu de Drets
+ Invitació al sopar-col·loqui amb els membres de Drets

Aporta-hi 500 €

2 sumadors
Menció als agraïments a la web de Drets
+ Clauer exclusiu de Drets
+ Invitació al sopar-col·loqui amb els membres de Drets

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!