Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

8del9: Festa Major. Nou espectacle de l'Esbart Olot

Un projecte de EsbartOlot

Articles

Diumenge, 5 de febrer

Vols sentir com sona 8del9?


Aquesta setmana vinent enllestirem les mescles de l'enregistrament i realment sona molt i molt bé. Hem fet un vídeo per mostrar a tothom com sona, i de passada l'hem acompanyat d'un text per animar la gent que se sumi al projecte. 

Voleu saber com sona? Doncs mireu aquest vídeo! La peça que hem escollit són els Goigs a la Mare de Déu del Tura, la patrona de la ciutat d'Olot. Aquesta cançó, que és molt coneguda pels olotins, representa la vessant més antiga de les Festes del Tura, que és el seu lligam religiós. Precisament, d'aquí en vé el seu nom. No hem d'oblidar que les festes majors d'arreu del país tenen un origen lligat al sant patró de cada població.

Els Goigs són una peça que mai abans no havia estat enregistrada, de manera que ens fa molta il·lusió haver pogut contribuir a la preservació del nostre patrimoni amb una acció com aquesta. 

Esperem que us agradi tant com a nosaltres!Dissabte, 21 de gener

Sobre l'Esbart Olot

Sobre l'Esbart Olot

Pels que no ens coneixeu, segurament teniu curiositat per saber qui som, què fem, i quina és la nostra història. Tot seguit us en fem cinc cèntims.

Els orígens de l'Esbart Olot es remunten pràcticament 100 anys enrere. Va néixer l'any 1928, sota l'empara de l'Orfeó Popular Olotí. Des d'aleshores, l'Esbart Olot ha treballat sempre per promoure la dansa tradicional, especialment entre els joves de la ciutat d'Olot. Després d'un període desaparegut, el cos de dansa reneix l'any 1996 desitjant realitzar espectacles de qualitat a més de la feina de divulgació de la cultura popular. Per això hem comptat sempre amb persones amb una llarga trajectòria en el món de la dansa a la direcció artística, com han estat Oriol Canas (Esbart Sant Cugat, Grup Mediterrània) o Jordi Rubio (Esbart de Rubí, Factoria Mascaró).
Entre els nostres espectacles de creació de gran mida convé destacar "La Punyalada", projecte creat conjuntament amb l'Esbart Montgrí; amb direcció artística de Lídia de Mena i acompanyament musical del grup Clau de Lluna. En els últims anys les nostres propostes s'han caracteritzat per plantejaments poc habituals i moderns en espectacles de dansa tradicional, com és el cas de "Vint", el muntatge que vam presentat el passat 2016. La nostra voluntat és fer dansa catalana però mirant clarament endavant.

Tot i treballar molt dalt els escenaris, també ens hem cuidat de la part més popular i menys escènica de la cultura catalana. Hem treballat per recuperar i mantenir vives danses de la ciutat com són el Ball del Xai Be, que ballem cada any per Setmana Santa, i el Ball Pla d'Olot, que organitzem per les Festes del Tura des de 2015 com a activitat de dansa oberta i integradora. A més d'això, molts dels nostres balladors són partíceps en altres iniciatives populars i han estat portadors de peces de la faràndula olotina. Des de l'any passat vam apadrinar la Cabreta del Cornamusam, i la ballem en cada edició del festival. 
 Dimarts, 17 de gener

La litografia

La litografia

Volem començar a ensenyar-vos algunes de les recompenses que podeu obtenir si us feu sumadors del nostre projecte. La primera és una de les que ens fa més il·lusió presentar: la litografia d'en Tavi Algueró. En Tavi és un artista batetenc molt lligat a la faràndula de la ciutat, ja que porta molts anys fent il·lustracions, contes i litografies inspirats en el bestiari olotí, a més de ser el creador d'algunes de les figures més estimades de la ciutat, com la Cabreta o el Porc i el Xai, conjuntament amb l'olotí Àngel Rigall. 

Cada any acostuma a editar una litografia on surten habitualment els gegants, nans i cavallets i altres peces de la faràndula. A 8del9, la nostra voluntat és posar en relleu tots els altres elements que passen més desapercebuts, però que sense ells les Festes del Tura no serien possibles. En Tavi ha plasmat la mateixa idea en una litografia, i ho ha fet d'allò més bé. Així, podeu trobar-hi el correfoc, la marranada, la batalla de les flors, la tamborrada, el ball pla i una actuació castellera, entre més actes que segur que identificareu!

Tots aquests actes estan molt lligats a les entitats de la ciutat, que, com en totes les localitats catalanes, són la verdadera ànima de la Festa Major.Dijous, 12 de gener

Presentació del projecte

Presentació del projecte

Avui donem a conèixer el nou projecte d'espectacle de l'Esbart Olot, anomenat 8del9: Festa Major. Es tracta d'un espectacle de dansa inspirat en la Festa Major d'Olot, les Festes del Tura, que vol ser un homenatge a totes les Festes Majors catalanes. Es tracta d'un projecte artístic i divulgatiu, ja que volem valoritzar els actes de cultura popular i les músiques de festa olotines i catalanes. 

Per això estem treballant en sintetitzar tot el que passa en una festa major en un espectacle de poc més d'una hora de durada. Finançar un espectacle creat des de zero té un cost molt elevat, i per aquest motiu hem iniciat aquesta campanya de micromecenatge. Si voleu saber més del projecte, aquí us anirem donant detalls de com avança la gestació de l'espectacle!

De moment us adjuntem el cartell amb la data de l'estrena. Com veieu, tenim pràcticament mig any per enllestir-lo, tot i que estem treballant en ell des del mes de juliol de l'any passat.71
sumadors
3770 €
dels 2000 necessaris
finalitzat
el 01/03/2017
Assolit 188%

Aporta-hi 5 €

2 sumadors
AGRAÏMENT:
· Agraïment als crèdits i a la pàgina web de l'Esbart Olot

Aporta-hi 15 €

15 sumadors
PACK 1:
· Agraïment als crèdits i a la pàgina web de l'Esbart Olot
· CD amb la música de l'espectacle 8del9

Aporta-hi 25 €

23 sumadors
PACK 2:
· Agraïment als crèdits i a la pàgina web de l'Esbart Olot
· CD amb la música de l'espectacle 8del9
· Litografia de Tavi Algueró

Aporta-hi 35 €

6 sumadors
PACK 3:
· Agraïment als crèdits i a la pàgina web de l'Esbart Olot
· 2CDs amb la música de l'espectacle 8del9
· Litografia de Tavi Algueró
· Samarreta de l'Esbart Olot

Aporta-hi 50 €

10 sumadors
PACK 4:
· Agraïment als crèdits i a la pàgina web de l'Esbart Olot
· 2CDs amb la música de l'espectacle 8del9
·CD amb la música de l'espectacle La Punyalada
· Litografia de Tavi Algueró
· Llibre de l'Esbart Olot
· Samarreta de l'Esbart Olot

Aporta-hi 100 €

9 sumadors
PACK EMPRESA 1:
· CD amb la música de l'espectacle
· Litografia de Tavi Algueró
· Incorporació del logotip de l'empresa col·laboradora com a patrocinador (mida petita)

Aporta-hi 200 €

5 sumadors
PACK EMPRESA 2:
· 2 CDs amb la música de l'espectacle
· 2 Litografies de Tavi Algueró
· Incorporació del logotip de l'empresa col·laboradora com a patrocinador (mida gran)

Aporta-hi 350 €

1 sumadors
CONCERT A DUO:
· Totes les recompenses del Pack 4
· Concert en directe (duo instrumental) amb algunes de les peces de l'espectacle en el repertori

Aporta-hi 450 €

0 sumadors
CONCERT A TRIO:
· Totes les recompenses del Pack 4
· Concert en directe (trio instrumental) amb algunes de les peces de l'espectacle en el repertori


Blog del projecte

Vols sentir com sona 8del9?
Aquesta setmana vinent enllestirem les mescles de l'enregistrament i realment sona molt i molt bé. Hem fet un vídeo per mostrar a tothom com sona, i de passada l'hem acompanyat ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!