Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Concurs de composició jove - #5anysJOP

Un projecte de JOP



  • Insereix-lo en una pàgina web

#5anysJOP

La Jove Orquestra de Ponent (JOP) compleix 5 anys. Durant aquest temps, l'orquestra ha anat evolucionant i consolidant-se, tan externament com internament. D’una banda l’agrupació s’ha erigit com un dels referents musicals del territori, amb un rol diferenciat com a dinamitzadora d’activitats innovadores i com a divulgadora de música simfònica entre el jovent. A més, la JOP ha aconseguit fer viable el projecte i traslladar la seva responsabilitat a properes generacions. Amb tot, esperem que encara es puguin celebrar molts més aniversaris. 

Des dels seus inicis l'orquestra ha facilitat a músics joves la seva projecció professional de moltes maneres: oferint la possibilitat de ser solistes, ajudant a la projecció de directors joves amb un futur clarament brillant, facilitant la formació en l'àmbit orquestral mitjançant una masterclass, i ara, amb l'impuls a la composició orquestral. 


Concurs de composició jove

En motiu del 5è aniversari de la JOP  s'emprèn un període d’esdeveniments, accions i activitats en que l'orquestra vol mostrar-se de forma oberta a tot el jovent del territori i el públic en general fent-los partícips d'aquesta celebració.

És per això que la JOP ha organitzat un concurs de composició jove amb el que es pretén donar impuls a joves promeses de la creació musical i facilitar els seus inicis. 


Selecció de les peces finalistes

Es varen rebre gairebé una trentena de composicions d'arreu del país i de l'estat español, presentades com aspirants a assolir el premi.

Un jurat format per cinc persones destacades en l’àmbit musical de les Terres de Ponent en van seleccionar les tres peces finalistes.


Final del concurs de composició

Les obres finalistes seran presentades a la primera part dels dos concerts de la temporada de tardor de la Jove Orquestra de Ponent:

  • 26 de novembre a les 19h al Paranimf de la Universitat de Cervera
  • 3 de desembre a les 19h a l'Auditori Enric Granados de Lleida

El públic assistent als dos concert decidirà l'ordre de les peces finalistes mitjançant la votació de la peça que més convenci. 

A més, actuant com un únic agent, el jurat compta amb els vots corresponent a la part entera del 20% de vots emesos pel total del públic assistent als dos concerts del concurs.


Entrega de premis

L'entrega de premis tindrà lloc el dia 3 de desembre al finalitzar el concert a l'Auditori Enric Granados de Lleida. 

El concurs compta amb 3 premis que consisteixen en una dotació econòmica que actua com a beca per a les jove promeses de la composició juvenil.


Suma amb nosaltres!

La Jove Orquestra de Ponent  és una associació juvenil sense ànim de lucre que destina els seus recursos a totes les necessitats que té una orquestra simfònica. Per mirar de tirar endavant l'organització d'aquest concurs de composició es va decidir proposar un microfinançament obert a la població general. D'una banda es pretén poder assumir les beques que se'ls atorgarà als joves talents, i per una altra fomentar la implicació de la societat a la creació musical simfònica.

Els premis del concurs de composició estan valorats en: 800€ (1r premi), 400€ (2n premi) i 200€ (3r premi). La resta del finançament servirà per l'organització del concert de presentació de les peces finalistes.

Suma amb nosaltres per seguir fomentant la música i la cultura simfònica. Posa el teu gra de sorra i fem més pla el camí als i les joves talents de la música.


Recompenses

Hem volgut titular cada recompensa amb el nom d'un compositor, quina millor manera, no trobes?

La Jove Orquestra de Ponent arrel del 5è aniversari de la seva fundació ha renovat la seva imatge i volem que siguis de les primeres persones a estrenar-la amb dissenys exclusius de xapes, adhesius, samarretes i llapis. Perquè llapis? Tot bon músic d'orquestra porta sempre un llapis a sobre durant un assaig i per nosaltres és tot un símbol! 

A més, us oferim un calendari de paret A3 editat només per l'ocasió i amb fotos molt originals de totes les seccions de l'orquestra. 

També oferim entrades pels propers concerts on podran votar a la peça finalista que més t'agradi, però atenció, segur que mai has estat assegut dintre d'una orquestra, oi? Doncs ara podràs provar aquesta experiència! O encara millor, que et semblaria dirigir-la durant un peça en un concert a l'Auditori? També t'ho oferim com a recompensa!

Les recompenses físiques es podran recollir:

  • 26 de novembre  - Paranimf de la Universitat de Cervera (16-19h)*
  • 3 de desembre - Auditori Enric Granados de Lleida (16-19h)*
  • En cas de no poder assistir a cap dels dos indrets, es facilitarà punt de recollida a Lleida en un horari que es comunicarà.
  • En cas de viure fora del territori Lleidatà s'enviarà per correu (no fora de l'estat espanyol)


*Les entrades només es podran recollir a les ubicacions i horaris indicats (abans dels concerts).

Per anar avançant ens podeu faciliar a observacions:
- Talla de samarreta (S, M, L o XL)
- Concert on voleu les dos entrades (Lleida o Cervera)


Concurs de composició jove - #5anysJOP

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

JOP
JOP
Lleida
L’Associació Jove Orquestra de Ponent és una associació juvenil nascuda el 10 de setembre de 2011 de les ganes de fer música que comparteixen joves de les Terres de Ponent. L’entitat, independent de tota escola o institució, omple un buit que existia entre l’educació musical i la professionalitat en el nostre territori i en l’àmbit de la música simfònica. Així doncs, la JOP ofereix a joves amb estudis musicals mitjans o superiors l’oportunitat de tocar en orquestra i altres formacions musicals i també ofereix noves propostes per al públic cultural. A més a més, és un espai en el qual es promociona la vida associativa i participativa d’un jovent que comparteix interessos i aficions.
92
sumadors
1706 €
dels 1500 necessaris
finalitzat
el 25/11/2016
Assolit 113%

Aporta-hi 5 €

11 sumadors
MOZART: Agraïment

Aporta-hi 9 €

3 sumadors
(Queden 98 de 100 recompenses)
ARRIAGA: Agraïment
+Adhesiu
+Xapa

Aporta-hi 12 €

15 sumadors
(Queden 15 de 30 recompenses)
BRAHMS: SAMARRETA
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa

Aporta-hi 15 €

8 sumadors
(Queden 23 de 30 recompenses)
TXAIKOVSKY: CALENDARI
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa
+Llapis

Aporta-hi 18 €

23 sumadors
(Queden 38 de 60 recompenses)
WAGNER: SAMARRETA
+CALENDARI
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa
+Llapis

Aporta-hi 20 €

13 sumadors
(Queden 13 de 25 recompenses)
BEETHOVEN: 2 ENTRADES CONCERT TARDOR 2016 (a Lleida o Cervera)
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa
+Llapis

Aporta-hi 30 €

15 sumadors
(Queden 5 de 20 recompenses)
MÁRQUEZ: 2 ENTRADES CONCERT TARDOR 2016 (a Lleida o Cervera)
+SAMARRETA
+CALENDARI
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa
+Llapis

Aporta-hi 50 €

4 sumadors
(Queden 3 de 5 recompenses)
VIÑES: SEIENT A L'ESCENARI CONCERT TARDOR 2016 (a Lleida)
+SAMARRETA
+CALENDARI
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa
+Llapis

Aporta-hi 250 €

0 sumadors
(Queden 1 de 1 recompenses)
GRANADOS: DIRECCIÓ D'UNA PEÇA AL CONCERT PRIMAVERA 2017 (a Lleida 6/5/17)
+SAMARRETA
+CALENDARI
+Agraïment
+Adhesiu
+Xapa
+Llapis

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!