Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

MASIES I VIDA RURAL A COLLSEROLA
 • Insereix-lo en una pàgina web

MOLTES HISTÒRIES PER CONTAR

A la serra de Collserola hi ha més de 160 masies. Algunes d’elles tenen més de vuit segles d’antiguitat i mantenen encara el nom del llinatge dels seus fundadors. Amb el anys aquestes propietats s’han anat adaptant a l’evolució que ha marcat el pas del temps

Totes aquestes masies, amb les seves particularitats i diferències, tenen en comú l’impressionant àmbit natural que les embolcalla i que les ha condicionat durant segles en la seva manera de viure .
És però una forma de viure que està desapareixent. És una manera de relacionar-se, de gaudir, de treballar, de mirar l’entorn que molt probablement entrarà en l’oblit d’aquí poques dècades.

La serra ha estat històricament la gran talaia del pla de Barcelona, i també una barrera que fins no fa tant aturava, com s’ha dit, “espècies perilloses” com llops i bandolers. En aquests turons, repartits en una desena de municipis, s’hi troben paratges rurals, naturals i arquitectònics molt singulars, i personatges significatius que tenen moltes històries per contar.

El llibre que està realitzant Mirador Llibres, de la mà de l’escriptor Eugeni Casanova,
(miradorllibres.worpres.com)  vol fixar-se especialment en persones que van fer una vida tradicional anterior a la mecanització: boscaters, pastors, pagesos, carboners de bosc... i també en les característiques úniques dels espais naturals i de l’arquitectura històrica.

Ells i els seus relats en són els protagonistes d’aquest treball que aspira a preservar un tast  de les mil i una vivències que actualment ens poden semblar recuperades de les més originals propostes literàries. Us convidem a viatjar en el temps per la memòria inesborrable dels darrers habitants de la serra de Collserola.

CARACTERÍSTIQUES DEL LLIBRE
21 cm x 21.cm
Tapa dura
Pàgines: 144, de les quals 24 en color
Fotografies: antigues de les diferents masies escollides + fotos actuals en color.
PVP: 18 euros

ENTREGA DELS LLIBRES
Entrega a domicili si els sumadors viuen a l'àrea d'influència de Collserola (municipis colindants). Si viuen en municipis més distants caldrà recollir-ho a la seu de l'editorial o concretar-ho previament amb l'editorial.

RECOMPENSES
Amb la finalitat de promocionar el llibre, la nostra editorial organitzarà vàries sortides matinals documentades per l'autor del llibre o d'un responsable editorial per l'antic terme municipal de Santa Creu d'Olorda i les seves masies. Les excursions tindran una durada màxima de 4 hores. L'esmorzar hi és inclòs. A partir del mes de novembre s'anunciaran a la nostra web el calendari de les excursions matinals.

El trencaclosques que oferim a més del llibre té una mida de 40 cm x 28,5 cm i 48 peces. Es presenta amb capsa o en pot. És per a infants de 5 a 8 anys.

El llibre alternatiu que oferim també com a recompensa és "La Fí del somni català a Occitània" de Jesús Mestre i Godes (2013). (miradorllibres.wordpress.com)
 


MASIES I VIDA RURAL A COLLSEROLA

Facebook     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

10
sumadors
198 €
dels 1000 necessaris
finalitzat
el 25/11/2016
Assolit 19%

Aporta-hi 5 €

0 sumadors
Inclourem el vostre nom al llistat d'agraïments

Aporta-hi 16 €

8 sumadors
Amb aquests 16 euros d'aportació tindreu el llibre i el vostre nom figurarà en el llistat d'agraïments.

Aporta-hi 35 €

2 sumadors
Amb aquests 35 euros d'aportació tindreu 2 llibres i a més sereu convidats a una de les matinals-excursions per l'antic terme municipal de Santa Creu d'Olorda. El nom figurarà en un llistat d'agraïments.

Aporta-hi 50 €

0 sumadors
Per tres llibres + 1 participació a una excursió guiada per Santa Creu d'Olorda + El llibre d'en Jesús Mestre o un trencaclosque didactic per a infants de 3 a 6 anys de la mateixa editorial. (opcional). El nom figurarà en un llistat d'agraïments.

Aporta-hi 65 €

0 sumadors
Per tres llibres + 1 excursió guiada per Santa Creu d'Olorda per dues persones + El llibre d'en Jesús Mestre + un trencaclosque didactic per a infants de 3 a 6 anys de la mateixa editorial. El nom figurarà en un llistat d'agraïments.

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
Aportació pensada per empreses, entitats i serveis de l'àrea de Collserola. 6 llibres i l'anagrama d'agraïmet. També us regalarem un trencaclosques per a infants de 3 a 6 anys.

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!