Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Arrelem el Casal Popular El Rebotim: En marxa!

Un projecte de elrebotim • Insereix-lo en una pàgina web

QUI SOM?

Un rebotim és un brot tendre que es talla del tronc per a que no competeixi amb l’arbre principal. El Casal Popular el Rebotim es presenta com aquest brot que inicia el seu camí independent de l’arbre principal, clavant sòlidament les seves arrels per a créixer amb força. Nosaltres no volem competir; volem cooperar i créixer fent camí a Vila-seca.

Volem ser un projecte autònom i independent. Creiem fermament que l’autogestió resulta la millor manera de posar en valor la importància de la democràcia directa i la participació,  implicant així a tots els seus socis i sòcies en la gestió del projecte.

Volem impulsar la creació d’un un espai d’àmplia utilitat social. La nostra vocació és esdevenir un veritable lloc de referència per a persones i col·lectius locals que, malgrat puguin provenir de diferents trajectòries, tradicions associatives o creences, comparteixin un inequívoc compromís per la millora del nostre entorn. Un espai plural, integrador i obert a la participació de totes les persones que vulguin sumar-se a treballar per la transformació social i la ruptura amb el model actual.

acte 8 de març

El nostre objectiu principal és ser una eina de dinamització de la vida social vila-secana mitjançant la realització d’activitats que, partint d’una perspectiva crítica amb l’actual estat de les coses, puguin resultar d’interès públic i ajudin a plantejar alternatives basades en la cooperació i la equitat en àmbits com la formació, la cultura, el lleure o l’economia.
 

Entenem com absolutament cabdal l’establiment de sinèrgies i dinàmiques de treball conjuntes amb la resta de col·lectius locals. El propòsit del Rebotim és el d’arrelar al nostre municipi i fer xarxa, i per això, volem col·laborar plenament amb totes les entitats amb qui puguem compartir l’objectiu de reforçar el teixit associatiu i la cohesió social del nostre poble.
 

Presentació casal popular el rebotim

Des de que vam presentar públicament el projecte de Casal Popular el passat gener, hem estat organitzant diverses activitats de format i temàtica diversa per tal de mostrar tot el que podríem fer quan disposéssim d'un espai propi. Alguns exemples d'activitats que hem realitzat fins ara són: un tast de cerveses artesanes; una xerrada-taller en motiu del 8 de març sobre dones, treball i quotidianitat; una presentació de Som Energia; un cine-fòrum en commemoració del centenari de l'Alçament de Pàsqua d'Irlanda; una jornada de jocs de taula; o una presentació literària. Molta gent s'ha interessat pel projecte i ha assistit a algun d'aquests actes que em celebrat en espais cedits per entitats locals.

Avui donem un pas més en el camí cap a fer real aquest projecte: aconseguir un espai propi on desenvolupar la nostra activitat. Una nova etapa que, seguint la nostra metàfora preferida, es planteja en els termes de fer que de la llavor plantada amb les activitats fetes fins ara, brotin les arrels per tal que creixi un tronc fort que, quan arribi a l'estiu el temps de la collita, ens permeti gaudir del fruit més preuat: la consecució d'un espai físic que albergui el Casal Popular el Rebotim. I és en aquesta nova etapa on esperem poder comptar amb la teva ajuda.

Ens podeu conèixer millor, consultar el nostre manifest i els objectius principals del projecte del Casal Popular el Rebotim aquíPER QUÈ NECESSITEM FINANÇAMENT?

Tractar d'impulsar un projecte autogestionat que depèn íntegrament de l'esforç de la seva gent és una aventura il·lusionant. Però alhora també suposa un repte important, especialment en el primers moments, quan s'han d'assumir un conjunt de despeses extra de gran envergadura. Així que, resumint, necessitem que ens ajudeu a reunir diners per: 1- Fer front a la fiança i als primers mesos de lloguer, mentre incrementem el nombre de socis i sòcies.

2- Assumir les despeses pròpies d'iniciar l'activitat com l'assegurança civil, els subministraments, etc.

3- Habilitar el local per tal d’iniciar l’activitat que, entre altres coses, suposa:
- Pintar les parets.
- Adequar  el sistema elèctric existent per disposar dels endolls i punts de llums necessaris.
- Portes noves.
- Equipar el local per tal d’iniciar l’activitat posant-hi taules, cadires, armaris i demés mobiliari per poder emmagatzemar les coses.
- Cobrir les pròpies despeses del crowdfunding (ja se sap que tothom ha de poder tenir
un plat a taula cheeky).

LocalCOM POTS PARTICIPAR-HI?

Si vols ajudar-nos a fer possible el casal popular El Rebotim hi ha moltes formes de contribuir-hi. Només has de triar la que et vagi millor:

A- Fer una aportació triant una de les recompenses que et proposem.

B- Fer-te soci o sòcia del Casal (que és la millor manera de garantir-ne la continuïtat).

C- Ajudar-nos a difondre el projecte entre les xarxes socials per a
nimar a participar al màxim de persones.

D- Aportant el teu coneixement i talent per tal tirar endavant el projecte.

E- Totes les anteriors són correctes.LES RECOMPENSES


MATERIAL
Oferim dos tipus de material propi recent sortit del nostre "forn" creatiu: samarretes i bosses amb anses. Es podrà fer demanda de talles i de models en el moment de demanar la recompensa.

Aquests són els models base de samarreta de cotó del Casal Popular el Rebotim amb el nom, el logotip i el lema "arrel, tronc i fruit":I aquesta és la bossa de cotó amb idèntic disseny:


D'altra banda, també disposem de material de marxandatge limitat oferit gràcies a la solidaritat dels ateneus i casals del voltant. 


ACTIVITATS
Les activitats de recompensa es realitzaran durant el trimestre de setembre a desembre del 2016. Es diferencien en dos tipus. D'una banda, les activitats denominades de curta durada que es realitzaran en una única sessió. De l'altra, les que hem anomenat activitats de llarga durada i que es desenvoluparan en 2 o 3 sessions. Algunes d'elles disposen de places limitades, pel que si en el moment d'escollir la recompensa teniu entre cella i cella una activitat concreta, us aconsellem que ens comuniqueu quina voleu via correu a info@rebotim.cat, o per qualsevol altra forma de contacte. Aquelles que tinguin un aforament limitat s'ompliran en estricte ordre d'inscripció. La informació referent a en quin moment del trimestre es desenvoluparan es facilitarà amb antelació a les persones inscrites quan finalitzi la campanya.

De curta durada:

- Taller de "geocaching": Assisteix a una sessió per conèixer les normes i ús de la divertida dinàmica de geocaching i posa-ho en pràctica en la recerca de "catxés" pel municipi de Vila-seca.

- Taller de lectura de la factura elèctrica: Llegir la teva factura elèctrica no hauria de ser com desencriptar jeroglífics de l'Antic Egipte. Apunta't i aprén a llegir la teva factura elèctica i a entendre les dades reflexades en termes entenedors. 

- Taller de pa artesà: Aprén a fer per tu mateix un pà de pagès, una txapata o massa de pizza. Nyam!!

- Bicicleta llesta!: Apunta't al taller per aprendre a fer la revisió general de la teva bicicleta i deixar-la preparada per les teves excursions o rutes.

- Taller de creativitat "Meraki": A través d'un conte, es treballarà la creativitat, l'amor i l'ànima. Posa en pràctica tot allò que la teva imaginació et permeti amb material reciclats i del dia a dia.

- Taller fotogràfic: Assisteix a una xerrada oberta sobre instagram i ús de fotografia més una classe pràctica de fotografia de carrer.

- Taller de ioga: Inscriu-te a una sessió d'iniciació al ioga i coneix aquesta mil·lenària disciplina. Nota com et relaxes, inspira i digues Om...

- Taller de serigrafia: Si vols conèixer la tècnica de la serigrafia manual per aplicar-la als teus dissenys personals, aquest és el teu taller.

- Taller de creació de segells: Deixa empremta i crea el teu propi segell a través del treball del linòleum.

- Sortida al MNAC: Uneix-te a l'excursió que està preparant el Centre d'Estudis Vila-secans al Museu Nacional d'Art de Catalunya i gaudeix de la cultura i l'art a través d'una visita guiada ben exclusiva.

- Sopar per a 2 persones a la Taverna del Casal Popular Despertaferro de Reus: Gaudeix de la gastronomia en un Casal emblemàtic del Camp de Tarragona, i no oblidis felicitar-los pel seu 25è aniversari!

- Sopar per a 2 persones al Casal Popular la Sageta de Foc: Passa't-ho bé en companyia degustant exquisides tapes en ple casc antic de Tarragona. Recorda també de felicitar-los, que enguany fan 10 anys!


De llarga durada:

- Iniciació al Ganxet: Apunta't ara i aprén, a través de dues sessions, les bases de la tècnica del ganxet i del "trapillo". Deixa lliure la teva creativitat i teixeix tot el que et vingui al cap.

- Iniciació a l'Autocad: Assisteix a dues sessions i aprèn acompanyat els primers passos de domini del programa de referència per al disseny i dibuix en 2D i 3D, l'AutoCAD.

- Iniciació a la Guitarra: Ja vulguis ser el nou Jimmy Page o complir un vell somni d'adolescència, apunta't i comença a tocar els teus primers acords de guitarra en 3 sessions.


Arrelem el Casal Popular El Rebotim: En marxa!

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

elrebotim
elrebotim
Vila-seca
Un rebotim és un brot tendre que es talla del tronc per a que no competeixi amb l’arbre principal. El Casal Popular el Rebotim es presenta com aquest brot que inicia el seu camí independent de l’arbre principal, clavant sòlidament les seves arrels per a créixer amb força. Nosaltres no volem competir; volem cooperar i créixer fent camí a Vila-seca. Volem ser un projecte autònom i independent. Creiem fermament que l’autogestió resulta la millor manera de posar en valor la importància de la democràcia directa i la participació, implicant així a tots els seus socis i sòcies en la gestió del projecte. Volem impulsar la creació d’un un espai d’àmplia utilitat social. La nostra vocació és esdevenir un veritable lloc de referència per a persones i col·lectius locals que, malgrat puguin provenir de diferents trajectòries, tradicions associatives o creences, comparteixin un inequívoc compromís per la millora del nostre entorn. Un espai plural, integrador i obert a la participació de totes les persones que vulguin sumar-se a treballar per la transformació social i la ruptura amb el model actual. El nostre objectiu principal és ser una eina de dinamització de la vida social vila-secana mitjançant la organització d'activitats que, partint d’una perspectiva crítica amb l’actual estat de les coses, puguin resultar d’interès públic i ajudin a plantejar alternatives basades en la cooperació i la igualtat en àmbits com la formació, la cultura, el lleure o l’economia. Entenem com absolutament cabdal l’establiment de sinèrgies i dinàmiques de treball conjuntes amb la resta de col·lectius locals. El propòsit del Rebotim és el d’arrelar al nostre municipi i fer xarxa, i per això, volem col·laborar plenament amb totes les entitats amb qui puguem compartir l’objectiu de reforçar el teixit associatiu i la cohesió social del nostre poble. Ens proposem ser un node de connexió entre diferents associacions ja existents i un motor per a la creació de noves realitats organitzatives. Aquest és el projecte del Rebotim; del brot tallat que s’aparta de l’arbre principal per crear-ne un de nou. Només a través de la participació popular ho aconseguirem. Per això, si comparteixes el nostre missatge, vine i ajuda’ns a germinar!
91
sumadors
3325 €
dels 3300 necessaris
finalitzat
el 31/07/2016
Assolit 100%

Aporta-hi 5 €

5 sumadors
Agraïments a les xarxes socials i web.

Aporta-hi 10 €

12 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa

Aporta-hi 20 €

15 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ bossa

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Sopar per a dues persones a la Taverna del Casal Popular Despertaferro de Reus.

Aporta-hi 30 €

1 sumadors
(Queden 0 de 1 recompenses)
Sopar de tapes per a dues persones al Casal Popular La Sageta de Foc de Tarragona.

Aporta-hi 30 €

26 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ samarreta / bossa / participació a 1 activitat de curta durada

Aporta-hi 40 €

4 sumadors
(Queden 3 de 4 recompenses)
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ samarreta / bossa
+ samarreta Ateneu la Mina / samarreta Casal Popular Sageta de Foc

Aporta-hi 40 €

3 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ participació a 1 activitat de llarga durada

Aporta-hi 45 €

10 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ samarreta / bossa
+ participació a 1 activitat de curta durada

Aporta-hi 60 €

8 sumadors
(Queden 9 de 15 recompenses)
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ quota de soci juliol - desembre 2016

Aporta-hi 80 €

2 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ samarreta / bossa
+ participació a 2 activitats de curta durada / 1 de llarga durada

Aporta-hi 120 €

1 sumadors
(Queden 8 de 8 recompenses)
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ 2 quotes de soci juliol - desembre 2016

Aporta-hi 120 €

0 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ samarreta / bossa
+ participació a 2 activitats de curta durada / 1 de llarga durada

Aporta-hi 150 €

1 sumadors
+ Agraïments a les xarxes socials i web
+ xapa
+ samarreta / bossa
+ participació a 2 activitats de curta durada / 1 de llarga durada
+ foto personalitzada a les xarxes socials

Aporta-hi 200 €

2 sumadors
+ Agraïments especials a les xarxes socials
+ cessió d'espais per actes a determinar


Blog del projecte

ENGEGUEM

Aquest proper divendres 14 obrirem ja oficialment la persiana del Casal Popular el Rebotim. Us volem convidar a aquest acte que és especial per a nosaltres ja que marca el moment en que l'espai ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!