Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

RoboCaspers a Qatar a la Final Internacional de futbol amb robots

Un projecte de robocaspers



  • Insereix-lo en una pàgina web

Resum del projecte
El nostre somni és poder anar a Doha a participar en la final internacional de la World Robot Olympiad (WRO) en la categoría de Gen II Football al novembre, després d'haver guanyat la final estatal. Apassionats pels robots i el futbol, anem a Qatar!

Motivació
L'objectiu d'anar a Qatar és doble. D'una banda, viure una experìència internacional acompanyats de joves d'arreu que comparteixen la nostra afició. D'altra, ser un incentiu pe continuar aprenent en el món de la robòtica. De fet, ja ens hem posat nous objectius per l'any que ve.

Qui som?
RoboCaspers som un equip format per quatre nois de primer de 1r de Batxillerat del Col·legi Casp de Barcelona que, amb l’acompanyament d’un dels nostres pares que ens fa d’entrenador, dediquem bona part del nostre  temps d’oci a la robòtica. Vam començar l’any 2012 i en aquests quatre anys hem participat en vàries competicions locals i estatals i hem guanyat diferents premis en diferents categories tant de robots LEGO com de VEX. Podeu veure tota aquesta informació detallada al nostre web www.robocaspers.cat

 

Què necessitem?
L’organització de la WRO cobreix els costos d’allotjament de 3 membres de l’equip. No cobreix per tant ni els viatges ni els costos d’allotjament i manutenció del quart component de l’equip ni de l’entrenador. En aquesta campanya ens proposem almenys cobrir els costos de l'estada d'aquests dos membres, que són 750€. Si aconseguim més diners podrem cobrir els desplaçaments i comprar peces que necessitem.

Sobre la World Robot Olympiad (www.wroboto.org)

La World Robot Olympiad és una organització sense ànim de lucre fundada al 2004 i que porta 12 anys en funcionament. Cada any llancen alguns reptes que els robots construïts amb LEGO han de resoldre. Un d'ells és de futbol. Altres reptes consisteixen a aconseguir que els robots realitzin unes tasques en un temps determinat, de  forma autònoma (sense teledirigir-los). Els organitzadors locals són els responsables d’organitzar els tornejos nacionals i locals en els seus respectius països, i els guanyadors de cada país participen a la final internacional. Cada any al novembre un país diferent organitza aquesta final internacional.

La WRO té més de 50 països membres i més de 20.000 equips competint anualment.

Sobre la final a Doha, Qatar
A la final a Doha hi participarem prop de 400 equips amb uns 3000 robotaires en el conjunt de totes les categories. En la de Gen II Football hi participarem uns 100 equips que hem estat campions (com nosaltres) o sotscampions en els països respectius.

La final es jugarà al centre equestre Al Shaqab (www.alshaqab.com), una instal·lació moderna i monumental que normalment serveix per a exhibicions amb cavalls.

Com hem arribat a la final?
A nivell estatal hi ha hagut competicions a 18 ciutats. Els guanyadors han passat a la final a Barcelona, que es va celebrar l'11 d'octubre al CosmoCaixa.

En la nostra categoria van dividir els equips en dos grups. Nosaltres vam quedar segons del nostre grup, la qual cosa ens va donar pas a la semifinal, que vam jugar contra els primers del segon grup. Després d'un partit molt emocionant, vam accedir a la final on un 2 a 0 ens va donar el títol de campions.

Com és un partit de futbol amb robots?
En primer lloc, els equips han de muntar els seus robots des de zero sense ajut ni d'instruccions de muntatge ni del seu entrenador.

Dos robots competeixen contra altres dos. Generalment es programen l'un a mode de porter i l'altre de davanter. Els robots porten sensors per detectar la pilota d'infrarojos, acostar-s'hi i llençar-la en la direcció adequada. El camp té zones de colors perquè els robots puguin saber en quina àrea són. Existeixen unes normes clares a seguir, tant de mida i pes dels robots com de reglament durant el joc, i l'àrbitre és qui vetlla pel seu compliment. Un disseny robust i una programació enginyosa són les claus de l'èxit.

Comunicació
Disposem d'una web pròpia, compte de twitter i canal de YouTube per si esteu interessats. Per qualsevol dubte contacteu a través del correu robocaspers@gmail.com.

Gràcies!


RoboCaspers a Qatar a la Final Internacional de futbol amb robots

Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

robocaspers
22
sumadors
890 €
dels 750 necessaris
finalitzat
el 29/11/2015
Assolit 118%

Aporta-hi 10 €

6 sumadors
- Aparició a la web com a col·laborador

Aporta-hi 20 €

9 sumadors
- Aparició a la web com a col·laborador
- Foto digital de l'equip a Doha amb agraïment

Aporta-hi 50 €

5 sumadors
- Aparició a la web com a col·laborador
- Foto digital de l'equip a Doha amb agraïment
- Piulada d'agraïment des de @robocaspers

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
- Aparició a la web com a col·laborador
- Un pòster d'una foto de l'equip feta a Doha dedicat personalment i mencionant que has estat col·laborador
- Piulada d'agraïment des de @robocaspers

Aporta-hi 300 €

1 sumadors
Per empreses:
- Aparició a la web com a col·laboradora
- Un pòster d'una foto de l'equip feta a Doha dedicat a l'empresa i mencionant que ha estat empresa col·laboradora
- Piulada d'agraïment des de @robocaspers

Aporta-hi 500 €

0 sumadors
Per empreses:
- Aparició a la web com a patrocinadora
- Un pòster d'una foto de l'equip feta a Doha dedicat a l'empresa i mencionant que ha estat empresa patrocinadora
- Piulada d'agraïment des de @robocaspers

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!