Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

24 Rumbes per diatònic - Carles Belda

Un projecte de Carles Belda i Valls • Insereix-lo en una pàgina web

Si en fa d'anys que toquem rumbes! I en fa forces, també, que les toquem amb l'acordió diatònic. La intenció és aplegar-ne un bon feix, 24, en un llibre-cd. Des del seu naixement, la rumba catalana s'ha difós amb una imatge clara: veu, guitarra i percussions senzilles. Ara, d'uns anys ençà, mercès a la revifalla del diatònic i la feina d'un bon grapat de conjunts i artistes, el diatònic s'ha empeltat a aquest paisatge i s'ha fet seva la fórmula màgica de la rumba. Una escudella ben genuïna i que triomfa allà on va. Arreu dels Països Catalans, fins l'infinit i més enllà!

Hi seran transcrites, a mà pel Pep Coca, i comentades i endreçades per poder-ne fer un ús pedagògic. El llibre tindrà els textos introductoris necessaris (de la Guida Sellarès, Perepau Ximenis, Joan Garriga i Carles Belda) i els índexs corresponents. Del disseny se n'encarrega la Carla Garcia Peris. La idea es basa en el volum, "24 masurques progressives diatòniques progressives", d'en Perepau Ximenis.

Per arrodonir-ho i garantir-ne la facilitat i plaer en l'ús, hi haurà les rumbes gravades, segurament en dos cedés, amb l'acordió (Carles Belda), la guitarra (Rafalito Salazar), els bongós (Rafalito Salazar i Joanet de Mataró) i les palmes (Marià Roch i els Palmers del Congost). Així, l'acordió s'empeltarà a la fòrmula clàssica de la rumba catalana.

Les rumbes seran d'autor diatònic (Núria Lozano, Guida Sellarès, Perepau Ximenis, Maties Mazarico, servidor), clàssics (La Trinca, Gato Pérez, Ai, Ai, Ai), importades (d'Occitània, Portugal, el País Basc o Brasil) i adaptades d'altres planetes (Penguin Cafe Orchestra). Algunes cantades, és clar. Per exemple, pel Joan Garriga, el Gigi de Niça i l'stefano de Lo Seriol.
També s'hi trobaran d'altres gèneres de la família, com  l'havanera, el bolero, el calipso i el garrotín. En aquests casos, els músics que ho vestiran seran el Pau Figueres, l'Arnau Figueres, el Toni Rocosa i el Jaume Arnella.

Tot plegat, ho produeix artísticament un expert el el tema, el Joan Garriga, i passa per les mans de contrastats productors com el Pep Lladó, el Joan Figueres i el Raph Dumas.

A més, desembocarà en un concert de presentació el 18 d'abril al Tarambana de Cardedeu (Vallès Oriental) i seguirà voltant en format de trio per on la gent ho demani.

Sobre les recompenses, alguns aclariments:
* L'edició del llibre serà acurada i amb el millor gust possible. Amb tapes dures i pensat per poder-ne llegir les partitures amb comoditat.
* Els garrotins, en seran mitja dotzena i manuscrits al llibre.
* L'atles/mapa de la rumba diatònica serà gros i formós, i il·lustrarà els orígens i desenvolupament del subgènere de la rumba diatònica, per acordió.
* La paella: doncs no res, duré els ingredients i els estris per preparar un paella per 24 comensals (la picaeta i el beure a càrrec de qui ho encarregui) i a la sobretaula hi haurà un bon recital rumber (per tants comensals com calgui).
* El taller d'acordió serà d'una tarda, o matí. 3 o 4 hores a gust dels consumidors.

Vinga, sempre endavant!

Segueix el projecte a facebook

24 Rumbes per diatònic - Carles Belda

Facebook    

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Carles Belda i Valls
Carles Belda i Valls
Zugarramurdi
245
sumadors
8295 €
dels 6500 necessaris
finalitzat
el 15/04/2015
Assolit 127%

Aporta-hi 10 €

19 sumadors
Descàrrega digital del llibre i les cançons

Aporta-hi 20 €

110 sumadors
Llibre amb els cedés

Aporta-hi 25 €

44 sumadors
Llibre amb els cedés
+ Garrotins dedicats

Aporta-hi 30 €

25 sumadors
(Queden 0 de 25 recompenses)
Llibre amb els cedés
+ Mapa/atles de la rumba diatònica

Aporta-hi 35 €

35 sumadors
(Queden 0 de 35 recompenses)
Llibre amb cedés
+ Mapa/Atles de la Rumba diatònica
+ Garrotins dedicats

Aporta-hi 40 €

2 sumadors
(Queden 3 de 5 recompenses)
Un exemplar del llibre-cd i un original manuscrit, triat, d'una de les peces.

Aporta-hi 250 €

5 sumadors
(Queden 0 de 5 recompenses)
Paella feta per un servidor per a 24 comensals + Recital rumbes de sobretaula

Aporta-hi 300 €

5 sumadors
(Queden 0 de 5 recompenses)
Taller de rumbes per diatònic
+10 exemplars del llibre-disc


Blog del projecte

Més i més i més i...

Senyores i senyores, avant, sempre avant! Dimecres vinent, 26 d'agost, concert ballable de les 24 Rumbes, amb els il·lustres Rafalito Salazar i Joanet de Mataró al Vendrell (Baix Penedès). El ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!