Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Encén el foc dels Diables de l'Onyar

Un projecte de DiablesOnyar • Insereix-lo en una pàgina web

Als 25 anys, Diables de l'Onyar va realitzar un espectacle singular; per celebrar la data va unir l'espectacle final amb una actuació musical de la Bateria de Girona. Aquell mateix any, per festes de Llagostera, vam poder repetir una experiència similar amb el grup The BlacKiss. Totes dues experiències van ser un èxit, tant per a la colla com per a la gent que va tenir la sort d'assistir.

A la colla aquesta experiència va deixar bon gust de boca. Ens va encantar el fet de poder perfeccionar les nostres places finals amb recursos sonors i visuals; tot i així al no tenir aquestes eines a l’abast no podem oferir el mateix espectacle a tots els pobles per on passem. Creiem també que amb aquests recursos podríem fer espectacles amb molta més profunditat i sentit.
Tenim ganes de donar un paper molt més important a la llum i el so a les nostres places combinant-los amb la nostra experiència en els espectacles pirotècnics.
 
Així doncs el nostre objectiu és perfeccionar l’espectacle que hem estat fent fins el dia d’avui!

Amb el pressupost recollit volem encetar una nova prestatgeria al local dels Diables de l'Onyar. El nostre objectiu és omplir-la amb altaveus i focus, amb els que podrem practicar durant tota la pre-temporada i que amb l'inici de la temporada d'estiu, podrem sorprendre a tots els pobles per on passem amb un espectacle totalment millorat sense haver de destinar els pressupostos que aquests ens donen per pirotècnia en llogar aquests materials per a cada correfoc (que a més a més per a alguns correfocs seria totalment impossible entrar aquests materials en el pressupost). A més al tenir aquest material podríem dur a terme moltes idees que no hem pogut fer fins ara per la falta de experiència en el seu ús.Història dels Diables

Diables de l’Onyar és molt més que una colla de Diables amb 27 anys d’història. Pot ser una companyia d’espectacles, una associació de joves, pot ser perfomance, percussió, castells de focs, una rua, pot ser un espectacle visual, participatiu, per a tots els públics, un espectacle que va més enllà de la tradició dels correfocs.

El nostre, és un espectacle per ser vist des de dins (deixant-se perseguir pels diables) o des de fora (gaudint de l’espectacle visual, la música i la pirotècnia). El que presentem no és un simple correfoc, ja que té una clara vocació d’espectacle, que parteix del concepte del correfoc però que acaba per combinar diferents disciplines. Sense cap mena de dubte, un dels correfocs més singulars que es pot veure arreu.

27 anys de Diables de l’Onyar són molts. 27 anys són un nombre incalculable de carretilles cremades, són milers, potser milions, de persones que han corregut pels carrers de les seves ciutats sentint l’alè de sofre dels diables al seu clatell. 27 anys són centenars de persones que han format part de la colla, són moltes ciutats de tot Catalunya, d’Espanya i d’Europa (fins i tot a Cuba) que alguna vegada han vist les nostres flames.

Durant tot aquest temps la colla ha evolucionat, s’han creat espectacles de tot tipus, des de correfocs per carrers estrets a espectacles més teatrals per a festivals. S’han creat desenes de criatures infernals (“bitxos”, com ens agrada anomenar-los), des de bèsties marines a espectaculars construccions de metall.

Els Diables de l’Onyar sempre han sigut nom de referència a Girona, i han portat el nom de la ciutat arreu on han estat, no és estrany que el correfoc que es fa a aquesta ciutat per les festes de Sant Narcís sigui un referent. El correfoc de casa sempre ha sigut el més especial. És on s’ha cremat més pirotècnia i on s’han tractat més línies argumentals que han servit per donar a la colla un tret diferencial dins el món dels correfocs (sí, som més “faranduleros”, més teatrals, més artistes,…).
 
Les recompenses:

La samarreta (disponible també en marró)


La dessuadora (disponible també en verd)

*Tots els regals els podreu recollir al fer la vostra visita al local!

Encén el foc dels Diables de l'Onyar

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

DiablesOnyar
DiablesOnyar
Girona
44
sumadors
2275 €
dels 4500 necessaris
finalitzat
el 23/03/2015
Assolit 50%

Aporta-hi 10 €

5 sumadors
- Mocador dels Diables de l'Onyar
- Invitació per veure el nostre local

Aporta-hi 25 €

17 sumadors
- Samarreta dels Diables de l'Onyar
- Invitació per veure el nostre local

Aporta-hi 50 €

15 sumadors
- Mocador dels Diables de l'Onyar
- Dessuadora dels Diables de l'Onyar
- Invitació per veure el nostre local

Aporta-hi 70 €

5 sumadors
- Mocador dels Diables de l'Onyar
- Samarreta dels Diables de l'Onyar
- Dessuadora dels Diables de l'Onyar
- Invitació per veure el nostre local

Aporta-hi 100 €

1 sumadors
- Diable per un dia! Et convidem a participar en un correfoc com a Diable!
- Invitació a fer una formació al nostre local (amb titol acreditatiu)
- Mocador dels Diables de l'Onyar que has fet servir per el correfoc
(cal ser major de 18 anys)

Aporta-hi 180 €

0 sumadors
- Diables per un dia! Us convidem a tu i a un amic a participar en un correfoc com a Diables!
- Invitació a fer una formació al nostre local (amb titol acreditatiu
- Mocador dels Diables de l'Onyar que heu fet servir per el correfoc
- Samarreta dels Diables de l'Onyar
(cal ser major de 18 anys)

Aporta-hi 300 €

0 sumadors
- Actuació de la Banda de Diables de l'Onyar

Aporta-hi 600 €

1 sumadors
- Actuació de la Banda de Diables de l'Onyar conjuntament amb els nostres escopidors de foc i els nostres xanquers

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
- Castell de focs a càrrec dels Diables de l'Onyar!

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!