Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Torno a casa...per votar!

Un projecte de GuillemCabanach

Torno a casa...per votar!
  • Insereix-lo en una pàgina web

Des dels 10.316 km que separen Montevideo i el meu col·legi electoral situat a Vilafranca del Penedès sento la il·lusió irrefrenable de poder ser a la festa del 9N, la nostra festa. 

Després de marxar a estudiar un any l'Uruguai i davant les incerteses sobre el vot exterior a la consulta vull tornar a casa. Vull tornar a casa per participar d'aquest moment històric que de ben segur recordarem tota la vida. Vull tornar a casa per sumar un vot més al Sí-Sí.


UNA MICA DE MI

Em dic Guillem; sóc pastoret, arbocenc i independentista. El passat mes de juliol vaig arribar a Montevideo - Uruguai com a estudiant d'intercanvi enviat per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. 

La distancia, però, no està sent un impediment per seguir intensament la evolució del procés ja que gràcies a les noves tecnologies estic més al dia de l'actualitat que molts familiars i amics! Tanmateix la xarxa no em pot acostar tant com per viure aquesta diada de primera mà. I és que hi ha fites a la vida que son totalment imperdibles i aquesta és, sens dubte, una d'elles.


PERQUÈ TORNAR

Hi ha tres motius que fonamenten el Torno a casa...per votar:

El burocràtic. La incertesa sobre el cens que es farà servir per a que els catalans a l'estranger puguem votar el 9N és un fet. I tot i que s'ha creat el registre de catalans a l'estranger s'ha de dir que és un tràmit que depèn de l'ambaixada espanyola i que pot trigar prou temps com per a que no pugui votar el 9N en cas que es fes servir aquest registre com a cens. Seguidament adjunto les recomanacions fetes al web http://vullvotar.cat/registre_gencat.php sobre el registre de catalans a l'estranger que, com en el meu cas, NO ens hem inscrit a l'ambaixada espanyola:

1. El teu cas és el més simple: el teu padró a Catalunya segueix vigent, tinguis o no un contracte de treball, estiguis empadronat o no al teu país d'acollida.

2. Si pots desplaçar-te a Catalunya no tindràs cap problema per poder votar a la localitat on estiguis empadronat.

3. Molt probablement els catalans empadronats a Catalunya, que el dia de la votació no pugueu ser-hi presencialment, podreu votar a distància. La Generalitat ha de confirmar i concretar aquesta opció (De moment, i a falta de dos mesos per la consulta no ha concretat res)

4. També pots sol·licitar formar part del Registre de Catalans a l'Exterior. Però no t'ho aconsellem pas perquè primer hauries de registrar-te com a resident a l'exterior a l'ambaixada o seu consular, i el temps necessari per a que aquest registre sigui efectiu pot ser cosa de mesos


Com podeu veure, votar a l'estranger no serà una cosa fàcil.

L'útil. Si sóc aquí, de ben segur que podré sumar un vot més al Sí-Sí

El sentiment. El motiu principal. La il·lusio. La consecució d'un somni. I és que a la vida hi ha dates vitals i aquesta és una d'elles. Poder la més important de la meva vida. Malauradament hi ha hagut un seguit de coincidencies que fan que ara sigui lluny però seria molt i molt feliç de festejar aquesta fita al costat de família i amics. Al costat del País.


QUE NECESITO?

Un bitllet d'avió Montevideo - Barcelona durant la setmana del 9 de Novembre i un bitllet de tornada Barcelona - Montevideo durant la setmana del 18 de Novembre, tot depenent del dia que resulti més econòmic volar.

Els preus dels vols varien entre els 900 i els 1400 euros depén del dia tot i que com ja sabeu els preus d'aquí a un mes poden haver canviat. Crec que aquesta inexactitud requereix d'una previsió a l'alça pel que fa a la dotació del projecte. Tantmateix em comprometo, fent-vos arribar tots els comptes, que cada euro sobrant del projecte es destinaran a col·laborar amb Assemblea Nacional Catalana. 

RECOMPENSES

Les recompenses barrejen dos components. El territori, la meva terra, L'Arboç i el meu ofici, l'arquitectura i el diseny. 

Per 3 euros: Mail d'agraiment i un amic a l'Arboç




Per 6 euros: Fotografia dedicada del moment de la votació + Un amic a l'Arboç
 



Per 15 euros: Samarreta dissenyada per a l'ocasió + Un amic a l'Arboç



Per 25 euros: 3 Ampolles de vi dels cellers de l'Arboç amb etiqueta dissenyada per a l'ocasió + Un amic a l'Arboç



Per 50 euros: Esmorzar a la vinya, per a 4 persones, a l'Arboç + visita guiada dels edificis historics de la vila (Estiu 2015) + Un amic a l'Arboç 




Per 75 euros: Dinar de Festa Major de l'Arboç 2015 per a dues persones. Amb canelons de l'àvia Pepita, vedella de Cal Calaf i postres de Can Feixas + Un amic a l'Arboç



Per 100 euros: Sessió fotogràfica a la vinya, amb família o amics, a l'Arboç (Estiu 2015) + Un amic a l'Arboç



Per 300 euros: Pintura de 1m x 1m  feta especialment per al procés. A càrrec de l'artista arbocenc Francesc Cabanach + Un amic a l'Arboç




SOLS QUEDA...

Esperar que tot surti bé, que entre tots fem pinya per construir aquest nou pais i que es compleixin els somnis individuals i col·lectius. De ben segur que ho aconseguirem!

 

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

GuillemCabanach
GuillemCabanach
Vilafranca del Penedès
17
sumadors
637 €
dels 1750 necessaris
finalitzat
el 10/10/2014
Assolit 36%

Aporta-hi 3 €

2 sumadors
Mail d'agraïment + Un amic a l'Arboç

Aporta-hi 6 €

1 sumadors
Fotografia dedicada del moment de la votació + Un amic a l'Arboç (inclou enviament postal)

Aporta-hi 15 €

5 sumadors
Samarreta dissenyada per a l'ocasió + Un amic a l'Arboç

Aporta-hi 25 €

6 sumadors
3 Ampolles de vi dels cellers de l'Arboç amb etiqueta dissenyada per a l'ocasió + Un amic a l'Arboç

Aporta-hi 50 €

2 sumadors
(Queden 2 de 4 recompenses)
Esmorzar a la vinya, per a 4 persones, a l'Arboç + visita guiada de la vila (Estiu 2015) + Un amic a l'Arboç

Aporta-hi 75 €

0 sumadors
(Queden 2 de 2 recompenses)
Dinar de Festa Major de l'Arboç 2015 per a dues persones. Amb canelons de l'àvia Pepita, vedella de Cal Calaf i postres de Can Feixas + Un amic a l'Arboç

Aporta-hi 100 €

0 sumadors
(Queden 4 de 4 recompenses)
Sessió fotogràfica a la vinya, amb família o amics, a l'Arboç (Estiu 2015) + Un amic a l'Arboç El preu inclou 12 fotografies impreses + CD + 1 fotografia ampliada

Aporta-hi 300 €

1 sumadors
(Queden 2 de 3 recompenses)
Pintura de 1m x 1m feta especialment per al procés. A càrrec de l'artista arbocenc Francesc Cabanach + Un amic a l'Arboç

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!