Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Zinemaldia.cat, festival de cinema basc de Catalunya

Un projecte de EuskalEtxeaBcn • Insereix-lo en una pàgina web

QUI SOM

El Centre Cultural Euskal Etxea té com a principal objectiu donar a conèixer i difondre la cultura basca a Catalunya. En aquest sentit, fa més de vuit anys que l'Euskal Etxea organitzan la mostra de cinema basc i, enguany, ha decidit fer un pas endavant i convertir aquesta mostra en un Festival i fer el salt a les sales de cinema de la ciutat de Barcelona, ciutat que acull festivals de temàtiques diverses i d'arreu del món, però que encara no té un Festival de Cinema Basc. Aquest Zinemaldia.cat vol omplir aquest buit amb l'ajuda de totes i tots. Al vídeo hi podeu veure quines són les primeres pel·lícules confirmades per participar al festival.

EL FESTIVAL

Des del 13 al 22 de febrer, volem convertir Barcelona en la capital del cinema basc. Volem oferir a l'espectador català una finestra oberta al món cultural i cinematogràfic basc, una oportunitat única per conèixer el que es fa al País Basc. El salt a les sales de cinema de Barcelona és un pas important, costós, però estem convençuts que donarà més i millor visibilitat al cinema basc a Catalunya.

El Zinemaldia.cat es basa també en estendre ponts entre totes dues cultures i països. Des del mateix nom, que lliga tots dos idiomes, l'idea principal és posar el cinema basc a l'abast del públic català, però també tenim com a objectiu dinamitzar el cinema català, creant espais de trobada entre els autors, productors d'ambdues cultures, i també espais de trobada entre els espectadors i els creadors.

Així, la dinamització d'espais diferents de la ciutat (com els Cinemes Girona, per exemple) o la col·laboració d'importants personalitats del món de la cultura catalana possibilitaran aquest intercanvi cultural entre Euskal Herria i els Països Catalans.

SECCIONS DEL ZINEMALDIA.CAT

El Zinemaldia.cat comptarà amb una Secció Oficial a concurs, on les pel·lícules competiran per guanyar la Txapela d'Or. L'idea és que Zinemaldia.cat es converteixi amb l'ajuda de tots i totes en el Festival de Cinema Basc més important fora d'Euskal Herria. Per decidir el film guanyador el jurat estarà integrament format per destacades persones lligades al món cultural i cinematogràfic català.

I per finalitzar, també hi haurà una secció dedicada als millors curtmetratges bascos, la Secció Kimuak, on podrem conèixer als creadors més joves i premiats del món del curtmetratge basc, amb noms com Borja Cobeaga, Raul de la Fuente, Asier Altuna o Izibeñe Oñederra.

FINANÇAMENT

El projecte necessita finançament per tirar endavant i els diners aconseguits es faran servir per pagar el lloguer de les sales de cinema, viatges i  allotjament del convidats, i per poder fer front als drets d'emissió.

ZINEMALDIA.CAT A LA PREMSA

Llibertat.cat (13/01/2014) L'Euskal Etxea impulsa una iniciativa a TotSuma per fer possible Zinemaldia.cat

ElPeriódico (14/01/2014) Zinemaldia es fa gran

TV3 (17/01/2014) Les estrenes, 17 de gener

Berria (14/01/2014) Euskal zinema Bartzelonako aretoetara zabaltzeko kanpaina abiatu dute

Deia (15/01/2014) El Zinemaldi de Barcelona se hace mayor 

Zinemaldia.cat, festival de cinema basc de Catalunya

Facebook     Twitter     Web

 • Fes una pregunta Tens algun dubte?
  Pregunta-li directament al creador del projecte
 • Fes un comentari Vols opinar?
  Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

EuskalEtxeaBcn
EuskalEtxeaBcn
Barcelona
90
sumadors
3095 €
dels 3000 necessaris
finalitzat
el 08/02/2014
Assolit 103%

Aporta-hi 5 €

12 sumadors
Entrada per assistir a la projecció especial (amb refresc i crispetes) de Kimuak, selecció dels set millors curts basc de l'any

Aporta-hi 10 €

26 sumadors
Samarreta oficial del Zinemaldia.cat (Talles M i L)

Aporta-hi 20 €

7 sumadors
Abonament per poder assistir a 5 concerts a l'Euskal Etxea de Barcelona durant l'any 2014 (queda exclós el Festival de Música EH Sona)

Aporta-hi 25 €

1 sumadors
2 mesos de taller de txalaparta a l'Euskal Etxea de Barcelona

Aporta-hi 30 €

22 sumadors
Abonament per assistir a les 11 projeccions (Secció oficial + Kimuak) del Zinemaldia.cat

Aporta-hi 50 €

5 sumadors
Samarreta oficial del Zinemaldia.cat, abonament per poder assistir a 5 concerts a l'Euskal Etxea de Barcelona durant l'any 2014 (queda exclòs el Festival de Música EH Sona) i abonament per assistir a les 11 projeccions (Secció oficial + Kimuak) del Zinemaldia.cat

Aporta-hi 100 €

17 sumadors
Soci de la Euskal Etxea durant un any + Abonament per assistir a les 11 projeccions (Secció oficial + Kimuak)

Aporta-hi 1000 €

0 sumadors
Ser el patrocinador oficial del festival, inserint spot promocional abans de tots les sessions, presencia a tota la comunicació del Festival, i lloc preferent a totes les rodes de premsa, presentacions, festes, etc.


Blog del projecte

Tota la informació del festival!
Ara ja pots trobar tota la informació del festival de cinema basc de Catalunya en un bloc on hi ha tots els detalls sobre les pel·lícules, les entrades, el guardó, el jurat.... ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

 • Troba'ns al Facebook
  Troba'ns al Twitter
  Escriu-nos!