Registra-t'hi   Registra't

Has perdut la contrasenya?

TotSuma

Castor: la bombolla sísmica

Un projecte de Saldonar



  • Insereix-lo en una pàgina web

QUÈ ÉS?
El llibre Castor: la bombolla sísmica vol treure a la llum tot el que fins ara s’ha ocultat sobre el projecte Castor, que ha provocat que el centre dels Països Catalans tremoli. El subtítol del llibre ho deixa ben clar: «El gran negoci gasista de l’oligarquia espanyola sacseja la terra». Un desastre que s’hauria pogut evitar si s’haguessin escoltat les veus, ben documentades, de tots els que van advertir del perill molt abans que s’iniciés la licitació del projecte.
 
QUI ÉS L'AUTOR?
Castor: la bombolla sísmica és un llibre del periodista ebrenc Jordi Marsal, corresponsal de l'Agència Catalana de Notícies a les Terres de l'Ebre. Des de bon començament ha cobert la informació sobre el Castor, des de quan era només un rumor de projecte fins avui mateix. Marsal està estirant el fil de les trames que fins ara no s’han tocat o no s’han pogut documentar.
 
QUI L'IMPULSA?
El llibre el volen tirar endavant Edicions Saldonar i el Grup de Periodistes Ramon Barnils. Formarà part de la col·lecció Periodistes, on membres del Grup Barnils publiquen llibres de periodisme d'investigació sobre temes que o bé no han pogut tractar en els mitjans on treballen o bé no han pogut explicar amb prou profunditat.
La col·lecció es va donar a conèixer per Sant Jordi amb el llibre Et presento el jutge Garzón, de la periodista Sònia Bagudanch, en què va fer sortir els colors a l’exjutge de l’Audiència Nacional posant sobre la taula tot allò que les biografies més amables havien ocultat.
 
QUINS CONTINGUTS TINDRÀ?
El llibre analitzarà la gestació del projecte (en plena bombolla del totxo), les maniobres polítiques que van acabar motivant la ubicació del Castor a Vinaròs i l'oposició ciutadana que de bon principi es va articular entorn de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l'Ajuntament d'Alcanar. La investigació posarà sota el focus l'entramat empresarial que hi ha al darrere de l’empresa promotora, i se centrarà en especial en el paper de Florentino Pérez, màxim valedor d'un projecte que va pressupostar-se inicialment en 500 milions d'euros i n'ha acabat costant tres vegades més. Quedarà ben clar que els promotors i el govern espanyol coneixien la potencialitat sísmica de la zona i que la van ignorar conscientment. Es veurà com els terratrèmols posen sobre al taula les mancances administratives i legals del projecte i el posicionament erràtic i interessat dels partits polítics espanyols. El llibre també analitzarà la resposta ciutadana al projecte i les alternatives de futur que s'obren a partir d'ara.
 
PER QUÈ ÉS NECESSARI UN LLIBRE SOBRE EL PROJECTE CASTOR?
El projecte Castor només ha arribat als grans mitjans de comunicació arran de l'alarma generada pels moviments sísmics del mes d'octubre. De mica en mica el tema ha anat desapareixent dels mitjans, però la problemàtica generada pel projecte no s'ha resolt, ni de bon tros. Així mateix queden nombroses zones fosques sobre les quals caldria posar llum, des de la responsabilitat política dels governs que coneixien la potencialitat sísmica de la zona i van ignorar-la fins a l'entramat financer que ha permès que el Castor tirés endavant.
 
PER QUÈ RECORREM AL MICROMECENATGE PER FER-LO POSSIBLE?
Creiem que el Castor és un tema de màxima actualitat i que és urgent que el llibre sigui a les llibreries com més aviat millor. L'èxit del projecte de micromecenatge garantirà que l'autor pugui dedicar-s'hi intensament durant els pròxims dos mesos, i que la impressió i distribució del llibre pugui realitzar-se en un curt període de temps. En aquests moments l'autor ja està treballant en el reportatge i l'equip d’Edicions Saldonar està elaborant tota la part gràfica del llibre. Si el projecte té èxit, Castor: la bombolla sísmica serà a les llibreries el mes de febrer.
 
QUI COL·LABORA EN EL MICROMECENATGE
El pianista i compositor Carles Santos s’implica en el projecte de llibre Castor: la bombolla sísmica amb una col·laboració en el micromecenatge, que consistirà a dedicar als mecenes que hi participin, en la modalitat corresponent, un matí a Vinaròs, en què els explicarà com planteja el procés creatiu de les seves obres, els interpretarà unes peces al piano en exclusiva i els dedicarà dos CD.
El grup Pepet i Marieta, per mitjà del seu líder Josep Bordes, ha elaborat el vídeo promocional del micromecenatge del llibre, després de l’èxit del videoclip oficial de la Via Catalana cap a la Independència. Pepet i Marieta dedicarà exemplars del seu últim disc, Lo món d’un mos, als mecenes corresponents i participarà en un concert a Alcanar  el dia de la presentació del llibre.
L’Ajuntament d’Alcanar proposa una visita guiada als centres d’interès cultural de la població, i convida els que participin en la que es farà el dia de la presentació del llibre a un lloc preferent en el concert en què participarà Pepet i Marieta.

Castor: la bombolla sísmica

Facebook     Twitter     Web

  • Fes una pregunta Tens algun dubte?
    Pregunta-li directament al creador del projecte
  • Fes un comentari Vols opinar?
    Deixa un comentari sobre aquest projecte

L'autor

Saldonar
Saldonar
Barcelona
118
sumadors
4455 €
dels 4400 necessaris
finalitzat
el 08/01/2014
Assolit 101%

Aporta-hi 5 €

9 sumadors
Aparició als crèdits de «Castor: la bombolla sísmica» en qualitat de mecenes

Aporta-hi 15 €

67 sumadors
Aparició als crèdits + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica»

Aporta-hi 25 €

22 sumadors
Aparició als crèdits + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica» + Visita guiada als centres d’interès cultural d’Alcanar (Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor, jaciment iber de la moleta del Remei...) + Assistència al concert de Pepet i Marieta el dia de la presentació del llibre a Alcanar

Aporta-hi 40 €

5 sumadors
Aparició als crèdits + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica» + Visita guiada als centres d’interès cultural d’Alcanar (Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor, jaciment iber de la moleta del Remei...) + Assistència al concert de Pepet i Marieta el dia de la presentació del llibre a Alcanar + Un exemplar del llibre «Et presento el jutge Garzón», de Sònia Bagudanch, de la col·lecció Periodistes

Aporta-hi 55 €

1 sumadors
Aparició als crèdits + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica» + Visita guiada als centres d’interès cultural d’Alcanar (Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor, jaciment iber de la moleta del Remei...) + Assistència al concert de Pepet i Marieta el dia de la presentació del llibre a Alcanar + Un exemplar del llibre «Et presento el jutge Garzón», de Sònia Bagudanch, de la col·lecció Periodistes + Disc «Lo món d’un mos» dedicat de Pepet i Marieta

Aporta-hi 75 €

0 sumadors
Aparició als crèdits + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica» + Visita guiada als centres d’interès cultural d’Alcanar (Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor, jaciment iber de la moleta del Remei...) + Assistència al concert de Pepet i Marieta el dia de la presentació del llibre a Alcanar + Un exemplar del llibre «Et presento el jutge Garzón», de Sònia Bagudanch, de la col·lecció Periodistes + Disc «Lo món d’un mos» dedicat de Pepet i Marieta + Dos títols de la col·lecció Narratives d'Edicions Saldonar

Aporta-hi 150 €

4 sumadors
ESPECIAL ENTITATS I COL·LECTIUS Aparició als crèdits com a entitat col·laboradora + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica» + Un exemplar del llibre «Et presento el jutge Garzón», de Sònia Bagudanch, de la col·lecció Periodistes + Disc «Lo món d’un mos» dedicat de Pepet i Marieta + Exemplar de l’«Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2013» (es publicarà el mes de maig) + Presentació del llibre amb la presència de l’autor (despeses de desplaçament a part si es fa fora de Catalunya)

Aporta-hi 200 €

10 sumadors
(Queden 0 de 10 recompenses)
COL·LABORACIÓ ESPECIAL DE CARLES SANTOS Aparició als crèdits + Exemplar del llibre «Castor: la bombolla sísmica» + Visita guiada als centres d’interès cultural d’Alcanar (Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor, jaciment iber de la moleta del Remei...) + Assistència al concert de Pepet i Marieta el dia de la presentació del llibre a Alcanar + Un exemplar del llibre «Et presento el jutge Garzón», de Sònia Bagudanch, de la col·lecció Periodistes + Disc «Lo món d’un mos» dedicat de Pepet i Marieta + Matí a Vinaròs amb Carles Santos, que interpretarà unes peces en exclusiva per als mecenes, els farà compartir el seu procés creatiu i els dedicarà dos CD a cadascun


Blog del projecte

Gràcies per fer-vos vostre el llibre

Hem acabat la campanya de micromecenatge del llibre Castor: la bombolla sísmica i ara, gràcies a tots els que hi heu col·laborat, continuem endavant. Tant Edicions Saldonar com el ...

Butlletí

Rep els nous projectes de totSuma al teu correu.

Un projecte de

Xadica

Amb la col·laboració de

Fundació Catalunya Cultura

Segueix-nos

  • Troba'ns al Facebook
    Troba'ns al Twitter
    Escriu-nos!